• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek İsteyip Daha zamanı var diyenlere :)

Valla benim dün akşam bebekli misafirlerim vardı bi baktım geldikleri gibi aldı bebeği kucağına bebekte minnacık normalde korkar almazdı bişi olur diye ama gözünü kararttı artık benimki :)

Ahh arkadaşlar benimki çocuk diye deli oluyor çarşıda pazarda gördüğü her çocuğu gösteriyor yeğenleri zaten tepesinde...

Sürekli sersenişte bulunuyor.

Ofpufya keşke benim eşimde seninkisi gibi Nisan -Mayıs dese ban sürekli ne zaman ne zaman diye sorup durmakta bende sürekli çeşitli bahanelerle ertelemekteyim.. Bakalım daha ne kadar oyalayabilicem

Ahh arkadaşlar benimki çocuk diye deli oluyor çarşıda pazarda gördüğü her çocuğu gösteriyor yeğenleri zaten tepesinde...

Ofpufya keşke benim eşimde seninkisi gibi Nisan -Mayıs dese ban sürekli ne zaman ne zaman diye sorup durmakta bende sürekli çeşitli bahanelerle ertelemekteyim.. Bakalım daha ne kadar oyalayabilicem

Kıyamam sanaaaa :) Yaa canım ben aslında ikilemde kalsamda gidip bütün kontrollerimi yaptırdım folic acid kullanıyorum hergün ayrıca ceviz meyve falan tüketiyorum,sayfalarca makaleler okuyorum bebek,doğum,hamile kalmadan önce, kaldıktan sonra diyeee neyse hani ben bunlara rağmen ikilemde kalıyorum :))) İstemem yan cebime misali herhalde bu oluyor :))))

Hem evde bi bebek sesi olsun diyorum,hemde büyük bi sorumluluk olduğunu düşünüp evliliğimize nasıl etki edeceğini kestiremiyorum beeen :)

İşte tam duygularımı anlatan bir topik...
7 aylık evliyim resmi olarak ve ilk 3 ay falan diyordum ki kocacığıma "Bebek miiii yooo 2-3 seneden once olmaaaz".:1:
Sonraki aylarda yavaş yavaş istemeye başladım ama bir türlü kendimden emin olamadım.Korktum. Şimdilerde hem bazen olsa güzel olur diyorum ama sonra vazgeçip yok yok daha erken diyorum.Ve enson çok kafaya taktığımı düşünüp düşünmekten vazgeçiyorum:17:..
Öyle işte:44:

hoşgeldin eşin epey baskı yapıyor anlaşılan istemiyorsan net cevap ver anlayışla karşılar :36:
sonuçta tek yapacağı bişey değil.. seninde hazır olman şart. :1::1:

İşte tam duygularımı anlatan bir topik...
7 aylık evliyim resmi olarak ve ilk 3 ay falan diyordum ki kocacığıma "Bebek miiii yooo 2-3 seneden once olmaaaz".:1:
Sonraki aylarda yavaş yavaş istemeye başladım ama bir türlü kendimden emin olamadım.Korktum. Şimdilerde hem bazen olsa güzel olur diyorum ama sonra vazgeçip yok yok daha erken diyorum.Ve enson çok kafaya taktığımı düşünüp düşünmekten vazgeçiyorum:17:..
Öyle işte:44:

:1::1: sende hoşgeldin o zaman aramıza :6:

Canım teşekkür ederim valla şimdilik oyalıyorum ama tam istemiyorum da diyemiyorum ki

Aslında sevgili ofpufya duygularıma tercüman olmuş kesinlikle

hem istiyorum hem istemiyorum ikilemlerdeyim

Son düzenleme:
bende 7 aylık evliyim. bir bebeğimiz olsun çok istiyoruz ama aynı zamanda erken olduğunuda düşünüyoruz. biraz evliliğin ve başbaşa olmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. yinede çok uzatmayıp allah nasip ederse haziran ayı içerisinde çalışmalar başlayacağız :) sizce erken mi ? ve hamile kalmadan önce neler yapmam lazım bir ay önceden folik asite başlamam gerekiyor mu? benim kanım ve B12 çok düşük önce onları yükseltip daha sonra hamile kalsam daha mı iyi olur sizce ?:emir_bebek::nazar:

bende 7 aylık evliyim. bir bebeğimiz olsun çok istiyoruz ama aynı zamanda erken olduğunuda düşünüyoruz. biraz evliliğin ve başbaşa olmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz. yinede çok uzatmayıp allah nasip ederse haziran ayı içerisinde çalışmalar başlayacağız :) sizce erken mi ? ve hamile kalmadan önce neler yapmam lazım bir ay önceden folik asite başlamam gerekiyor mu? benim kanım ve B12 çok düşük önce onları yükseltip daha sonra hamile kalsam daha mı iyi olur sizce ?:emir_bebek::nazar:

Canım öncelikle bir Jinekoloğa gidip mutlaka muayene ol o zaten seni yönlendirecektir.Ben geçen ay gidip muayane oldum tathlillerimi tam kan sayımı,eliza,idrar tahlili yaptırdım Folic Acid kullanıyorum.Smear testi yapıldı, sadece kan tahlillerimde TSH yoktu oda tiroid için dün onuda gidip sordum bugün birazdan gidip tekrar kan vereceğim ve hepatit B aşısı olacağım ay ne çok yazdım :)

Kısacası mutlaka doktora git derim :)

Canım teşekkür ederim valla şimdilik oyalıyorum ama tam istemiyorum da diyemiyorum ki

Astiridçiiiiiim benimle aynı duyguları paylaşan arkadaşım yaşını bilmiyorum ama dün başımdan geçen bir olayı anlatayım çünkü artık zamanımın geldiğini hissettirdi bana :)

Hastaneye gittim sonuçlarımı doktora göstermek için yanımdada hamile bir arkadaşım vardı beraber gebe eğitimine girdik ben bebek düşünüyorum deyince eğitimi veren hemşire erken daha senin için hem daha 5 aylık evliymişsin dedi ve yaşımı sordu( kaç yaşındasınki seeen ?) ben o an allak bullak oldum (demekki istiyormuşum bebişimi )tabi ben hemen başladım savunmaya yaşım 25,imkanım varken allah kısmet ederse 2 evlat sahibi olabilmek istiyorum neticede 2 doğum arasında bir dinlenme süreci lazım ve 30 yaşıma kadar hamilelik ve doğumla ilgili birşey bırakmak istemiyorum bu nedenle ben erken olduğunu düşünmüyorum diye arka arkaya sıraladım sebeplerimi :)kadıncağız beni bayağı küçük sanmış olmalıki e artık zamanı olabilir tabi haklısın sende dedi ama onunda yüz ifadesi bir anda değişti.

haklısınız sanırım smear testini 3 ay önce yaptırdım. ama son 6 aydır adetlerim çok düzensiz ve sanırım polistik miş yumurtalıklarım, hakkında yazılanları okuyunca korktum. ama en iyisi dediğiniz gibi doktora gidip bilinçli olarak ne yapmam gerektiğini sormak. umarım bir sıkıntı çıkmaz :(

ikilemde kalınıyor canım tüm yük bize kalacağı için ne kadar eşler yardım etse de çoğu bizim bakmamız lazım

canım mutlaka dr git o yönlendirsin 3 ay önceden başlaman lazım folik asite :15:

Astiridçiiiiiim benimle aynı duyguları paylaşan arkadaşım yaşını bilmiyorum ama dün başımdan geçen bir olayı anlatayım çünkü artık zamanımın geldiğini hissettirdi bana :)

Hastaneye gittim sonuçlarımı doktora göstermek için yanımdada hamile bir arkadaşım vardı beraber gebe eğitimine girdik ben bebek düşünüyorum deyince eğitimi veren hemşire erken daha senin için hem daha 5 aylık evliymişsin dedi ve yaşımı sordu( kaç yaşındasınki seeen ?) ben o an allak bullak oldum (demekki istiyormuşum bebişimi )tabi ben hemen başladım savunmaya yaşım 25,imkanım varken allah kısmet ederse 2 evlat sahibi olabilmek istiyorum neticede 2 doğum arasında bir dinlenme süreci lazım ve 30 yaşıma kadar hamilelik ve doğumla ilgili birşey bırakmak istemiyorum bu nedenle ben erken olduğunu düşünmüyorum diye arka arkaya sıraladım sebeplerimi :)kadıncağız beni bayağı küçük sanmış olmalıki e artık zamanı olabilir tabi haklısın sende dedi ama onunda yüz ifadesi bir anda değişti.

eh istiyormuşşsun işte :9: iyi bişey olmuş hayırlı olsun senin için.
yaş konusuna gelince kendini hazır hissediyorsan kimseyi ilgilendirmez :10::10: sen bakacaksın sonuçta
ama evliliğimin tadını çıkartayım dersen de :9: bekle tabiki de :34:

Ayy çok yoruldum kızlar TSH için bi kan verip geldim :)

Sanırım bu şimdilik son kan vermemdi :) Şimdi sıra geldi hepatit B aşısına oda aralıklarlaymış of puf yaaa :))))

Kızlaaar bugünde diş doktoruma gittim :D Hazırlıklara tam gaz devam ediyoruuumm :)

İlk muayenemi oldum.Öyle dünya tatlısı bir bayandıki anlatamam maşallah diiim ...

Gebelik öncesi tedbir almak istediğimi söyledim

Kırık bir dişim ve çürüklerim vardı onlar için röntgen sonrası tedavi belirlenecek

Diş taşım varmış o temizlenecek sonrada 6 ayda bir görüşeceğiz :)

Bu arada ben hem jinekolojik muayenemi ve tüm tahlillerimi ayrıca diş kontrolüm için hep devlet hastanesine gittim nasıl olsa evde oturuyorum zaman var diyerekten ve o kadar memnun kaldımki anlatamam süperdi süperr :)

Kızlaaar bugünde diş doktoruma gittim :D Hazırlıklara tam gaz devam ediyoruuumm :)

İlk muayenemi oldum.Öyle dünya tatlısı bir bayandıki anlatamam maşallah diiim ...

Gebelik öncesi tedbir almak istediğimi söyledim

Kırık bir dişim ve çürüklerim vardı onlar için röntgen sonrası tedavi belirlenecek

Diş taşım varmış o temizlenecek sonrada 6 ayda bir görüşeceğiz :)

Bu arada ben hem jinekolojik muayenemi ve tüm tahlillerimi ayrıca diş kontrolüm için hep devlet hastanesine gittim nasıl olsa evde oturuyorum zaman var diyerekten ve o kadar memnun kaldımki anlatamam süperdi süperr :)

çok güzel canım geçmiş olsun.

artık bebek için engelin kalmadı :ssz::ssz:

Back