• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek nezamana kadar yan yatırılcak kafasını hep yan çevirio

sırt üstü de yatması lazım diyor annem yoksa kafa şekli düzelmezmiş ama yan da yatırın dedi hemşireler

doğru kafasının şekli ve sağlığı açısından yan ve (yani hem sağına hem soluna) sırtüstü yatmalı hatta bazı bebekler yüzüstü yatmaktanda hoşlanıyorlar.bu senin elinde bebeğin uyurken kafasını düzeltebilirsin.:61:

ama sırt üstü yatırınca kusarsa boğulur diyorlar uyurken sağ sol değiştiriyorum sürekli ama sırtüstü uyrken yatıramıyorum

eğer bebeğin kendi çeviremiyorsa yüzünü yukarı doğru yatırmamalısın.. zaten genelde bu pozisyonda uyuyamıyorlar.. sırt üstü yatırıp başını sağa ya da sola çevirmen gerek.. benim oğlum hep başını çevirip öyle uyur 3.5 aylık oldu son zamanlarda 1-2 kez yüzü yukarı bakarken uyudu.. kafasının şekil bozukluğu için de endişe etme ilerde zamanının büyük kısmını oturarak geçirdiği zaman yamuk olsa da düzeliyormuş..

ama sırt üstü yatırınca kusarsa boğulur diyorlar uyurken sağ sol değiştiriyorum sürekli ama sırtüstü uyrken yatıramıyorum

bebeğinde kusma problemi varsa,gündüzleri sırtüstü yatırabilirsin arada bir kontrol edersin için rahat etmezse:))ama devamlı aynı yönde yatmıyorsada endişelenme kafasının şekline.

sırt üstü de yatması lazım diyor annem yoksa kafa şekli düzelmezmiş ama yan da yatırın dedi hemşireler

merhaba canım,
aynı seyı ben de yasıyorum, emmekten dolayı surelı saga sola yatmaya alıstı.ben de gunduzlerı sırtustu yatırıyorum yanlardan destek verıyoruz gene de cevırıyor,sureklı duzeltıyorum,arada bı yuzustu yatıyor hatta oyle uyuyakallıyor.sırtı agrıyodur bebısın sureklı sırtustu yatmaktan.

Back