Doğuma Hazırlık Bebek odası için en mantıklı karar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Aklımda biriken soruları paylaşmak istedim,çünkü zaman geçiyor..
Evimiz küçük,iki oda gibi ama 1+1 şeklinde.
Bebek odası olarak kullanacağım odada iki çekyat var,ama alan kısıtlı.
Çekyatları çıkartmayı istemiyorum.
Çünkü çok faydası olacak..
Fakat bebişimize bebek odasıda yapmak istiyorum bir yandan
İçim el vermiyor.
Fakat alan çok daralacak..İki çekyat'ın haricinde bir gargolabı,şifon yer ve beşik çok yer kaplayacak.
Hadi diyelim şifonyer olmasın,kocaman bir gardolabıda sıkıntı vermez mi küçücük odada?
Oksijensiz kalırız mazAllah ya..
Bir yandan aşırı mantıklı düşünüyorum sırf bu engeller var diye.
Nasılsa bebeklerin aklı ermiyor,çocuğum büyüdüğünde ona süper bir oda yaparım mesela 3 yaşında..
En azından aklı erer,bazı şeylere..
Nasılsa diyorum bebek beşiği kullanılmayacak bi kaç sene sonra.
Nasılsa diyorum aldığımız bebek odası bebişimizin aklı erene kadar modası geçip eskiyecek.
En iyisi acaba aklı erdiğinde mi bebek odası yapmak..
Güzel bir beşik alsak diyorum,beşiğin yanlarında ve altlarında dolapları olan..
Belki yanına sadece küçük bir şifon yer..
Ayrıca perdesi,aksesuvarları vs..
Ne yapsam acaba arkadaşlar..
En kullanışlısı ve mantıklısı hangisi?
Gönül ister ki alan olsun bebek odası yapalım..ama yok işte.Olduğu kadar
Çekyatları atsam orada işimiz olduğunda yerde mi oturacağız?
Bir misafir geldiğinde mecbur bebek ihtiyaçlarını odada gidereceğiz.
Benim haricimde bir kişi daha olsa yanımda,ikinci bir çekyat şart..
Lütfen yardım edin,akıl verin..

bence bi süre kendi yatak odana beşik alıp idare et misafr odası şart.....

Sığmıyor ki
Sığması için komidinleri ve şifonyeri atmam lazım..
Bebişim büyüyene kadar bi kaç ay kendi odamızda kalmayacağız Allah ın izni ile.Zaten iç içe salonla.bi kaç adım oda.Salonda kalmayı planlıyoruz.

Benim evimde yerim oldugu halde simdilik oda icin acele etmiyorum.hamileligin ilk zamanlarinda burdaki uyelerin paylastiklari resimleri gorunce cok imrendim cok kiskandim ama sonra frenledim kendimi.simdi zaten bebeklerimizin akli ermez dedigin gibi azcik buyuyunce kendi mobilyalarinikendileri secerler her gecen gun daha guzel ve kullanisli modeller cikiyor.senin simdilik yapacagin altinda cekmeceleri olanbesiklerden bi de sifonyer

Şifonyer bile daraltır,evet sığar ama tıkış tıkış olur.
Peki bebek eşyaları için yere çok ihtiyaç oluyor mu acaba ya?Belki sizinde ilk bebeğiniz ama belki bilirsiniz etraftaN dolayı.

Son düzenleme:
Ya dedigin gibi zaten minnacik esyalari nereye olsa sigiyo hatta ben bi ara kendi dolabima yerlestirdim orda bile oluyodu.cok buyuk sifonyere gerek yok cekmecelerine esyalarini ustunede kremdi biberondu yetiyo bence.

Ya dedigin gibi zaten minnacik esyalari nereye olsa sigiyo hatta ben bi ara kendi dolabima yerlestirdim orda bile oluyodu.cok buyuk sifonyere gerek yok cekmecelerine esyalarini ustunede kremdi biberondu yetiyo bence.

Sanki odasını tam yapmazsam kendimi eksik bir anne olacakmışım gibi görüyorum
Odayla olmaz bu işler ama içim buruk..
Sanırım herşeye rağmen duygusallığı bırakıp,odanın oksijen alanı için mantıklı kararı seçmem gerekecek.
Peki 'ilk bebeğin,bence herşeyi tam olsun' diyenleri düşündükçe içimin burukluğu ne olacak hiç bilmiyorum ya..(genel anlamda derler ya hep böyle)

ben de aynı şeyleri hissediyorum ve bazen moralim bozuluyor.imreniyorum ben de oda yapayım istiyorum ama yapamıyorum benimde yerim yok yapabilecek.allahtan yatak odama park yatak sığacak.
ama senin o çekyatlara ve odaya ihtiyacın olacak.en mantıklısı oraya park yatak al bence.çekmeceli yataklarda büyük oluyor. anlattığın kadarıyla o çekmeceli yataklardan koyarsan da alanın çok daralacak.kıyafetlerini de sorun etme.hurçlara ya da vakumlu poşetlere koyup çekyatların altına bile koyabilirsin.yada kendi dolabında küçük bir yer de ona açabilirsin.( kendi kıyafetlerinden azıcık ödün verebilirsin.seninkileri bazan varsa onun altına koyabilirsin mesela)

Park yatak kullanışlı olur mu acaba?
Eğer diğerlerini almazsam en azından yatağı park olmasın.
Sadece dolaplı bebek beşiğide sığacak artık yapacak birşey yok.

Park yatak kullanışlı olur mu acaba?
Eğer diğerlerini almazsam en azından yatağı park olmasın.
Sadece dolaplı bebek beşiğide sığacak artık yapacak birşey yok.

valla cnm ben aslında park yatakları sevmiyorum.tarzım değil açıkçası ama kullanışlı olduğu için onu alacağım.katlanabiliyor.katlayıp saklayabiliyorsun. odadan odaya götürebiliyorsun.( 2.bebişe saklayabiliyorsun )ilk katında 6-8 ayına kadar yatıyor sonra alt katına geçirip 3 yaşına kadar rahatça kullanıyorsun ( çok araştırdığım için kullanmış gibi anlatıyorum yalnız) gerisi sana kalmış.bir şekilde kararını vereceksin artık

okuyunca sizin yerinize içim burkuldu. yapmayın kızlar bebişler üzüntünüzü hissediyor. ama herkesin durumu , hali vakti aynı olmuyor. önemli olan sağlıkla kucağınıza alabilmeniz. nice saray gibi evleri odaları olanlar var bebeklerini aylarca hastanelerden evlerine getiremiyorlar. sağlıklı hayırlı evlatlar olsunlar da varsınlar dolapları olmayıversin. bunlar benim şahsi fikirlerim tabi. ilk bebişim benim de ben de özeniyorum görünce, yerimde var ama bakalım maddi durum elverecek mi ? bence sıkmayın canınızı hem zaten en az bir yaşına kadar odasında kalamayacak bile.
uzun yazdım farkındayım ama :) yatak odasında komodinleri üst üste koyarak alan açabilirsiniz. park yatak da da küçük olanları tercih edersiniz. şifon yerinizin de bi gözünü boşalttınız mı tamam. şimdi durduğu yeri düşünce bu alanlar bile büyük gelecektir :)
allah sağlıklı sıhhatli hayırla evlatlarınızı kucağınıza alabilmenizi nasip etsin . sevgiler :)

Şüphesiz yavrularımızın sağlıkla gelmesi tartışılmaz.
Fakat biz genciz,ilk bebeklerimiz.(ikincide olsa fark etmez ya)
Sağlıkla gelsinler diyip bazı şeyleride es geçmek güzel olmaz sanırım.
Dört dörtlük olsun istiyoruz.Haliyle sorun çıkınca insan üzülüyor.
Bunlar gebeliğin espirili yanları.
Genç kadının hayalleri vs..

hayırlı olsun bebeğiniz.ben nacizane fikrimi söyliyim şayet benimde olursa öyle yapıyım diyorum.oturma odası kullandığımız odada 2 kanepe var tekini bir diğer odaya sıkıştırsanız.kanepenin yerine beşik ve küçük çekmeceli bir şifonyer alıp orayı bebek odasına çevirseniz nasıl olur.çekmecelere bebek kıyafetlerini dizersiniz üzerinede pişik kremlerini şampuanlarını bezlerini falan dizersiniz.hem l bebeğinizin odasında kanepeyi açıp yatabilirsiniz.gündüzde bebeğinizi kanepeyi toplayıp rahatça yaslanıp emzirebilirsiniz.yatak odası biraz daha zor olur bebek görmeye gelenler olur.dağınık olur eşiniz dinlenir müsait olmaz.bu en azından bir nevi bebek odası havasında şirin bir oda yaratabilirsiniz.beşiğide katlanabilen fileli modellerden alırsanız pier die başlayan bir marka var yakınlarım kullnıyor gayet rahat ve şık.

bizim ikinci çocuğumuz bizim de yerimiz pek müsait değil hatta yeni evimiz bitecek oraya taşınmak istiyoruz ama 2+1 orası bebk yoktu biz aldığımızda plansız geldi:) oda falan almayacağım yatak odasında beşikte kalır 2 yıl falan diye düşünüyorum sonra da belki başka eve taşınırız kimbilir eşyalarını da bir yerlere sığdırırız işte sonra kızıma yeni genç odası alıp kızımın odasını ona yapmayı düşünüyorum
siz de iki kanepeden birini çıkarıp o odadan bebk için yanlarında çekmece olan bir yatak ve şifonyer alabilirsiniz

En ideal ve pratik çözümler ikesda arkadaşım eminim odana göre eşyalar bulursun orada , biz normal takım aldık dolaplı,şifonyerli,büyüyen yataklı,kitaplık ve çalışma masası bile var takımın odamız da 9 m2 çok büyük değil ama idare edicez artık.

Çekyatın tekini çıkartmakta çok kararsızım.Dediğim gibi bir tanesini biz kaplasak bebiş ve eşyalarıyla..
Diğerindede bir iki kişi oturur belki.Eşim annem gibi..Küçük odaya misafir sokmam zaten oturmak için..
Kışın lazım olacak çekyatlar.
Bir tek dolaplı çekmeceli beşiğe kıyafetler sığmaz mı?
Şöyle tabiri caizse en babasından bir bebek yatağı olsa yetmez mi?(en son ihtimal)

Ne ilgisi var canim benim. Bizler son model odalardami buyuduk.

Bebek ne anlar odadan. Sen hatirliyormusun bebekligini.

Benim evim buyuk ama oda yapmadim. Senin gibi ikilemde kaldim. Harika oda yapanlara hayran kaldim

Ama yok. Henuz erken, hersey zamaninda guzel.

Aldim park yatagimi. Seneyede mobilya olanini alacagim. Tamam

İleriki zamanlarda dort, bes yas falan cok sik bir oda tasarliyorum.

Cocuklariminda fikri olsun, onlar secsin istiyorum. Hayali bile guzel.

Bence cele etme, kendini sikintiya sokma

Canımbencede hiç yapma bebek odası.park yatak ideal ilk bikaç sene.sonra aklı ermeye başlayınca seçersiniz alırsınız beraber.zaten bebek odaları annelere yönelik yani satışında hedef kitle anneler.önce doğsun sağlıkla büyüsün hepsi olur sırayla.ben evim büyük olduğu halde almayacağım.önce bir büyüsün kendiseçimlerini ne isterse onu yapmaya çalışacağız.bir bebeğin odadaki eşyalardan çok onu sevecek yanında olacak anne babaya ihtiyacı var.ama malesef insanlar bunu kaçırıyorlar.dilerim bebişinle uzun ve sağlıklı bir ömrünüz olur.

.bir bebeğin odadaki eşyalardan çok onu sevecek yanında olacak anne babaya ihtiyacı var.ama malesef insanlar bunu kaçırıyorlar.dilerim bebişinle uzun ve sağlıklı bir ömrünüz olur.

Ay konuyla ne alakası var acaba?Bir bebeğin eşyalardan çok onu sevecek yanında olacak anne babaya ihtiyacı var..
Ne alaka yani ben bağdaştıramadım..
İyi o zaman her anne baba adayı bu düz mantıkta yürüsün (sanki çok mantıklıymış gibi)Bebeğine hiç özenmesin,hiç bir eşya almasın.
Sadece sevgi versin..Yere döşek yapsın yatırsın çocuğunu.Oldu..
Bebek için birşeyler yapmaya çalışmak,ona verilen değer,sevgi ve sevginin kalitesini gösterir.
Biz şimdiden zor bulduğumuz bebeğimizin üstüne titriyoruz sevgi konusunda zaten dolup taşacak Allah izin verirse bu konu.
İnsanlar bunu kaçırıyorlar mış..Siz resmen 'bebekleri dünyaya getirin,ama onun için bir çöp dahi yapmayın!Sadece sevginizi verin.'demek istemişsiniz.
Kusura bakmayın ama biz bebeğimizi hem sevgiye boğarız,hemde onun için en güzel eşyaları yapmaya çalışırız.
Bu ona verdiğimiz değeri gösterir..!
Siz bu mantıkta devam edin ama,bu siz ve sizin gibi düşünen insanlar için geçerli değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…