- 17 Şubat 2011
- 300
- 90
- 318
- Konu Sahibi kahvekolik
-
yazılanlara aldırmamak elde mi azulcum, nasıl çarpıtılmış baksana...ALLAH bağışlasın canım,ben de artık düşünmeye başladım yaş ilerliyo yapmak lazım artık,:97:
Sen yazılanlara aldırma yaa senin dediğin doğru,ALLAH yeni doğmuş günahsız bebeklerin ve nur yüzlü
ihtiyarların yüzü suyu hürmetine ne nimetler ihsan ediyo bi bilse insanlar..!
Kahvekolik cahildir ,demedim ben.Çarpıtmayalım.Onun öyle düşümdüğünü de iddia etmedim.O niyetle çocuk yapanların cahil olduğunu söylüyorum ,evet,cahilliktir.Elde avuçta olmadan çocukları boy boy sıralayanlar hangi akla hizmetle bunu yapıyor acaba?Bu cahillik değildir de nedir?O çocukların vebalini kim çekecek ?
yazılanlara aldırmamak elde mi azulcum, nasıl çarpıtılmış baksana...
Allah sana da nasip etsin canım atanasıya kadar büyütürüz bari :)
senin bana ne demek istediğini hepimiz anladık. evet canım ben cahilim, beş parasızım, kazara hamile kaldım ve bi mucize bekliyorum. oldu mu? tatmin oldun mu?
yazılanlara aldırmamak elde mi azulcum, nasıl çarpıtılmış baksana...
Allah sana da nasip etsin canım atanasıya kadar büyütürüz bari :)
Dünyada her dakikada 8 bebek yetersiz beslenme bakım nedeniyle ölüyor. Onlar neden rızkıyla gelmiyor? Daha birkaç ay önce Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeğin hikayesini okuduk hepimiz sanırım bunun üstüne söylenecek bir söz yok.
Doğum da ölüm de ALLAHın izniyle,kader denen bişey var yani değil mi?onların kaderini öyle
yazmışsa ALLAH ölüm zamanları gelmiş demektir,bunun başka bi açıklaması olamaz...
Burada doğal bir ölümden sözetmiyoruz, bu bebekler AÇLIKTAN ölüyor, yoksulluktan, hem de çok uzaklarda değil, bizim ülkemizde. Eminim 2.5 aylık Kübra'nın ailesi de Allah rızkını verir diye dünyaya getirdiler bebeklerini, ama sigortasız çalışan babası bir vinç kazasıyla sakat kalınca çalışamayınca açlıktan kaybettiler bebeklerini... Herkesten hikaye bekleniyordu, ben de ekledim...
Burada doğal bir ölümden sözetmiyoruz, bu bebekler AÇLIKTAN ölüyor, yoksulluktan, hem de çok uzaklarda değil, bizim ülkemizde. Eminim 2.5 aylık Kübra'nın ailesi de Allah rızkını verir diye dünyaya getirdiler bebeklerini, ama sigortasız çalışan babası bir vinç kazasıyla sakat kalınca çalışamayınca açlıktan kaybettiler bebeklerini... Herkesten hikaye bekleniyordu, ben de ekledim...
Doğa kesinlikle katılıyorum sana.
Ancak bu konu öyle bir konu değil.
Yani konu sahibi ve eşi belirli akademik eğitimi almış,bilinçli olarak yaklaşık 2-3 yıldan sonra ilk bebeklerine hamile bir çift..
Maddi olarak da sıkıntıları yok.Yani elbette bunları bilmek zorunda değilsin nereden bileceksin ..ama burada tartışılan biz yokluk içindeyiz bebek gelirde bir mucize olur mu değil?
bebek hayatınıza birşey kattı mı kısmetiyle gelir derler kısmetiyle geldi mi?
bu soru sadece bu..
ama konu çok farklı noktalara taşındı..şöyle diyeyim gebe bir kadının kafasına takılan ilginç bir konu hepsi bu.. doğan bebek rızkıyla doğmasa bile onu merakla bekleyen bir ailesi var yani.
Doğa kesinlikle katılıyorum sana.
Ancak bu konu öyle bir konu değil.
Yani konu sahibi ve eşi belirli akademik eğitimi almış,bilinçli olarak yaklaşık 2-3 yıldan sonra ilk bebeklerine hamile bir çift..
Maddi olarak da sıkıntıları yok.Yani elbette bunları bilmek zorunda değilsin nereden bileceksin ..ama burada tartışılan biz yokluk içindeyiz bebek gelirde bir mucize olur mu değil?
bebek hayatınıza birşey kattı mı kısmetiyle gelir derler kısmetiyle geldi mi?
bu soru sadece bu..
ama konu çok farklı noktalara taşındı..şöyle diyeyim gebe bir kadının kafasına takılan ilginç bir konu hepsi bu.. doğan bebek rızkıyla doğmasa bile onu merakla bekleyen bir ailesi var yani.
yaparsan 10 tane çocuk ölür tabi açta kalır ne alaka yaa
kız neden bahsetmiş nede güzel çarpıtmışsınız inanmıyosanız sizin isteğiniz...
benim eltimde nası doğumu olucak ne olucak derken 5 bin tutturdu lotodan hem doğum parası hem kenarına para geldi bebek uğurla geldi ben inanıyorum inşallah benim yavrumda uğuruyla gelir..
sen benim canımsın yaa
hepimizinki bereketiyle gelecek evlerimize neşe saçılacak. biz böyle inanalım kim ne derse desin. prenses çıkmış kutudan hayırlı olsun, benimki gösterecek mi acaba merakla bekliyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?