• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek rızkıyla gelirmiş...

kahvekolik

Ya Hafiz!
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
8.161
6
156
İstanbul
geçenlerde bi topikte bir arkadaşımızın hamile kalınca işini bırakmak zorunda kaldığını, maddi açıdan zorlanacaklarını düşündüklerini ama bebek geldikten sonra eşinin terfi olduğunu ve ikisinin toplamı kadar maaş almaya başladığını yazmıştı.

başına bu tip olaylar gelen arkadaşlarımız yazabilirler mi, bebekler doğunca ne gibi maddi yada manevi değişikliklerle karşılaştınız?

ya ben bu anlayışı hiç anlamıyorum

madem bebek rızkıyla gelirmiş o kadar çocuk neden çöpten ekmek topluyo ?

sırf bu anlayışla çocuk yapanlar var sonrada sokağa atanlarda var ...insan rızkıyla gelmez rızkını bulur

sırf bu anlayışla çocuk yapanlar var sonrada sokağa atanlarda var ...insan rızkıyla gelmez rızkını bulur

sırf bu anlayışla çocuk yapan olduğunu pek zannetmiyorum yaa..
olsa bile ben ondan bahsetmiyorum.

biz üniversiteyi bitirdikten iki yıl sonra evlendik.
ben öğretmenim, okulu bitirdikten sonra hemen atandım.
eşim iktisat okudu. okul bitti askerlik falan derken, kendisine yatırım yapma şansı olmadı.
evlendiğimizde resmen benim aldığım maaşın yarısından biraz fazlasını alıyordu.
evlendikten sonra ben eşimin kendisini geliştirebilmesi için çok destek verdim.
çok ders çalıştı. ve aşama aşama yükseldi.
mali müşavir olmak üzereyken hamile kaldım.
ben hamileyken derslerini verdi ve mali müşavir oldu.
ve oğlmuz dğmadan birkaç hafta önce hayatının terfisini aldı.
şu anda 5 yıllık evliyiz ve 6 aylık bir oğlumuz var.
kısacası bebek rızkıyla gelmiyor.
o rızkı sen oluşturmaya başlıyorsun ve Allah emeklerininin karşılığını veriyor.
körü körüne bebek rızkıyla gelir demeyin.
siz bebeğiniz için elinizden geleni yapın ve gerisini Allaha bırakın.
tevekkül var dinimizde. körü körüne beklemek yok.
yıllardır İstanbulun varoşlarında çalışan bir öğretmen olarak bir önceki arkadaşın yorumuna tüm kalbimle katılıyorum.

biz üniversiteyi bitirdikten iki yıl sonra evlendik.
ben öğretmenim, okulu bitirdikten sonra hemen atandım.
eşim iktisat okudu. okul bitti askerlik falan derken, kendisine yatırım yapma şansı olmadı.
evlendiğimizde resmen benim aldığım maaşın yarısından biraz fazlasını alıyordu.
evlendikten sonra ben eşimin kendisini geliştirebilmesi için çok destek verdim.
çok ders çalıştı. ve aşama aşama yükseldi.
mali müşavir olmak üzereyken hamile kaldım.
ben hamileyken derslerini verdi ve mali müşavir oldu.
ve oğlmuz dğmadan birkaç hafta önce hayatının terfisini aldı.
şu anda 5 yıllık evliyiz ve 6 aylık bir oğlumuz var.
kısacası bebek rızkıyla gelmiyor.
o rızkı sen oluşturmaya başlıyorsun ve Allah emeklerininin karşılığını veriyor.
körü körüne bebek rızkıyla gelir demeyin.
siz bebeğiniz için elinizden geleni yapın ve gerisini Allaha bırakın.
tevekkül var dinimizde. körü körüne beklemek yok.
yıllardır İstanbulun varoşlarında çalışan bir öğretmen olarak bir önceki arkadaşın yorumuna tüm kalbimle katılıyorum.

çok güzel anlatmışsın tabii ırzkı gelmez çok çalışarak öyle gelir bence

geçenlerde bi topikte bir arkadaşımızın hamile kalınca işini bırakmak zorunda kaldığını, maddi açıdan zorlanacaklarını düşündüklerini ama bebek geldikten sonra eşinin terfi olduğunu ve ikisinin toplamı kadar maaş almaya başladığını yazmıştı.

başına bu tip olaylar gelen arkadaşlarımız yazabilirler mi, bebekler doğunca ne gibi maddi yada manevi değişikliklerle karşılaştınız?

Hayırlı olsun Kahvekolik,ALLAH kurtarsın,kaç aylık hamilesin?:34:

kesinlikle katılıyorum.çocuk rızkı ile geliyorsa neden dünya nüfusunu yüzde 67 si aç?

yani herkez muhalefet olmuş kız ne demiş siz ne anlamışsınız!arkadaşım benim eşim uzman çavuştu evlendik bir sene o şırnakta ben memlekette kaldık bir araya gelmemiz meslegi icabı imkansızdı sonra baktık olmıcak bırak işini dedim. Allah razı olsun oda dinledi bıraktı rabbim kimseyi aç bırakmaz dedim evet körü körüne inandım ben tevekkül ettim üç ay boş gezdi işsiz bu arada çocuk yapayı istemedik işsiz die tabi ben yine deli cesareti:27: daha dogrusu tevekkül yine yapalım dedim rabbim verir rızkını üç ayın sonu ramazanın içinde eşim istanbul a memur olarak atandı ve megersem o ayın içinde hamile kalmışım aynı ay taşındık demek istedigim rabbim okadar büyükki yeterki inanarak iste teslim ol vermiyecegi şey yok .ol dio ve oluverio...........

insirah3 arkadaşıma katılıorum bende. kimine göre şans kimine göre rızık. evlendikten sonra işi bıraktım bende. çok borcumuz vardı. elektrik faturasını bile ödiyememiştik. o dönem bilseydim hamile olduğumu çok kötü olurdu heralde. bakamayız şuan derdim. ama iki ay sonra bi mucize ve ben atandım. hiç olmıcak bi şekilde hemde. göreve başladıktan sonra öğrendim hamile olduğumu. eğer hamile olmasaydım da eşimle tam 1 yıl ayrı kalacaktık. gidip gelme mesafesi değil çünkü. oğlum şansıyla geldi. beni ve eşimi biraraya getirdi. gerçekten hiç olmıcak şey biranda oluveriyo.

arkadaş ne anlatmış kimileri ne anlamış...
konu sahibi arkadaş hoş bişey yazmış ama herkes gelcek rızk için bebek yapıldığını sanmış tabiki öyle değil .yurt dışında filan yaşasak çocuk parası için çocuk yaptıklarını düşünürümde ülkemizde yok zaten.
bende bebeğin rızkıyla dünyaya geldiklerine inanıyorum yani hamile kalıpta biz onu büyütemeyiz maddi açıdan zaten zordayız aldıralım diye düşünen insanlara katılmıyorum.
mesela ben doğduğumda babam bursa daki yeşim fabrikasına girmeye çok uğraştığı halde benim doğumumdan sonra rahatlıkla girmiş.kardeşim doğunca devlet işine tek bi sınavla girmiş(torpil hat safhada işlediği halde)
yani bebekler bir mucize doğduktan sonrada mucizeler devam ediyor Allah ın izniyle...

sağol canım 3 aylık inşallah. sen düşünmüyomusun?

ALLAH bağışlasın canım,ben de artık düşünmeye başladım yaş ilerliyo yapmak lazım artık,:97:

Sen yazılanlara aldırma yaa senin dediğin doğru,ALLAH yeni doğmuş günahsız bebeklerin ve nur yüzlü

ihtiyarların yüzü suyu hürmetine ne nimetler ihsan ediyo bi bilse insanlar..!

Konu sahibini kim tanıyor?
Cahilmiş,kendini kandırıyormuş vs kim bilebilir ki?
Üç çocuğunuz var ,zor zanaat geçiniyorsunuz sırf kız olsun sırf erkek olsun diye 4. yapıyorsunuz.
Allah rızkını verir diyorsunuz.. Allah rızk verdiği gibi hastalıkta verebilir ölüm de verebilir.. Hepsine boynumuz kıldan ince elbet.. Kahvekoliğin bahsettiği şey bu değil..
Konu sahibi bunu anlatmamış ki 16 yaşında hamile kal,beş parasız adamdan çocuk yaptınız da sabancıya ceo mu oldunuz dememiş ki?
Normal sıradan sıradan bir çiftten bahsetmiş,hayatınızda bir değişiklik oldu mu ?
Bebeğin gelişiyle birlikte yaşamınızda bir değişiklik yaşadınız mı demiş..
"Yook biz daha da fakirleştik bebekle" dersin geçersin en fazla...
Cehalete kadar getirmek gerçekten enteresan.
Ve bir de yaradanı yok saymamak gerek gerçi bu imandan gelir ve kimseye dikte edilemez ama..
Bugün hiçbirşeyiniz yokken yarın herşeye sahip olabiliriz.
Bugün herşeyiniz varken yarın yokluktan ölebilirsiniz..
Bunun da benim inancımda kaynağı yaradandır..

çok doğru derinss konu sahibi şu kadar çocuğum var ben bilmem kaçıncıya hamileyim
doğunca nasıl olacak?nasıl geçincez? demiyor ki ,
sadece bebekle gelişen olayları yaşanan şeyleri soruyor,
anlayışlar,fikirler farklı farklı işte herkesin düşüncesi deyip geçelim ...

kahvecim bu konuda gözlemlerime göre sana yardımcı olabilirim çocuk sahibi olmadığım için,
sanırım çocuğun gelişiyle huzur,sukunet ve bununla bereber bazı değerler artıyor,
insan çalışıyorsa işine daha çok sarılıyor veya yeni iş çabaları artıyor çünkü bu kutsal duygu beraberinde sorumluluğu getiriyor tabi bu herkes için geçerli değil bu sorumluluğu taşımaya hazır olmayan veya bunun değerini bilemeyen sırf çocuğu yuva kurtarma veya koz olarak kullanan o kadar çok ebeveyn var ki...

Hiç paranız yokken hamile kalıp bebek yapan sonra yastığının altından çıkan gökten zembille inen paraların artık hayal ürünü olduğunu az çok hepimiz biliyoruz.
Böyle şeyler ancak bizim yeşilçam filmlerinde olurdu ya da masallarda :23:
Kahvekolik zorda kalan insanlara hiç ummadık anda gelen yardımdan bahsetmiş sanırım.
Buna ben de inanıyorum.
Babam, annem bana hamileyken iş kurmak üzereymiş. Benden sonra da işleri toparlanmış.
Herşey öyle hızlı gelişmiş ki annem anlatırken hala heyecanlanır.
Daha sonra kardeşim olmuş. O zaman da sıkıntılı bir dönemmiş.
Babamın işlerinde düzelme ve gelişme göze görülür şekilde hissedilmiş.
Babam hatta kızlarım bana şans getirdi onların kısmetleri bunlar demiş.
Sağolsun :nazar:
Buna inanıyorum, Allah zorda olana ve ÇALIŞANA, ÇABALAYANA, PES ETMEYENE yardım eder. :16:

aynen bende hiç anlamıyorum ve katılıyorum beş kuruş paraları yokken bebek rızkıyla doğar diye çocuk yapan bi çok kişi var. kayınvalidemde durmadan bize aynı şeyi söylüyor. çok borcumuz var nası yapalım olmaz dedikçe çocuk rızkıyla doğar diyor. çocuk doğarken onu doyurmak ona bakmak için yazılmış bi çekle berabermi doğuyo anlamadımki:60:

borç bitsin die beklemek sonsuza kadar beklemek bence. çünkü ihtiyaçlar ve eksikler hiçbitmiyor. bende sizinle aynı fikirdeydim. borçlarım bitsin. arabamı alıcam. giyinip gezip tozucam ondan sonra bebek derdim. o kadar borcun içinde mucizesiyle doğdu oğlum. borçlarımı ödemeye devam ediyorum arabamı aldım. giyinip gezip tozuyorum aynı zamanda. bu kadar katı olmamak lazım. bebek gerçekten mucize ve diğer mucizelerle birlikte geliyor.oğlum doğduktan sonra ben buna gerçekten inandım.

Back