• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek rızkıyla gelirmiş...

17:31 - Bir de geçim korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, onlara da, size de rızkı biz veririz. Şüphesiz ki onları öldürmek, çok büyük bir suçtur.

67:21 - Allah size verdiği rızkı kesiverse, size rızık verecek olabilen kimdir? Hayır, onlar azgınlık ve nefrette direnip durmaktadırlar.

56:82 - Rızkınızı, yalanlamanızdan ibaret mi kılıyorsunuz?

62:11 - "Allah'ın yanında bulunan, eğlenceden ve ticaretten de hayırlıdır. Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır."

45:5 - Gece ile gündüzün değişmesinde ve Allah'ın gökten bir rızık sebebi olan yağmuru indirip de onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde ve rüzgârları yönlendirmesinde aklını kullanan bir topluluk için nice deliller vardır.

42:27 - Eğer Allah rızkı kullarına bol bol verseydi, mutlaka yeryüzünde azgınlık ederlerdi. Fakat O dilediğini belli bir ölçüye göre indiriyor. Şüphesiz ki O, kullarından haberdardır, onları hakkıyla görür.

42:19 - Allah kullarına çok lütufkârdır. rızkı dileyene rızık vermeyi diler. O çok kuvvetlidir, çok güçlüdür.

42:12 - Göklerin ve yerin kilitleri O'na aittir. O dilediğine rızkı genişletir ve daraltır. Şüphesiz ki O, her şeyi hakkıyla bilir.

40:64 - Allah, O'dur ki sizin için yeri bir karargâh, göğü de bir bina yapmıştır. Size şekil vermiş, sonra şekillerinizi güzelleştirmiştir. Hoş nimetlerden size rızık vermiştir. İşte Rabbiniz o Allah'tır. Âlemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir!

40:13 - Size âyetlerini gösteren, sizin için gökten bir rızık indiren O'dur. Fakat onları ancak gönül verip düşünenler anlar.

39:52 - Hâlâ bilmediler mi ki; Allah, rızkı dilediğine açar ve kısar. Şüphesiz ki bunda iman edecek bir kavim için nice ibretler vardır.

34:39 - De ki: "Gerçekten Rabbim kullarından dilediği kimseye rızkı hem genişletir, hem daraltır. Her neyi hayra harcarsanız O, onun yerine başkasını verir. Hem O, rızık verenlerin en hayırlısıdır."

34:4 - Çünkü Allah iman edip iyi ameller işleyenlere mükafat verecektir. İşte onlar için bir mağfiret ve cömertçe verilmiş bol rızık vardır.

33:31 - Yine sizden her kim Allah'a ve Resulü'ne boyun eğer, salih bir amel işlerse, ona da mükâfatını iki kat veririz. Hem onun için bol bir rızık hazırlamışızdır.

30:40 - Allah, O'dur ki, sizi yarattı, sonra da size rızık verdi, sonra sizi öldürür, sonra sizi diriltir. Hiç sizin ortak koştuklarınızdan, bunlardan birini yapacak olan var mı? Allah, onların ortak koştuklarından münezzeh ve yücedir.

29:60 - Nice hayvanlar var ki, rızkını (biriktirip yanında) taşımıyor. Çünkü onların da, sizin de rızkınızı Allah veriyor. O, her şeyi işitir ve bilir.

Ben çalıştım oldu, ben kazandım oldu, ben yaptım oldu, ben ders çalıştım ben şuraya koştum ben burayla konuştum oldu demek yerine, tüm bunları yapma gayretini sağlığını düşüncesini gücünü veren Rabbimize şükretmemiz ve rızkın ondan geldiğinin farkında olmamız gerek. Zira bizlerin hiç bir şeye gücü yeterli değildir, Allah sağlık versin ki çalışabilelim, Allah iş versin ki çalışıp kazanabilelim, Allah bereket versin ki kazandığımızı yine onun yolunda hayır ile harcayalım...

Lütfen bu konularda hüküm vermek yerine, evvela Allah'ın ayetlerinden haberdar olalım. Araştıralım öğrenelim, ayetleri okuyup geçerek değil, üzerinde düşünerek araştırarak...
Birilerinden duyarak sorarak değil, okuyarak, Kur'an a danışarak öğrenelim...

konuyu gordum yorum yapmadan gecemedim..
cocuk rizkiyla gelir demek, yukarida ayetlerde yazilan sey demek. yani bir kadin hamile kalinca "maddi durumumuz yok" deyip cocugunu aldirirsa allah'a karsi hadsizlik yapmis olur demek. allah "onun rizki bize aittir" diyor.
peki allah mecbur mu? allah herkesi saglikli yaratmiyor, zengin, yakisikli, guzel, yedigi onunde yemedigi ardinda... o bizi yoktan var etti. herseyimizi ona borcluyuz. allah isteklerimizi yerine getirmeye mecburmus gibi bir tavir takiniyoruz.. neden neden! diye hasa o'na hesap soruyoruz..
dunyada imtihan edilmek uzere variz. allaha tevekkul ettigimizde, bebek dunyaya geldiginde su gibi para akacak diye birsey yok. neden yok? cunku allah imtihan ediyor bizleri ama oyle ama boyle... melodinin durumunu zaten biliyorum..allah rizik kapilari acsin.. o da bizim durumumuzu biliyor.. hamileyken oglumun sihhatiyle nasil imtihan edildigimi biliyor.. ama oyle ama boyle bir sekilde imtihan edilecegiz.
allaha hesap sorma yetkisinde degiliz. o veren, biz de razi olan olmaliyiz.
allah lutfediyor. lutfundan nasib ediyor. elhamdulillah demek bu kadar zor olmamali ama hepimiz insan oldugumuz icin nisyanda bulunuyoruz malesef..
gokten para yagmayacak elbette calisinca allah karsiligini verecek.. ama dunyada ama ahirette. hic olmeyecegimizi saniyoruz.. dunyada herhangi bir yonde SIKINTI cekiyorsak bilmeliyiz ki sabretmemiz karsiliginda ahirette karsilik bulacagiz..

ben katılıyorum kesinlikle rızkıyla geliyo ama yatıp rızk beklemiyoruz bizde biz yeni evliydik hamile kaldım ikimizde asgari ücretle calışıyoduk napıcaz diye düşünmeye başladık ve allah kerim dedik bebegimi durumumuz kötü diye aldırmayı düşünmedik 5aylık hamileydim atandım öğretmen oldum eşimle ikimizin aldıgı maaştan daha fazla almaya başladım. oglum 7 aylık oldu hiç hesapta olmaya kadro acıldı ve antrenörlügü onaylandı şimdi gelirimiz nerdeyse 4 katladı gercekten oglumuz ugurlu geldi ama bizde cabaladık sükrettik...

ben bebek istememe rağmen eşim özel sektörde çalıştığı için bu fikre çok sıcak bakmıyordu. ama bebeğimizin doğumuyla birlikte çok güzel bir işe geçti ve ben de 4b li bir sağlık çalışanı olarak artık kadroluyum ve rahatça ücretsiz iznime ayrılarak bebeğimle birlikte olacağım. daha ne olsun:9:

eşim işten yeni çıktığı bir dönemde hamile olduğu öğrendim. bende sözleşmeli öğretmenim. şimdi kadroya geçtim ve eşimde çalışmaya başladı ne diyeyim gerçekten rızkıyla geliyor.:40:

Konu nerden başlamış nerelere varmış. Cahilliktir değildir teferruat bunlar. Konudan anladığım beklemeden hani Allah verdi denir ya öyle çocuk sahibi olanlar için. Eh oluyor öyle şeyler bazen.

Çocuk planlarımızı hep erteledik atamam (öğretmenim) olsun sonra çocuk yapalım dedik tabi yıllar yıllar geçti olmuyor bari biz çocuğu yapalım dedik tabi ne oldu hiç beklemediğimiz bir anda atamam oldu şimdi 20 gün sonra meleğim aramıza katılıyor :23: bu Allahın lütfu değilde ne ?

başlığı gördüm ve bende sizlerle paylaşmak istedim;)
1 yıılık evliyiz ve bursada henşirelik yapıyorum eşim ise özelde çalışoyor.
ben kütahyalıyım ablamlar,annemler herkes kütahyada.
geçen hafta 5 haftalık riskli bi gebeliğim olduğunu öğrendim ve bursada kimsemiz yok.
çok üzüldük yardım edecek kimse yok diye ablam çoçuğunu bırakıp yanıma geldi sağolsun;)
veeeeeeee gebeliği öğrendikten 5 gün sonra tayinim kütahyaya ailemin yanına çıktı;))
rabbim çok büyük şükürler olsun;))
bebişimizde uğuruyla geldi,şansıyla geldi. gebeliğimi allah sağlıklı bi şekilde sonlandırır inşallah;))

Back