Canım tatlıyı, tuzluyu, pirinci, hamurişini, makarnayı vs. abartmadığın sürece öyle fazla bir kilo almazsın meraklanma..Zaten hamileliğe aşırı kilolu olarak başlamayacaksın.
Bu konuyu sakın takıntı haline getirme..
Üstelik hamilelikte bebişin ve senin sağlığın için gün içinde ara öğünlerde meyve, yoğurt, ceviz falan yiyeceğin için zaten abur cubur yemeye de fırsatın olmayacak.
Sakın gözünü korkutma, faydalı vitaminlki besinler yediğin sürece öyle aman aman bir kilo sorunun olmaz bence.
merhaba arkadaşlar
bır kaç ay sonra bebek yapmayı düşünüyoruz,ama ben alacağım kilolardan çok korkuyorum zaten normalde de çok takıntılıyım yediklerime her anda dikkat ediyorum ama hamilelik dönemi beni açıkçası tedirgin ediyor,boy 1,50 kilo 43,7-44 lerde geziniyor ideal kılom 43 müş ama hedefim 41,5-42 ye inmek ve bu kıloda hamıle kalmak en azından 10 kılo da alsam 5 kılosu gıderse kalanı bende çok kötü durmaz daha doğrusu boyum da uzun olmadığı için top gibi yuvarlanmak istemiyorum
görev yaptığımız yerde (doğu) diyetisyen yok özel hastanelerde bile dolayısıyla kendim bir yol çizicem,llk 6 aya kadar max 2 kılo toplam 9 ayda 7-8 kıloyla tamamlarsam süper olucak kafaya taktı mı yaparım ama bazı arkadaşlar yemeseler dahi aşırı derecede kilo aldıklarını yazmışlar açıkçası bende çok yemeyı dusunmuyorum almam gereken neyse o kadar ve düzenli yürüyüş(su an koşuyorum hergün )ona rağmen başa çıkamazsam kafayı yerim anlayacağınız bu kilolar bizim tek takıntımız,bana yardımcı olmanızı istiyorum belki diyetisyen vardır ya da hamilelik döneminde belli bir besin programı çerçevesınde uygulayan arkadaslar varsa bekliyorum yardımlarınızı teşekkür ederim
teşekkür ederim canım, sadece çikolataya hayır dıyemıyorum bir de neskafe içiyorum azalttım onu da günde 1-2 fıncana bakalım inşallah
.pirinç yerine bulgur tüketiyorum çok uzun zamandır makarnayı da aramam öyleçok yoğurt bol bol yıyorum eksık etmem,
yemek olarak öğlen yesem akşam yemeklerini çorba salata şeklinde geçirsem faydalı olmaz mı çunku akşam yemekleri ağır olduğunda daha çok kılo alırsın benım düşüncem ama hani derler kahvaltını krallar gibi öğle yemeğini prens gibi akşam yemeğini fukara gibi yiyeceksin diye
ah be güzelim bebisinin karninda oynadigini bi hissetsen acaba hala kilolarini düsünebilecek misin?
Canım bende senin boyutlarındayım ve 44 le hamile kaldım şu an 5,5 aya doğru gidiyoruz ve 47 kiloyum.Endişe etme biraz dikkat edersen benim kadar bile almazsın.Hem sen ben gibi pimpirikliler zaten doğumdan sonra bir an önce kilo verme telaşına düşeceğimiz için kilolar fazla kalmayabilir.Bende senin gibi 8-10 arasında almaktan yanayım.Bakalım hayırlısı bebişler sağlıklı olsunda önce Allahın izniyle.Korkma kilolar sağlığın yerindeyse ve bir problem yoksa veriliyor zamanla.