Bebek mutsuzluk demek mi yani?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sry24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebekliyim ama çok mutluyum 😍

Kim demiş bebek mutsuzluk diye?

Zor olabilir ama bunun sorumluluğunun bilincinde bir anneyim, hiç bir anında mutsuzluk yaşamıyorum.

Allahım isteyen herkese nasip etsin.

Öyle vallahi canım ben de 5 aylıktır gittim alışverişe burnumdan geldi 😂 gidiş o gidiş şükür bu ay biraz daha rahatım oyun istiyor değişik yerler istiyo ☺ büyüdü kuzum benim 😍 bende çok görüyorum üzülüyorum öyle bebeklere :KK43:
Ayy sukur benm kiz uslu ckti:) tabi cnm buyuyr artk gozleri iyice acıliyir😂 bende sormz keyfleri icin bebekleri agltyrlar ne gerek var 🙄

Benim çocuğum yok ama şunu bilmek için çocuk sahibi olmak gerekmiyor; mutluluk da sevgi de tek çeşit değil. Çocukla mutsuz olmazsınız ama yeni evli çift mutluluğu değil daha evcimen domestik olur bu. Eşinizle birbirinizi gene seversiniz ama cinsellik eskisi gibi tutkulu olmaz aşk değil dingin bi sevgiye dönüşür. Siz bu genç yaşta bunlarla yetinir misiniz mesele o

Bence evlilik eğer yolundaysa, herhangi bir sıkıntı yoksa, iki tarafta doğru kişiyle evlenmişse, ve evlilik rayına oturmuşsa bebeğin evliliği çok çok az bir miktarda olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

Bebek bakımı zor helede calısan anneye ama dunyanın en guzel seyi helede onunemzirmek muhtesem hssettrıyır bana iyiki dıyorum bence erken deil canm

Bebeğim yok ama bebekli tanıdığım çok, mutsuz değil de yorgunlar. Özellikle anneler çok yoruluyor eğer buna hazırsan ve istiyorsan kime ne yap tabi. Bir de eşinin şuan diğer bebekle ilgilendiğine bakma sevecek sevecek ağlayınca annesiiiii diyecek :KK3:

Zor yani var tabi ama onlar da tatlı yorgunluklar eşin önemli olan o da yardımcı oldu mu daha da kolaylaşıyor ben evlendim 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim ve hiç pişman da değilim inşallah sen de pişman olmazsın çok güzel bir duygu hele sarılması yok mu beni benden aliyor😉

çocuk çok güzel birşey rezillik olan annelik :)))
kimse cocugum var diye mutsuz degildir ama zor gerçekten çocuk buyutmek

Başkasının bebeğine 1-2 saat agucuk gugucuk yapmakta ne var sıkıysa tüm gece uyumasın sabah da uyumasın

Evlat kadar güzel bi duygu his olduğunu sanmıyorum bu benim fikrim tabi ama “ çocuklu aileler mutsuz”fikri genellemek çok yanlış

Diğer konumda bebek istedigimizi ama etrafımızdaki insanların erken oldugunu söylediklerini yazmıstım.
Biz eşimle 3 yıl sevgili kaldık daha sonra evlendik. 7 aylık evliyiz ben 24 eşim 28 yaşında. Bu ay hamile olma ihtimalim var %50. Her neyse size sormak istedigim bebekli aileler hep mi mutsuzsunuz? Burada acılan konulardan anladıgım bu ve korktum açıkcası. Mutlu olan birileri yok mu? Eşim baskasının bebeğine bile bakar kucagından indirmez yemek yedirir bize bebekli aile geldiginde. Hatta bebegi özledim gidip görsek mi? der. Ben bana yardımcı olacagına eminim ama çocuk olunca birbirinizle ilgilenemiyorsunuz fazla. Öncelik hep bebek oluyor biliyorum. Bu araya soğukluk mu sokuyor? Neden böyle mutsuz oluyorsunuz 😐 korktum ben 😔
Lütfen çok erken bebek için yazmayın bunu herkes söylüyor ama bunu istiyoruz. Sadece diğerine cevap verirseniz cok sevinirim😊😊😊
Niye mutsuz olalım biz yavrumuzla simdi daha da mutluyuz..

Aslında çok bir sıkıntısı yok. Uykular biraz problem ona da alıştım.
Ben sorumluluğa ve anneliğe alışamıyorum.
Herkes çocuklarını sever. Bu şüphesiz. Ama herkes anne olmayı sevmeyebilir. Bu ciddi bir sorumluluktur. Bazı ruhlara ağır gelebilir. Mesela size.. mesela bana...

Burda bir üye konu açmıştı "keşke anne olmasaydım" başlıklı.. diyordu ki çocuklarımı cok seviyorum . Ama ben genel olarak herhangi bir canlının annesi olmayi sevmiyorum,bu sorumluluğu sevmiyorum diyordu.

Anneliği sevmemekle. Evlat sevmemek aynı şey değil.

Ortak olan şey; anneliği sevmesek bile evlat sevgimiz bize anneliği yaptırıyor.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Evlilik daha yeni yani siz henüz birbirinize alışamadan ortaya bir bebek gelirse gerilim artar. Ve evet bu evliliğin tadını kaçırır. Ne bileyim bebekten önce bir tura çıkın, para biriktirin, plan yapın bir sene sonra artık beraber aile olduğunuza kanaat getirince bebek yapın.
Genel olarak evliliğin ilk yılı çocuk olunca, karı koca kahve arkadaşına çabuk evriliyor.

• Beğen
Reactions: 000
Bir derdim var bölümüne haliyle şikayet edilen, rahatsız olunan durumlar yazılır. Hep mi mutsuzsunuz kanısına nereden vardınız ki? :) Sana erken demeyeceğim sadece evliliğe alışmadan çocuk sahibi olursan evet eşin senden soğuyabilir veya senin evliliği tam anlamadan sorumluluk alman psikolojini bozabilir.

Benim geç oldu bebeğim ama eskisinden daha çok kendime bakıyorum bebegim uysal şükürler olsun ki.. Aglaya, huysuz bebek olsaydı işte o zaman mutsuz olurdum. Herkesin bir degil yani. İyi ölç tart.

Bana da birbirinizi yiyceksiniz, kavga edip durcaksınız, soğuycaksınız birbirinizden dedi kaynanam. Tabi biz dinlemedik çünkü kendimizi biliyoruz. Eşim çocuklarıyla anne kadar ilgilidir, oğlan olmalarına rağmen babaya çok düşkünler :) evde de yardımcı olur genelde, ufak tefek de olsa iyi geliyor. Aramızda çok şükür öyle soğukluk da olmadı. Tabi 2 çocukla 2 kişilik evlilik bir değil. Her an koklaşır vaziyette olmuyorsunuz :)) sağlam ilişkileri daha tatlı ve bağlı hale getiriyor çocuk. Bir de 2nizin gerçekten istemesiyle alakalı.

Burası bir derdim var bölümü. Karşılaştığınız konuların mutsuzluk içermesi normal. Çevrenizde kısmen evlilik hayatının iyi gittiğini düşündüklerinizden fikir alabilirsiniz.

kötü giden bir evliliği düzeltmek için çocuk yaparsan o mutsuzluk getirir ,
sorunsuz bir evliliğe zarar vermez aksine mutluluk katar

Diğer konumda bebek istedigimizi ama etrafımızdaki insanların erken oldugunu söylediklerini yazmıstım.
Biz eşimle 3 yıl sevgili kaldık daha sonra evlendik. 7 aylık evliyiz ben 24 eşim 28 yaşında. Bu ay hamile olma ihtimalim var %50. Her neyse size sormak istedigim bebekli aileler hep mi mutsuzsunuz? Burada acılan konulardan anladıgım bu ve korktum açıkcası. Mutlu olan birileri yok mu? Eşim baskasının bebeğine bile bakar kucagından indirmez yemek yedirir bize bebekli aile geldiginde. Hatta bebegi özledim gidip görsek mi? der. Ben bana yardımcı olacagına eminim ama çocuk olunca birbirinizle ilgilenemiyorsunuz fazla. Öncelik hep bebek oluyor biliyorum. Bu araya soğukluk mu sokuyor? Neden böyle mutsuz oluyorsunuz 😐 korktum ben 😔
Lütfen çok erken bebek için yazmayın bunu herkes söylüyor ama bunu istiyoruz. Sadece diğerine cevap verirseniz cok sevinirim😊😊😊
Anne olan ve olmak isteyenleri takdir ediyorum çünkü bu zor iş. Mutluluk kişiden kişiyedeğişir. Benim çocuğum olsaydı mutsuz olurdum. Çünkü sağlığımın bozulma ihtimali yüksek,sporla uğraşıyorum ve zorlukla okuyorum ilerde kariyerimin sekteye uğramasını istemem. İstediğim gibi gezmek,eşimle doya doya vakit geçirmek,istediğim saatte istediğim yerde olmak istiyorum. Bana göre çocuk zorluk. Siz etraflıca bi düşünün. Yapmak istediklerinizi yaptınız mı,eşiniz iyi mi,maddi durumunuz sağlam mı,eşiniz sorumluluk alabilecek bir insan mı,çocuk doğarsa diğer şeylere vakit ayırabilir misiniz,bebek sevmek güzel ama bunun yetişkinliği de var sabrınız elverir mi vs vs gibi sorulara olumlu cevap veriyosanız çocuk sahibi olabilirsiniz sanırım

• Beğen
Reactions: 000
Mutsuzluk degil de artan sorumlulugun ve yorgunlugun verdigi bitkinlik oluyor biraz:) benim bunye ikinci cocugu kaldiramaz mesela:) biraz buyudu de rahatladim oh be dedim:)

Back