Bebek ismi

Aynen işte tarih sahnesinden silinen bir medeniyetin yerine başkaları gelip yerleşti herhalde diyecekler arkamızdan 😂
işin komik kısmı artık Ayşe Fatma Zeynep ismi daha nadir.
Her yer atlas, arya, bade, maya fln. Üçer beşer tane aren arel atlas oluyor Ahmet mehmet yok.
Orijinal istiyorsanız eski isim koyun ki tek olsun 😂😂

işin komik kısmı artık Ayşe Fatma Zeynep ismi daha nadir.
Her yer atlas, arya, bade, maya fln. Üçer beşer tane aren arel atlas oluyor Ahmet mehmet yok.
Orijinal istiyorsanız eski isim koyun ki tek olsun 😂😂
Bir ara Ada ,Duru ve Ege zehirlenmesi yaşadıydık. Şimdi bakıyorum Zeynepler Elifler geri gelmiş. Erkek çocuklarda da daha çok Arapça isimler yaygın. Musalar, Muhammetler o kadar fazla ki.

Farya bende iki şey cagristirdi.
Faralya (kelebek vadisi tarafına verilen isim)
Ve parya (kast sisteminde an alt - hayvandan bile aşağı görülen tabakadaki insanlara verilen isim).
Şimdi anlamına baktım, yabancı kaynaklara göre Urduca bir isimmis (Pakistan ismi yani)
Çok güzel, muhteşem, büyüleyici gibi anlamları varmis.
İslami kaynaklara göre, Fariya olarak Saliha bir kadının adiymis, uzun,ince,güzel saçlı demekmis.
Kuran'da 14:24'te kullanılan FR-Ain (dal, genişlik) kökünden türetilmiştir

Ben hic bir kaynakta peri kızı anlamını görmedim. Zaten hem melek, hem peri kızı anlamına gelen bir isim alt tarafı normal fani bit çocuğa ağır gelebilirdi.
Koymadan önce sorsanız oyun olumsuz olurdu ama zaten çoktan koymuşsunuz. Adıyla yaşasın .
İnşallah çocuğunuz sever adını

yalnız ayşe fatma da türk ismi değil ayyüce aybilge göktuğ mete bunlar türk adı
Türk olarak düşünmedim zaten,bu topraklarda yaşayanlar olarak düşündüm. İlla Türkçe isim olması şart değil Ayşeler Fatmalar kültürümüze yerleşmiş,en az 700-800 yıldır kullanılıyordur herhalde :KK66:

Türk olarak düşünmedim zaten,bu topraklarda yaşayanlar olarak düşündüm. İlla Türkçe isim olması şart değil Ayşeler Fatmalar kültürümüze yerleşmiş,en az 700-800 yıldır kullanılıyordur herhalde :KK66:
aslında şunu dedim ayşe fatma nasıl başka dilden gelip bizdenmiş gibi duruyorsa yarın bir gün bu acayip isimlerde böyle olacak

X