Bebek iş-iş ev

sebul43

Guru
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2010
266
1
318
arkadaşlar şu an ücretsiz izindeyim ve inanır mısınız, bebeğime anca bakabiliyorum,başka şeylere pek fırsat kalmıyo , 2 ay sonra işe başlıycam ama üstesinden nasıl gelicem bilemiyorum, bebişi olup da, çalışan bayanlar yardımcı olursanız sevinirim.. nasıl hallediyorsunuz ev,iş,bebek ve eş... düşünemiyorum.. ve çok endişe ediyorum altından kalkamam diye.. bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
allah kolaylık versin cnm..zor tabi ama olsun sağlığınız yerinde olsunda..ben daha doğurmadım çalışmıyorumda o yüzden giriceğin maratonu anlayamam ama allah yardımcın olsun cnm

Bende atanamadığım için çalışmıyorum ama şuan bende senin gibiyim,sadece bebekle ilgilenebiliyorum,bebekten fırsatım olunca nete girip burya bakıyorum,mutfağımı toparlayabiliyorum anca..
Ev işlerini bi kenara bıraktım kendimle bile ilgilenemiyorumki..

aynen bnde sadece bulaşığa zaman bulabıırsembulıyorum cunku benım bebeişim sabah 8 gece 11 ayaktaa yemek bıle yıyemıyorum:))Allah sana kolaylık versın ama bebeğine senın evınde annen kayınvalıden falan bakarsa ev işi yemek belkı bunlarıda aradan çıkarırlar

bebeğim 3aylıkken çalışmaya başladım. şuan 5ci ayında. ilk günler sadece bebeğimden ayrılmanın duygusal zorluğuyla başetmeye çalışıyodum ondan sonra evişlerinin de stresi eklendi. haftaiçi 2gün izin kullanıyorum ben. o2gün koşturmakla geçiyo. birinci gün temizlik ve akşama yemekleri yapıyorum ikinci gün de çamaşır ve ütü işlerini halletmeye çalışıyorum. ama bebeğim beni nezaman yanında istese tüm işimi bırakıyorum O HERŞEYDEN ÖNCE benim için. oyüzden bazen eksik kalıyo önceden umursardım ama alıştırdım kendimi. tercih yapmam gerekicekse bebeğim daha önemli diye. sonuçta iş yine yapılır.
yorulma had safhada o bir gerçek. Eşe gelince ona çok söyleniyorum yardım et diye o da elinden geldikçe bişiler yapıyo.
ve en önemlisi de kayınvaldem bebeğe baktığı sürelerde evişlerine yardımcı oluyor. Saolsun baya bi rahatlıyo insan.
yani diyeceim kendi kendine bi düzen oturtursun ama yorulmadan olmicak.
Ama neolursa olsun ÖNCELİKLE BEBİŞLERİMİZDE...
Allah kolaylık versin arkadaşım şimdiden....

canım başlayınca ılk hafta zorluk cekeceksın ama sonra alışılıyor

cocuga kım bakacak

canım benim de aynen böyle ya ben de acaba ben mi böyleyim diye düşünyordum. Etrafımdaki bebekli arkadaşlarıma bakıyorum bir de kendime, sinir oluyuorum. Onlar rahat geliyor gözüme.. Ne dopru dğzgğn yemek yapabiliyorum ne de temizlik.Kendimle bile ilgilenemiyorum..Dedeğin gibi yemek bile yiyemiyorum bazen bebiş uyumuyor sagolsun fazla gündüzleri hep de kucak ve oyun istiyor yemek yemeye bile zaman kalmıyor. Benim annem yanımda değil başka sehirde oyle yardım edenim de yok ondan heralde.. Neyse yalnız değilmişim ben de ben mş beceremiyorum acaba diye düşünüyordum :)

bebeğime annem bakıcak kısmet olursa. ama ben bebeğimden 1 saat bile ayrılamıyorum çok zor geliyor

oğlum 16 aylık 3 aylıkken işe başladım....ben öyle hepsini bi arada yürütecek kadar becerikli değilim, ev işi için haftada bi kadın geliyo, yemek için ya erken kalkıyorum ya geç yatıyorum, ufak tefek bulaşık toplama vs işleri eşim bebekle ilgilenirken yapıyorum, en zor durumda olan eşim herhalde en az vakit ona kalıyor malesef

bende bu hafta basliyacagim ise
ilk ayrilik nasil olucak, cok uzuluyorum ama maalesef elden birsey gelmiyor.
valla eskiden evi temizlemek icin gezmeye bile gitmezdim haftasonlari
simdi hicde umursamiyorum, bebegimin bulundugu kati surekli temiz tutuyorum, supurge silmek falan
ama diger kalan yerleri haftada bir ancak temizliyebiliyorum.
tam temizlige baslarken bakiyorum bebegim beni istiyor yarida birakip kizimin yanina kosuyorum
zaten ise baslicam beni goremicek simdi temizlikle ugrasipda kendimden mahrum etmek istemiyorum yavrumu
ha bu arada esim sagolsun evde oldugu zamanlar o kizimla ilgileniyor o zaman bende isleri yapiyorum, ayrica esim ev islerindede yardimci olmaya calisiyor elinden geldigi kadar

işe başlayalı 20 gün oldu edeylkende evle pek ilgilenemiyordum. ütü bulasık yemek hiç dışarı çıkmıyordum.

işe başladım 20 günde 7 kilo verdim üzüntü pişmanlık koşturmaca işimi özlemiştim ama bebeğim hep aklımdaydı. yemek yemedşm 15 gün bol su ve çok az yemek az uyku. çok yoruluyorum ve hala baş edemiyorum şuan oğlum kucağımda sarıldık birbirimize öpüyorum kokluyorum onu sabah yine ayrılık.....

senağlama

Son düzenleme:
işimiz çok zor arkadaşım.. Allah kolaylık versin hepimize.. benim de sayılı günüm kaldı işe başlamama, kara , kara düşünüyorum şimdiden. ayrılmak çok zor olacak. evde olmama rağmen evim hep dağınık, yemek deseniz pratik şeyler,ütü yapamıyorum , hele misafir gelmek istediğinde feleğim dönüyor. v.s. eşime de hiç zaman kalmıyo diyebilirim.. işe başladığımda çok çok daha zorlanıcam bir de , bebeğimin özlemi çok zor olacak.. bebeği olan arkadaşlar nasıl başediyorsunuz bu kadar yoğun bir tempoyla bilmiyorumkismile

Madd durumu iyi olan kişiler haftada bir temizlikçi alıyolar ütülerini herşeylerini yaptırıyolar sadece yemek kalıyo geriyo bende ayda bir almayı planlıyorum bütçemizi ona göre planlıycaz artık yoksa yetişmek çok zor

Ben oğlum 12 aylıkken işe başladım 3 aydır çalışıyorum.Cumartesi pazar tatil.Oğluma annem bakıyor ama gün içinde hiçbişey yapamıyor zaten yapmasınıda istemem oğlum çok hareketli bir çocuk uyurken ayakta sallayıp uyutuyoruz bırakınca uyanıyor o yüzden 1 satte uyusa ayakta 2 saatte uyusa ayakta tutuyor annem. işten gelince ben oğlumla ilgileniyorum annem yemek işini hallediyor.Şimdiye kadar hiç 1 gün önceden yemek yapamadım akşamları yorgun oluyor ve üşeniyorum.haftasonları çamaşır yemek ütü temzilik yapabildiğim yetebildiğim kadarıyla 2 gün yapmaya çalışıyorum...haftasonu özetle hiç durmadan koşturmacayla geçiyor.Eşime vakit ayırmakmı o da ne??

tam bana göre bi konu olmuş ..oğlum şuan 6 aylık 2 aylıktı bırakıp işe başladığımda..ilk iki hafta vicdanım bi yana özlemim bi yana resmen kahroldum zamanla alışıo gerçi insan.ama özlem tabiki hala devam edio.hiçbişeyine şahit olamıorum annem eve gidince anlatıyo ilk hareketlerini anne baba deyişini emeklemesini filan ilk ben göremiorum elbette..bebek olupta çalışmak çok zor evet ama planlamaya yapınca o plana çabuk alışılıyor.ben ilk 1 hafta zorlandım yoruldum yetiştiremedim ama sıonra kendi kendime haftanın günlerini çamaşır ütü diye böldüm.bide beni eşim çok mızmız bugün ki yemeği ertesi güne yemez 18,30 da işten çıkıorum eve gidip oğlumla oynayıp uyutmam 8,30 u bulur sonra sofra kurarım kaldırım derken ertesi gün için yemek yapmaya başlarım yani geceden yaparım yemeğimi .çamaşırımıda geceden yıkar asar öle yatarım ev temizliğini pazara bırakırım yada ayda 2 kez kadın gelir..onun dışında zorlanmıorum ha kendime vakit kalıomu hayır yada eşe o da hayır..anca yapabildiğimiz çay kahve eşliğinde film izlemek o da yarısında yorgunluktan uyuyakalıorum :)))

bende oğlum 3 aylıkken işe başladım hiçbir işimi yapamıyorum dıyebılırım evle ılgılı sadece pratık yemekler ısten gelınce sut sag emzır yemek ye yatır ancak ev temızlıgı yapamıyorum cok streslı bır durum soyle 2 dk oturup keyıf yapamıyorum yanı haftasonuda yetmıyo mutlaka eksıkler kalıyo cok yoruluyorumm esımede zaman ayıramıyorum ama o baan yardımcı oluyor saolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…