bebek ve evliliğmiz

orkide_m

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
1.237
20
0
Malatya
Merhabalar kızlar…
Ben ilk defa konu açıyorum,
2 yıla yakın bir evliliğim var,bu süre zarfında eşimle kayınvalidemler yüzünden defalarca tartıştık, ben bekarken normalde sinirli ve asabi bir kişiliğe sahiptim, ama eşimle tanıştıktan sonra kendimi çok törpüledim yineden evlendikten sonrada çok sakin oldugumu söyleyem, sanırım geçirdigim çocukluk evremdeki mutsuz anılarımdan dolayı..
Herneyse şimdi yaşım 30, ve kendimi bebege hazır hissetmiyorum, eşimde pek yanaşmıyor,biz böyle iyiyiz diyor,2,3 sene sonra olsun,.bebek olunca elimiz kolumuz baglanacak ,hemen yapmayın iyi bir evliliğin tadına varın, yiyin için gezin sonra cocuk yaparsınız diyorlarmış, ama bazende ben eşime
Doğumdan kokuyorum çok zormuş ben istemiyorum bebek diyincede eşim tepki verip olurmu öyle şey çocuksuz evmi olur diyor..
aslında bende bu durumdan şikayetçi değilim
yani kendimi anneliğe hazır hissetmiyorum, bir bebege anne olacak kadar büyüdügümü görmüyorum  yani yuhhh deseniz yeridir bence 
Ya nasıl söylesem bilmiyorum sürekli bir bahane mi yapıyorum yoksa suan uygun zaman değilmi onuda bilmiyorum..bahanem şöyleki şuan çok ciddi bir şekilde kredi ödüyoruz,eylül ayında bi kısmı biticek, yani kısmen rahatlayacaz inşallah,suan maddi anlamda bir cocuga hazır olmadıgımızı düşünüyorum.çocuk büyütmek çok masraflı bişey sonuçta. bide diger bir konu evlendim evleneli kabus gibi bir kayınvalidem vardı, eşimin ailesi aşırı derecede kıskanç ve sürekli yönetme meraklıları, bu yüzden sürekli eşimle tartışıyorduk, suan eşimin işiyle ilgili bir başka sehire tasındık,ve daha yeni yeni biraz sakinleşmeye başladım,bide evliligimizdeki ilk zamanlardaki gibi çok agresif değilim,ya onları anlatmak için farklı bir başlık açmam lazım, yüzüme gülüyorlardı fakat sürekli eşim vc ye giderken bile beni kötülüyorlardı, off daha neler nelerr, bende farkındaydım diye içim içimi yiyordum eşimle kavga ediyorum bu yüzden.artık en son yaptıklarından sonra ipler tamamen koptu, (bengörüşmüyorum ama eşim görüşüyor ailesiyle)
Soruma gelince bir yandan artık bebek zamanı geldi diyorum bir yandanda biraz zaman gecsin evliliğim otursun diyorum, öte yandan maddi anlamdada eylül bizim için rahatlama dönemi olcak,,
Eylülü beklesem eşim seneye yazın farklı bir sehire yine iş yüzünden taşınıcaz…ozamanda eylülde gebe kalsam hamile halimle ev, taşınma işiyle ugrasırsam oda cok zor olur diyorum..
Ya açıkçası bunlar bahanemi??? bende2014 e doğrumu bebek düşünsem.hem maddi durum düzelir, hem evlilik biraz daha oturur, hemde benim biraz psikolojim düzelir, cünkü hala eşimin ailesinin yaptıklarını unutamıyorum,..
Kafam çok karışık,bebek zamanlaması ile ilgili siz olsanız napardınız???

bebiş için tam zamanı bence hiç bekleme hepsi bahane canım anlattıklarının,yaşın 30 riskli çok bekleme belkide hiç olmaz bebiş nerden biliyorsun ki hemen bebek olacagını öyle kolay olmuyor canım..

gir hamilelikte topiğine ne sorunlar var gör..

bencede yaşınız bebek için müsait,daha fazla geç kalmak istemediğiniz şeyleri doğurabilir...arkadaşın dediği gibi belli bi yaştan sonra daha zor.

maddı durum da bu konuda cok onemlı bence,,sız sımdıden anne bebek sıtelerne bı gırın borcunuz konusunda rahatlaana kadar yanı eylule kadar kendınızı hazırlayın..ondan sonrada ıcınız rahat olsun hem az borc hemde bı bebk beklemek guzel olur..

gecen gun gulbn ergen soledı artık 30 ustundeı yaslarda hamılelık dogum cok rısklı deıl.bence rısklı dıyerek arkadası cok korkutmayalım.bebek buyuk bı sorumluluk ,hazır hıssedılmıyorsa bence bıraz daha beklenmelı..

ilk doğum için 35 yaş üstü risklidir. 30 değil. ve risk demek ille bebek olmöayacak demek değil ki. doğum zaten başlı başına risk içeren bir süreç zaten. bence kendini ne zaman hazır hissediyorsan o zaman uğraş. evli olmak mutlaka çocuk olacak demek değildir bence. eşinle evliliğin otursun biraz. sorunlar iyice hallolsun. ve tabi para da önemli. ve senin hazır hissetmende. sırf ailşe millet bıdı bıdı yaptı diye çocuk yapılmasına karşıyım. insan ne zaman ister hazır olursa o zaman çocuğu düşünmeli. yaşın geçince zor falan söylemlerine, hap kullanırsan olmaz vb hepsine gülüyorum sadece. rabbim nasip ettikten sonra her yaşta sağlıklı çocuğun olur. olmayacaksa da kendini ne kadar paralasanda olmaz. kaderi kabullenmek lazım diyorum.

Sen bir bebeğin olsun istiyor musun?
Önemli olan bu.
mADDİYAT , ANNELİĞE HAZIR MIYIM HEPSİ HİKAYE BENCE
Bebek kucağına geldiğinde öyle hazır oluyorsun ki anneliğe

Eğer gerçekten istiyorsan hiç bekleme

Zaten hamilene kalana kadar , bir de 9 ay hamilelik Eylüle kadar ancak gelir bebek.
Hemen olursa tabi

Son düzenleme:
yaşınız müsait ama özel değilse eğer çocukluğunuzda babanızdan ayrı mı yaşadınız?

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kafam allak pullak, en yakın arkdaşım bugün doğum yaptı,ondan dahada böyle oldum.
ben böyle boş boş bekleyince yaşımda geciyor, bide daha 1. olmadan 2 çocuk yapmayı düşünüyorum. nasıl olcak bilmiyorum

Bence sen istiyorsun bebeğinin olmasını.
bir an önce başlamalısın çalışmalara

Son düzenleme:

sen ne kadar istesende istemesende mevla bakalım evlat vemeyi isticekmii...
valla cok kızabilirsin bana belki ama inşallah hersey senin istedgin anda kendini HAZIR hissettiğinde olurr..
ne diyeyim bol şans...

Bebek çok önemli bir karar ama babadan çok annenin yükü ağır bu durumda.
Bebeği taşıyan, doğduğunda besleyen her daim yanında olan anne...
Annelik çok zor ve meşakkatli bir meslek....
Hiç bitmez daima yeni sorunlar eşliğinde bir hayatınız olacak ama tatlı bir belanız da olacak.
Asla onu sevmekten vazgeçmeyeceksiniz...
Bebek için yaşı şunu bunu boşverin şimdi.
Psikolojik ve maddi açıdan ne zaman uygun olacağınızı planlayın.
Borç yumağında yapmayın bebeğinizi.
Elbette onun da rızkı ayrı bir yerdedir ama o sıkışıklıkta yaptığınız bebekten de hamilelikten de lohusalıktan da bir şey anlamazsınız.
Eylüle kadar bekleyin derim evinizi taşıyın düzeninizi kurun ve yapın bebişinizi
Ne olsa eşiniz de acele etmiyormuş o zaman sıkıntı edecek durum yok.
Allah huzur mutluluk versin

canım yaa 30 yaşına kadar nasıl yapmadın bende onu anlayamadım...
ence yaşın gelmişte geçiyor bile 2014 ü düşünürsen çok geçe olabilir belkide..
bence yap yaa hemen ..zaten çocuğun rızkını allah veriyor hiç düşünme o da senin yediklerinde yiyor bir zaman sonra ufacık bebeğin ne kadar büyük masrafı olabilirki...ya illaki olur masrafı ama dediğim gibi rızkını allah verirmiş...bence daha fazla düşünme riskli bir yaşdasın .ünkü..ben 22 yaşımda evleniyorum ve hemen istiyorum allah nasip ederse tabi..

evet, bununla bir ilgisi varmıki, mutlu bir aile tablosu hiç yaşamadım, yada çok küçüktüm hatırlamıyorum pek

bence bununla ilgisi var.çünkü bende babamdan ayrı büyüdüm mutlu bir çocukluk geçirmedim.ve banada çocuk fikri çoooook zor ve uzak ve imkansız geliyor.çünkü korkuyorum.24 yaşındayım ama büyümek istemiyorum büyüdüğümü kabul etmek istemiyorum yani.bence sizde çocukluğu başarılı bir şekilde atlatamadığınız için büyümek istemiyorsunuz gibi geldi bana.

bence oluruna bırak olacağı zaman olur zaten

sen ne kadar istesende istemesende mevla bakalım evlat vemeyi isticekmii...
valla cok kızabilirsin bana belki ama inşallah hersey senin istedgin anda kendini HAZIR hissettiğinde olurr..
ne diyeyim bol şans...

aynen arkadaşım çok doğru söylüyorsun sanki bakalım oluyormu bide işin bu yönü nüde düşünmüyorum desem yalan olmaz

canım herşey gönlünce olsun ama
bence elini çabuk tut derim ben 32 yaşındayım
oğlum 4 yaşına girecek mayıssta
eşim 2 ci çocuk için deliriyo bende şimdi zamanı var diyorum
ama ne olacağı belli olmaz
oğlum için 14 ay bekledik
evlenir evlenmez olsun istedik ama
olmadı
hiçbi sorun yok diyolardı doktorlar ama olmadı
mevlam
bize 14 ay sonra bir bebek nasip etti
herşey istediğimiz zamanda olmuyu bide bunu düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…