• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek rızkıyla gelirmiş...

Bu hikayeyi de konu sahbi için değil, genel olarak burada bebeğin rızkıyla geldiği inanışı için yazdım. Bu inanışa katılmıyorum çünkü, eğer her bebek rızkıyla gelseydi, sokaklarda çöp toplayanlar, evsizler, açlıkla mücadele edenler olmazdı.
Benim çevremde de gözlemlediğim, çiftlerin çocuk sahibi olduktan sonra işlerine daha sıkı sarıldığı, dolayısıyla gelirleri artıyor, kariyerleri daha da iyiye gidiyor, o yüzden eminim ki konu sahibini de bebeklerine kavuştuktan sonra çok daha iyi bir gelecek bekliyor. :71:

Her bebeğin rızkıyla geldiğini kimse savunmuyor burada. Yukarıda da yazılmış hangi tedbirlerden sonra bu olur..

Bunun için önce sabır ve tevekkul etmek lazım..

Yani o gözlemledikleriniz sıkı sarıldıkları için rızıkları artmıyor, rızıkları arttığı için daha sıkı sarılıyorlar. Sebebi veren yine Allah..

Babası sakat kalmış diye açlıktan ölen bebeği örnek vermeniz çok uç olmuş.. Bu konu derin; imtihan dünyası.. Ayrıca çevresindekilerin gözü açık kalpleri merhametli olsaydı ölmezdi açlıktan.

Herkes ona verilen fazla rızıktan payına düşenlerede bölüşse, sebeplerden bir diğeride yine gerçekleşmiş olur..

................

Anlamadığım konu var, neden bir konu tartışılırken yahut istişareye sunulurken, alakasız bir yerden alakasız bir uç yakalanıp futursuz bir şekilde örnek veriliyor..İdrakım yetmiyor buna..

Hanımlar,
maddi gücünüze aldırış etmeden bir sürü çocuk sahibi olun nasılsa bebek rızkıyla gelir denmiyor,konuyu açan üyemizin böyle bir söylemide yok,lütfen konuyu farklılaştırmayınız...

Benm arkadaşımın da doğumuna 1 ay kala eşi teknik eleman iken müdürlüğe terfi etmişti.Maaşıda epeyce bi artmıştı.Onlarda napcaz telaşındayken kısmeti geldi buldu yavruyu...

Son düzenleme:
vallaha rızkı olayını bilmiyorumda bende hamile kaldığımda eşimde bende farklı illerde çalışıyorduk ve her nbt günü eşim 5.3 da bense 6.30 da yollara düşüyorduk.yollarda gidip gelerek 32 hafta calısmaya dayanbildm.ama doğumuma 1 ay kala herşey yoluna girmeye basladı eş durumu açıldı ve benim bulundgm ile 38 kadro açtı.belgeler,göndermeler,görüşmeler derken şu anda yasadığım ile tayinimiz oldu.doğumumdan 25 gün sonra tayin oldugumuz ilden evimi aldım.:) 1 tek kere anlamı dikatimi çekti diye kızımın ismini ASLIM koydum.2 aylıkken karar verdim karnımdaki küçük kızın adı ASLIM diye.anlamı yarar fayda uğur demek ve bize gercekten uğur getirdi.:)):2:

vallaha rızkı olayını bilmiyorumda bende hamile kaldığımda eşimde bende farklı illerde çalışıyorduk ve her nbt günü eşim 5.3 da bense 6.30 da yollara düşüyorduk.yollarda gidip gelerek 32 hafta calısmaya dayanbildm.ama doğumuma 1 ay kala herşey yoluna girmeye basladı eş durumu açıldı ve benim bulundgm ile 38 kadro açtı.belgeler,göndermeler,görüşmeler derken şu anda yasadığım ile tayinimiz oldu.doğumumdan 25 gün sonra tayin oldugumuz ilden evimi aldım.:) 1 tek kere anlamı dikatimi çekti diye kızımın ismini ASLIM koydum.2 aylıkken karar verdim karnımdaki küçük kızın adı ASLIM diye.anlamı yarar fayda uğur demek ve bize gercekten uğur getirdi.:)):2:

Canım bu hafta o kadar canım sıkkındıki, kürtaj oldum 7 ay önce ve 5 aydırda hamile kalamadım.. Alakası şu; bizde eşimle tayinciyiz ve kavuşmamıza 1,5 yıl daha var.Bebek yapmayı hem çok istiyodum hemde ayrılıktan dolayı da korkuyordum... Yeminle umut ldun bana, dilerim böyel 2 mutluluğu bir arada yaşamak bana ve benim durumumdaki herkese nasip olur... Kızında adıyla büyüsn inş.. Bende eşime derim hep vuslat koyalım, bizi kavuştursun diye ... Dilerim bizlerde aynı uğru yakalayabiliriz... Sağlıklı ömürler kızına ve sizlere....

Benm arkadaşımın da doğumuna 1 ay kala eşi teknik eleman iken müdürlüğe terfi etmişti.Maaşıda epeyce bi artmıştı.Onlarda napcaz telaşındayken kısmeti geldi buldu yavruyu...

ben de bebeğin rızkıyla geldiğine inananlardanım.. hatta çok inananlardanım :) öyle ki eşim şu anda bi sebepten işten ayrılmak zorunda kaldı ben hamileyim ve ikimiz de tevekkül ettik rabbime sığındık.. anlattığın da moral oldu :)

valla arkadaşım ben hamile kaldığımı öğrenince çok üzülmüştüm ev alamadık kiralarda çocuk nasıl olacak birde çalışıyordum işi bırakırsam nasıl geçincez falan. oğlum doğdu ben işden çıktım eşim ikimizn aldığı toplam maaşın biraz daha fazlasını kazanıyor. bankadaki birikmiş paraya para kaıp ev aldık herşey çok şükür çok güzel. oğlumuz rıskıyla geldi bize.

birde ablamın kocası yıllardır iş bulamıyordu elinin biri yoktu iş veren pek olmuyordu. ablam doğuma 2 ay kala eniştem bankada güzel bir iş buldu.

inanmayanların kendi tercihi ama bende inanıyorum bebeğin rızkıyla geldiğne suan 14 hafta 1 günlük hamileyim ve hmile kaldığım ay arkadaşımız vefat etti diye cenazeye gittik işten izin aldığımız halde çıkarılma sebebimiz oldu cenazeye gidişimiz ve daha bilmiyordum hamile olduğumu işten çıktık hamile olduğumu öğrendim tabi sıkıntı üst üste geliyor bundada vardır bir hayır bebeğimiz bu zamanda geldiyse vardır bi allahın bildiği dedik aldırmayı bi saniye bile düşünmedik sıkı sıkı tutunduk eşimle birbirimize iş yok ev yok kayın validemlere bıraktık eşyaları iş aradık ama yok antalyadan marmarise geldim annemlere eşim iş bakmaya devam ediyordu antalyada sonra eşim geldi marmarise iş yine bulamadık taki bu ay bize haber gelene kadar eşim hiç otelde çalışmadığı halde tanıdık birinin önerisiyle genel müdür yardımcısı olarak işe başlaması için teklif aldı ben oturuyordum ve 4 gün önce haber geldi bi tanıdığımız pc başında kayıt tutmam için bana iş teklifi yolladı kabul ettim hmen ayın 1inde başlayacağız eşimde bende eşimin işi otelde olmasına rağmen yazlı kışlı ve ben inanıyorum ki bebeğimizin şansı bu çünkü ikimizde gerçek mesleğimizde iş bulamadık başka iş teklifi aldık ve hayatımda aklıma gelmezdi yani ben kim ne derse desin inanıyorum bebeğin rızkıyla geldiğine

bende kendimi örnek vereyim. 7,5 yıllık evliyiz. evlenirken eşimin ailesi bize eşya almadığı için herşeyi kendimiz yapmaya çalıştık. üstelik tek maaş ve kira ile sonra ben işe girdim ve kredi kartı borçlarını kapatmaya çalıştık hep. her sene bir eşya alıp borç ödedik. eşim işten çıkarıldı. başka bir yere girdi. çalışma şartları ağır olduğundan oradan çıktı ve bir kaç iş değiştirdi. tam birşeyler iyi gidiyor bu iş yeri iyi hadi çocuk düşünelim diyoruz. herşey tepetaklak oluyor. böylece 6 yıl geçti. annem bu arada bana çok kızdı. bebek rızkıyla gelir sen istemiyorsun allaha karşı geliyorsun vs. bir sürü laf duydum. en sonunda 2010 da karar verdik. rabbim bize yardım eder artık yaşımız ilerliyor bebişimiz olsun dedik ve hamile kaldım. doğumumuma sayılı günler kala kirada oturduğumuz evin satılığa çıkacağını öğrendim. çok moralim bozuldu ağladım ve doğumdan sonra sütüm gelmedi. ben çalışıyordum. doğuma iznine çıkınca maaşım kesildi, eşim tek maaş evin kirası bebeğin maması bezi,evin ihtiyaçları, elektrik ve su faturaları yetmediği yerde kredi kartı kullandık. doğum paramı aldık borçların bir kısmını kapattık. eşimin işleri durdu yine kart kullandık. ve şimdi 1400 tl kart borcu var. ne benim maaşım arttı nede eşimin işinde çok fazla bir değişme oldu. çocuğuma hiç bir kıyafet alamadım babaannesi ve anneannesi aldı ihtiyaçlarını. şimdi babanannesi mama ve bez gönderiyor. yaz geldi çocuğuma kıyafet alacak durumum yok. hep umutla bekledik ve bekliyoruz. bizde mi bir şansızlık var yoksa daha zamanı mı var bilmiyorum! benim yaşadığım da bu! :26:

melodi Allah yardımcınız olsun okurken çok üzüldüm. inancını yitirme olur mu, kötü düşünme. Ya Rezzak çek devamlı. inşallah buraya tekrar iyi haberlerini yazarsın. ezan vakti sana dua ettim. oğlunun ismi çok güzelmiş bu arada.

Son düzenleme:
sağol canım çekerim tabi. allah seninde sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ve bol rızık versin.

daha önceki sorunlu hamılelıklerım ve dusuklerımden sebep işimi bırakıp hamıle kalmak ıstedım..iyi tazmınat falan aldım doğsun buyusun yıne çalısırım dedım esımınde işi cok ıyıydı mağazaları vardı..ve neyse hamıle kaldım bı sure sonra esım iflas etti..bı dunya borcla benım uzerımede borclarla tasınmak zorunda kaldık..bebeğimin herseyini annemler yaptı..bu arada ıyı pahalı bı hastaneye gıdıyordum drumu bırakamadım cunku sorunlu bır hamılelığım vardı ve dr sayesınde hamılelığım dvm edıyordu orda doğum yaptım masraflarımız esımın arkadasının doğum hediyesi oldu..1 yıl oluyor esım hala ıssız bende calısamıyorum oğluma bakacak kımse yok..arasamda bulamıyorum 2 yıldır calısmıyorum ve bankacıydım sımdı bankalar borclardan pesimde bu arada alacaklılardan sebep tasınmak zorunda kaldık evımızı sattık ama borclara yetmedı sımdı kıradayız ve 2 arabamız vardı ama onlarda ıcrayla gıttı..ben sımdı ıs arıyorum oğlum için calısmam gerekıyor cunku evet Allah yardım edıyor ama sartları bız zorlamazsak hıcbırsey olmaz bence..ona takılan herseyi satmak zorunda kaldık onun ıcın sattık ama onun geleceğinide yedik aslında... durumu bılmelerıne rağmen insanlar hemn ıkıncıyı yap araları cok olmasın dıyor Allah rızkını verır dıyorlar ama oyle olmuyor maalesef buyuttuk cok sukur 9 aylık oldu bıle oğlum ama hangı sartlarla bıde bıze sorsalar

çok zor bir durum çok üzüldüm canım. rabbim inşallah bizim durmumuzda olanlara rızkını nasip eder. ben 2. çocuğu düşünmüyorum. annemin durumu iyi ama şimdi oda yardım etmiyor. ben kendime hiçbirşey istemiyorum. oğluşumun olsun yeter.

teşekkür ederim kızlar, Allah hepimizin yardımcısı olsun..ben herseye rağmen dunyanın en guzel seyine oğluma sahibim ve sağlıklıyım Allah ın yardımıyla oğlum için ona herseyin en ıyısını verebilmek için tüm kötü şeylerle başacıkacağız insallah.Allah yol gösterecek biz yapacağız herseyi O ndan beklemek doğru olmuyor tecrübeyle sabit..

Bende bebk istiyorum gerçi olmuyo ama önceleri erteleyelim idedik çünkü ben hemşireyim ve doğum olnca izinler filan döner sermaye alamayacaktım ve eşimde asgari ücretle çalışıyo kredi borçlarımız filan var ama ben çok isteyince karar verdik olsun diye 8-9 aydır uğraşıyoruz ama olmuyo eşim buaralar iş değiştirebilir bende diyorum belkide allah ım bu zamanı bekliyo çünkü o işe geçerse maaşımızda değişklik olmayacak ve bir umuttur bekliyormm bendee :97:

bende bebeğin rızkıyla geldiğine inanıyorum.tabiki bebek rızkıyla gelir deyip o niyetle körü körüne çocuk yapılmamalı ama hakikaten rızkıyla geliyor.ben 2 yıl önce evlendim.düğün borçlarımız vardı kendimiz yaptık düğünü.ayrıca eşim polis ve daha askerliğini yapmamıştı.askere gittiğinde borçlarımızı nasıl ödiycez die bide onun için kredi çektik.sonra bi kızımız oldu.bende öğretmenim ama sözleşmeli öğretmen.daha hamile kaldığımı öğrendiğim andan itibaren herşey 360 derece değişti.eve bereket geldi.tamam elinden geleni yapıcaksın ama bazen kadere de inanacaksın.bu kuran ı kerim de de yazar.evlat nasiptir berekettir.doğuma yakın polise askerlik kaldırıldı.maaşımızdan hiç para kalmıyordu hatta eksiye girerken şimdi para arttırmaya başladık.ben sözleşmeli öğretmenken kadroya alındım.güzel haberleri üst üste aldık bu sene.bize düşen bu rızkın kıymetini bilip elimizden geleni yapmak.
Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın.:)))

ha durumu kötü olanlarda var elbet.hep dua edin ve sabredin ne olur.ben herşeyi yazmadım buraya ama evliliğimin ilk yılı berbat geçti.çok kötü şeyler yaşadım.boşanmaya kadar gidiyorduk borç içindeyken.hamile olduğumu öğrendiğimde dünyam başıma yıkıldı.belki biçok kişi kınıycak beni ama aldırmaya gitmiştim.şimdi ''ben bu bebeği alamam'' diyen doktor için dua ediyorum.doğumumu da o yaptı neler yaşadığımı biliyordu.umudunuzu yitirmeyin.Rabbim o bebeğin rızkını ne zaman vereceğini bilir.

kahvecim ben anladım seni
tabi 3 ün üstüne 4 ü ekleyip allah verir nasılsa değil anlatmaya çalıştığın
benimde etrafımda gerçeken böyle örnekler oldu açıkçası
en yakın arkadaşım uzun tedaviler gördü çocuk sahibi olmak için
sonra eşi dolandırıldı herşeylerini kaybettiler bi dünya borçla
kız bu arada hamile kaldı ve riskli bi gebeliği vardı
yattı resmen 9 ay mecbur kalmadıkça kalkmadan
işten çıkmak zorunda kaldı o durumdayken
hep ağladı nasıl bakarız bu bebeğe diye sevinemedi bile
ama allah yardım etti
dolandırıcı bulundu bi çok icra dava vs düştü
kaybettikleri bi an da geri gelmedi ama adam ekmek teknesini geri alabildi en
azından ve işleri öyle bi açıldı ki adam yetişemiyodu sabaha kadar çalıştığı halde
o zaman benim aklıma tek gelen bebeğin uğuru şansıydı
halk arasında derler ya nasibiyle geldi diye
benim aklıma da ilk bu gelmişti ne yalan söyleyim.

Back