bebek mevlüdü :(

elvince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
29
10
88
Samsun
merhaba hanımlar 30 haftalık hamileyim ve evleneli 1 buçuk sene falan oldu kayınvalidem bana gelin mevlüdü yapmadı nişanlıyken hiç ağzından düşürmezdi halbuki yok şöyle güzel mevlüt yapcam yok böyle falan filan gelinlik giyceksin diye ballandıra ballandıra anlatırdı. sonra evlendikden sonra bişeyler oldu kadına ne mevlüt lafı var ortada ne bişe öyle böyle derken ben 6 aylık falan evliyken hamile kandım bebişim için araştırma yaparken bebek mevlüdü konusunda baya bilgilendim 20 sinde yapıp yatağımı bebeişimi süsleyip yapmak istiyorum bunu kayınvalideme söylediğim zaman ben o şekilde düşünmemiştim ben sana gelinlik giydircektim dedi bana hemen yapmaya gerek yok falan dedi bende gelinlik gelin mevlüdünde giyilir ben bebeğimin mevlüdünü o şekilde istemiyorum dedim. Allah aşkına kızlar bebek mevlüdünde gelinlik mi giyilir ya.çok mu aşırı tepki verdim lütfen bana bi akıl verin gelin mevlüdüne çok heves ettim kursağımda kaldı bebişimin mevlüdünede çok heves ediyorum her şey dört dörtlük olsun istiyorum bu hevesiminde kursağımda kalmasını istemiyorum... :(:(:(:(:(:(:(

merhaba hanımlar 30 haftalık hamileyim ve evleneli 1 buçuk sene falan oldu kayınvalidem bana gelin mevlüdü yapmadı nişanlıyken hiç ağzından düşürmezdi halbuki yok şöyle güzel mevlüt yapcam yok böyle falan filan gelinlik giyceksin diye ballandıra ballandıra anlatırdı. sonra evlendikden sonra bişeyler oldu kadına ne mevlüt lafı var ortada ne bişe öyle böyle derken ben 6 aylık falan evliyken hamile kandım bebişim için araştırma yaparken bebek mevlüdü konusunda baya bilgilendim 20 sinde yapıp yatağımı bebeişimi süsleyip yapmak istiyorum bunu kayınvalideme söylediğim zaman ben o şekilde düşünmemiştim ben sana gelinlik giydircektim dedi bana hemen yapmaya gerek yok falan dedi bende gelinlik gelin mevlüdünde giyilir ben bebeğimin mevlüdünü o şekilde istemiyorum dedim. Allah aşkına kızlar bebek mevlüdünde gelinlik mi giyilir ya.çok mu aşırı tepki verdim lütfen bana bi akıl verin gelin mevlüdüne çok heves ettim kursağımda kaldı bebişimin mevlüdünede çok heves ediyorum her şey dört dörtlük olsun istiyorum bu hevesiminde kursağımda kalmasını istemiyorum... :(:(:(:(:(:(:(

mevlutte gelinlik giyildiğini ilk kez duydum çok sacma geldi

kv den izin alacak değilsin nasıl heves ediyorsan öle yap

merhaba canım okuyunca bir an ben mi yazmışım falan dedim :)) bana da gelin mevlidi bi türlü yapılmadı kv ağzına bile almadı malesef en son baktık evleneli 1 sene olucak bari biz bi kuran okutalım dedik hamile kaldım oda öyle kaldı benimde içimde kalmıştır o geçen eşimle konuştuk o olmadı bari oğlumun mevlidini yapalım dedik kimseyi beklemicez kimseye bişey sormicaz biz eşimle şu gün şöyle olcak dicez gelmek isteyen de buyurup gelicek milletten bekledin mi olmuyo :(( sen neyi nasıl istiyosan öyle yap canım herşey gönlüne göre olsun inşallah

merhaba canım okuyunca bir an ben mi yazmışım falan dedim :)) bana da gelin mevlidi bi türlü yapılmadı kv ağzına bile almadı malesef en son baktık evleneli 1 sene olucak bari biz bi kuran okutalım dedik hamile kaldım oda öyle kaldı benimde içimde kalmıştır o geçen eşimle konuştuk o olmadı bari oğlumun mevlidini yapalım dedik kimseyi beklemicez kimseye bişey sormicaz biz eşimle şu gün şöyle olcak dicez gelmek isteyen de buyurup gelicek milletten bekledin mi olmuyo :(( sen neyi nasıl istiyosan öyle yap canım herşey gönlüne göre olsun inşallah

teşekkür ederim canım inşallah seninde herşey gönlüne göre olur bende kimseyi beklemicem eşimde kabul etti isteklerimi ikimiz el ele verip en güzelini yapıcaz inşallah. :):)

evet buradada gelin mevlidi yapılır ve gelinlik o zaman giyilir ama bebek mevlidinde gelinlik giyilmesini ilk defa duyuyorum :27: komik geldi açıkcası çocuk doğurmuş kadın gelinliğin içine nasıl girsin. kayınvalideniz saçmalamış :1:

bencede siz bildiğiniz gibi yapın öncesindede gelin mevlidi diye size hayaller kurdurmuş,sözler vermiş ama yapamamış..sizde bebeğinize istediğiniz gibi bir mevlüt okutun :34:

Ben ilk bebegimde mevlutte bindallimi giymistim. Herkezin arz talebi farkli tabiki..

burada önemli olan eşinin tutumu canım, o sana bu konuda destek oluyorsa salla gitsin, çocuk senin canın çıkıyo taşıcam doğurcm diye keyfini de sen sürersin. yatağını vs. nasıl istersen süslersin ama gelinlik işi çok saçma hem kilo almadın mı gelinliğe hemence nasıl gireceksin. kaynanan çok üstüne gelirse o tren kaçtı drsin bazen sinir oluyorum, iyiler hoşlar da kafalar da pek hoş ben de öyle tepki verirdm sanırım

bence k.v.dene bırakma sen ne zaman nasıl istiyorsan öyle yap bişey dersede cevabını verirsin gelin mevlüdünü ......ay yada yıl bekledim olmadı bebek mevlidini okadar bekleyemem de.sanırım k.v. ikisini bir arada çıkarayım dedi :1::1::1:hiçbirşey içinde kalmasın istediğin şeyleri yap

ben gelin mevlüdünde de gelinlik giyildiğini bilmiyordum. biz de gelinlik giyilmez. bebek mevlüdünde 40'ı çıkmadan yapılırsa lohusa sayıldığı için pijama, sabahlık giyerler. eğer ki ilerleyen zamanlarda yapılırsa anne kıyafet giyer. mevlütte bebekler için mevlüt kıyafetleri var onlardan giyerler.

teşekkür ederim canım inşallah seninde herşey gönlüne göre olur bende kimseyi beklemicem eşimde kabul etti isteklerimi ikimiz el ele verip en güzelini yapıcaz inşallah. :):)

Eşinizle birlikte karar vererek en doğrusunu yapmışsınız. Karşı taraftan beklerseniz ya onun dediği olacaktır yada olacaktır. Allah kabul etsin şimdiden ve bebek mevlidinde gelinlik giyildiğinide ilk kez duyuyorum, yapamadık bari bu da aradan çıksın diye düşünmüş besbelliki..

kayınvalidem ben ağzımı açmadan bana gelin mevlüdü yaptı o zaman beraber oturuyorduk şimdi akşam sabah doğum yapcam oğlumun mevlüdünüde orda yapcaz daha 3 aylık hamileyken saten gecelik aldı mevlüt için alah hepimizin gönlüne göre versin bunlar gösterişlik şeyler allah eşimizle ailesiyle ağız tadı versın hepimize

tatlım benim gelin mevlüdüm oldu (gelinlik giymedim)
cocugum olursada mevlüt yaparım ama canın cıkıyor :32::32:

Aynı sana olduğu gbı banada soylendi canım ama sonuç olarak mevlüd yapılmadı. bazen dusunuyorum acaba ben gelınıme bole bırsey yaparmıyım dıe ama hayr yapmam.ınsan soz verıosa sozunu tutmalı. ama bn dıorum kı bana yapmadılar ınsallah kızlarınada kv desıde yapmaz. kv benım kına gecem gunu evınde mevlut okuttu neymıs o zamasn okutmus bda gerek yokmuş çok saçmalık. sadece braz paraya kıyamıyorlar bırazda fesatlık.bnde hamıleyım 4 buçuk aylık ve allah ızın verırse bır olum olucak onun mevludunu çok gsel yapmak ıstıyorum. ve orda herkezın içindede dcem benım mevludum olmadı ama bebeğimin mevludunu ben yaptım. ertelenınce unutuluo falan.bzdede gelınlık gelın mevludunde gıyılır. sen nasıl ıstıosan kndı zevkıne gre yap canm

benim anlamadığım niye mevlüt için kayınvalidenizi bekliyosunuz? istiyosanız yapın gelin mevlüdünüzüde kendiniz yapabilirdiniz. çocuğunuz içinde istediğiniz gibi yapın sonuçta çocuk sizin ondan bişey beklemenize gerek yok he fikir verir güzelse kabul edersiniz istemezseniz de yapmazsınız. bizde de bebek mevlüdünde pijama giyilir gelin mevlüdünde de normal kıyafet.

Bizde gelin mevlüdü yapılmaz hiç duymadım ama bebek mevlüdünü hemen hemen herkes yapar,onuda kayınvalideler yapmaz herkes kendi yapar kendi evinde.

adı üstünde canım kaynana.benimki de seninki gibi bide demez i anne baba çocuk arasında bile çıkar ilişkisi olmuş diye düğünü bile bize yıktı sözde kendisi yapacaktı

Back
X