Doğuma Hazırlık Bebek şekerlerini nasıl hazırlıyorsunuz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pretty_angel

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
224
3
Arkadaşlar bazılarının yazılarını okuyorum şekerleri kendileri hazırlamış. Ne tarz bir şeker örme gibi mi, yoksa bir yerlerden parça alıp onları birleştiriyor musunuz? Maliyeti ne oluyor? Cevaplarsanız çok sevinirim.

cok ozur dileyerek ben ilk kez bebek sekeri duyuyorum, bana anlatirmisiniz nedir bu bebek sekeri olayi dogrusu cok ilgimi cekti, orjinal bi fikre benziyo bir ayim kaldi belki bende hazirlamak isterim ama nedir ne degildir bilmiyorum cehaletimi mazur gorun.. biri aciklayabilirmi acaba nasil yapilir?

Ben 2 türlü yaptım. 1- üzerinde kızımın ismi yazılı birşey olsun kendim yapayım diye, lavanta keseleri yaptım(fotoğraflarını da koydum başka bir topic'te var) 80 TL tuttu bütün ıvır zıvır lavantasıyla fln. toplam 100 tane yaptım. 2- bir de internetten toptancıdan sipariş verdim , ben biberonlardan aldım, üzerine uğur böceği arkasına da magnet yapıştırdım, bir de içlerine badem şekeri alicam . Biberonlar da 150 tanesine 140 TL verdim(aslında ıst. toptancıda kendin gidersen daha ucuzmuş).
Sen ıstanbul'dasın hep bahsediyorlar eminönünde toptancılar varmış oradan aldıklarıyla çok güzel şeyler yapmışlar.

Yarım kilo badem şekeri 13 lira,1 metre tül 1,5 lira,kurdela 2 lira.nazar boncuğu tanesi 20 kuruş
yapıştırmak için silikonum yoktu japon yapıştırıcısı kullandım.Her birine 5 şeker koydum bir sürü de şekerim arttı.

Ben bunları hastaneye gelenlere ikram etmek için hazırladım.Malum ramazan insanlar oruçtutuyor çikolata pek olmaz diye düşündüm.
Benimkiler yapılabilecek en basit şekerler çünkü pek kaabiliyetli olduğum söylenemez.

evet eminönünde bu tarz şeyler var maliyetleride çok uygun geçen cumartesi ordaydım çok güzel şeyler mazemeleri kendin alıp kendin hazırlıyorsun eminönüne gittiginiz zaman ordaki esnaflara sorarsanız tarif ederler ama hemen ilk dükkandan almayın biraz gezin fiyatlar çok değişiyor
şimdiden kolay gelsin

evet eminönünde çeşit bol ve herkesin bütçesine uygun. bende küçük patikler örmeyi düşünüyorum minik minik annem yardım edicek. içinede badem şekeri. patikler beyaz olucak kenarlarına renkli kurdela geçircez. doğumum yakın olsaydı hazırlayıp fotosunu koyardım hemen.

ben izmirdeyim ama ist.gezmeye gittiğimde emiönünden burda beğendim herşeyi yarı fiyatına aldım.çok güzelşeyler var imkanınız var gidin gezin keyifli oluyor

ben hamile değilim ama zamanı geldiğinde bende kendim yapmak istiyorum hem maliyeti daha ucuz hemde kendi el emeği daha başka. Bende heralde eminönüne giderim alırım zaten ailemde ıstanbulda. Gezer bakarız yengem çok beceriklidir o kesin çok güzel fikirler verir bana birde örnek yaparsak onunla gerisini hallederim sanırım...

X