• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek te kızlık zarı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
simdi ben anlamadim. zar diye birsey var mi? var. burdaki insanlar yokmus gibi neden davraniyor. bu zarin mantigi da var. vajina icine bakteri girisinin engellenmesi daha az enfeksiyon vs. bir anne cocugunun bu mikroplara karsi savunmasiz olup olmadigini merak edip tedirgin olmus olabilir bir. ikincisi bekaret konusunda her kadinin fikri kendine aittir. belki sizin onem vermediginize bu cocuk ilerde onem verecek. bir anne olayi butunuyle dusunup sormus belli ki.
Allah razı olsun beni anlayan çıktı

Çocuk altı temizlenirken ne gibi bir hata yapılabilir mesela ? Biz kötüyüz de sen iyilik perisi olarak bir şey bulabilecek misin acaba ?
kavga etmeye ayıracağınız enerjiyi iyi düşünmeye harcayın belki bulursunuz. ufak çocuğu olan bir anneyi zalimce suçlamak bana göre değil. herkesin bilgi birikimi kadın doğumcu olacak düzeyde değil toplumda. Affediniz..

Çocuk doktoru çocuğun kızlık zarından ne anlasın?
Ona bakarsanız 18 yaşına kadar da çocuk sayılıyoruz ama 12-13 yaşında jinekoloğa giden çocuk çok gördüm.
Ya kim anlayacak yahu.herseyi cok biliyosunuz.arkadasimin bebeginin vajinasi kapaliydi ve jinekologa deil cocuk doktoruna götürüp actirmisti.

Ya kim anlayacak yahu.herseyi cok biliyosunuz.arkadasimin bebeginin vajinasi kapaliydi ve jinekologa deil cocuk doktoruna götürüp actirmisti.
Siz iyi misiniz yahu? Gördüm diyorum gördüm. Kadın hastalıklarından kadın doğum doktoru anlar. Neden bazı jinekologlarda "16 yaş altı hastalara bakmaktadır" yazıyor? Tamam diyorum,neyse.

kavga etmeye ayıracağınız enerjiyi iyi düşünmeye harcayın belki bulursunuz. ufak çocuğu olan bir anneyi zalimce suçlamak bana göre değil. herkesin bilgi birikimi kadın doğumcu olacak düzeyde değil toplumda. Affediniz..
Kavga etmeye enerji harcamıyorum da her eline interneti geçiren keşke aklına takılanları “Google” da aratsa bir okusa , kadın doğumcu olmaya gerek Yok !

içimden neler demek geliyor ama ban yemeye değmezsin ve inşallah fakesindir.sen kadın olduğuna emin misin?2 yaşındaki bebeğin zarından önce gelişimine odaklan.ayrıca dışardan napmış olabilirsin oraya.lütfen ekmek tüketimini azaltıp folik asit kullanımını arttıralım.la havle vela:kızgın::KK47:

Hanımefendiciğim siz de cinsellik yaşamış ve hatta doğum yapmış bir KADIN olarak biliyorsunuz ki kızlık zarı vajinaya dokunulduğu/değildiği anda patlayan bir şey değildir! Yani kızınızın altını değiştirirken (çok özür diliyorum) kurcalayacak uğraşacaksınız ki kanasın bir yeri. (Tahriş olup zarar görsün ya da)
O kadarcık yavru da kızlık zarı (!!) gelişimi nedir bilgim yok. Eğer o yaşta oluşmuşsa da bakarak görebileceğiniz bir yerde değil.

Saçmalamışsınız resmen. Neyin korkusu bu? Googlea "kızlık zarı dışarıdan görünür mü" yazsanız anında anlardınız. Nasıl bir şey bulamamışsınız aklım almıyor.

M Mutluluk61 madem o kadar evhamlısınız her konuda doktora gidin buralarda çare aramayın. Bu kadar insan yanlış düşünüyor, bir tek siz doğrusunuz sanırım.

Bir arkadaş yazmış "yavrusu mikroplara karşı korunmasız kaldı mı diye korkmuş olamaz mı"
Olamaz.
O zarın korunmak için olduğunu bilecek kadar kültürlüyse bu soruyu burada yöneltmezdi zaten.

Yavrunuz gayet iyi. Allah bağışlasın.
Yine de çok üzdüyse sizi bu durum bir doktora gösterin içiniz rahatlasın. (!)

Siz şimdi bana o son cümleyle o cücükcük kadar aklınızla hakaret etmeye mi çalıştınız? Burda etmeye çalıştığımız hakaret 'yollu' = 'cinsellik yaşamış veya cinsel sağlıktan haberdar kadın' sanırım. İma etmeyin ne dicekseniz açıkça yazın bakın ben o pırıl pırıl beyninizden geçenleri ne güzel yazdım.
Cahilsiniz, zavallısınız, bana öyle alttan alttan laf edecek kapasitede asla değilsiniz. Bu kadar.
evet kesin öyledir. Müthiş eğitiminiz var kesin beni ona yirmiye katlarsınız :)Buna eminim.

Yetişkin,Bebek yada çocukta olsa vajina bölgesine sert bir darbe almadıkça herhangi birşey olmaz.Bazen anneler altını silerken yada çocuk kendi kendine temizlenmeye çalışırken çeşitli kazalar olduğu gerekçesi ile doktora başvurdukları olabiliyor.Tırnakların çizmesi sonucu yumuşak doku zedelenmeleri olabiliyor.Dediğim gibi vajina içine sert bir darbe olmadıkça birşey olmaz korkmayın.

Yorumları okudum sonra bir kez daha konu sahibinin açtığı konuyu okudum. Sanırım biz ülkecek artık iyi değiliz. Yani kadın bebeği için endişelenmis burda gayet normal şekilde soru sormuş bu nasıl bir futursuzca saldırıştir. Cevaplar çok acımasızca .
Kendi cevabıma gelecek olursam, bence korktulcak birşey yoktur evhamlı birisiniz sanırım. Bir de bebek hile olsa mahrem bölgesine çok bakılması hoş değil . Tabiki sıkıntı varsa bakılır ama içinizde dert oluyorsa en son çare doktor .
Ama dert edilecek birşey yoktur eminim .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back