Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebek odası

Ben cinsiyeti kesinleştikten sonra oda yapmayı planlıyorum hatta pinterestten fikirlere bakmaya bile başladım.. belli bi süre bizimle olacak sonra tek yatırmaya alıştırmaya başlayacağım elbise dolabı ve misafir için koltuk olan bulunan odayı bozacağım bende..
Ayrıca odasını yapmak içinde bi an önce hevesleniyorum :anneadayı:

Benımde bı kucuk besıgım vardı. Gittiğim yere odalara goturuyodum yatak odamda da ahşap buyuk var odayıda seneye uc yasına gelince yapıcam

Çocuk odası zaten boş olduğu için ben doğmadan odasını hazırlamıştım. Uyuması için değil ama eşyalar için oda gerekli aslında. Beziydi, kıyafetiydi, kremiydi vs derken çok döküntü oluyor ve çok hediye geliyor. Bunları koyabileceğiniz baza gibi bir yeriniz olsa daha kolay olurdu sizin için.

Benim oğlum üç yaşımda şimdi bi tane yatak ve dolap almak istiyorum kendi evime geçince de özel bi genç odası yaptırırım inşallah park yatakta yatıyor oğlum üç yıldır yatak odasında sizde öyle düşünebilirsiniz Allah kurtarsin insallah

doğmadan hazırladım zaten birsürü giysisi, eşyası oluyor, onları koyacak bir oda lazım,
ilk günden itibaren gündüzleri odasında yatırdım (büyüyebilen beşikliydi odası) 6aylık olunca tamamen odasında yatmaya başladı,
daha 1 yaşındaydı eve gelen herkesi elinden tutar odasına götürür oyuncaklarını, odasını gösterirdi, hala da öyle :)
imkan varsa her çocuğun kendi odası olmalı. sadece uyumak için değil, aidiyet, özel yaşam alanı gibi kavramlarının da gelişebilmesi için, o yüzden 1 yaşını geçirmeyin bence.
Kucucuk ama o bıle nasıl anlıyor demı bende bayramdan sonra yavas yavas hazırlayacam kızımın kendıne aıt alanı olmalı gunduzlerı odasında olmak ıstıyorum aksamları babamız gelınce salonda vakıt gecırırız gecede bızımle uyur ınsallah anakucagındada evın heryerıne alıstırırsam kuzum heryerde duran bır bebek olur ınsaAllah. bırde dedıgınız gıbı kıyafettı esyaydı oyuncaktı kendı duzenı olur.
Kızım doğmadan bebek odası aldım. Ama düz beyaz bir karyola, 3 kapılı gardirop ve şifonyer.
6 ay bizim odada yattı. Sonra odasına geçti.
Ben de oturma odasını iptal ettim.
Ben de mobılyaları beyaz dusunuyorum ama duvar renk tonlarına karar veremedım bır turlu toz pembe gibi yapıp camın oldugu duvarın kenarlarınıda tatlı bır grımı yapsam dıyorum. pempenın bır ton koyusu perde bırde odasına ya bır puf yada ıkılı sık koltuk tarzı bısı dusunuomkı orda oturalım altını alalım gıydırelım dıe onuda grı tonunda yapsam pempelı grılıde halı olsa sarı yesıl turumcumsu kucuk dekoratıflerlede renklendırsemmı dıyorum karar veremedım

İki tane boş odam olduğu halde bebek odası yapmamayı tercih ettim. Beşiği zaten yatak odamda giysileri içinde beyaz 3 kapılı bi dolap aldım odasında o var.
Odamdan ayıracağım zaman genç odası takımı almayı düşünüyorum. Şimdi kullandığı dolapta yüklük tarzı işimi görür. Yani geçici olarak kullanabileceğin beşik ve dolap şimdilik yeterli.

Ben bir tane anne yanı beşik aldım. Şuan bebeğim(2,5 aylık) yatak odamızda beşiğinde yatıyor. Ayrıca odasını da yaptık montessori tarzında. Odasında dolap, şifonyer, oyuncak dolabı, alt açma ünitesi, küçük masa ve sandalyesi, kitaplığı duruyor. Odasına beşik almadık onun yerine ikea dan büyüyen karyolalardan aldık. Şuan gündüzleri odasında yatağında yatıyor, geceleri beşiğinde bizimle. Beşiği küçük anne yanı oldugundan 7-8 aya kadar kullanacağız sonra yatağına geçecek tabii korumalık takılı olarak.
Ben çok memnum, iyiki yapmışım odasını, tüm herseyi odasında düzenli duruyor. Zaten o kadar eşya öyle bir yerlere sıkışmazdı, daha düzensiz olurdu. Bence yapabiliyorsanız bebek odası değil çocuk odası yapın ama devasa mobilyalarla değil de daha küçük kullanışlı mobilyalarla. İkea bu konuda çok iyi.

Biz dogmadan aldik odasini falan ama gel gor yataginda yatiriyor muyum ? Hayir..
Yatak odasinda babasiyla uyuyor yatakta :) Kiyamiyorm onu ayri odada yatirmaya.. acele etmenize gerek yok. Bi beşik ve esyalarini koyacaginiz bir dolap varsa yeterli..

Back
X