• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek hareketlerinin sürekli assagida olmasi

MNagler

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2014
86
2
16
35
Merhaba arkadaslar, size bir sorum olucak. Ben 2. bebegime hamileyim ve suan da 21. Haftadayim fakat bir haftadir bebegimin hareketleri sadece assagida ya kasiklarima yakin ya da vajina kisminda hissediyorum. Ilk gebeliğimden dolayı tecrübelerim var. Bu kadar küçük olan bir bebek sürekli anne karnında döner mesela. Ama kızım hep aynı yerde ve ben bir türlü bu soruma yanıt bulamıyorum. Neden dönmüyor??

Hareketlerini bu kadar güçlü hissedeli de zaten 1 hafta oluyor.
Ikı hafta önce doktorum ultrasonda amniyotik band denilen birsey gördü ve beni detaylı ultrasona yolladı fakat 40 dk lık taramadan sonra bebeğin herşeyi normal çıktı ve herhangi bir banta vs rastlanmadı. Ama şimdi bebeğin hateketleri bu kadar kısıtlı ve atnı yerde olunca ben de panik yapıyorum. Yarın doktorumu arıyıp randevu alıcam ama Alman doktorlar malesef çok rahatlar. Pek ilgileneceğini sanmıyorum.

Merhaba arkadaslar, size bir sorum olucak. Ben 2. bebegime hamileyim ve suan da 21. Haftadayim fakat bir haftadir bebegimin hareketleri sadece assagida ya kasiklarima yakin ya da vajina kisminda hissediyorum. Ilk gebeliğimden dolayı tecrübelerim var. Bu kadar küçük olan bir bebek sürekli anne karnında döner mesela. Ama kızım hep aynı yerde ve ben bir türlü bu soruma yanıt bulamıyorum. Neden dönmüyor??

Ikı hafta önce doktorum ultrasonda amniyotik band denilen birsey gördü ve beni detaylı ultrasona yolladı fakat 40 dk lık taramadan sonra bebeğin herşeyi normal çıktı ve herhangi bir banta vs rastlanmadı. Ama şimdi bebeğin hateketleri bu kadar kısıtlı ve atnı yerde olunca ben de panik yapıyorum. Yarın doktorumu arıyıp randevu alıcam ama Alman doktorlar malesef çok rahatlar. Pek ilgileneceğini sanmıyorum.
Benim bebeğim de hep kasıklarımda hareket ediyor. İnsanlar göbek deliğinin üstünden bile hissediyor. İlk defa bugün göbek deliğimde hissettim o da çok baskı yaptı ve sanki kendini kastı. Canımı acıttı kısacası. Galba doğal bu durum.

Bende hep aşagıda hissediyorum bebeğimi daha yeni biraz göbeğimde hissetmeye başladım sanırım normal ultrasyonda doktora dedim yok aşıgıda değil dedi ama ben yürürken bile zorlanıyorum mesala sürekli tuveletim geliyor :/

Kızlar benimde öyle . Arada bi yukarı çıkıyor ama genelde aşağılardan hissediyorum korkuyorum çıkacak diye:-) doktora sordum normal dedi bebeğin bulunduğu pozisyondan kaynaklı diyo . Bu aralar biraz daha yukarda gibi asagilari ve sağ tarafimi çok seviyo benim minigim .:-) sizinkide öyle sanırım doktor sıkıntı yok dediyse yoktur o haftalarda benimde öyleydi çok sık oluyodu hatta:-)allahım hayirlisiyla sağlıkla kucagimiza alalım bebislerimizi

Canım benimde hep çok aşağılardaydı, başından beri bebeğim hep baş aşağı duruyodu felan, herşey norml ilerledi bende, rahat ol, sende de öylw ilerler umarm ;)

Kaçıncı haftalardasınız peki? Çünkü 30. Haftadan sonra bebek çok sık sönemiyor yeri daralmaya başladığı için ama daha bu kadar küçükken dönmemesi tuhaf. Ben oğlumu her yerde hissediyordum nerdeyse

benimkide öyle canım daha çok aşağıda hareketlerini hissediyorum doktora kontrole gittiğimde sıpanın ayakları aşağıda karnımın altına dayanmış çıktı:)) o tamamen duruşla alakalı hep belli yerde duruyorsada orayı sevmiş ve kendine yer edinmiştir korkmana gerek yok

İçimi rahatlattınız :)
2. Gebelik daha kolay derler ama benim hiç öyle olmadı malesef

Bu arada ben ilk gebeliğimde yaklaşık 5. Aya kadar 5 kilo aldım fakat bu gebeliğimde daha 1 kilo aldım. Ilk aylar bulantilarumdan dolayi istahim yoktu ve 2 kilo verdim. 53 kilodan 51 e dusmustum. Suan 54 kiloyum. Sizde durumlar nedir?

BENDE 29. Haftadayım ve hep aşağıda hissediyorum isabet oldu burayı okumam tek değilmişim :) normal olsa gerek bukadar kişi yaşıyorsa

Bu arada ben ilk gebeliğimde yaklaşık 5. Aya kadar 5 kilo aldım fakat bu gebeliğimde daha 1 kilo aldım. Ilk aylar bulantilarumdan dolayi istahim yoktu ve 2 kilo verdim. 53 kilodan 51 e dusmustum. Suan 54 kiloyum. Sizde durumlar nedir?
45 kiloyla hamile kaldım 6.haftamda 42 kiloya kadar düştüm 20.haftaya giricem daha 46 kiloyum

Çok isabetli bir konu olmuş benim de bu aralar iyice aşağı indi. Nerdeyse kasıklarımda hissediyorum bebeği. İçim rahatladı açıkçası tek benim oğlum değilmiş aşağılarda gezinen

Benim cok ayakta durdugumda aşağıya iniyor ayağımi kaldırıyorm uzaninca tekrar yukarı doğru çıkıyor bi iki güne.

Bebişleri aşşagılarda takılan arkadaşlar haftalarını da yazarsa çok daha iyi olur, çünkü bir süre sonra bebiş yeri daraldığı için çok fazla hareket alanı olmuyor ve genelde aynı yerleri tekmelemesi normal oluyor fakat bu 30. Haftadan sonrası için geçerli

nerde rahat ederse orda dururmuş bebekler..inşallah bir sorun yoktur benim oğlumda genelde alt kısımda ama bacakaları göbek deliğimin üstünde ama %70 hareketleri göbek deliğimin alt kısmında ..:anneadayı::KK200:

Bebişleri aşşagılarda takılan arkadaşlar haftalarını da yazarsa çok daha iyi olur, çünkü bir süre sonra bebiş yeri daraldığı için çok fazla hareket alanı olmuyor ve genelde aynı yerleri tekmelemesi normal oluyor fakat bu 30. Haftadan sonrası için geçerli
Ben şuan 31+1 haftalık hamileyim cnm ve hala aşağıda hissediyorum.suan bile orda biseyler yapiyo yaramaz bebis.allahim sağlıkla hayirlisiyla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah

Benimde 18+5kasik agrim oluyor hareket edince aşağıda yani.ikinci gebeliğim oglumda toplamda 23 kilo almıştım 48 kiloyla hamile kalmıştım 71 kiloyla doğuma girmistim.simdi kızım olucak Allahin izniyle daha 2 kilo aldım bakalım geriye kalan yarısında kaç kilo alcam.

Benimde 29. Haftaya kadar asagidaydi. 29. Hafta bitince kontrolde doktor biraz yukari cikmis dedi. Zaten hareketlerini de daha yukarida hissediyorum artik. 63 ile hamile kaldim daha kilo almadim. 2. Gebelik

Benim kızım da aşağıda bazen kasıklarımda hissediyorum sert vuruşlarını geçen hafta doktor ultrasonda bakarken göbek deliğimin üstünden baktı kafası burda ondan rahatsız hissediyosun kendini dedi bi de iki gündür karnımı izliyorum otururken tekmelerini altta hissediyorum ama göbek deliğimin yukarısında hareket görüyorum ama hissetmiyorum. Bu arada ayrıntılı ultrasona baktırdım bebeğim sağlıklı neyse ki, umarım bebeğin de sağlıklıdır kucağına al bi an önce.

Back
X