• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebek odası için en mantıklı karar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bu ikinci mesaj bu tarz.
Lütfen eşyalar konusunda fikiri olan yazabilir mi sadece?
Benim açtığım konu çok farklı.
Bu işin manevi açısını sormadım,fikiri olan yazarsa çok sevinirim.
İnsanın şevkini kıracak(ki benim şevkimi kıramaz kimse,sadece konuşurlar),'eşya önemli değil,sadece sevgi' diyen mantıkları kaale almıyorum.

Son düzenleme:
Sığmıyor ki:(
Sığması için komidinleri ve şifonyeri atmam lazım..
Bebişim büyüyene kadar bi kaç ay kendi odamızda kalmayacağız Allah ın izni ile.Zaten iç içe salonla.bi kaç adım oda.Salonda kalmayı planlıyoruz.

canım ben de ilk başta beşiği odama alacağım. Ben de mecburen komidinleri üstüste koyup, tuvalet aynasını ( ki benimkinden rahat salon konsolu olur bayaa büyüük ) koridora koyacağım aynasını çıkarıp. 5 li şifonyeri bebişin eşyaları için kullanacağım. Belki duvara da asma dolap bulabilirsem koyacağım. Hiç dolapsız da olmaz gibi. Benim oturma odam biraz büyük Allaha şükür ama ileride inşallah bebişimin kardeşi falan da olursa 3-4 yaşından sonra ileride genç odası da olabilecek şekilde düzenlerim diye planlıyorum.

Evler küçük olunca insan heves ettiği şekilde kuramıyor bebiş odasını :)))

canım ben de ilk başta beşiği odama alacağım. Ben de mecburen komidinleri üstüste koyup, tuvalet aynasını ( ki benimkinden rahat salon konsolu olur bayaa büyüük ) koridora koyacağım aynasını çıkarıp. 5 li şifonyeri bebişin eşyaları için kullanacağım. Belki duvara da asma dolap bulabilirsem koyacağım. Hiç dolapsız da olmaz gibi. Benim oturma odam biraz büyük Allaha şükür ama ileride inşallah bebişimin kardeşi falan da olursa 3-4 yaşından sonra ileride genç odası da olabilecek şekilde düzenlerim diye planlıyorum.

Evler küçük olunca insan heves ettiği şekilde kuramıyor bebiş odasını :)))

Evler küçük ama önemli olan bebeklerimiz için birşeyler yapmaya çalışmak ;)
Sağ salim gelsinlerde,anneleri babaları onlara olabildiğinin en güzelini yaparlar İNŞALLAH.
5 li şifonyerini eşyalar için kullanmam çok tasarruflu olur,güzel fikir.
Şu ana kadar gelen fikirler hep odasını ilerde yapmak yönünde.
Galiba mantıklısıda bu..Bakalım zaman ne gösterecek.

canım bende aynı dertten muzdaribim nasıl birşeyler alsam diye düşünüyorum ama bebişlerimiz için en iyisini en sağlıklısını düşünmek lazım benim evim 3+1 bebek için oda var ama doğum kışa geliyor bebek odası ve yatak odası evin arka bölümünde hiç güneş almıyor ve kışın çok soğuk oluyor o yüzden bende oturma odama koyucam beşiği yatak odası gibi kullanıcam nasılsa kocaman salonum var gelenler için sorun olmaz oturma odamda iki çekyat var onları güzelce yerleştirip güzel karyola yanları veya altı çekmeceli olandan alıcam hatta büyüyen karyoladan almayı düşünüyorum uzun vadeli olsun diye yanınada dediğiniz gibi uyumlu bir şifonyer zaten bebişler geceleri bizi uyutmayacak babamız gündüzleri çok yoruluyor dolayısıyla rahatsız olmasını istemem uykusunu alsın ki evine bize iyi bakabilsin o yatak odasında rahar rahat uyusun bizde kızımla oturma odasında sabahlarız beraber şimdi yatak odasına koysam hem soğuk hem çok arkada sesini duyamam bu tarafta olsam hem de dediğim gibi babayı çok rahatsız eder onunda bir yere kadar sabrı olur :) hem oturma odasında evin tam ortasında her yerden güneş alıyor ferah küçük olduğu için güzel ısınıyor bebeğim çıt dese heryerden duyar koşabilirim o yüzden evine göre seni ve bebeğini en rahat ettirecek şekilde düşün herkes ne der boşver önemli olan bebişinin ve senin için rahat ve kulllanışlı olanı tercih etmen sonrasında en güzel şekilde odanı yaoar süslersin yeterki Rabbim sağlık huzur versin inş.

Ay konuyla ne alakası var acaba?Bir bebeğin eşyalardan çok onu sevecek yanında olacak anne babaya ihtiyacı var..
Ne alaka yani ben bağdaştıramadım..
İyi o zaman her anne baba adayı bu düz mantıkta yürüsün (sanki çok mantıklıymış gibi)Bebeğine hiç özenmesin,hiç bir eşya almasın.
Sadece sevgi versin..Yere döşek yapsın yatırsın çocuğunu.Oldu..
Bebek için birşeyler yapmaya çalışmak,ona verilen değer,sevgi ve sevginin kalitesini gösterir.
Biz şimdiden zor bulduğumuz bebeğimizin üstüne titriyoruz sevgi konusunda zaten dolup taşacak Allah izin verirse bu konu.
İnsanlar bunu kaçırıyorlar mış..Siz resmen 'bebekleri dünyaya getirin,ama onun için bir çöp dahi yapmayın!Sadece sevginizi verin.'demek istemişsiniz.
Kusura bakmayın ama biz bebeğimizi hem sevgiye boğarız,hemde onun için en güzel eşyaları yapmaya çalışırız.
Bu ona verdiğimiz değeri gösterir..!
Siz bu mantıkta devam edin ama,bu siz ve sizin gibi düşünen insanlar için geçerli değil.

Yazdıklarımdan bu sonucu çıkaran arkadaşı zekasından ötürü kutluyor ve kendisine hayatta başarılar diliyorum.lütfen psikolojik sorunlarınızı kendiniz çözün.konuyu açan arkadaşım sen bebişinle mutlu ol.sevgiler...:)

Yazdıklarımdan bu sonucu çıkaran arkadaşı zekasından ötürü kutluyor ve kendisine hayatta başarılar diliyorum.lütfen psikolojik sorunlarınızı kendiniz çözün.konuyu açan arkadaşım sen bebişinle mutlu ol.sevgiler...:)

Evet zekiyimdir..Teşekkür ederim kutladığınız için ama hiç gerek yoktu..
Umarım bundan sonra yorum yapacağınız konuya sadece 'konu içerikli,konu dışına çıkmadan' cevap verirsiniz..
Bende sizin bu zekanızı kutlarım.
Bana hakaret etmişsiniz ayrıca,eğer bir daha konuyu mahvedip,şu dönemde bilgi alış verişi yerine
saçma sapan gelip sataşırsanız sizi şikayet ederim.Sizde bebişinizle mutlu olun,sizede sevgiler.

Evet zekiyimdir..Teşekkür ederim kutladığınız için ama hiç gerek yoktu..
Umarım bundan sonra yorum yapacağınız konuya sadece 'konu içerikli,konu dışına çıkmadan' cevap verirsiniz..
Bende sizin bu zekanızı kutlarım.
Bana hakaret etmişsiniz ayrıca,eğer bir daha konuyu mahvedip,şu dönemde bilgi alış verişi yerine
saçma sapan gelip sataşırsanız sizi şikayet ederim.Sizde bebişinizle mutlu olun,sizede sevgiler.

arkadaşı tanımıyorum ama sanırım siz gereksiz alınganlık göstermişsiniz bana kalırsa uzun uzun yazmak yerine kısa ve öz cümlelerle anlatmaya çalışmış söylemek istediklerini galiba bu yüzden yanlış anlamışsınız sanırım siz üzülüyorsunuz diye teselli etmek istemiş
siz de kendinizce haklısınız ama verdiğiniz cevaptaki bir cümle doğru olmamış;"bebeklerimize yaptığımız şeyler onlara verdiğimiz değeri gösterir" gibi bir cümle kurmuşsunuz ki ne kadar yanlış ya fakir fukaranın çocukları?onlar değer vermiyor olamazlar değil mi çocuklarına? insan elbetteki evladı için herşeyin en iyisi olsun ister ama maddiyatla da ona verilen değer ölçülmez değil mi?
ben de konu dışı yazdım kusura bakmayın,sanki arkadaşı saunuyor gibi de oldum kendisinden de özür diliyorum kimsenin savunulmaya ihtiyacı yok ama bu konuya daha önce de yorum yaptığım için takip etmek istedim ve okuduklarım karşısında fikrimi söylemeden geçemedim
ben birinci çocuğuma oda falan hazırlamıştım şimdi maddi imkanlarım daha iyi olmasına rağmen yer sıkıntısı ve başka harcamalarımız nedeniyle şu aşamada ikinciye oda hazırlayamayacağım ama hiç de ona daha az değer verdiğimden değil odası olmazsa da o bunun eksikliğini hissedecek yaşta değil üzülmeyin :6:

Sığmıyor ki:(
Sığması için komidinleri ve şifonyeri atmam lazım..
Bebişim büyüyene kadar bi kaç ay kendi odamızda kalmayacağız Allah ın izni ile.Zaten iç içe salonla.bi kaç adım oda.Salonda kalmayı planlıyoruz.

Canım salonda kalmayı planlıyoruz demişsin ya, salon dışında oturma odanız var doğru anlıyorsam. Yani 2 çekyatlı oda oturma odası mı?
Salonda kalırsanız, salon geçici süreliğine iptal mi olacak? Kafamda canlandırmaya çalışıyorum da ondan sordum canım.

Canım salonda kalmayı planlıyoruz demişsin ya, salon dışında oturma odanız var doğru anlıyorsam. Yani 2 çekyatlı oda oturma odası mı?
Salonda kalırsanız, salon geçici süreliğine iptal mi olacak? Kafamda canlandırmaya çalışıyorum da ondan sordum canım.

Şimdi şöyle dumamcım,L şeklinde bir salon düşün..
Onun küçük kısmını kapatıp oda yapmışlar.
Geri kalanıda koltuklu oturma odası.
Diğer küçük odada yani L şeklini tamamlayan kısımdada iki çekyat var.
Yani birbirine bağlı..Tık desen duyulacak şekilde.

Öykü;
Mesajını okudum alıntı yapmadan açıklamak istedim.
Ben demiştim ya 'bebeklerine birşey yapmak istemek onlara verdiğimiz değeri gösterir' ..öyle değil mi peki?
Bir misafir geldiğinde bile evimize,onlara herşeyin 'elimizden geldiğince' en iyisini yapmaya çalışmamız onlara verdiğimiz değeri göstermez mi mesela?
Buda onun gibi birşey..Hatta aynısı.
Fakir insanlar kısmıyla hiç mi hiç ilgisi yok.
Zaten çoğumuz orta halli kendimizi geçindiren,ele muhtaç olmayan insanlarız..
Fakat çocuğuna bir yatak dahi alamayan insanlar sadece mecburiyetten,imkanlarının el vermediğinden birşeyleri yapamazlar öyle değil mi?
Yani ellerinde olsa çocuklarına en iyi geleceği sunmak isterler şüphesiz.
Burdanda anlaşılan var olupta yapmamak değil-mecburiyetten yapmamak.
Mecburiyetten yapamayan insanlarıda suçlayamayız çocuklarına değer vermemekle.
Zaten konuda çocuğuna değer veren-vermeyen insan değildi.
Fakat imkan varken neden ben 'amann boşver sağlıklı olsunda gerisi boş' diyeyim ki?(Hem sağlıklı olsun,hem odası olsun)ne kaybederiz?Konu bu..
Bazen maddi imkanı olup,yer darlığı yüzünden 'gene mecburen' yapamayan mesela siz gibi,ben gibi insanlar var.
Hatta hem yeri,hem imkanı olup yapmayan insanlar var tercihen..
Bu tamamen tericihlerinde yapmamayı seçip,çocuklarına değer vermediğini göstermez ki kimsenin haddine değil böyle düşünmek.
Mantıkları buna el vermiştir,bunun doğru olduğunu düşünmüşler ve tüm imkanlara rağmen yapmamışlardır.
Benim kastettiğim gene söylüyorum var olupta sırf 'aman boşverr..' diyen aileler..Tartışma yaratmak için değil,açıklamak için konuyu uzattım.Umarım anlatabilmişimdir.Son mesaj.

Son düzenleme:
ben de tartışma olsun diye yazmıyorum
sadece,kimse "sağlıklı olsun da amaann boşver" demiyordur yanlış anlamışsındır diye düşündüğümü söylemek istiyorum
umarım herşey gönlünce olur,çocuklarımızın güzel güzel cicileri,odaları olur umarım ama en önemlisi de inşallah iyi birer eğitim aldırabiliriz onlara

Hımmmm anladım canım. O zaman 2 çekyatlı odayı bebek odası olarak düşünüyorsun. Yatak odanız darsa, beşiği almaz çünkü.

Sizin dışınızda kimse kullanmayacaksa odayı küçük bir prenses odasına dönüştürebilirsin aslında. Maddiyat uygunsa, perdesini değiştir, halısını değiştir. Bir beşik, bir de dar ama uzun (bol çekmeceli) bir şifonyer alınabilir. Belki çekyatları köşe takımı gibi bitiştirebilirsin (bu durumda biri yatak olarak kullanılamaz ama idare edilebilir). Birde çekyatlara beşiğin nevresim takımına, perdeye ve halıya uygun bir örtü yaptırır-alırsan şirin bir şey olacağını düşünüyorum. Avize de aynı şekilde.

Gözümde pembiş köşe takımı, pembiş halı+perde, bembeyaz beşikle şifonyer geldi valla. Haaaaa birde beşiğin içindeki prensesi unutmamak lazım.:16:

Hımmmm anladım canım. O zaman 2 çekyatlı odayı bebek odası olarak düşünüyorsun. Yatak odanız darsa, beşiği almaz çünkü.

Sizin dışınızda kimse kullanmayacaksa odayı küçük bir prenses odasına dönüştürebilirsin aslında. Maddiyat uygunsa, perdesini değiştir, halısını değiştir. Bir beşik, bir de dar ama uzun (bol çekmeceli) bir şifonyer alınabilir. Belki çekyatları köşe takımı gibi bitiştirebilirsin (bu durumda biri yatak olarak kullanılamaz ama idare edilebilir). Birde çekyatlara beşiğin nevresim takımına, perdeye ve halıya uygun bir örtü yaptırır-alırsan şirin bir şey olacağını düşünüyorum. Avize de aynı şekilde.

Gözümde pembiş köşe takımı, pembiş halı+perde, bembeyaz beşikle şifonyer geldi valla. Haaaaa birde beşiğin içindeki prensesi unutmamak lazım.:16:

Perde ve halı zaten olacak canım.
Fakat halı konusunda burda hani aklı ermeyecek vs dedikçe biraz geri kaldım gibi..ama perde kesin olmalı.Beşiğini tamamlayacak en azından.
Halı zaten kullanmadığım bir halı olacak almasam bile,yep yeni yani..Allah ömür verirse iki üç yaşına geldiğinde,o halının üstünde yürüyebilecek yani kendi halısını kendisi eskitebilecek zamanda alayım diyorum: )Ahize,aksesuvarda aklımda.Şifonyeri bende istiyorum ama meşhur çekyatlar yüzünden daralırız diye düşünüyorum.Bu yüzden beşiğini dolaplı alacağız İNŞALLAH.
Çekyatlara örtü fikri çok şeker dumamcım..Bende düşünüyorum aynı senin gibi.Zaten odaya uymayan örtü çok sırıtır ve özensiz kalır.Şöyle pembuşlu,barbie desenli falan .: )

Gözünün önüne gelen hayalle benim zevkim aynıymış dumam,zevkli hatunlarız dimi: )
Sen ne yapacaktın peki?Odana beşik mi koyacaksın şimdilik?(belki söylemişsindir ama hatırlamıyorum şu an canım)

Perde ve halı zaten olacak canım.
Fakat halı konusunda burda hani aklı ermeyecek vs dedikçe biraz geri kaldım gibi..ama perde kesin olmalı.Beşiğini tamamlayacak en azından.
Halı zaten kullanmadığım bir halı olacak almasam bile,yep yeni yani..Allah ömür verirse iki üç yaşına geldiğinde,o halının üstünde yürüyebilecek yani kendi halısını kendisi eskitebilecek zamanda alayım diyorum: )Ahize,aksesuvarda aklımda.Şifonyeri bende istiyorum ama meşhur çekyatlar yüzünden daralırız diye düşünüyorum.Bu yüzden beşiğini dolaplı alacağız İNŞALLAH.
Çekyatlara örtü fikri çok şeker dumamcım..Bende düşünüyorum aynı senin gibi.Zaten odaya uymayan örtü çok sırıtır ve özensiz kalır.Şöyle pembuşlu,barbie desenli falan .: )

Gözünün önüne gelen hayalle benim zevkim aynıymış dumam,zevkli hatunlarız dimi: )
Sen ne yapacaktın peki?Odana beşik mi koyacaksın şimdilik?(belki söylemişsindir ama hatırlamıyorum şu an canım)

Tabi ki zevkliyiz şeker, ne yazık ki benim pembiş-beyaz hayalim şimdilik bekleyecek. Ben o odanın maviş beyaz versiyonunu alayım. :9:
Aynı sana tarif ettiğim oda (mavi beyaz) + gardolap birde duvara monte edilen küçük raflı ünite hayalimdi aslında. Birde duvarda şöyle yüzen mavi balıklar, mavi abajurlar vs. Fazladan boş bir çocuk odamda var aslında ama ben onu 3-4 yaş gibi düşünüyorum. Tabi o zaman beşikli değil yataklı versiyonu olacak inşallah. Şuanda hepsini yapabilecek maddiyatımız yok, yarım yamalak olmasındansa sonra yapayım diye düşünüyorum. Tabi gönül neler istiyorda, işte...

Ben altından dört çekmeceli bir beşik aldım. Beşik dediğin küçük olur diye tahmin ediyordum ama kurulunca öyle olmadığını anladım. Bayağı büyük oluyorlar haberin olsun.:9: Birde 5 çekmeceli bir dolap aldım. Giysilerini, bezlerini vs koymak için. Benim yatak odam çok büyük, ikisini de oraya koydum. Hem bebiş 1 yıl kadar yanımızda olsun istedim hemde rahat rahat emişiriz odamızda diye düşündüm. Kısmetse 3 yaşındayken de hayalimizdeki çocuk odamızı 4 4'lük yapacağız inşallah. :46::55::46:

Son düzenleme:
İNşAllah Allah o günleride gösterir ve tüm istediğini a dan z ye yaparsın.
Beşik çok büyük gelirse,işte o zaman bir tane çekyatı çıkartacağım acımadan.
Bakalım günler ne gösterecek,sağol fikirlerin için dumammcımm.

İNşAllah Allah o günleride gösterir ve tüm istediğini a dan z ye yaparsın.
Beşik çok büyük gelirse,işte o zaman bir tane çekyatı çıkartacağım acımadan.
Bakalım günler ne gösterecek,sağol fikirlerin için dumammcımm.

Rica ederim canımcım.
İnşallah herşey gönüllerimize göre olur.

Artık gelsin bebişler, sürekli içeriden sıkıştırıyor artık. Dün gece çok zor uyudum, karnımın acısıyla gece rüyamda nişanımın geldiğini gördüm.:18:
Hala etkisindeyim :111:

ben 2 yıl once ilk bebegimi dunyaya getirdigimde tek odalı bir evde yasıyorduk-evet tek oda,yurt dısında bu tarz evler cok-oda dısında kucuk de bir mutfagımız vardı.O oda uzun yıllar bizim hem yatak odamız hem oturma odamıs hem misafir odamız oldu,kızım dogdugunda bir de kızımın odası oldu.Odada yatak olabilen 3´lu bir koltuk,2 li bir koltuk,bir garderop,calısma masası ve yorgan yastıklaırmız icin de sandık tarzı bir mobilya vardı.Kızım dogmadan kısa sure once de bir park yatak aldım o kadar.Hic bir seyin eksikligini duymadım inan ki.Simdi yeniden dogurmak uzereyim,sımdi 4 odalı kendi evimizdeyiz ve buyuk kızıma ilk defa oda yapıcam ama kucugu yine yatak odamda yanımda olacak Allah kısmet ederse.
Neyse gelelim senin sorununa arkadasım,eger koltuklu bir oturma odan varsa cekyatlı odayı ıptal ettirmen lazım,yani hem oyle hem boyle olmuyor ne yazık ki.Bebeginin odasında sana yatacak bir cekyat bırakabilirsin ama onun dısında butun odayı bosalt.Bir cekyat,beşik,şifonyer yada kucuk bir gardolap,perdesi halisi miss gibi yap odasını.Biri daha olursa ikinci cekyat sart diyorsun ama kucuck bebegin odasında niye misafiri yatıracaksın,hic saglıklı degil,hem o kadar oksijenden dem vuruyorsun,o oksijeni esyalar degil orda uyuyuan yada oturan insanlar tuketecek.KOltuklu odaya yer yatagı serebilirsin misafir olacaksa(benim 4 odam var ama ben de o sekilde misafir agırlıyorum hala),yada cekyatın tekini koltuklu odaya transfer edeceksin(belki de koltuklarındna birinden vaz gecmen gerekecek o halde).
ben hem oturma odası hem misafir odası olayını anlaıyorum lutfen kusura bakmayın,hem de nerdeyse 1+1 bir evde,gelen gideni dusunmeyin,kendi konforunuzu dusunun.

ben olsam şöyle yapardım ki şuanda böyle düşünüyorum. sepet beşiklerden almayı düşünüyorum onlarçok ufak oluyor. yatak odan ufak olsada bir sepet beşiğin sığacağı biralan var ise al derim. beşikten sonra direk normal çocuk karyolası alırsın o çekyatlı odaya . ama tabi bir çekyatı iptal etmen gerekecek. yere yakın çocuk karyolaları var onlardan birde dolap tamam işte. yani hep o çocuk odası takımlarından alıp hem çekyatları iptal etmeden çok tıkış tıkışyaparsın odayı. zaten o bebek odası takımları yatakları çok daha fzla yer kaplıyor. ayrıca karyola aldığında çocuğun en azından 7-8 yaşına kadar kullanabilir sonrada daha farklı birşey alabilirsin.

Back