• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İsteyip Daha zamanı var diyenlere :)

doğum kontrol hapı hiç kullamadım evlenmeden öncede arada bir oluyordu doktora gittim renkli ultrasyon önerdi o zamanda tam düğün aşamasıydı ihmal ettim herkes evlendikten sonra düzelir vs. Dedi onlara inandık bi kaç kere düzenli sonra yine aksatıyor düzen gitmem lazım da belkide kötü birşey söyler diye çekiniyorum sanırım yakın zaman da gitmem lazım:2: Aklımda hep bi soru işte:31:

seni korkutmak gibi olmasın ama
bebek düşünmeye başladıysanız
bence bir an önce kontrole git.

inşallah canım neyse 1 yıla yaklaşmışsınız :))
2013 de hamile kalsanda ancak 2014 e yakın bebiş olur...
hamişlik sürecide az değil yani....
ben kendime bebek gittikten sonra 3 ay süre vermiştim bu ay 4. ay...
işte bakiyim belki yaza giderim doktora kontrole...

evet canım yada 2013 sonunda yada 2014 ortasnda doğurmuş olurum işte kısmetse :27::27:

inşallah canım hayırlısıyla olur :16: bende 2013 düşünüyorum yani Allah bilir ama içimden geçen o bakalım bu konuşmalar üzerine ilk haber kimden gelicek:21:

amin canım
hiç umutsuzluga kapılmadım aslında ama .. keşke tedavi için paramız olsaydı belk cok basit bir sorun benimkisi ama
hem çalışıyorum vaktim yok hem kredi ödüyoruz paramız yok
bizimde kaderimiz böyleymiş ne yapalım...
herseyde vardır bir hayır demekki bebek bizim için değil ...

doktor dogru düzgün acıklama yapmıyor ki
1 yıl korundum yani dogum kontrol hapı içtim o kadar..
zaten benim anneminde 1 yıl bebeği olmamış
bende yaklasık 1 bucuk yıl sonra hamile kalabildim.. bakalım nolcak bundan sonra.. bu belirsizlik çok kötü bişey...

yumurta tembelliğini bende ilk defa duyuyorum.. konu gerçekten yardımcı oldu ama bende şimdi korkular sardı benim adetlerim düzensiz kaç yaşındayım hala geç olurum hatta ilk evlendiğim de kaç kere test aldım acaba hamilemiyim diye ama doktora gitmem gerek sizce neden olabilir bu veya nasıl etkilebilir hamile kalma olsalığını bi fikriniz varmı?

spedyycimm konun hayırlı olsunn:16::16::16:

2013 sonu diyince çok şaşırdımmm hadi hayırlısııı :27::27::27: biliyordum ama senin bu şekilde atak yapacağınıı:9::9::9::9:

inşallah canım neyse 1 yıla yaklaşmışsınız :))
2013 de hamile kalsanda ancak 2014 e yakın bebiş olur...
hamişlik sürecide az değil yani....
ben kendime bebek gittikten sonra 3 ay süre vermiştim bu ay 4. ay...
işte bakiyim belki yaza giderim doktora kontrole...

aynen canım 2013 sonu yada 2014 ortası gibi işte doğurmuş olurum planıma göre :3::3:
kendine 3*4 ay verdiysen dinlenmene bak ama dr ihmal etme :20::20::20:

inşallah canım hayırlısıyla olur :16: bende 2013 düşünüyorum yani Allah bilir ama içimden geçen o bakalım bu konuşmalar üzerine ilk haber kimden gelicek:21:

inşallah canım bakalım hangimizin önce olacak ağustos,eylül ayında dr gideceğim yine belki tekrar smear testi yaptırım.
sonra da gebelik için yapmam gerekenleri sorarım. :6: gebelik öncesinde 3 ay önce folik asite falan başlamak lazımmış
hazır olunca işte başlarım :27::27:

doktor dogru düzgün acıklama yapmıyor ki
1 yıl korundum yani dogum kontrol hapı içtim o kadar..
zaten benim anneminde 1 yıl bebeği olmamış
bende yaklasık 1 bucuk yıl sonra hamile kalabildim.. bakalım nolcak bundan sonra.. bu belirsizlik çok kötü bişey...

hap yapmş olabilir canım genelde kullananlarda en az 6 ay sorun oluyor..

bebek olsun diye bi çabamız yok ama olmasın diyede çok çok dikkat etmiyoruz. Yani hem istiyoruz hem erken şimdilik diyoruz:) heran olabilir yani. Bebeklein şirinliklerini gördükçe anne olasım geliyo ama o ağlamalar gece ukusuzlukları düşününce daha hazır değilim diyorum. karmakarışık bişey.

bebek olsun diye bi çabamız yok ama olmasın diyede çok çok dikkat etmiyoruz. Yani hem istiyoruz hem erken şimdilik diyoruz:) heran olabilir yani. Bebeklein şirinliklerini gördükçe anne olasım geliyo ama o ağlamalar gece ukusuzlukları düşününce daha hazır değilim diyorum. karmakarışık bişey.

bu sanırım herkeste var.
kimse rahatını bozmak istemiyor ama bebeğe sahip olmakta istiyor :10::10:

:27::27: hadi hayırlısı canım
inşallah çok bekletmez. kontrole bebek düşündükten önce mı gittin ? yada çocuuk düşünüyoruz diyerek mi gittin ?

canım doktora evlendikten 5 ay sonra gittim muayne olayım bebekten önce yapmam gereken ne varsa yapayım die tatlım . kan testi idrar tahlili ve bir tane daha tahlil avr onları yaptı kontrol etti herhangi bir sorun yok istediğiniz zaman deneyebilirsiniz dedi tatlım

canım doktora evlendikten 5 ay sonra gittim muayne olayım bebekten önce yapmam gereken ne varsa yapayım die tatlım . kan testi idrar tahlili ve bir tane daha tahlil avr onları yaptı kontrol etti herhangi bir sorun yok istediğiniz zaman deneyebilirsiniz dedi tatlım

folik astitten bahsetti mi 3 ay öncesinden başlamak gerekliymiş. :9:

hamıle kalmadan 3 ay önce b 12 vitamini kullanmanız gerekıyyo ve genel bi yumurtalık rahım kontrolu kıstık yapılar var mı bu arada dogum konstrol hapı kullanan arkadaslar hapı bıraktıktan 6 ay sonrasına hamıle kalabılrler diğer yöntemlerle korunanlarıcınde 3 ay sonrası hamıle kalabılrler cunku bunye kendısını savunmaya alıyo ona göre hormon uretımı yapıyo korunmayı bıraktıktan sonra vucut buna alısıncaya kadar bıraz zaman gecıyo bilginize

umarım faydalı olmustur

hamıle kalmadan 3 ay önce b 12 vitamini kullanmanız gerekıyyo ve genel bi yumurtalık rahım kontrolu kıstık yapılar var mı bu arada dogum konstrol hapı kullanan arkadaslar hapı bıraktıktan 6 ay sonrasına hamıle kalabılrler diğer yöntemlerle korunanlarıcınde 3 ay sonrası hamıle kalabılrler cunku bunye kendısını savunmaya alıyo ona göre hormon uretımı yapıyo korunmayı bıraktıktan sonra vucut buna alısıncaya kadar bıraz zaman gecıyo bilginize

umarım faydalı olmustur

erkeğin korunmasında da mı aynı şekilde yani ben hiç hap kullanmadım yada başka herhangi bir yöntem

erkeğin korunmasında da mı aynı şekilde yani ben hiç hap kullanmadım yada başka herhangi bir yöntem

evet canım hapla korunuldugu durumlarda 6 ay cunku vucut döllenmşcesin dıye uyarı aldıgı ıcın ona göre hormon uretıyo

erkegın korundugu durumlarda ıse vagınaya spermler ulasmadıgı ıcın vucut ona alısıyo ve hormon uretımı ona göre korunmayı bıraktıktan sonra spremer ulastıgında vucudun adapte olması gerek bunun ıcınde bellı bı zaman gecmesı gerek yani sure ortalama daha kısada olabılr uzunda

Son düzenleme:
hadi ya aslında önemli bir konuda pek önemsemek istemiyordum sevmiyorum doktoru tedaviyi blmiyorum nedenini ama asıl şimdi korkmaya başladım:25::25:

Malesef mecbur kalıyoruz gitmeye.. keşke gitmesek kadın olunca hersey değişyormuş...
bende en son temmuz ayında gittim sonra bıktım bi daha gitmicem dedim ve agustos ayında hamile kalmışım meger kesinlikle tedavinin etkisi vardır diye düşünüyorum.
artık yaza doğru giderim olmazsa.. belli ki biz tek başımıza beceremicez beebk yapmayı..
inşallah sende bir sorun cıkmaz.

umarım faydalı olmustur

b12 vitamini ne canım?

Back