- 17 Eylül 2012
- 3.607
- 7.874
-
- Konu Sahibi atlasirmak
O kadar haklısnız ki.. Ben konu sahibinin durumunu bilmiyordum.Bunu anlarım, çaresizlik insana türlü saçmalıklar yaptırabiliyor. Ama konu bu yönüyle ele alınamaz, çünkü düzgün bir evlilik içinde kpsenelerce çocuk bekleyen, hasretle bebeğini kucağına almayı ümit eden bir kadının konusu değil bu.
Konu sahibesi henüz 5 aylık evli ve yirmi yaşında. En az bir sene verirler bu yaştaki çiftlere çocuğu olmuyor diyebilmek için. Hem obez bir kadın, kilo da engel bebek için ve bu yönde bir uyaran bile yok çevresinde. Ne bir doktora gitmek var ne de süreci bekleyip ardından tıbbın sunduğu seçenekleri değerlendirmek. Kocası döver, kvsi kpi söver. Çocuk da kv ve kocası için "Oğlum üreyebiliyor, ben üreyebiliyorum" demek için bir araç, Bu konu, ümitsizdim, her yolu denedim konusu değil. Her cümleden, her nokta ve virgülden cahillik akıyor.
Umarım biri bizi kekliyordur, çünkü gerçekse çok acınası ve bir o kadar da sinir bozucu.
Karsinizida 20 YASINDA bir kiz cocugu var. "Kadin olmaya" calisan. 18 yasina girmekle kadin olunmaz. Zorla baskiyla evlendirilmis ve siddet goruyor. Bildiginiz COCUK GELIN neredeyse.
Sizin anlayisiniz, dunyaniz, hayat sartlariyla tamamen farkli bir dunyada yasayan bir cocuk var karsinizda.
Ve sizin kadar okumus egitim almis ya da ekonomik bagimsizligi olan bir yetiskin degil.
O yuzden sok oldum, cevabiniza daha da sok oldum. Ciddi algi farkliligi var aramizda.
Ah neler var mune...Çocukken duymuştum,kadının birine demişlerki şunları şunları yapacaksın,sonra oradaki taşı kaldırıp altında gördüğün ilk böceği yiyeceksin.Bu konuyla ayrıca ilgileneceğim, 52 sayfa ne hakaretler, ne geyikler döndüyse hepsine kolları sıvayacağım ama sanki herkes hiiiç bilim dışı şeyler yapmıyormuş, kadınlar gebelik, bazı hastalıkların çaresi için tıptan uzak yöntemlere itibar etmiyormuş gibi şok oluyorsunuz.
Size bir çırpıda bilimden, tıptan uzak, mantığın kabul etmeyeceği en az 10 ayrı metod yazarım üyeye fake dediğinize pişman olursunuz.
Gelin ayakkabısı altına kısmet çıksın diye isim yazdıran bizler değiliz sanki.
Neyse biraz işim var ama bu konu aklımda.
Ah neler var mune...Çocukken duymuştum,kadının birine demişlerki şunları şunları yapacaksın,sonra oradaki taşı kaldırıp altında gördüğün ilk böceği yiyeceksin.Kadın kendi anlatmış,demişki kabuklu(kınkanatlı sanırım)iri mi iri,siyah bir böcek çıktı,ben yutmaya çalışıyorum,o yukarı tırmanıyor ,ayaklarıyla hep boğazımı tırmaladı diye...Sonra artık ümidi kesmiş,tıp tedavisini de,bu işleride bırakmış.Bir kaç yıl sonra 2 çocuğu oldu.Şimdi torunları var sanırım...Allah aratıpta böyle saçmalıklar yaptırmasın.Bizim için delilik,ama bir yerde mantık duruyor demekki...
O konuda sizlerle hemfikirim, böyle insanlar umut tacirliği yapmamalı, üstelik sağlık söz konusu.@Jessey 'e katılıyorum Mune hanım, konu sahibinin sağlığını tehdit eden, makul tedavi yöntemlerinden uzak, insancıl olmayan hatta Orta Çağ Dönemi'nden kalma bir sözde "tedavi" yöntemi bu. Bunu yapan ve üstüne kimbilir kaç bin lira para talep eden şarlatan kocakarı ihbar edilmeli. Kimbilir kaç cahil cühela kızcağıza yapıyor böyle yazık değil mi? Ben EGM'ye bildirmeyi düşünüyorum, konu sahibi önceki sayfalarda bu şarlatanla ilgili bilgiler vermiş.
evet hamilesin hayırla al kucağına tebriklerszce hamilemiyim
Bu kadar genç bir insanın bunlara inanması şaşırtıcı gelmiştir, fakat önemli olan onu kimler önüne katıp sürüklüyor.Yani kısaca ama sağlık konularında ama gelecek kaygılarıyla ilgili gülünen, mantığa, bilime aykırı şeyler yapılıyor, nişan kurdelesi de yutuluyor, göbeğim düştü şifacıya gideyim göbeğimi yerine oturtsun, bebeğe sarı giydireyim sarılık olmasın, aman kocamı eve bağlatayım diyende çıkıyor.
Şurada kim neler yapmış anket yapsak ohooo neler çıkar.
Sonuçta kadın genç burada bu kadar tiye alınıp amanın sözlüğe de düştü, birazda biz geyik yapalım demenin manası yoktu, yapılanın yanlış olduğunu anlatıp doğru olana yönlendirmek vardı.
çok ilkel bir yöntemle yapıyor olabilirler ama şu damar yamukluğu meselesi doğru olabilir profesyonel değil ama masaja biraz yatkınlığım var kocama anneme masaj yaparım neresi ağrıyor deseler damarlar toplanmış bir sert oluyo masaj yaparak onları açıyorum annemde siyatik var kupa çekiyorum acayip rahatlıyo sertlik azalıyo ağrı yerlerinde damarlar düzeliyo ağrı gidiyo. tabi orda fahiş fiyatlar alıp sağlık bozuyorlarsa savunmuyorum dün kocamın 87 yaşındaki babanesine ağrılarından dolayı kupa çektim masaj yaptım doktor bugün görmüş iyi olmuş rahatlamışsındır demiş artık doktorlarda alternatif tıbba sıcak bakıyor.Hemen bu tekniği kadın doğumdaki hocalarıma anlattım. Bilim dünyası çok şaşkın şu anda. İnfertiliteden muzdarip hastalar birbirini sirkeliyor. Tüp bebek, aşılama bölümünü filan kapattılar. Herkes makara alıp tavanlara asmaya başladı.
Yarın git bakalım 3te madem
Allah sonumuzu hayir etsin...O cevizin mantığı ne orada cidden? Kimbilir neler var daha? Asılma, ceviz... Çin işkencesine doğru gidiyoruz. Kısmet.
çok ilkel bir yöntemle yapıyor olabilirler ama şu damar yamukluğu meselesi doğru olabilir profesyonel değil ama masaja biraz yatkınlığım var kocama anneme masaj yaparım neresi ağrıyor deseler damarlar toplanmış bir sert oluyo masaj yaparak onları açıyorum annemde siyatik var kupa çekiyorum acayip rahatlıyo sertlik azalıyo ağrı yerlerinde damarlar düzeliyo ağrı gidiyo. tabi orda fahiş fiyatlar alıp sağlık bozuyorlarsa savunmuyorum dün kocamın 87 yaşındaki babanesine ağrılarından dolayı kupa çektim masaj yaptım doktor bugün görmüş iyi olmuş rahatlamışsındır demiş artık doktorlarda alternatif tıbba sıcak bakıyor.