Bebek rahatsız olur mu???

• Konu Sahibi Konu Sahibi nio
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
merhaba ben 20+1 gebeyim, az yemek yesemde çok şişiyorum , çok şişip ayaklarımı toplarsam bebeğim hareketleniyor, birde gece uykumda yüz üstü yatınca bebek itiyor normal yatınca bişey yapmıyor geri yüz üstü yatarsam hareketlenip itiyor..
bebeğimi rahatsız mı ediyorum? içerde sıkışır mı ki?

Bunu esimle bizde dr umuza sormustuk cunku bende sadece yuzukoyun uyuyabiliyodum bide gobegimi azicik siksada gebelik oncesi pantolonlarimi uzuuun sure giymistim esimde yok cocuk sikisti yok ezildi diye kafamin etini iyiyodu:52:ama doktorumuz hic bi sakincasi yok su dolu bi balonun icinde bi misket dusunun siz nerden baski uygularsaniz o diger tarafa kayar demisti.suan gobeginin uzerine yatabildigin icin mutlu bile olabilirsin ilerleyen haftalarda istesende olmicak cunku.Allah saglikla kucaginiza almayi nasib etsin:nazar:

merhaba ben 20+1 gebeyim, az yemek yesemde çok şişiyorum , çok şişip ayaklarımı toplarsam bebeğim hareketleniyor, birde gece uykumda yüz üstü yatınca bebek itiyor normal yatınca bişey yapmıyor geri yüz üstü yatarsam hareketlenip itiyor..
bebeğimi rahatsız mı ediyorum? içerde sıkışır mı ki?

Gebelikte sırtüstü veya yüzüstü yatmak tavsiye edilmez. En doğru pozisyon sola yatıştır. Çünkü sola yatarsanız bebeğinize giden kan miktarı artar. Bu da bebeğinizin daha fazla oksijen ve daha fazla besin alması demek. Yüzüstü yatmak bence bebeğe baskı yapar.

Gebelikte sırtüstü veya yüzüstü yatmak tavsiye edilmez. En doğru pozisyon sola yatıştır. Çünkü sola yatarsanız bebeğinize giden kan miktarı artar. Bu da bebeğinizin daha fazla oksijen ve daha fazla besin alması demek. Yüzüstü yatmak bence bebeğe baskı yapar.

evet ama sol tarafım uyuşuyor pozisyon değiştirmek iyi geliyor
karnım çok çıkmadığı için gece uyku sersemi dönüyorum yüz üstü oda vuruyor uyanıyorum
:(
bebekler gece uyanır dimi?
hareket edince sanki bana bişey anlatmak istiyor gibime geliyor hemen ya eşortmanı mı gevşetirim yada bişeyler yerim
sanki ya aç yada sıkıştı gibi geliyor

evet ama sol tarafım uyuşuyor pozisyon değiştirmek iyi geliyor
karnım çok çıkmadığı için gece uyku sersemi dönüyorum yüz üstü oda vuruyor uyanıyorum
:(
bebekler gece uyanır dimi?
hareket edince sanki bana bişey anlatmak istiyor gibime geliyor hemen ya eşortmanı mı gevşetirim yada bişeyler yerim
sanki ya aç yada sıkıştı gibi geliyor

Ya gece boyu sola yatamazsın zaten illa ki dönüyoruz biraz sağ biraz sol biraz sırtüstü. Ama ben hiç yüzüstü yatmadım. Gece uyanıp uyanmamasını bilemiyorum ama benim bebeğim de genelde geceleri ayakta :) Sen kendini aç bırakmamaya özen göster. O zaten senden alıyor alacağını. Ben hep sola yatmaya çalışıyorum öğrendiğimden beri. Sanki bebeğim daha iyi gelişti son bir aydır. Çünkü daha fazla besin gidiyor sola yatınca.

Ya gece boyu sola yatamazsın zaten illa ki dönüyoruz biraz sağ biraz sol biraz sırtüstü. Ama ben hiç yüzüstü yatmadım. Gece uyanıp uyanmamasını bilemiyorum ama benim bebeğim de genelde geceleri ayakta :) Sen kendini aç bırakmamaya özen göster. O zaten senden alıyor alacağını. Ben hep sola yatmaya çalışıyorum öğrendiğimden beri. Sanki bebeğim daha iyi gelişti son bir aydır. Çünkü daha fazla besin gidiyor sola yatınca.

yatarım tabi yeterki o iyi olsun...
bunu aklımda tutucam
sağol

Bunu esimle bizde dr umuza sormustuk cunku bende sadece yuzukoyun uyuyabiliyodum bide gobegimi azicik siksada gebelik oncesi pantolonlarimi uzuuun sure giymistim esimde yok cocuk sikisti yok ezildi diye kafamin etini iyiyodu:52:ama doktorumuz hic bi sakincasi yok su dolu bi balonun icinde bi misket dusunun siz nerden baski uygularsaniz o diger tarafa kayar demisti.suan gobeginin uzerine yatabildigin icin mutlu bile olabilirsin ilerleyen haftalarda istesende olmicak cunku.Allah saglikla kucaginiza almayi nasib etsin:nazar:

sağol cümlemizinkini inşallah...
ben bol şeyler giyiyorum ama her hareket edişinde sanki bişey anlatmak istiyor ya acıktı ya sıkıştı
halbu ki hareket ediyor belki uyandı geriniyor..
çok hassasım sanırım doğunca ne yapıcam kimbilir:1:

Bende surekli donen birisiyim ama sola yatis bebek icin daha iyiymis diye surekli sola yatmaya calistim genelde uyuyamadim ama ne yapiyim cok korktum bebegime oksijen gitmez diye insan bebegi icin herseye katlaniyo iste bi de derler ya bebek acsa pek kipirdamaz diye benim bebegim ac oldugumda asiri tekmeliyodu sanki cikacakmis gibi sinyal veriyo yemek ye yemek ye diye :)

sağol cümlemizinkini inşallah...
ben bol şeyler giyiyorum ama her hareket edişinde sanki bişey anlatmak istiyor ya acıktı ya sıkıştı
halbu ki hareket ediyor belki uyandı geriniyor..
çok hassasım sanırım doğunca ne yapıcam kimbilir:1:

Demekki hareketli bir beebginiz olucak:emir_bebek:benim oglumda karnimda Kirk takla atardi ben elini kolunu ayirtedebiliyodum karnimdayken:52:bide hareketli oldugu saatlere dikkat edin doguncada buyuk ihtimal ayni satte uyaniyolar ve hareketleniyolar.:21:

doktorum 6. haftamde sol tarafına yatmaya başla alışsın vücudun demişti. ben 6. haftadan beri sol tarafıma yatıyorum. uyuştuğumu hissettiğimde kalkıp 5 dakika yürüyorum geri yatıyorum. sağa ve sırt üstü yatamıyorum yüz üstü normalde de yatmam zaten.

Demekki hareketli bir beebginiz olucak:emir_bebek:benim oglumda karnimda Kirk takla atardi ben elini kolunu ayirtedebiliyodum karnimdayken:52:bide hareketli oldugu saatlere dikkat edin doguncada buyuk ihtimal ayni satte uyaniyolar ve hareketleniyolar.:21:

:) benim oğluş akşam 10da hareketlenmeye başlıyor gece yarısına kadar maşallah uyumuyor. gece gündüzü öğretmek için gündüzleri müzik falan dinletiyorum ama umurunda değil beyimizin horul horul uyuyor maşallah :). gece kuşu olacak o zaman benimki

ayy eyvah deme :1:
benimki sabah 0,8 -09 arası
öğlen 12-13 arası
akşam 20_21 arası
özellikle gece 02 ve 05 arası çok hareket ediyor
gece kuşu olucak desene :emir_bebek:

:1:
ayy eyvah deme :1:
benimki sabah 0,8 -09 arası
öğlen 12-13 arası
akşam 20_21 arası
özellikle gece 02 ve 05 arası çok hareket ediyor
gece kuşu olucak desene :emir_bebek:

:1: uzgunum ama buyuk ihtimalle oyle olucak canim,benim oglum resmen gece tekme tokat uyandiriyodu beni:emir_bebek:ve hep Saat gece 3 te ve inanki dogduktan sonrada 3 ten 5 e Kadar nobet tutuyoduk:27:ama tabii zamanla duzene ayak uyduruyolar:nazar:

Back
X