• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık bebek istiyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bir süre kendim doğal denemek istiyorum olamzsa gidicem ama 6 7 ay denicem kendim. aşağıdan birşey takıp bakıolar ya onu yaşamak istemediğimden :KK43:
merabalar insallah olur bebisiniz o alet icin diyosunuzya bebek olmazsa ki olsun o aleti birakin neler neler yapiliyo o hicbisey oluyo bende utandigim icin gitmiyodum olmayinca mecbur her seye katlaniyo insan cesaretinizi toplayip gidin bisiycik olmuyo

2 ay bisey değil de istemek istemektir..bal çörek otu incir havuç kuru falan deneyin badem fındık tüketin bol bol :) ı.sallah en kısa zamanda olur ama acele edipte kafaniza takmayın olmasını geciktirirsiniz..

Daha 2 ay olmus ve cocugumuz olmuyor demek icin cok erken.

Oncelikle oyle ayda 3 kere birlikte olmakla olmaz.

Duzenli olarak birlikte olmaniz lazim.

Ve en onemlisi "cocuk istiyorummm" diye kendini paralamaman lazim.

Psikoloji bu iste en buyul faktor.

Hem kusura bakma da, o nasil evlilik yahu?

Ayda 3 kez falan? Eminim sadece cocuk yapma amaci ile yaklasiyorsunuzdur birbirinize?

Orasi beni enterese etmez de,
Yolun daha cok basindasin
Cocuk yapmak icin degil, esini sevdigin icin birlikte ol.
Baktin ki bir iki sene sonra hala cocugun olmuyor,
O zaman kesin bir doktora gorunmen gerekir.

İyi de böyle bir bahane olamaz. Hamile kalınca ne yapacaksın kontrollere gitmeyecek misin?
Bebek doğunca aşısını, kontrollerini yaptırmayacak mısın?

Lütfen biraz bilinçlen. Önce bütün tetkiklerini yaptırman lazım. Hamilelik basit bir olay değil. Belki önceden görmen gereken bir tedavi veya vitamin takviyesi var. Sağlık ocakları bile yapıyor kan tahlili. Bunu ileride doğacak bebeğin için yapman şart..
Ben testlerimi yaptırıp jinekoloğun eline verdim de doktor beni tebrik etti "tam Avrupalı hasta bayıldım. bana hamile kalıp gelen bütün kadınlar önceden bu tetkikleri yapsalar hamilelikte oluşacak komplikasyonları yarıya indirirler aslında bilmiyorlar" dedi..

Bak işte doktora gidersen az biraz bilgi sahibi olursun zaten. Yumurtlama(ovulasyon) takibi, gün aşırı ilişki gibi şeyler söylerdi.
Kan değerlerine bakardı. Yumurtalıklarını kontrol ederdi..

Ayrıca yumurtlama ve adet döngüsü için telefonda uygulamalar var onları indir.. Son adet tarihini ve kaç günde bir adet olduğunu yazınca otomatik hesaplıyor.
Hamilelik düşündüğünüzde hamile kalmadan önce neler yaptırdınız sadece kan tahlili mi

yumurtladiginiz gunu gosteren testler var genelde 28 gunde bir adet oluyorsaniz 14. gun falan oluyor, o testle yumurtlama gununu bulun, yumurta 1 gun yasiyior galiba ama sperm 72 saate kadar yasiyor. Yumurtlama gununde iliskiye girseniz bile hamile kalma olasiligi dusuk ama mucize oluyor iste. Yuzdesini unuttum simdi. Adetten sonra gun asiri iliskiye girin ve mutlaka yumurtlama gununden bir gun once ve o gun de olsun. Klise gelecek ama ayaklari havaya dikin duvara falan dayayin ve en az 15dk bekleyin. Ben gecen sene cocuk dusunmeye basladigimizda, arastirmaci ruhum sayesinde ogrendilerimle cok sukur 2. deneme de hamile kaldim. Kiz istiyorsan yumurtlamadan 1 gun once iliski yasayin ve baska olmasin cunku spermde ki y (erkek) ler cok hizli ama dayanikisiz onlar cabuk olur ve x (kiz) olanlar kalir ve siz yumurtladiginizda x ile dollenir ama erkek istiyorsaniz yumurtlama gunu iliskiye girin y cabucak gidip x i bulur. Tabi bunlarin hicbiri %100 sonuc veren seyler degil ama mantikli gibi. Bende ise yaradi en azindan cok sukur.
Ayrica 1 seneye kadar olmamasini cogu doktor normal karsiliyor sizde uzulmeyin stres yaparsaniz daha guclesir ve gecikir.

Canım 2 ay çok kısa biz 2 senedir istiyoruz 2 kere hamile kaldım ama biri düşükle sonlamdı diğeride duş gebelikti Yen’i atlattım hatta bizde çöm istiyoruz ama Rabbim hayırlısını versin balı polen arısütü fln yiyin birde havuç salatası onunda çok faydası var şimdi doktorada gitsen birşey yapamaz çünkü daha 2 ay olmuş folik asite başlamadıysan ona başla

biz diyoruz ankara sen diyorsun.....

kardeş, önce cinsel problemini çöz. Çocuk olunca cinsel hayatımız hiç yok evde kardeş gibiyiz boşancam ben diye ağlarsın buralrda. ayda üç neymiş ya.

bu gözler haftada 3 yapıyoruz sizce az mı diyeni gördü burada :KK70:
Hahahhahahah

Dogal yolu varmi demissinizde, simdi ben kocamla soyle sevistim ilk gunden hamile kaldim diyecegimizi sanmiyorsun heralde. Ayda 3kez cinsellik cok az! Boyle evlilikmi devam eder onuda bilmiyorum.. konuda bi fakelik var gibi geldi bana

Çocuk istemeniz çok güzel ancak başka problemleriniz varken çocuk çocuk diye tutturmayın. Öncelikle probleminizi çözün gerisi inşallah kendiliğinden gelecektir. Kayganlaştırıcı deneyin işe yaramazsa, psikologla görüşün (önceden sorununuz olmadığını söylediğiniz için öncelikle psikolog dedim. Eğer sorun yaşadığınız talihsizlikler değilse de jinekolojik tavsiyelerle evliliğinizi düzeltmeyi deneyin önce. Şuan bu yorumu yapanlara kızıyor olabilirsiniz, biz bebek diyoruz siz ne diyorsunuz diye. Ancak bu ay hamile kalsanız ilerde çok pişman olursunuz. Çünkü sorunlarınız katlanarak büyüyecek ve eşinizle aranızdaki bağ kopma noktasına gelebilir. Siz ya da o hamilelik ya da erkeklik hormonları nedeniyle birbirinize bilenip mutsuz bir evliliğe belki ayrılığa kadar gidebilecek bir sürece girebilirsiniz. Bence oturup bir düşünün. Doktora gitmenizi isteyen eşiniz de bu durumdan rahatsız demektir.

Merhaba kızlar ,2 aydır deniyoruz ama hamile kalamadım doktora gitmek istemiyorum doğal olarak neler yapabilirim.
Çnm iki tane hamileligim tık diye ilk ayda hamile kaldığım halde 3. Denememizde 4. Ayda hamile kalmıştım bazılarının biraz geç olabiliyor yumurtalama gününe denk gelmemistir bir sürü bir sürü şey var hem yeni baslamissinz az biraz sabret yumurtlama günlerini takip et hamile kalmak isteyenlerin forumları var oraları takip edebilirsin

Kizlar bizde 4 aydir korunmuyoruz dr gittik asagidan bakti ilk defa baktirdim bu sekilde Rahimde Problem Yok yumurtaliklarinda problem yok hatta 5 gün önce yumurtlama gununmus dedi acaba her ay yumurtlama günü degisiyormu dr dedigine göre benim reglimden itibaren sayarsam 22 günün yapio 14 yada 16 gün diyorlar kafam karisti :işsiz:

Back