Herkese merhaba. Öncelikle yeni üyelik, ilk mesaj, ilk konu diye konumu şüpheyle okuyacak olanlara uyarım: aslında epey eski bir üyeyim ancak siteye arkadaşlarım ve 1-2 akraba da üye olduğu için ve annem durumunun bilinmesini istemediği için yeni üyelik aldım.
Konu başlığına göre konuya gelirsek; ben 23 yaşındayım. Annemin ilk ve sorunsuz hamile kalarak dünyaya getirdiği tek çocuğuyum. Benden sonra annem adet düzensizliği, tüylenme, kilo alma gibi sorunlar yaşayıp polikistik over hastası olduğunu öğrenmiş. Sonrasında ben 5-6 yaşlarındayken 2.çocuk istemiş ancak zaten adet düzensizliği var, olmamış haliyle. Sonrası tedaviler... Ben hatırlamıyorum tabii ama yaklaşık 1yıl tadaviden sonra benden 7yaş küçük ortanca kardeşim oldu. İki çocuk yeter düşüncesi olan annemde 36yaşına geldiğinde doktorunun ya menepoza gireceksin yada bir çocuk daha düşünmen lazım önerisiyle 3.çocuk isteği oldu. Tabii yine tedavi şarttı. Yine yaklaşık 1yıl süren tedavi sonunda benden 16 yaş küçük kardeşim oldu. Sonrasında herşey yine eskisi gibi, yine annemde adet düzensizlikleri hatta zaman zaman iğne ile adet olma, yada zaman zaman ilaçlarla düzenlemeye çalışma şeklinde geçti. Şimdi ise hiç beklenmeyen, tedavisiz olması imkansız sanılan bir zamanda, hemde bu yaşında öğrendikki annem hamile. Kendide inanamadı önce çünkü daha önce o kadar tadaviler olmasına rağmen bırakın tedaviyi isteğe yönelik hiç birşey yapmadan böyle birşey olabileceği hiç aklına gelmezdi herhalde. Ki zaten ben doğduktan sonra düşünün yıllardır zaten çocuğum olmuyor diye korunmuyormuş bile...
Gelelim şimdi ne olduda yumurtalıklarındaki sorun gitti ve böyle oldu. Reklama girer diye isim vermek istemezdim ama heryer aynı etkiyi göstermeyebilir diye yazmak zorundayım: Balıkesir Güre'deki Hattuşa termalde sanırım kaz dağlarından çıkan kaplıca suları... Annem 2 hafta düzenli olarak hergün kaplıcaya girmiş ve hatta oradaki çalışan kişinin önerisiyle kaplıca sularını içmiş... Zaten gittiklerinde kadın hastalıklarına da iyi geldiği söylenmiş ama bu kadarına ihtimal vermemiştir annem. Sonuç olarak oradan geldikten 2hafta sonra öğrendik hamile olduğunu. Şimdi benimde çok kızdığım kendinin hiç istemediği birşeyi yapacak malesef mucize gibi gelen bebek doktor elinde gidecek. Yaşından dolayı, bel fıtığından dolayı ve tabii küçük kardeşim için bile torununmu diye soran insanları düşününce çekindiğinden dolayı... Bu konuda kınamazsınız umarım ama yardımcı olabildiysem ne mutlu. Allah tez zamanda hepinize şifa ve bebek versin inşalah.