bebek istiyoruz ama ben hamilelikte alacağım kilolardan çok korkuyorum

gerçektende takıntı olmuş sende..bence bebek olayını biraz ertele..biryandan alacağın kilolara direnirken,biryandan da vicdanınla savaşacaksın..her gece yatarken soracaksın,bugün bebeğim için ne yedim diye..ve aldığın cevap ne seni ne de bebeğini tatmin etmeyecek..elbetteki kilo alınacak..ama 30 kilo alan da var,12 kilo alanda..öyle 7-8 kiloyla bu işi bitirmek biraz zor..gün içerisinde zorunlu yemen gereken o kadar çok şey varki..bunlar kalorisi düşük gıdalar tabiiki ama hareketsizlik,kabızlık,sindirim sisteminin çok yavaş çalışması gibi nedenlerle yediğimiz meyve bile kilo yapabiliyor..sen hamurişini,tatlıyı,ekmeği,kızartma türü şeyleri abartma yeter..başka da ne bulursan ye..

ben 61 le hamile kaldım 82yle doğum yaptım.tam bir sene oldu sadece 10 kilosunu geri verebildim.ama hiiiiiçççte önemli değil..hergün allaha şükürler ediyorum anne olabildiğim için..kilo nedir ki?sıkı bir diyetle verirsin.bence böyle seylere kafasını takan kadınlar önce allahtan hayırlı bir evlat istesinler.

arkadaşlar teşekkür ederim paylaşımlarınız için,tabıkı bebeğimiz olmasını istiyorum ama sonucunda bana geri dönüşü zor kalıntılar bırakmasını da acıkcası hiç istemiyorum...zaten doktorlar da 8-9 kılo demiş herhangı bır sağlık problemı olmadıktan sonra,herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama benim de düşüncelerim bu şekilde sadece bana neler yapılabileceğini ne olacağını paylaşmanızı isterim

herşey gönlünce olsun. sevgiler..

Son düzenleme:
Fikrin hala aynımı bilmiyorum canım ama sen cok takmıssın bu konuyu öncelikle Allah sağlıklı bir bebek versin enönemlisi bu bence.Hamileykende yediklerine dikkat edrsen fazla kılo alacagını sanmıyorum zaten zayıf hamile kalacaksın.Ben 55 le hamile kaldım 53 dustum ve daha yeni yeni kılo almaya baslıyorum bende neyi takmıstım biliyormusun kafama neden kilo almıyorum ben :)))) Anladıgım kadarıyle zten kılosuna dikkat eden bir bayansın kokma bence cok kolay bir şekilde verirsin

evet canım takıntılıyım ama ne yapayım ,söyledıklerınde tabıkı haklısın ,gel gör ki kendıme anlatamıyorum,anlamadığım kimse doktor kontrolunde gıtmemıs kafasına göre takılmıs bu her açıdan sonuçta sağlıklı olması da önemlı bebeğin ye o kadar şey bebeğe faydası olmadıysa yazık yanı,o bakımdan soruyorum tabıkı bebeğin beslenmesı önemlı.benım nazcızane fikrim...

evet canım takıntılıyım ama ne yapayım ,söyledıklerınde tabıkı haklısın ,gel gör ki kendıme anlatamıyorum,anlamadığım kimse doktor kontrolunde gıtmemıs kafasına göre takılmıs bu her açıdan sonuçta sağlıklı olması da önemlı bebeğin ye o kadar şey bebeğe faydası olmadıysa yazık yanı,o bakımdan soruyorum tabıkı bebeğin beslenmesı önemlı.benım nazcızane fikrim...

ya doktora gitmedik ama meyve sebze et süt yumurta kararında ye bu kadar . bunları yapıpta kilo alan bir tane insan yoktur dünyada bence. ebru şallının sitesine gir bak belki istediğin cevapları o verebilir ender saraç falan. ama google da gebelikte beslenme yazdınmı aşağı yukarı benim yukarda yazdıklarımı bulursun

ayy allah aşkına yaa ben 95 kılo hamıle kaldım dogal bir şekilde 7 aylık hamıleyım 10 kılo aldım dün akşam anneme dıyorum ohh nede güzel oldum ben yaa kilo alınca pon pon kız gıbı oldum.coocuk herseyden önemli kilo nedirki zaten dogunca verılıyor...yada ben fazla kendımle barısığım (fil diyetine alışıgım)hehe

canım bende yıllardır aynı dert ile tasalanırken artık yaşımın geçmesiyle ve hayatımdaki bazı şeyler değişince çocuk yapmaya karar verdim ama hala kiloluydum...şu anda 7.ayımı sürüyorum ve sadece 3-4 kg aldım başladığım kilo da 84 tü...şu anda eskisinden daha zayıf gözüküyorum sadece göbeğim var...doktorum aslında kilo verdiğimi söylüyor...yediklerimde şöyle yemediklerim demiyorum çünkü bunlar dışında birşey yemiyorum...et,kurubaklagil,süt,yumurta,salata,meyve,yoğurt,ayran,maden suyu,su,esmer ekmek,çok nadir sütlü tatlı, çok nadir pilav...gibi...tabiii bunu buradan söylüyorum ama doktorumun tavsiyesidir...et öğle ve akşam en az 200 gr. olucak mutlaka...yumurta eğer alerjin yoksa; günde 2 adet olabilir ama ben o kadar yemiyorum...ve tüm yemekler ve salatalar zeytinyağı ve mısırözü ile az yağlı...onun dışında allaha emanet

teşekkür ederim canım ,hayırlısıyla bebeğini kucağına almak nasip eylesin herhalde aşağı yukarı dediğin gıbı yıyecekler onemlı olan kararında ve az yemek değil mi ben oyle anladım bakalım ınsallah ama hala şaşırıyorum gecen hafta çağla şikel de doğum yaptı sadece 6,5 kılo almıs ya zaten 4-5 kılosu gıtmıstır ne kaldı kı vay be ne dıyeyım

konuyu açan arkadaşım ay ben napayım 87 kiloyum 7. haftam diyetisyene gittim dikkat edicen yararlı şeyler yicen fakat son aylar kızımdan biliyorum acıkıyosun istemesende yiyosun dıoyymak bilmmiyosun lohusalığın bittimi kilonda bitiyo aynen bende öle oldum fakat süt olsun diye düşüncesizce yedim maşşallah et oldu 2 yıl emzirdim 2 yılda 9. ayımdaki k,iloya ulaştım hamilelikte kalmıyo emzirirken kalıyo malesef kilo

valla ben bu nazını hiç anlayamadım.. millet hamile kalmak için nelerini feda ediyor bir de onları düşün onlar ne yapsın empatik olalım infertilite başlığını biraz oku lütfen boyle basit seylere kafa yormayalım

bebek yapmaya karar verdinde herhalde en son korkulması gerekn şey alacağın kilodur hayırdır manken felanmısın paranı görüntünlemi kazanıyorsun ben 14 kilo aldım 170 boyum 54 kiloydum hamile kaldımda üstelik cok zayıf görünüyordum baya hemde benimde elim ayam düzgündür güzel bi kadındım vesselam 14 kilo aldım heryerim çatladı ama ben sadece bu aldım kilolar bebege zararlımı diye kendimi yiyorum şekerimmi çıkar tansiyonum mu çıkar diye düşünüyorum hamile kalınca anlarsın kendini düşünmemeyi

:)) derdin bu olsun guzelim hic takma deli gb yemessen niye cok kilo alasinki eskidenmis o 20 kiloluk hamileler. ayrica inan bana dua et tek derdin bu olsun. hamile kal bunlar aklina bile gelmez, her sey gonlunce olsun.

bende 23 haftaligim ama ilk zamanlar bende takiyodum ya cok kilo alirsam diye..inanki o icinde kipirdamaya basladikca hicbirsey gözüne görünmüyor....7 kilo aldim karnimda catladi cilt sorunlarimda basladi ama takmiyorum kafaya o iyi olsun yeterki

herkese teşekkür ederim paylaşımları için ,
ben bebek gelişmesin demiyorum ki önemli olan o zaten bebeğin anne karnında daha iyi beslenebilmesi için ne yenir neye dikkat edilir tabıkı kılo alımı olucak doğanın kanunu ama kımısı 8 kılo alırken sağlıklı doğum yapmışken , kımisinin 30 kılo alması bence biraz düşündürücü oluyor,sağlıklı sıhhatli olmasını kim istemez ,ben az çok kendımce bır program çıkardım gıbı kendıme onu uygulayacğım inşallah bı aksılık olmazsa ,sizlerin fikirleri de benim için önemli

ben de yediklerime dikkat ediyorum hatta tatlı hiç yemiyorum diyebilirim.17. haftadayım 7 kilo aldım.bünyen neyse o canım.kimisi boşuna demiyo su içsem yarıyo diye.allah hamile kalabilme yeteneği vermiş olsun dua et.önce hamile kal sonra kilon için endişelenirsin.yıllarca hamile kalmaya uğraşan insanlar 100 kilo alayım yeter ki bi bebeğim olsun diyolar.ya da benim gibi ilk gebeliği hüsranla sonuçlanmışlar ikinci gebeliğinde 100 kilo alayım,her yerim çatlasın her şeye razıyım yeter ki bebeğim sağlıkla doğsun diye dua ediyolar.
inşallah sağlıklı ve zayıf bi hamilelik geçirirsin.en kısa zamanda bebeğine kavuşmanı dilerim.

arkadaşım ben 8 kg ile tamamlıycam nasip olursa kilolu kaldım çünkü tansiyon ve şekerden korkumuza hep dikkatli gittik. şükür hiç sorunsuz bitiricez inş. son 9 gününmüz bizlerin az kilo alması bebeklerin sağlıksız olucağına işaret değil fazla alınan şekerin sonra ne bileyim ekmeğin bebeğe hiç ama hiçççç faydası yok benim tospiğim allahım nasip ederse 3400 9 gününmüz var ve en az 200 gr daha alıcak ben almadım diye o alamamazlık etmedi yani ben bazı aylarda kontrolde hiçkg almamışken bebek 600 gr almıştı maşallah yani kesinlikle dikkatli gitmek gibi güsel bişey varmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…