Bebek mutsuzluk demek mi yani?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sry24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
HEp aynı tür cevaplar ya yazdıklarımı anlamıyor musunuz? Ben size yapayım mı veya yapmamayım mı diye soru sormuyorum evlilik bu yuzden mi bozuluyor diyorum. Allah allah...

Bence sizin manevi olgunluğunuz çocuk için yeterli değil.Bana tahammül eşiğiniz çok düşük geldi.
Neden mi böyle düşünüyorum şundan:Benim çocuğum yok ama yeğenlerime bir konuyu 10 kere aynı ses tonuyla anlatabilirim ama gene de kendime çocuk sahibi olma konusunda sizin kadar güvenmiyorum.
Burada bir, iki kişi istediğiniz, beklediğiniz cevapları yazmadı diye (ki yazmak zorunda değil.Herkes saygı çerçevesini aşmamak kaydıyla istediği yorumu yazar.) burada veryansın ediyorsunuz.
Maddiyatı, eşinizin ve sizin çocuk isteğinizi geçiyorum.Bana bu forumda verdiğiniz imaj ruhsal olgunluğunuz bir çocuk için yeterli değil.
Bu arada yeğenleri bir, iki saat sevmekle çocuk bakmak aynı ayarda asla olamaz.
Ayrıca konunuza farklı fikirde yorumlar gelebilir buna müdahale etmemelisiniz.
Isteyen istediği yorumu saygı çerçevesinde yazar.
Sizin konunuza sadece sizin gibi düşünenler yorum yazmaz. Karşıt düşünceye sahip olan herkes yazabilir.
Yani bence siz zaten hemen çocuk yapacaksınız, o yüzden mutlu veya mutsuz olmayı da yaşayıp göreceksiniz.

Son düzenleme:
Sadece rahminle üretebiliyorsan tek mutluluğun o olması çok normal.

Ben evliliğimin ikinci ayında ilk çocuğuma hamile kaldim. 2015de evlendik, şimdi iki evladımız var. Evliligimiz şükür çok mutlu. Eşim ve benim aramdaki bağı da bana göre çocuklar güçlendirdi. İstediğimiz zaman çocuklarlada geziyoruz, tatilde yapıyoruz. Tabi ki tek olmaktan farklı, ama biz artık kendimizi ona göre ayarlıyoruz ve sorun olmuyor. Baskalara karşı herhangi bir yardım beklenitimizde artık yok, her işimizi beraber görmeye çalışıyoruz zaten.

cok merak ediyorum bebegimizin evliligimizi/askimizi nasil etkileyecegini. seneye bu zamanlar bu konu hakkinda bi fikrim olacak insallah haha. su an fazlasiyla iyimser bakiyor olabilirim.

bu arada, evet sormamissin, ama senin gibi 24 yasinda evlenmis olsaydim eminim iki uc sene yapmazdim bebek filan. esimle basbasa bisuru ani biriktirmek isterdim, uzak tatillere gitmek isterdim, birbirimize daha cok 'doymak' isterdim, parami hesapsiz doya doya kendime esime keyfimize harcamak isterdim filan falan. yasimizin ilerlemesi itibariyle, ve anne baba olma arzumuzun oldugu sebebiyle daha cabuk istedik, Rabbim de kismet etti sukur, saglikla gelir insallah. Bebegimiz dogdugunda insallah 1,5 seneden biraz uzun bi suredir evli olacagiz.

Sevgili üye, sen kafaya koymuşsun yapacaksın bebek.
Neden buraya bu soruları soruyorsun ki, faydası olmayacak.
Yaşayıp görmeden inanmak istemeyeceksin.
İstediğine inanıp istemediğin yorumlara göz yumacaksın.

Başkasının bebeğini sevmesi, ilgilenmesi güzeldir.
İstediğiniz zaman bırakıp ebeveynine veriyorsunuz.
Sorun çıkardığı an, at gitsin.

Aynı şey mi Allah aşkına?

Tüm sorumluluk başkasında olduğu müddetçe bebek sevilmeyecek şey mi ki?

Gün içinde bir çok duyguyu yaşamktır bence. Çok mutlu olup ardından sinir krizine girebiliyorsunuz.
Ben en çok "ben" kavramının yok olması konusunda zorlanıyorum.
'ben' kavrami yok oluyor derken, biraz acsaniz?

şan 5 aylık oğlum yanı başımda oturuyor. Ona baktıkça mutlu oluyorum. Ağlaması, geceleri uyanması, bazen huysuzluğu bile bana enerji veriyor.

Bebek elbette çok zor. Mesela bugün sadece 2 saat uyuyabildim ama onunla gecirdiğim her saniyeye çok şükür. Bir gülüşü var içime sokasim geliyor :)

Eşinizle aranızda problem olada bilir olmayadabilir. Biz ilk 3 4 ay çok bocaladık. Burda konu açtım hatta çok zor zamanlar geçirdim. Ama hep oğluma sarıldım mis kokusuyla sakinleştim. Çok şükür eşimlede aramız düzeldi. Bu birazda bizlerin elinde. Bebekli hayat zor bu kesin. Ama hiçbirşeyden geri kalmayacaksınız. Zor sürekli ağlayan bir oğlum var diyebilirim. Ama biz haftasonu kaçamak yapabiliyoruz gezebiliyoruz.

Bu kadar istiyorsanız inşallah olur. Evliliğiniz yerine oturduysa kendinize ve eşinize güveniyorsanız neden olmasın ki. Eşim evliliğin başlarında hiç yardım etmezdi. Bebegimiz doğduğundan beri yemekte yapar temizlikte. Eşinizden ve kendinizden eminseniz dünyanın belki de en güzel şeyi caninızdan bir canı kuvaklamak. Onunla oyunlar oynamak. Onunla uyanıp onunla uyumak bence. Rabbime binlerce şükür onu bana verdi. Rabbim isteyen herkesi inşallah evlat sahibi yapar. Bu mubarek günde dilerim ki inşallah hiçbir anne baba adayinın kucagı boş kalmasın. Amin.

Dünyanın en guzel seyi evlat sahibi olmak emin ol sende evlat sahibi oldugunda anlicaksn . Bebegm 2.5 aylik ve esimlede zaman gecryrz disryada ckip gezyrz evimizin nesesi oldu esim birgun gormese cldryr cocgunu mesala cock esimi degstrdi ole dym :) bence cock butun yapyr ben ailemden uzak baska ildeym arkdslarmdan uzak burda bana arkds oldu kizim onla ilgileniyorum zamanm gecyr babasi gelyr kizimzlada gezyrz guzel yani tavsye ederm cok guzel duygu :)

Bende evliligimin 5 . Ayında hamile kaldım ve çok da mutluyuz bebeğime birlikte büyüyoruz 8 aylık şuan ve benim ve eşimin en kiymetlisi . Sadece eşimle birbirimize eskisi gibi zaman ayiramiyoruz disaripara çıkamıyoruz ama bu yaz 1 yaşında olacak ve herşey çok güzel olacak sanki gezerim de kocamla da ilgilenirim bence evliliği ayakta tutan şey bebek evlat ya rabbim isteyen herkese versin

Bence çocuk yap kurtul, bizi de kurtar...
Ne desek boş.
Kırmızı desek, turuncu olmuyor mu yani? diye soracaksın...

Allah senin ve eşinin yardımcısı olsun inşallah.
Umarım gönlündekinin en iyisi olur...
Kurtulmak istiyorsanız bakmayjn benim sorularıma lütfen ..

Senin düşüncende olmayanı taşla, sana destek olana kalpler öpücükler
Naparsan yap canım hürsün

Hayir yani bir referandum yapmadigi kaldi.
Yap diyene acaba erken mi, bekle diyene cok cocuk istiyorum gecikemem.Eeee ?? Napalim arkadas biz ? Buraya gunde binlerce kisi ugruyor ve binlerce farkli fiki var.

Onemlı olan sen ıcınden ne gecıyor ıstıyor musun onu sevıp koruyabılecek mısın. Her anının tadını cıkarabılecek mısın. Yoksa onu engel olarak mı goruyorsun hayatına. Ben dort gozle beklıyorum ve cok sanslıyım arkadas cevremde bu konuda benı cok guzel yonlendırıyor. Bebegımle her yere gıderım ınsallah cunku arkadaslarm gıdıyor gezıyor beraber oturabılıyorz. Anne sakın olursa bebeklerde oyle rahat sakın oluyor. Sende hazır hıssedınce rabbım yasatır ınsallah. Bebekler sevgısız buyumesın sonra cani ınsanlar cogalıyor. Rabbim once anne olmayı sona o sevgı duygusunu hıssetırsın

Ne güzel kız ben 8 ay hiç bir yere gidemedim yemeğe falan hasta olur diye ama artık bu yaz her yeri gezerim

Bende aynı sekilde kardesimi buyuttum. Maddi durum iyi cok sukur yorum icin tesekkurler

Herkesin bebek konusundaki koşulları kendine göredir. Ben dünde söyledim, bugünde aynı şeyi söylüyorum; evlilik sonrası başlayan cinsel yaşamda erken bebek sahibi olmak sıkıntılar doğuruyor. Seneler sonra olsa da çoğunlukla oluyor.

Bebek mutsuzluk değil. Olsaydı ben ikincisini yapmak için deliler gibi bir sene boyunca uğraşmazdım.

Anne olmadan, ablamın yanında resmen yıllarca staj gördüm. İstersen çocuklu bir ailenin yanında yaşa, o çocuğa bak kendi çocuğun gibi olmuyor. Sevgisi dünyalara bedel ama yeri geliyor çocuğunu bağrına basıp, öpüp koklayıp, uyutup yerine koyup başka odaya geçip, kafanı yastığa gömüp çığlık atabiliyorsun. Kimse çocuk olunca şöyle olur, böyle olur diye net bir şey söyleyemez. Dün söyledim; piyangodan ne çıkarsa.

Uykusuzluğu, yorgunluğu, maddi ve manevi sorumluluğu bir kenara koy. Uzmanlar evli çiftler için haftada 3 gün cinsel hayatı tavsiye ediyor, ayda 3 gün cinsel yaşamın olursa iyi diyorsun. Çok mu önemli cinsel hayat? Evlilikte %50-60'ını oluşturuyor. Bunu cinsellik konusunda acayip üşengeç ben söylüyorsam anla artık.

Çocuğun manevi sorumluluğunu %80-85 oranında anne yükleniyor. Eğer zor bir bebek ise her şey birbirine giriyor. İlk kızım çok kelimesinin ötesinde zordu.

Sormuşsunuz ya bebek mutsuzluk demek mi? Hayır, değil. Eşlerin paylaşım alanlarının azalması mutsuzluk. İlk bir iki sene eşlerin çoğunluğu yatağı ayırıyor. Erkekler ne kadar çocuklarını çok severse sevsin kendilerini ikinci plana atılmış hissediyor. Kadında aynı şekilde.

Çocuk uyuyor, birlikteliğin tam ortasında bir ses ciyak ciyak. Üç, beş sorun olmuyor ama o üç beş oluyor mu yüzbeş artık iyice kopuyor. İki tarafta geriliyor ama bu gerginliğin ne olduğunu anlamıyorsun. Eşinle gayet iyi gibisin ama bir şey var işte. Sonra fırsat bulup aynı yatağı paylaşıyorsun ve o zaman üzerinden koca bir yük kalktığının farkına varıyorsun. Birliktelik sırasında ister istemez iki tarafta çocuk ha uyandı ha uyanacak korkusu ama çaktırmamaya çalışıyor.

Bebek enfes bir mutluluk getiriyor ama çoğu çiftte cinsel mutsuzluk ilk 2-3 sene baş gösteriyor. Cinsel mutsuzluk deyip geçmemek gerekiyor nelere etki etmiyor ki o mutsuzluk.

Maddi boyutunu yazmaya üşeniyorum. Sadece çocuğun cinsel hayata etkilerinden bahsettim çünkü arkadaşların çoğu diğer şeylerden bahsetmiş.

Bebek mutluluktur.
5 yaşında iki çocuğum var, onlar olmadan önce de güzel olan evliliğim onlarla daha güzel hale geldi.
Anne baba olduk, aramızdaki bağ kuvvetlendi.
Onun ne kadar iyi bir baba olduğunu gördükçe ona olan aşkım arttı. Artık iki küçük insandan sorumluyuz, birlikte büyütüyoruz.
Bu kötü olabilir mi?

Ne zaman mutsuzluk olur biliyor musunuz?
Henüz oturmamış sorunlu evliliklerde "çocuk olunca düzelir" düşüncesile yapılan evliliklerde.O zaman kaçınılmaz.

Ne güzel kız ben 8 ay hiç bir yere gidemedim yemeğe falan hasta olur diye ama artık bu yaz her yeri gezerim
Yok ben cktm cnm sukur hastada olmadi avmye gittik huysuz olmadi emzrdm arabada gozlerni isiklar aliyordu bakip ole gezrdim birde emzikle sustu guzel oldu uyududa bende alisvers yaptm babsyla yok cnm ckarm evde oturup sıkılcagma sen iyi dayanmssn ckmamakla yazin gezersn artk rahstca :) gecen avmye gittim bebek 30 gunlk kadn gdzmeye gelms hangi cesrtle gelyrsn bebek aglyip duruyrdu anlamyrm bazlarji

Hiç belli olmaz

'ben' kavrami yok oluyor derken, biraz acsaniz?
En basiti kafam artık boş değil. Biri lütfeder de bakarsa sakin bir yürüyüşe çıkabilirim. Alabildiğine gitmek istiyorum ama bebek acıkacak diye 2 saate dönmeliyim. Hadi o öğün mama verilsin 4 saat. Yani isterse bir gün komple gideyim eninde sonunda dönmeliyim. Bu bence tam bir pranga...

İnsanların şu kadarlık olsun kolaylaşıyor lafları da hikaye bence. Gazı bitiyor dişi başlıyor, o bitiyor yürümesi, tuvalet eğitimi....evliliği, çocuğu derken ölene kadar zihnin sadece sana ait değil. Bir şey yapmasan bile işgal ediyor beynini.
Bilemiyorum herkes böyle hissetmeyebilir ama özgür ruhlu kadınlar çocuklarını sevse de anneliği sevmeyeceklerdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…