- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.586
- 798
- Konu Sahibi kahvekolik
Bu hikayeyi de konu sahbi için değil, genel olarak burada bebeğin rızkıyla geldiği inanışı için yazdım. Bu inanışa katılmıyorum çünkü, eğer her bebek rızkıyla gelseydi, sokaklarda çöp toplayanlar, evsizler, açlıkla mücadele edenler olmazdı.
Benim çevremde de gözlemlediğim, çiftlerin çocuk sahibi olduktan sonra işlerine daha sıkı sarıldığı, dolayısıyla gelirleri artıyor, kariyerleri daha da iyiye gidiyor, o yüzden eminim ki konu sahibini de bebeklerine kavuştuktan sonra çok daha iyi bir gelecek bekliyor.
Her bebeğin rızkıyla geldiğini kimse savunmuyor burada. Yukarıda da yazılmış hangi tedbirlerden sonra bu olur..
Bunun için önce sabır ve tevekkul etmek lazım..
Yani o gözlemledikleriniz sıkı sarıldıkları için rızıkları artmıyor, rızıkları arttığı için daha sıkı sarılıyorlar. Sebebi veren yine Allah..
Babası sakat kalmış diye açlıktan ölen bebeği örnek vermeniz çok uç olmuş.. Bu konu derin; imtihan dünyası.. Ayrıca çevresindekilerin gözü açık kalpleri merhametli olsaydı ölmezdi açlıktan.
Herkes ona verilen fazla rızıktan payına düşenlerede bölüşse, sebeplerden bir diğeride yine gerçekleşmiş olur..
................
Anlamadığım konu var, neden bir konu tartışılırken yahut istişareye sunulurken, alakasız bir yerden alakasız bir uç yakalanıp futursuz bir şekilde örnek veriliyor..İdrakım yetmiyor buna..