Bebek Beslenmesi Bebek Mamalarında Arsenik Tehlikesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Yapılan araştırmalar, bazı mısır gevrekli gofretler ile bazı bebek mamalarında kullanılan arsenik miktarının, olması gerekenden 20 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. Başta kanser olmak üzere bir çok hastalığa sebep olabilen arsenik miktarının gıda maddelerinde bu kadar yüksek oranlarda olması, başta çocuklar olmak üzere hepimizin sağlığını tehdit ediyor. Bu nedenle hazır olarak aldığımız gıdaların içeriklerine daha çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Satın aldığınız organik mısır gevreği kutusunun arka yüzünü mutlaka okuyun. Yapılan son araştırmalarda, bir çok hastalığa neden olduğu bilinen arseniğin, organik kahverengi pirinç şurubu içeren gıdalarda daha fazla olduğu tesbit edildi.

Bir paket mısır gevrekli gofretin içeriğinde, içme suyundaki yasal sınırdan 12 kat, yüksek enerji gıdalarında ise 8-17 kat daha fazla arsenik olduğu araştırmacılar tarafından belirlendi.

Yine araştırmacıların, 29 mısır gevrekli gofret, 17 bebek maması üzerinde yaptıkları araştırmalarda olması gerekenin 20 kat üzerinde arsenik olduğu tesbit edildi.

Mısır gevrekli gofretler üzerinde durulmasa da, bebek sağlığını tehdit etmesi açısından bebek mamaları endişelenilmesi gereken bir konu.

Doktor Mehmet Öz, bu konuda şöyle açıklama yaptı; “ Organik demek her zaman güvenli demek olmayabiliyor. Organik yiyecekler de arseniği emebiliyor. Bundan dolayı aldığımız arsenik miktarı konusunda çok katı olmalıyız. Özellikle çocukların tükettiği meyve suları ve mamalarda bu maddeyi çokça görmekteyiz.”

Ne yazık ki tam olarak hangi mamalarda bulunan arsenik oranının tehlikeli olduğunu bilmiyoruz. Fakat seçerken şunu göz önünde bulundurabilirsiniz; soya bazlı mamalarda, süt bazlı mamalara göre 2,5 kat daha fazla arsenik olduğu görülüyor.

çocuklarımıza ne yedireceğimizi şaşırdık walla
bunları üretenlerin çocukları yok mu hiç?

en güzeli yedirmemek

şubat gibi duyulmuştu bu olay özellikle hipp öne çıkmıştı sonra yenilebilir seviyede var gibi bi açıklama yapmışlardı,

Sütü maalesef yine marketten alıyorum ama kavanozdu ek gıda tozlardı artık asla

tarhana muhallebi çorbalar meyve püreleri evde kendim yapıyorum

yoğurtta almıyorum çok nadir pastorize süt ve yoğuttada bi sürü zehir çıktı

bunlar bile yeterli değil zehirliyoruz çocukları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…