canım yaa 30 yaşına kadar nasıl yapmadın bende onu anlayamadım...
ence yaşın gelmişte geçiyor bile 2014 ü düşünürsen çok geçe olabilir belkide..
bence yap yaa hemen ..zaten çocuğun rızkını allah veriyor hiç düşünme o da senin yediklerinde yiyor bir zaman sonra ufacık bebeğin ne kadar büyük masrafı olabilirki...ya illaki olur masrafı ama dediğim gibi rızkını allah verirmiş...bence daha fazla düşünme riskli bir yaşdasın .ünkü..ben 22 yaşımda evleniyorum ve hemen istiyorum allah nasip ederse tabi..
amin canım, bimukabeleBebek çok önemli bir karar ama babadan çok annenin yükü ağır bu durumda.
Bebeği taşıyan, doğduğunda besleyen her daim yanında olan anne...
Annelik çok zor ve meşakkatli bir meslek....
Hiç bitmez daima yeni sorunlar eşliğinde bir hayatınız olacak ama tatlı bir belanız da olacak.
Asla onu sevmekten vazgeçmeyeceksiniz...
Bebek için yaşı şunu bunu boşverin şimdi.
Psikolojik ve maddi açıdan ne zaman uygun olacağınızı planlayın.
Borç yumağında yapmayın bebeğinizi.
Elbette onun da rızkı ayrı bir yerdedir ama o sıkışıklıkta yaptığınız bebekten de hamilelikten de lohusalıktan da bir şey anlamazsınız.
Eylüle kadar bekleyin derim evinizi taşıyın düzeninizi kurun ve yapın bebişinizi
Ne olsa eşiniz de acele etmiyormuş o zaman sıkıntı edecek durum yok.
Allah huzur mutluluk versin
canım ben 28 yaşında evlendim, 2 yıldır evliyim, sanırım biraz geç yaştaevlilik olunca wvli ve 30 yaşında hala bir bebek olmaması garip duruyor..
canım yaa 30 yaşına kadar nasıl yapmadın bende onu anlayamadım...
ence yaşın gelmişte geçiyor bile 2014 ü düşünürsen çok geçe olabilir belkide..
bence yap yaa hemen ..zaten çocuğun rızkını allah veriyor hiç düşünme o da senin yediklerinde yiyor bir zaman sonra ufacık bebeğin ne kadar büyük masrafı olabilirki...ya illaki olur masrafı ama dediğim gibi rızkını allah verirmiş...bence daha fazla düşünme riskli bir yaşdasın .ünkü..ben 22 yaşımda evleniyorum ve hemen istiyorum allah nasip ederse tabi..
Yaş faktörü elbette önemli anne olmak için, ama maddiyat, kendini hazır hissetmen, evliliğin oturmuş olması ve eşinin de senin kadar istemesi çok çok önemli. Forumda çocuk olduktan sonra allak bullak olan evlilikleri okursan sana biraz daha fikir verir. Tabii herkesin öyle olacak diye birşey yok.
Öncelikle iki kişilik bir aile olmayı başarmak sonra çocuğu aileye dahil etmek en sağlıklı karar. Önce çocuğu yapıyımda aile olalımla olmuyor bu işler.
kızlar merhabalar tekrar. aylar önce bir başlık açmıştım...fikirlerinizi sormuştum..
neyse gelelim günümüze :)
bebek fikrini 1, 5 aydır (Allah kısmet ederse tabiki) düşündük derken... gecen ay ilk defa denedik olmadı.. bu ayda rahatsızdım.dr ilaç falan verdi bu ay düşünmeyin korunun dedi..
Eşim dün diyorki bebek çok büyük bir sorumluluk, bebek olunca herşey değişiyor, biz beklesekmi, hazır hissetmiyorum diyor vss..
bende, zaten cok fazla bu konu gündemdeydi, sürekli aylardır yapsakmı yapmasakmı diye düşünüyorduk .. açıkçası bıktım sürekli güncel kalmasından konunun. çünkü bir insan ya ister ya istemez, herneyse şimdiye kadar ortak kararımız olmalı bu konuda diyordum... ama dün
ister iste , ister isteme ben istiyorum, sürekli erteliyoruz. sana baba değilde dede mi desin çocuk dedim... birde şakayla tabiki bebek doğunca bu söylediklerinin hepsini ona söyleyecem, senide sevdirtmeyecem dedim.. ..eşim bir istiyor bir istemiyor, ama şuan istemiyor yine..
ama ben hazırım. o sadece istemekle kalıyor.. ben ise hem psikolojik hemde fiziksel olarak kendimi hazır hissetmek zorundayım... bu sefer kararlıyım artık. herkes hemen evlenniyor bebek yapıyor. bizde ise sürekli kararsızlık hakim..anormallik var sanırım..
sorum evli ve çocuklu bayanlara... sizlerinde eşi bebek fikrini düşününce böyle gel gitleri oluyomuydu, baba olmaktan korkuyormuydu, o sorumluluğu düşünmekten ürküyormuydu????
amin canım... allah hayırlısını versin .. ama bazı erkekler yana yakıla bebek istiyorlar, eşim niye böyle diye düşünüyorum.. bendeki heveside baltalıyor.. zaten kendimi hazırladım zar zor... hamile kalacagımda belli değil... garantisi olmayan şeyde bile böyle isteksiz...benim eşimde ilk başlarda gel git yaşadı sorumluluktan korkuyolar sanırım yada biz farklı şeyler yaşadık ondandır bilemiyorum bebeklerim olduktan sonra o fikri değişmişti, şimdi ise bebeklerim diyor başkada birşey demiyor..
şayet karar verdiyseniz hiç beklemeyin ertelemeyin ben 8 sene mücadele ettim kavuştum ikizlerime annelik kadar güzel birşey yokmuş, her anı her sn. o kadar güzel kii çok farklı değişik bir duygu buu inanın bana bebeğiniz olduktan sonra eşiniz iyikide olmuş diyecektir..
şöyle derler ''anne anneliği bebeğin ilk karnına düştüğü anda öğrenir babaları ise bebek doğduktan sonra babalığı öğrenirler''
doğru yanii...İnş.hayılrı evlatlar olurlar hepimizinkii....
canım eşim 30 yaşında az değil yani.. 33, 34 ten sonra olsa daha iyi olur diyor...ilk yıllar olmuştu ama ilk yıllar bende emin değildim zaten, hatta bazen hiç bebek sahibi olmayalım diyordum, sonra bende endometriyosiz çıktı ameliyat oldum falan sonra ikimizde korktuk sanırım ve tereddüte düşmeden bebek istedik
eşin kaç yaşında canım, erkek bu kadar ayak diremez bu konuda ama... gerekçeleri neler ki
canım eşim 30 yaşında az değil yani.. 33, 34 ten sonra olsa daha iyi olur diyor...
bende bak istedigimiz anda olmuyor işte gördük denedik olmadı işte diyorum... hem 34 e kadra bekleyen daha çook bekler diyorum...kendine güvensiz bu konuda...
ya ben geri durdugum bir dönemdede o istiyordu.. şimdi yine düşünceleri değişti.... ama gercekten artık çok fazla beklemnin bir anlamı yok ..2, 5 senedir evliyim.. bebek oldugunda vss derken nerdeyse 4. yıla gircez.. yani bence çok beklemememiz lazım
kızlar merhabalar tekrar. aylar önce bir başlık açmıştım...fikirlerinizi sormuştum..
neyse gelelim günümüze :)
bebek fikrini 1, 5 aydır (Allah kısmet ederse tabiki) düşündük derken... gecen ay ilk defa denedik olmadı.. bu ayda rahatsızdım.dr ilaç falan verdi bu ay düşünmeyin korunun dedi..
Eşim dün diyorki bebek çok büyük bir sorumluluk, bebek olunca herşey değişiyor, biz beklesekmi, hazır hissetmiyorum diyor vss..
bende, zaten cok fazla bu konu gündemdeydi, sürekli aylardır yapsakmı yapmasakmı diye düşünüyorduk .. açıkçası bıktım sürekli güncel kalmasından konunun. çünkü bir insan ya ister ya istemez, herneyse şimdiye kadar ortak kararımız olmalı bu konuda diyordum... ama dün
ister iste , ister isteme ben istiyorum, sürekli erteliyoruz. sana baba değilde dede mi desin çocuk dedim... birde şakayla tabiki bebek doğunca bu söylediklerinin hepsini ona söyleyecem, senide sevdirtmeyecem dedim.. ..eşim bir istiyor bir istemiyor, ama şuan istemiyor yine..
ama ben hazırım. o sadece istemekle kalıyor.. ben ise hem psikolojik hemde fiziksel olarak kendimi hazır hissetmek zorundayım... bu sefer kararlıyım artık. herkes hemen evlenniyor bebek yapıyor. bizde ise sürekli kararsızlık hakim..anormallik var sanırım..
sorum evli ve çocuklu bayanlara... sizlerinde eşi bebek fikrini düşününce böyle gel gitleri oluyomuydu, baba olmaktan korkuyormuydu, o sorumluluğu düşünmekten ürküyormuydu????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?