• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek heyecanı

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.552
358
36
Kızlar merhaba. Uzun süredir aklımı bulandıran konu hakkında nihayet konu açmaya karar verdim. Uzun olursa kusura bakmayın zira bunu anca sizlerle en rahat şekilde paylaşırım. 10+3 haftalık hamileyim. Normalde ailelerden uzak yaşıyorduk iş yerimizden şimdilik geçici olarak onay aldık ve ikimizin de ailesinin yaşadığı şehire geldik. Kayınvalide evinde kalıyoruz. Benim ailem sakin ve duygularını bana göre normal düzeyde yaşayan kontrollü insanlar ama eşimin ailesi için aşırı düşkünlük bir hayat felsefesi ve benim ailem onlar için anlaşılamaz türden. Bende ailem gibi duygularımı çok uçlarda yaşamam. Hatta henüz bebekle ilgili ciddi bir heyecanimda pek yok,o hissiyata giremedim. Özellikle görümcem (40 yaşlarında, hiç evlenmemiş,çocuğu yok) bildiğiniz gelecek çocuk için de-li-ri-yor. Çok karşı olmama rağmen daha 3 aylık olmadan bir sürü zıbın vs almış ve hepsi de hala sözleri baskılı. Dün aldıklarını gördüm gram bişey hissetmedim. Dikkat cekmiyim diye zoraki ayy çok tatlılar vs dedim ama daha ben bir ağız mendili bile almamışken ilk onun alması ve çok daha fazlasını almak için 3. ayı beklemesi beni rahatsız ediyor. Neye bunu almayı düşünüyorum desem benim favorilerimde ekli zaten ben alırım diyor. Görseniz sanki ben değil de o anne olacak. Haladır heves eder normal ama çok abartılı düşkünlüklerinden neden bilmiyorum aşırı rahatsız oluyorum ve bu durum ben niye bu kadar coşkulu değilim bende mi tuhaflık var kötü bir anne mi olcam diye sorgulamama sebep oluyor. En çok da benim çocuğum üzerinden annecilik oynamasından korkuyorum çünkü bunla ilgili çevremde gördüğüm çok örnek var ve onda da o potansiyel var. Bir keresinde doğumdan sonra İstanbul'a dönmek zorunda kalirsak millet nasıl idare ediyor,yalnız bakıyorsa bende ederim yapcak bişey yok dedim. Bizi herkesle bir tutamazsın biz düşkün bir aileyiz dediler,resmen çok kizdilar. Aşırı düşkün olmamak onlar için dünyanın en tuhaf şeyi. Üstüme de aşırı düşüyorlar şimdiden çok bunaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ben bu süreci kimseyi kırmadan nasıl yönetirim? Kırmak da istemiyorum evet çünkü özünde kötü niyetli değiller. Gerçekten kendi ailemden çok düşünüyorlar ama bu beni çok geriyor. Kendi anneme bile cok gitmeme yanaşmıyorlar neymiş yorulmamam lazımmış çok istiyorsa annem gelsin beni görsünmüş. Bu arada 2 evin arası arabayla 3 dk falan.

Yarın çocuğun adı şu olacak, şu kreşe gidecek, şu okula gidecek, şu mesleği yapacak diyebilirler
İsim konusunda bir krizimiz var bile zaten. Beni bebekken terkeden gorusmedigim babamın adını mübarek olduğuna,uğur getireceğine inanarak 2.isim olarak koymamız gerektiğini söylüyor kv. Oğluna koymak çok istemiş deli gibi pismanmis torununa mutlaka koycakmis 😤asla benim ne hissettigimi düşünmüyor. Babanın adı diye düşünme diyip gecistiriyor

Kötü niyetli değillerse heyecanlı olmaları ve erken hazırlık yapmalarında bence sorun yok. Hatta ben de şu an hamileyim ve henüz görmedim ama eşimin ailesinden böyle jestler görsem hoşuma giderdi. Bizde de benim ailem heyecanla ufak tefek şeyler alıyor:)

Ama ince bir çizgi, şu an senden bağımsız yapılanlar ileride senin çocuk yetiştirme tarzına müdahale boyutuna gelecekse şimdiden bir duruş belirlemekte yarar var. Aileyi en iyi sen tanırsın sonuçta.

Kötü niyetli değillerse heyecanlı olmaları ve erken hazırlık yapmalarında bence sorun yok. Hatta ben de şu an hamileyim ve henüz görmedim ama eşimin ailesinden böyle jestler görsem hoşuma giderdi. Bizde de benim ailem heyecanla ufak tefek şeyler alıyor:)

Ama ince bir çizgi, şu an senden bağımsız yapılanlar ileride senin çocuk yetiştirme tarzına müdahale boyutuna gelecekse şimdiden bir duruş belirlemekte yarar var. Aileyi en iyi sen tanırsın sonuçta.
Normal,olağan bir heyecan olsa endiselenmicem ama bunlar çok fazla aşırı heyecanlilar. Daha da kötüsü sergileyecegim her karşıt duruşu saygısızlık olarak algılama potansiyelleri çok çok yüksek. Ve malesef o öyle yapılmaz ,bu böyle olmazlar da yola çıkmış geliyor😒

Kızlar merhaba. Uzun süredir aklımı bulandıran konu hakkında nihayet konu açmaya karar verdim. Uzun olursa kusura bakmayın zira bunu anca sizlerle en rahat şekilde paylaşırım. 10+3 haftalık hamileyim. Normalde ailelerden uzak yaşıyorduk iş yerimizden şimdilik geçici olarak onay aldık ve ikimizin de ailesinin yaşadığı şehire geldik. Kayınvalide evinde kalıyoruz. Benim ailem sakin ve duygularını bana göre normal düzeyde yaşayan kontrollü insanlar ama eşimin ailesi için aşırı düşkünlük bir hayat felsefesi ve benim ailem onlar için anlaşılamaz türden. Bende ailem gibi duygularımı çok uçlarda yaşamam. Hatta henüz bebekle ilgili ciddi bir heyecanimda pek yok,o hissiyata giremedim. Özellikle görümcem (40 yaşlarında, hiç evlenmemiş,çocuğu yok) bildiğiniz gelecek çocuk için de-li-ri-yor. Çok karşı olmama rağmen daha 3 aylık olmadan bir sürü zıbın vs almış ve hepsi de hala sözleri baskılı. Dün aldıklarını gördüm gram bişey hissetmedim. Dikkat cekmiyim diye zoraki ayy çok tatlılar vs dedim ama daha ben bir ağız mendili bile almamışken ilk onun alması ve çok daha fazlasını almak için 3. ayı beklemesi beni rahatsız ediyor. Neye bunu almayı düşünüyorum desem benim favorilerimde ekli zaten ben alırım diyor. Görseniz sanki ben değil de o anne olacak. Haladır heves eder normal ama çok abartılı düşkünlüklerinden neden bilmiyorum aşırı rahatsız oluyorum ve bu durum ben niye bu kadar coşkulu değilim bende mi tuhaflık var kötü bir anne mi olcam diye sorgulamama sebep oluyor. En çok da benim çocuğum üzerinden annecilik oynamasından korkuyorum çünkü bunla ilgili çevremde gördüğüm çok örnek var ve onda da o potansiyel var. Bir keresinde doğumdan sonra İstanbul'a dönmek zorunda kalirsak millet nasıl idare ediyor,yalnız bakıyorsa bende ederim yapcak bişey yok dedim. Bizi herkesle bir tutamazsın biz düşkün bir aileyiz dediler,resmen çok kizdilar. Aşırı düşkün olmamak onlar için dünyanın en tuhaf şeyi. Üstüme de aşırı düşüyorlar şimdiden çok bunaldım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ben bu süreci kimseyi kırmadan nasıl yönetirim? Kırmak da istemiyorum evet çünkü özünde kötü niyetli değiller. Gerçekten kendi ailemden çok düşünüyorlar ama bu beni çok geriyor. Kendi anneme bile cok gitmeme yanaşmıyorlar neymiş yorulmamam lazımmış çok istiyorsa annem gelsin beni görsünmüş. Bu arada 2 evin arası arabayla 3 dk falan.
Saygı varsa eğer bence böyle olmaları kötü değil gayet güzel bir şey. Sizin hayatınıza müdahale etmiyorlarsa sevmeleri heyecanlanmalari çok guzel. Yeğeni için sabirsizlsnmis kıyafet almış ne kadar tatlı, bunda artniyet aranmaz ki. Umursuz olsalar bu sefer kimse umursamıyor derdiniz. Bebeğinizin onu seven geniş bir ailesi olacak böyle düşünün bence

İsim konusunda bir krizimiz var bile zaten. Beni bebekken terkeden gorusmedigim babamın adını mübarek olduğuna,uğur getireceğine inanarak 2.isim olarak koymamız gerektiğini söylüyor kv. Oğluna koymak çok istemiş deli gibi pismanmis torununa mutlaka koycakmis 😤asla benim ne hissettigimi düşünmüyor. Babanın adı diye düşünme diyip gecistiriyor
Sinir oluyorum isim konusunda fikir beyan edilmesine. Benim ilk adım babannemin adı. Zorrrrrla koydurmuş. Koydurmuş da ne oldu sanki(!) ben annemin koyduğu ikinci adımı kullanıyorum her yerde. Tanışırken ilkini söylemiyorum bile. Kimlikte külfet olarak kaldı.

Lütfen içinizden gelen ismi koyun. Sonradan pişmanlık olmasın.
Bebeğiniz sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah 🙏🏻

Ben konu sahibini biraz olsun anlıyorum. Şahsen benim de ablam annem her şeyi almak istiyorlar ama benim bebeğim ve ilk eşyalarını ben almak istiyorum. Bana garip gelmiyor böyle şeyler. Ne bileyim.

Kayınvalide evinde derken; onlarla beraber yaşıyorsunuz sanırım şu an.

Sizin adınıza bütün kararların alındığı bir evde yaşamak; hem size hem de bebeğinize zarar.

Görümceniz iyi niyetli olabilir. Ancak siz de durması gereken yeri hatırlatabilirsiniz. Bebeğin annesi sizsiniz. Bebeğinize hediye almaları normal ancak sizi yok sayıp; tüm bebek alışverişini yapma planı yapmaları normal değil.

Kayınvalideniz de, oğluna yani eşinize hangi adı veremedi diye içinde kaldıysa; çok istiyorlarsa eşiniz kimliğine ekletsin adı.

Bebeğinizin adının ne olacağına karar verecek olanlar eşiniz ve sizsiniz.

İstanbul'daki eviniz kurulu düzen bir şekilde sizi bekliyor mu ? İşyeriniz yeniden İstanbul'a dönmenizi onaylar mı? Onaylıyorlarsa; vakit kaybetmeden, evliliğiniz sarsılmadan, huzurunuz kaçmadan evinize dönün.

Sinir oluyorum isim konusunda fikir beyan edilmesine. Benim ilk adım babannemin adı. Zorrrrrla koydurmuş. Koydurmuş da ne oldu sanki(!) ben annemin koyduğu ikinci adımı kullanıyorum her yerde. Tanışırken söylemiyorum bile. Kimlikte külfet olarak kaldı.

Lütfen içinizden gelen ismi koyun. Sonradan pişmanlık olmasın.
Bebeğiniz sağlıkla mutlulukla gelsin inşallah 🙏🏻
Çok tesekkurler🥰Şimdilik çok yüz göz olmuyorum cinsiyetin belli olmasını bekliyorum ama malesef gönlümden hep erkek geçerken sırf şu mevzudan dolayı erkek fikrinden çok soğudum çünkü o stresi yaşamak istemiyorum. Benim içime sinmeyen isim benim çocuğuma nasıl bir uğur getircek bilmiyorum.

Açıkçası çok benzer durumdayız.

Bir de bende karşı taraf yok düşünün. Sadece kocamın ebeveynleri var.

Sırf bu yüzden gebeliğimi 21.haftaya kadar sakladım. Açıkladığımızda ilk isteğimiz “bir tişört bile alsalar bize göstermeyecekler,biz zaten eve sağlıklı bebek girmeden sadece hastane çıkışı alacağız,onun dışında hiç bir şey almayacağız” dedik,isim zaten belliydi,tamamen tartışmaya kapalı konuydu yani.

Allahım yardımcınız olsun hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah arkadaşım.

Allah yardımcınız olsun,gercekten cok karışacaga benziyorlar.Sizin kararınıza saygi duymuyorlar gibime geldi.Illaki kendi cocuguymus gibi kendi istediklerini koyacaklar.Benden size tavsiye herseye evet demeyin,kibar bir şekilde istemediğinizi içinize sinmedigini söyleyin.Bu hersey için gecerli.Sadece isim için geçerli değil.Baktiniz isin içinden cikamiyorsunuz esinizle konusun o halletsin.
Benim de bir evladım var ve k.validemden o sinyali aldığım için saclarim beyazlayacak konuma geldim.Yine de uzun saatler bırakmadım onlara.Ne zaman 2 yaşına geldi yeni yeni bırakmaya başlamıştım oda mecburiyetten.Cunku basima gelecekleri az çok biliyordum.

Bekar ve çocuksuz olduğu için ekstra düşkün hala. Kendi çocuğu olunca bu kadar üstüne düşmez. Bence bırakın sevilsin hediyeler alınsın ne güzel kıymetli keyfini çıkarın. Onlar çok sevince siz daha az anne olmayacaksınız. Sadece yetiştirirken aldığınız kararlara karıştırmayın buna isim meselesi de dahil istemediğiniz şeylere izin vermeyin.

Kayınvalide evinde derken; onlarla beraber yaşıyorsunuz sanırım şu an.

Sizin adınıza bütün kararların alındığı bir evde yaşamak; hem size hem de bebeğinize zarar.

Görümceniz iyi niyetli olabilir. Ancak siz de durması gereken yeri hatırlatabilirsiniz. Bebeğin annesi sizsiniz. Bebeğinize hediye almaları normal ancak sizi yok sayıp; tüm bebek alışverişini yapma planı yapmaları normal değil.

Kayınvalideniz de, oğluna yani eşinize hangi adı veremedi diye içinde kaldıysa; çok istiyorlarsa eşiniz kimliğine ekletsin adı.

Bebeğinizin adının ne olacağına karar verecek olanlar eşiniz ve sizsiniz.

İstanbul'daki eviniz kurulu düzen bir şekilde sizi bekliyor mu ? İşyeriniz yeniden İstanbul'a dönmenizi onaylar mı? Onaylıyorlarsa; vakit kaybetmeden, evliliğiniz sarsılmadan, huzurunuz kaçmadan evinize dönün.
Biz gelmesek onlar gelecekti kv hayatta bırakmam diyordu ben en azından annem de burda diye gelmek istedim bunaldikca anneme kaçarım dedim ama annemi bile zor gorcem gibi duruyor. İstanbul'daki ev duruyor ,normalde ihtiyaç olduğundan dolayı direk kabul ettiler ama 31 Ekim dönüş dediler ve benim tahmini doğum tarihim 29 Ekim 🤣 bebeği bahane edip komple kalıcı olarak taşınmayı teklif edicez iş yerine ama oda bi tık zor gibi. Kafamda huni ile doğuma gitmezsem iyidir

Sınır bilmeyen insanlar da niyetleri kötü olmasa da karşındaki insanlara hayati dar edebiliyor. Sizin eş ailesi de öyle geldi bana.
İsim mevzusu, ailenizin yanınıza gitmenize bile karışmaları, iyi niyet bunun neresinde?
Niye yanlarına gittiniz onu da anlamadım. Ne kadar daha kalacaksınız? Kendi düzeniniz kurun ,isim gibi istemediğiniz şeyleri net şekilde söyleyin. Ailenize de istediğiniz zaman gidin, hasta değil hamilesiniz sadece.

Açıkçası çok benzer durumdayız.

Bir de bende karşı taraf yok düşünün. Sadece kocamın ebeveynleri var.

Sırf bu yüzden gebeliğimi 21.haftaya kadar sakladım. Açıkladığımızda ilk isteğimiz “bir tişört bile alsalar bize göstermeyecekler,biz zaten eve sağlıklı bebek girmeden sadece hastane çıkışı alacağız,onun dışında hiç bir şey almayacağız” dedik,isim zaten belliydi,tamamen tartışmaya kapalı konuydu yani.

Allahım yardımcınız olsun hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah arkadaşım.
Gerçekten çok zor durum iyi saklamissiniz. Allah hepimize sağlıklı rahat hamilelikler yaşatsın inşallah 🤲

Taaabi canııım. Babanın adı diye düşünme.
Allah size kolaylık versin. Zor işler

Sınır bilmeyen insanlar da niyetleri kötü olmasa da karşındaki insanlara hayati dar edebiliyor. Sizin eş ailesi de öyle geldi bana.
İsim mevzusu, ailenizin yanınıza gitmenize bile karışmaları, iyi niyet bunun neresinde?
Niye yanlarına gittiniz onu da anlamadım. Ne kadar daha kalacaksınız? Kendi düzeniniz kurun ,isim gibi istemediğiniz şeyleri net şekilde söyleyin. Ailenize de istediğiniz zaman gidin, hasta değil hamilesiniz sadece.
İstanbul'daki ev kapanmadigi için 2.kira vercek durumda değiliz. Annem evli ve eşini en başta ben olmak üzere kimse sevmediği için annemde kalma şansımız yoktu malesef. Su an tek umudum iş yerinden temelli kalmaya onay cikmasi ve evimi buraya getirebilmek. Yoksa 7 ay böyle gecmeyecek. Geçen hafta çok küçük bir düşük riskim oldu o yüzden de full hasta gibi davranıyorlar bu arada

Back