Mutsuzluga sebep olan bebek degil arkadasim. Onun getirdigi kosullar. Konunuza yapilan yorumlari yanlis anlamissiniz herhalde. Baskasinin cocuguna iki agucuk yapmak cocuk sahibi olundugunda mutlulugun garanti olacagi anlamina gelir mi hic? Az mantikli olun lutfen. Siz kendinizi tanirsiniz,yasam kosullarinizi ve standartlarinizi siz bilir tanirsiniz biz sizi nerden bilelim de cocugun getirdigi sorunlarla basa cikip cikamayacaginiza karar verelim?
Ben cocuktan once hayatim boyunca maddi sorun hic yasamadim,hic issiz kalmadim,hep cebim doluydu. Altimda arabam vardi,istedigim yere gittim geldim. Hayati cok saglam yasadim. Gayet sosyal bir insandim. Ama bebek dogunca arabam olmadi cunku calismadigim icin araba esime lazimdi, o tek basina calisiyordu. İsleri zora girdi maddi sorunlar basladi. Parasiz pulsuz 14 ay gecirdim. Kapi disari cikamadim cunku ben bekarken bile toplu tasima kullanmamisim,cocukla hic yapamam dedim. Hele ki oglum cok zor bir cocuktu,24 saat memede yasadi,nereye nasil gideyim? Evde bunalima girdim. Arkadasim bile kalmadi,yeni tanistigim insanlar yasadigim zorluklari gordugunden durumum duzelince inanmadilar,yalan soyledigimi ve sahtekar oldugumu ima ettiler ve benimle iletisimi kestiler. Ama param cok olsa bunlari yasamazdim. Hayat standardim dusmezdi,kimse de beni oyle aciz gormeyecegi icin sorun kalmazdi.
O yüzden anne olacaklara hep ayni seyi soyluyorum. Arabaniz yoksa,kendinize ait birikiminiz yoksa yapmayin cocuk. Acelesi mi var?
Belki zor bir hamilelik gecireceksiniz,belki cocugunuz cok zor bir evlat olacak,bunlari finanse edecek maddi gucunuz var mi? Kocanizinkini degil sizinkini soruyorum bakin,karistirmayin. Calismaz evde cocuk bakarsaniz benim yasadigim problemleri yasama ihtimalinize karsin bir b planiniz var mi? Hepsini gectim sinirleriniz cokca saglam mi? Sabir ve dirayet isi annelik. Bende o yok mesela.
Cok iyi dusunun,cok iyi hesap kitap yapin maddi manevi. Acele de etmeyin.