Bebek mutsuzluk demek mi yani?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sry24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evliliginiz bozulmaz neden bozulsun. Ama deliksiz uykuyu unut, kafana gore cikip gezmeyi unut vs vs. Cocuk buyutmek zor. Sevmeye benzemez

Hayir yani bir referandum yapmadigi kaldi.
Yap diyene acaba erken mi, bekle diyene cok cocuk istiyorum gecikemem.Eeee ?? Napalim arkadas biz ? Buraya gunde binlerce kisi ugruyor ve binlerce farkli fiki var.
bu kadar rahatsızsanız binlerce soru var gidin onları yanıtlayın benim sorumdan uzak durun😀 bu kadar gıcık olup hala cevap vermeye calısıyorsunuz. Ben kendimi gectim artık gecen bir kisi sormus hamile kadına erken yapmışsınız erken olmus gezseydiniz demisler kadın napsın gezmek icin bebeğini mi aldırsın bu saatten sonra 😂😂 ay Allahım siz bebek sevenlerin yerşne gezin bolca ve bir daha bana cevap vermeyin😂

bu kadar rahatsızsanız binlerce soru var gidin onları yanıtlayın benim sorumdan uzak durun😀 bu kadar gıcık olup hala cevap vermeye calısıyorsunuz. Ben kendimi gectim artık gecen bir kisi sormus hamile kadına erken yapmışsınız erken olmus gezseydiniz demisler kadın napsın gezmek icin bebeğini mi aldırsın bu saatten sonra 😂😂 ay Allahım siz bebek sevenlerin yerşne gezin bolca ve bir daha bana cevap vermeyin😂

Siz kalkip insanlara bu kadar sikayetcisiniz ama dogurmussunuz minvalinde tenkit dolu yazarsiniz insanlarin size kurulmasi gayet dogal.En son dogurun iste dedik ne diyelim daha ?

Siz kalkip insanlara bu kadar sikayetcisiniz ama dogurmussunuz minvalinde tenkit dolu yazarsiniz insanlarin size kurulmasi gayet dogal.En son dogurun iste dedik ne diyelim daha ?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Diğer konumda bebek istedigimizi ama etrafımızdaki insanların erken oldugunu söylediklerini yazmıstım.
Biz eşimle 3 yıl sevgili kaldık daha sonra evlendik. 7 aylık evliyiz ben 24 eşim 28 yaşında. Bu ay hamile olma ihtimalim var %50. Her neyse size sormak istedigim bebekli aileler hep mi mutsuzsunuz? Burada acılan konulardan anladıgım bu ve korktum açıkcası. Mutlu olan birileri yok mu? Eşim baskasının bebeğine bile bakar kucagından indirmez yemek yedirir bize bebekli aile geldiginde. Hatta bebegi özledim gidip görsek mi? der. Ben bana yardımcı olacagına eminim ama çocuk olunca birbirinizle ilgilenemiyorsunuz fazla. Öncelik hep bebek oluyor biliyorum. Bu araya soğukluk mu sokuyor? Neden böyle mutsuz oluyorsunuz 😐 korktum ben 😔
Lütfen çok erken bebek için yazmayın bunu herkes söylüyor ama bunu istiyoruz. Sadece diğerine cevap verirseniz cok sevinirim😊😊😊
bunun en büyük etkeni kadın. Bnim 2 yaşında ikizlerim var 5 sene flört sonrası evlilik hemen arkasından şok bir çocuk haberi ikinci şok ise ikiz olmaları oldu.Ben de senin gibi düşündüm hatta dedim ki bittik biz.Başımıza gelmeyen kalmadı işten kovdular 5 parasız kaldık ama inan bunların hepsi bizi birbirimize çok daha bağladı. Ama her ilişkide olmaz bunlar önemli olan karşındaki adamın sana nasıl bi eş ve evladına nasıl bir baba olduğu. Şimdiki aklımla evlenecek olsam aradığım tek kriter bu adamdan baba olur mu? olurdu heralde.Çünkü anlaşamazsın boşanırsın ama ömrünün sonuna kadar o adam hep o çocuğun babası olarak kalacak. Eğer eşin sana yardımcı seni düşünen biriyse zor ama bir o kadar tatlı günler seni bekliyor diyebilirim

En basiti kafam artık boş değil. Biri lütfeder de bakarsa sakin bir yürüyüşe çıkabilirim. Alabildiğine gitmek istiyorum ama bebek acıkacak diye 2 saate dönmeliyim. Hadi o öğün mama verilsin 4 saat. Yani isterse bir gün komple gideyim eninde sonunda dönmeliyim. Bu bence tam bir pranga...

İnsanların şu kadarlık olsun kolaylaşıyor lafları da hikaye bence. Gazı bitiyor dişi başlıyor, o bitiyor yürümesi, tuvalet eğitimi....evliliği, çocuğu derken ölene kadar zihnin sadece sana ait değil. Bir şey yapmasan bile işgal ediyor beynini.
Bilemiyorum herkes böyle hissetmeyebilir ama özgür ruhlu kadınlar çocuklarını sevse de anneliği sevmeyeceklerdir.
sorumluluk hissinden bahsediyosunuz aslinda. siz bunu pranga olarak hissederken bir baska kadin kendini olmadigi kadar ise yarar buluyodur belki. herkes cok farkli hisler yasar annelikte eminim.

ozgur ruhlu bir kadin miyim bilmiyorum ama ozgurlugume, rahatima, komforuma ve kendime duskun bir kadinim. bakalim annelik bana hangi hisleri verecek:))

tamamini okumadim,
basliga cevap vereyim.

degisiyor,
degil yastan yasa, gun icinde bile bu durum degisiyor.

Bazen cocuk sizi dunyanin en mutlu insani yaparken, bazen o kadar bunaltiyor ki anlatmasi zor.

Sanirim cocuk sahibi olmanin tanimi da bu, ortalama mutluluk degismese de anlik degisimler cok fazla oluyor, bu da hayati tahmin edilmez kiliyor, kimisi seviyor alisiyor, kimine zor geliyor.

Ama su an BDV sayfasindasiniz ve buradaki konulardan genel bir cikarim yapmak dogru olmayacaktir.

Yok ben cktm cnm sukur hastada olmadi avmye gittik huysuz olmadi emzrdm arabada gozlerni isiklar aliyordu bakip ole gezrdim birde emzikle sustu guzel oldu uyududa bende alisvers yaptm babsyla😊 yok cnm ckarm evde oturup sıkılcagma sen iyi dayanmssn ckmamakla 😊yazin gezersn artk rahstca :) gecen avmye gittim bebek 30 gunlk kadn gdzmeye gelms hangi cesrtle gelyrsn bebek aglyip duruyrdu anlamyrm bazlarji
Öyle vallahi canım ben de 5 aylıktır gittim alışverişe burnumdan geldi 😂 gidiş o gidiş şükür bu ay biraz daha rahatım oyun istiyor değişik yerler istiyo ☺️ büyüdü kuzum benim 😍 bende çok görüyorum üzülüyorum öyle bebeklere :(

hayırrr...
evlat aileye katan en güzel meyvesidir...
mutsuz muyuz HAYIR.
nereden duyuyorsun öle şeylere...

En basiti kafam artık boş değil. Biri lütfeder de bakarsa sakin bir yürüyüşe çıkabilirim. Alabildiğine gitmek istiyorum ama bebek acıkacak diye 2 saate dönmeliyim. Hadi o öğün mama verilsin 4 saat. Yani isterse bir gün komple gideyim eninde sonunda dönmeliyim. Bu bence tam bir pranga...

İnsanların şu kadarlık olsun kolaylaşıyor lafları da hikaye bence. Gazı bitiyor dişi başlıyor, o bitiyor yürümesi, tuvalet eğitimi....evliliği, çocuğu derken ölene kadar zihnin sadece sana ait değil. Bir şey yapmasan bile işgal ediyor beynini.
Bilemiyorum herkes böyle hissetmeyebilir ama özgür ruhlu kadınlar çocuklarını sevse de anneliği sevmeyeceklerdir.
aşırı özgür ruhluyken ikizim oldu anlattıklarını bire bir yaşadım ama bunları özleyeceğim hiç aklıma gelmemişti biliyor musunuz ? çok ilginç bu annelik denen şey. ama 2 yaşına girdiği andan itibaren çok rahatlıyorsunuz sizin kaç aylık ?

aşırı özgür ruhluyken ikizim oldu anlattıklarını bire bir yaşadım ama bunları özleyeceğim hiç aklıma gelmemişti biliyor musunuz ? çok ilginç bu annelik denen şey. ama 2 yaşına girdiği andan itibaren çok rahatlıyorsunuz sizin kaç aylık ?
3 aylık olmak üzere...

amann en deli zamanı allah kolaylık versin . çok buhranlı o ilk aylar ama geçecek sadece biraz sabır lazım
Aslında çok bir sıkıntısı yok. Uykular biraz problem ona da alıştım.
Ben sorumluluğa ve anneliğe alışamıyorum.

Diğer konumda bebek istedigimizi ama etrafımızdaki insanların erken oldugunu söylediklerini yazmıstım.
Biz eşimle 3 yıl sevgili kaldık daha sonra evlendik. 7 aylık evliyiz ben 24 eşim 28 yaşında. Bu ay hamile olma ihtimalim var %50. Her neyse size sormak istedigim bebekli aileler hep mi mutsuzsunuz? Burada acılan konulardan anladıgım bu ve korktum açıkcası. Mutlu olan birileri yok mu? Eşim baskasının bebeğine bile bakar kucagından indirmez yemek yedirir bize bebekli aile geldiginde. Hatta bebegi özledim gidip görsek mi? der. Ben bana yardımcı olacagına eminim ama çocuk olunca birbirinizle ilgilenemiyorsunuz fazla. Öncelik hep bebek oluyor biliyorum. Bu araya soğukluk mu sokuyor? Neden böyle mutsuz oluyorsunuz 😐 korktum ben 😔
Lütfen çok erken bebek için yazmayın bunu herkes söylüyor ama bunu istiyoruz. Sadece diğerine cevap verirseniz cok sevinirim😊😊😊
insanlar sana bunu derken kötü amaçlı demiyorlardır emin ol.. bebek olunca ister istemez bazı seyler değişiyor bi yere gitmek gezmek başbaşa vakit geçirmek. saat zaman farketmeksizin.. bazı şeyler kısıtlanıyor.. bebekten sonra karı koca birbirinden uzaklasabiliyor daa aksine dahada bağlanabiliyor.. bu herkes için başka bi açı.. ayrı bi sınav bencee .. ama herseye değer mi dersennn fazla fazla değerrr..

Aslında çok bir sıkıntısı yok. Uykular biraz problem ona da alıştım.
Ben sorumluluğa ve anneliğe alışamıyorum.
çünkü çok küçük olduğu için çok fazla sorumluluğu var büyüdükçe bunlar azalıyor işte.

Siz dünkü konu sahibiymişsiniz,hiç şaşırmadım.Yarın yine bir benzerini soracaksınız sanırım.Bir de arada insanları terslemişsiniz,sanki sizin çocuk sahibi olup olmamanız insanların çok umurundaymış da bilerek size olumsuz cevap veriyorlarmış gibi,hey Allahım ya.Madem bu kadar isteklisiniz,her olumsuz cevaba da karşısınız,neden konu açtınız ?

Başkasının bebeğini ayda yılda bir görüyor davulun sesi uzaktan hoş gelir. Bende 2 tane var biri 1 diğeri 2 yaşında . Senin eşini 2 gün brnimkilerle başbaşa bırakalım evin yolunu unutur ;)
Evliliğin tadını alıp bir iki sene huzurla karı koca hayatı yaşamadan bebek sahibi olmak çok sıkıntılı. Eşler birbirine alışamadan vakit geciremeden bebek giriyor devreye ve arada kopmalar oluyor.
Sevgili olmak ayrı evli olmak ayrıdır.
Benim eşimle ikinci çocuktan sonra aramda bir kopma oldu, eşim çocukların sesinden sürekli ağlamasından bahane ederek evde değil de dışarda vakit geçirmeye başladı.

Diğer konunuzu da okumuştum şuna emin olun kimse sizin bebek yapmanıza karşı değil.
Eşimle 10yılı aşkın birliktelik ardından 2.5 sene evlilikten sonra kızım doğdu.

Hayır tabi ki mutsuz değiliz ama evliliğimizin tadını çıkarmış olmak bizim için keyifli oldu. Burada size anlatılmak istenen bebek=mutsuzluk değil.

Hayatın her döneminin farklı bir keyfi var. Evet kızımla olan her anım çok özel ve çok güzel. Ama yeni evli bir çift olarak başbaşa geçirilen zaman da bir o kadar keyifliydi.

Ben çok rahat bir anneyim mesela. Nereye gidersem bebeğimi de götürürum, hayatımı kısıtlamam ama bu bile bebekli hayatın getirdiği kısıtlamaları engellemiyor. En başta yaşam önceliğiniz değişiyor. Çift olarak omuzlarıniza anne/ baba olma misyonu yükleniyor.

Mesela biz yeni evliyken yemek saatlerinde mutlaka izlemekten hoşlandığımız bir şey açık olur sohbet ede ede o yemek zamanını uzatabildiğimiz kadar uzatırdık. Artık Küçük Lola'yı izliyoruz :) Küçük hanim oyun odasına geçmek istemeden yemeğimizi bitiriyoruz. Fakat ikimizde başbaşaliğın keyfini zamanında çıkarmış olduğumuz için stres olmuyoruz.

Hamilelik başli başına bir serüven zaten; lohusalıktan bahsetmiyorum bile bunu birlikte atlatabileceğinize eminseniz, cinsel hayatinızın bir sürede olsa iki emzirme arasına sıkıştırılması için cok erken gelmiyorsa, zamanında yaşamadıklarınız için eksiklik hissetmeyecekseniz bize şimdiden güle gule büyütun demek düşer.

Herkes mutsuz değildir ama çocuk dediğin zor bir iş, yolunda kendi halinde giden evliliği bile sarsabilecek birsey.
Çocuk istemek başka, sorumluluğunu almak başka...

Eşimle benim evliliğime bakarsak pek sorunlu olduğumuz söylenemez, hatta uzun zamandır sacma sapan tartışmiyoruz bile, 4,5 yillik evliyiz ve evliligimiz oturdu diyebilirim. Bunu başka bir konuda da birebir yazmıştım ama çocuk olayina girersek bizim evlilik pek sağlam kalmaz, cocuk sadece evliligin oturmasiyla ilgili bisey degil. Iyi eş olmak baska, iyi baba olmak baska seyler cunku, esim asla çocuk sorumlulugu alamaz hayatıni çocuğa göre ayarlamak istemez çünkü. Benim de aşağı kalır yani yok zaten.

Başta birçok erkek
bu sorumlulugu düşünmez sadece ister ve sever. Hatta doguma kadar esinin gozunun icine bile bakar ama çocuk olduktan sonra hele ki çocuk zor da bir çocuksu, o sorumluluk, yorgunluk durumlarında erkeklerin çok çok az bir kısmı gerçekten destek olur.

Back