Bebek ve Ev Güvenliği

o çamaşır makinesi hastalığı bizde de var
tırmanıp kapağın üzerine çıkmak istiyor bizimki

güvenlik önlerimden bahsedilince aklıma 1.5 yasında ikiz çocukları olan bir arkadasım geldi .. evde her türlü güvenlik önlemi alınmış olasına ragmen bir süre sonra o dolapları kitleyen şeyler sökülüyor .. neyse bunlar yeni bir eve taşınıyoralr ve ev gayet şık ve modern döseniyor bir süre sonra çocuklar büyümeye ve ortalığı kurcalamaya balanınca orta sebpe bir gün kapıya konuyor adam eve geliyor bır bakıyorkı orta sehpa yok nerde kapıcıya verdim :)) ertesi hafta plazmanın alt sehpası aynı sekilde kapıda bulunuyor :)) adam diyorki sayemizde kapıcı ev döşedi.. şimdi evde ne mi var kırık bir avize oturma grubu ve yüksekce duvara monte edilmiş plazma ve bol bol oyuncak :)))

benim zaten evimde öle biblo falan yoktur sadece şimdilik orta sehpayı kaldırdım kenarları çok sivri ve altına çok giriyor diye,prizler kapatıldı o kadar .. onun dışında henüz başka bir şey yapmadık salonun çok şükür ki orta meydan geniş tv ünitesine gidiyor ona cıs ee no noo diyoruz eller parmaklar havada gülerek geri geliyor nyseki şimdilik.. ama benim korkum vitrinim .. komple cam kapaklar ve içi cam eşyalarla dolu .. arada ona yöneliyor bana bakıyor yüz ifademe bakıp geri dönüyor ama ilerde bizim için büyük bir tehlike unsuru.. şimdi onu ne yapmalıyım diye düşünüyorum

lelalcim kapıcıya ver canım sende :roflol:

ben oturma odasında oturduğum için sadece tv ve koltuk var ,tehlike arzadecek bişey yok ,salona girmesin diye kapısını çekiyorum ,şu anda antreden mutfağa ve o.odasına gidip geliyo o kadar.prizler yüksekte ulaşamaz..
bende mutfak çekmecelerine yukardan aşağı oklava geçirdim açamıyo ,ablamdan görmüştüm :sm_cool:

bu arada aklıma geldi aman kızlar temizlik malzemelerini falan alt dolaplarda falan bırakmayın ...
şimdi 18 yasında olan kuzenim daha yeni yeni emeklemeye başladığında teyzemin bir anlık dalgınlıgı sonucu mutfagın alt dolabında buldugu çamaşır suyunu dıkmıstı kafaya .. kadının aklı çıkmıştı .. neyseki sorunsuz atlatıldı ama bu canavarlar artık heryerde ..

ya bizimkide gerçekten sırf tehlike. mutfak dolaplarını açıp içine giriyo herşeyi atıyo çekmeceler en kötüsü fıırnım 2 li onun üstteki küçük olanını açıp dişlerini kaşıyo tv sehpasının cam raflarına vuruyo ve cıstan kesinlikle anlamıyo. hiç korkmuyo neye taktıysa bi süre direniyom 15 gün falan sonra mecbur vermek zorunda kalıyorum . ne yapçam bilmiyom böyle valla. hiç yemek yemediği ve mama sand. ayağa kalktığı için çekmece ve dolapları açmaya çalışırken yedirdim tv ise ablam oraya yeterince elleyemediği için hep merak ediyo diyodu. banyao zaten bizdede aynı. öyle seviyoki ama kapı hep kapalı. sevi bebenin setini bizde aldık. o köşe koruyucuları takar takmaz yiyo bide artık onlar yüzünden sehpanın üstünde hiç bişey kalmıyo. hangisi iyi bilmiyom nasıl davranmak lazım. hep te azarlar konumda olmak istemiyorum ama..

bende şu an için hiç bir tedbir almayanlardanım elektrik prizlerimin hiç biri görünen yerlerde değil o yüzden o endişem yok orta sehpamı kaldırdım bir tek yemek masasının kenarından çok korkuyorum orayada sandalye koyuyorum ortada bayağı geniş bir alan var orda dolanıp duruyor çekmeceleri dökmeye bayılıyor bu aralar biraz akıllandı kapatırken kulpünden tutuyor yoksa ilk zamanlar çok ağladı sıkıştırmalardan yapmaması gereken şeyleri ısrarla yapmaya çalışıyor bende merakını gidermesi için biraz izin veriyorum ama canı yanarsa bi daha kolay kolay yapmıyor çekmecelerde olduğu gibi

ama bu aralar en favori işimiz televizyon sehpasına tırmanmaya çalışıp düğmesinden kapatmaya çalışmak, kucaktaysak dış kapıya yönelip zile basmak yada megafonu açmak...ama hiç bir şeyi kaldırmadım ve kaldırmayıda düşünmüyorum

kızlar dün ikea'ya gittik
priz koruyucu ve sivri köşeler için köşe koruyucu aldık
köşe koruyucular çok güzel yapışkanlı olduğu için çıkmıyorlar(şimdilik)
yağız bir müddet uğraştı ama çıkaramadı sehpaların sivri köşelerinden çok korkuyordum içim rahatladı
priz koruyucuları tam takamadık yani olması gereken şekilde takamadık resimde gösterilen şeklin tersi gibi taktık o zaman da çıkartması ancak tornavida ya da bıçak gibi bir şeyle mümkün biz mi beceremedik acaba

Biz de ikeadan köşe koruyucu ve dolap kilidi almıştık, köşe koruyucuyu çok beğendim ama o kilitler çocuk oyuncağı gibi, mutfak dolabının kapağındakini söktü bile bizim canavar,
pirizler zaten kapaklı, şimdilik onlara bişey yapmaya gerek yok diye düşünmüştüm ama bu akşam baktım o kapakları kaldırıp gece lambasının fişini sokmaya çalışıyor, korkulur bunlardan vallahi.

lelalin dedigi gibi temizlik malzemeleri yüksek bir yere koyalim ilk kizimda benimde basima geldi bide cahilligim iste mutfak cesmesinin altindaki dolaba bilasik makinesini haplarini koymusdum bende camasir asmaya dalmisdim kizim o ara gitmis almis acmis agziyla bir kösesinden yemis findik kadar gördüm zaten öksürmeye baslamisdi bu ara kizim 9 aylikdi hemen kusdurmaya calisdim olmadi yogurt yediriyom yemedi hemen aldim kosdum doktora bisey yok dedi ama kan gibi kusarsa hemen hastene gidin dedi yani cok korkuyorum bu yüzden

Andinacım çok tatlı anlatmışsın.Valla gülme krizine girdim.Sanki gayet normal miş gibi koparıldı ve yendi demişsin ya

Napim herşeyi yiyo , geçen gün beşiğini yiyordu , hatta tv sehpasının köşesini kemirirken bile yakaladım ben adamı daha ne olsun

mutfak dolaplarına dolap kilidi geçirdim bütün prizlerin önü kapalı olduğu için rahatım mutfakta sadece 1 dolaba kilit geçirmedim keşfetsin daha sonra ilgilenmez diye
ev dubleks olduğu için merdivenlere çıkan yere akordiyon kapı geçirdik
bütün temizlik malzemelerini kilerin üst dolabına koydum banyonun kapısı devamlı kapalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…