Bebek için ebeye gittim tavana asildim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mune Mune Bu konunun eksiye kadar tasinmasi, orda da gayet sert elestiride bulunulmasi ve dalga gecilmesi bi konuyu kapatmak icin yeterli degil mi?

Ayip yani ya. Bende elestirdim fakay bu kadarinada pes. Gecilen dalgalara bakin. Kimse dogru bulmuyor. Ama burdaki kadinda bi umuda tutunmus. Yazik bunu meze yapanlarin haline.
Hayatım önce bir okumam lazım, geçerli sebepler varsa kapatabiliyoruz, yoksa kapatamıyoruz ne yazık ki.

Eleştiri başka birşey zaten, bende eleştirdim, bilimden mantıktan uzak dedim ama karşımızdakinin halini umursamadan yerden yere vurmakta yakışık almıyor, genç bir kadın belli ki hamile kalmamasının faturası ona kesilmiş, doktora götürmek yerine ne yaptığı belli olmayan bir kadına götürmüşler o da çaresizce boyun eğmiş, kadının etrafındaki kayınvalide, görümce konu komşu ne düşüncede insanlar bilmiyoruz ki, şuraya gideceksin o kadar, bunu yapacaksın yoksa canına okurum seni oğlumdan ayırırım demediği ne malum, memlekette böyle insanlar yok sanki.

çok ilkel bir yöntemle yapıyor olabilirler ama şu damar yamukluğu meselesi doğru olabilir profesyonel değil ama masaja biraz yatkınlığım var kocama anneme masaj yaparım neresi ağrıyor deseler damarlar toplanmış bir sert oluyo masaj yaparak onları açıyorum annemde siyatik var kupa çekiyorum acayip rahatlıyo sertlik azalıyo ağrı yerlerinde damarlar düzeliyo ağrı gidiyo. tabi orda fahiş fiyatlar alıp sağlık bozuyorlarsa savunmuyorum dün kocamın 87 yaşındaki babanesine ağrılarından dolayı kupa çektim masaj yaptım doktor bugün görmüş iyi olmuş rahatlamışsındır demiş artık doktorlarda alternatif tıbba sıcak bakıyor.
Yeni üyesine de. Sana burdan iş çıkar mı? O toplanan damarlar değil bu arada canım kaslar spazma uğrar bazen.

Hayatım önce bir okumam lazım, geçerli sebepler varsa kapatabiliyoruz, yoksa kapatamıyoruz ne yazık ki.

Eleştiri başka birşey zaten, bende eleştirdim, bilimden mantıktan uzak dedim ama karşımızdakinin halini umursamadan yerden yere vurmakta yakışık almıyor, genç bir kadın belli ki hamile kalmamasının faturası ona kesilmiş, doktora götürmek yerine ne yaptığı belli olmayan bir kadına götürmüşler o da çaresizce boyun eğmiş, kadının etrafındaki kayınvalide, görümce konu komşu ne düşüncede insanlar bilmiyoruz ki, şuraya gideceksin o kadar, bunu yapacaksın yoksa canına okurum seni oğlumdan ayırırım demediği ne malum, memlekette böyle insanlar yok sanki.

Muneciğim inan çok acayip bir durum. Kızın başına gelen çok üzücü çünkü çok genç ve arkasında ailesi yok:KK43: ama öte yandan kendisi değil ama o teşhis koyan ebe var ya , resmen komedi :) onun teşhisi beni yerlere yatırdı inan:) Betül de garibim detaylı detaylı yazmış, hem korkusu hissediliyor hem de olayın trajikomiklği :S inşallah gitmemiştir bir daha oraya, bugün ne yaptı bilmiyoruz sesi de çıkmadı:KK43:

Muneciğim inan çok acayip bir durum. Kızın başına gelen çok üzücü çünkü çok genç ve arkasında ailesi yok:KK43: ama öte yandan kendisi değil ama o teşhis koyan ebe var ya , resmen komedi :) onun teşhisi beni yerlere yatırdı inan:) Betül de garibim detaylı detaylı yazmış, hem korkusu hissediliyor hem de olayın trajikomiklği :S inşallah gitmemiştir bir daha oraya, bugün ne yaptı bilmiyoruz sesi de çıkmadı:KK43:

Gülüm o mantıktan, tıptan her birşeyden uzak teşhisi koyan kadını zaten Allah bildiği gibi yapsın, daha 5 aylık evli gencecik bir kadını kolundan tutup götürenleri de Allah'a havale ediyorum, yalnız maalesef memleketin bir gerçeği var ki kadınlara daha evlenir evlenmez öyle bir bebek baskısı yapılıyor ki ve nedense gebeliğe engel bir sorun varsa dahi kadınlar hamile kalmayan kadına öyle bir laflar söylüyorlar ki kadın sorunun kendinden kaynaklı olduğunu, yuvasının kocasının mutluluğu için tek çarenin bebek olduğunu ve kendinde olduğunu zannettiği problemin çözümü için kim ne derse yapar hale getiriliyor.

Şunu da belirteyim konu için fake bile dendi, velev ki fake, bunlar var ve yapılıyor.

Gülüm o mantıktan, tıptan her birşeyden uzak teşhisi koyan kadını zaten Allah bildiği gibi yapsın, daha 5 aylık evli gencecik bir kadını kolundan tutup götürenleri de Allah'a havale ediyorum, yalnız maalesef memleketin bir gerçeği var ki kadınlara daha evlenir evlenmez öyle bir bebek baskısı yapılıyor ki ve nedense gebeliğe engel bir sorun varsa dahi kadınlar hamile kalmayan kadına öyle bir laflar söylüyorlar ki kadın sorunun kendinden kaynaklı olduğunu, yuvasının kocasının mutluluğu için tek çarenin bebek olduğunu ve kendinde olduğunu zannettiği problemin çözümü için kim ne derse yapar hale getiriliyor.

Şunu da belirteyim konu için fake bile dendi, velev ki fake, bunlar var ve yapılıyor.

Doğrusun millet burnunu sokacak illa:S ama bu acayip tedavi şekilleri çok yaygın bak

Ben şimdi şunu anlamadım siz yıllardır çokcuk istiyorsunuz fakat olmuyor birde dr a vs gittiniz faydası olmadı mı. Yani son çare son umut diye mi gittiniz bu kadına yoksa hadi bebek yapalım deyip sonrada bi kontrol etsin die kalkıp ebeye mi gittiniz yani sağlıklı bir bireyseniz ve ebe kara cahil şekilde sizi öyle asıp salladıysa ya bi yerinize birşey olduysa ya kasıklarınız yumurtalıklarınız zarar gördüyse

İsin zor. Cok yorum var. Ekside yazilanlar cok edepsizce. Burda buna gulen, alkis tutan uyelerimizde var sagolsunlar. Bunlar maalesef dedigin gibi genelde zorla oluyor. Ne kadar da korkmus konu sahibi. Gitmek istemiyorum diyip duruyor. Baskin bir karakter zaten bas kaldirirdi. Cekingen birine bu kadar da yuklenmemek lazim. Dogruyu anlatip ben ustume duseni yaptim demek lazim. Umarim oda ikinci kez gitmez.

inanamadım okurken... Aklınızı başınıza alın ya bir tarafınız sakatlansa ne olacak

Klasik kadınları nasıl aşağılarız, nasıl göçeriz merakı o. Sözlükte açtıkları cinsiyetçi şeyler yetmemiş, Yeni bir şey buldular biz kadınların onlardan nasıl daha az akıllı olduğumuzu belirtmek için.
Ama unutmasınlarki,konu sahibi onlardan bir "az akıllı"nın eşi ki,bunları yaşıyor.Yeterince akıllı olan bir "adam" eşine sahip çıkar,bu trajikomik durumları yaşamasına izin vermezdi...

Ne yazık ki onun gibi bir çok kadın var. Fakat arada burada sil baştan yapmak isteyenlerin ve bununla ilgili fikir alışverişinde bulunanlarının konularına denk geliyoruz ve onları yüreklendiriyoruz.

Hayat bu insanın başına bir çok şey gelebilir. Bi anda tepetaklak olabilirsiniz. Ama bu kadın berbat hayatına bir masumu da dahil etmek istediğinde kusura bakmayın ama en ağır tepkileri hakediyor demektir.

Kendi bataklığında boğulmak ona cazip geliyor olabilir ama küçücük masum bir yavruyu buna çekmeye hakkı yok!

Ve evet, aramızda muazzam bir algı farkı var. Siz yardım çığlığı bile olmayan birinin yaptığı bu saçma hareketin mazur görülmesini istiyor, hasbelkader bu konuya denk gelecek, "gerçekten" çaresiz birini bu mesajlarınızla yüreklendiriyorsunuz.

Geleneği bozmayıp, bu cevabımla da şok edebilmişimdir umarım.

Hayir bu sefer sok olmadim. Simdi sizi "empati" yoksunu grubuna dahil ettim, o kadar.
Hala karsinizda cok genc tecrubesiz ve SIDDET MAGDURU bir kiz cocugunun sorunuyla ugrastigimizi anlamak istemiyorsunuz.
Siddet Magduru insanlar STOCKHOLM SENDROMU denen cevredekilere kendini teslim etme ve sirf harmoniyi saglamak icin karar verememe sahfalarindan gecerler. 20 yasinda ve bu soku yasayan bir insan var karsinizda.
Magdura hitap tarzinizi da cok asagilayici buluyorum.
Ulkenin cahil/donanimsiz insnalarina onuncu sinif muamelesi yapmak hic etik degil! Onlar bizden destek almak icin geliyorlar buraya.

Ama unutmasınlarki,konu sahibi onlardan bir "az akıllı"nın eşi ki,bunları yaşıyor.Yeterince akıllı olan bir "adam" eşine sahip çıkar,bu trajikomik durumları yaşamasına izin vermezdi...

Bu berbat hale o yarım akıllı yüzünden itilmiş kızcağız zaten, olayın farkında ve gitmek istemiyor. Ama bu akılsız herif ve çetesi kıza resmen fiziksel ve psikolojik işkence yapıyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X