Bebek gorme hediyesi

Merhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralar :KK43: Biletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
Altın olmazsa olmaz değil,hele aile arasında asla söz konusu olmamalı eğer durumunuz yoksa altın takmasaniz da kimse size gücenmez,bence oyuncak da gereksiz büyük yegene bir kaç parça bir şey alın onun yerine

Yani bizde ilk çocuğa altın takariz ikinciye üçüncüye güzel kaliteli bir hediye... Yoksa eşimin bir sürü kardeşi ve yeğeni var çeyreğe para yetismezdi sanırım..

Milletin dedesi ninesi torununa takmaz kaçar ki çoğu zaman burada çok okudum bu tür konular, ikinci bebeğe altın takmak şart mı ki sen taa nerelerden kalkıp gidiyosun maddi durumun neye el veriyorsa onu yap zaten sonra yeğen diye dünya şey alıcaksan :KK39:

Her bebeğe altın takmak zorunda değilsiniz durumunuz yoksa hiç degilsiniz abiniz yabancı değil kusura bakma abı durumum yoktu diyin nolcakki

Merhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralar :KK43: Biletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
En kotu ihtimal ceyrek takarim yine takarim 1.derece yakinisiniz ayip olur diye dusunuyorum

Şu an benim de bir bebeğim oldu ve kardeşim bu derece sıkışık olsa ve ben böyle bir konu açtığına şahit olsam kahrolurum. Sizler varlıkta olduğu gibi yoklukta da kardeşsiniz. Bence abiniz sizi anlayacaktır. Gücünüz neye yetiyorsa onu yapın.

Yani eğer ikiside aynı kardeşinizin çocuğuysa, ve durumunuz sıkışıksa açıklardınız. Daha sonra eliniz rahatlayınca takarsınız. Kimse size bu yüzden tavır yapmaz. Daha bugün oyuncaklara baktım. Bir tren 150₺ falan :oha: Güzel oyuncaktan kasdınız nedir bilemiyorum tabi ama öyle birşey alacağınıza gram altın alabilirsiniz.

Elinizdeki hediyeleri iletin sıkışık zamanınıza geldiğini kusura bakmamısını falan söyleyin...
Tabiki nezaketen olsun mühim değil falan derler ama

Ama geçiştirmeyin ilk fırsatta (bayramda doğumgününde vs)takısını yapın .

Bırakın takıyı halasından bi tane corap görmedık bız ılk bebegmz olmasına ragmen ustelık kendılerı calısıyor parasıda var yanı siz hedıyenızı almıssınz aslnda ılla altına gerek yoktur ılk cocukda takmıssınz zaten

Kiyafet ve oyuncagi 200 liraya denklestirebilirim ama,taki taksam en az bir cegrek takmam,gerekir bunada gucum yok malesef.

Hic el becerim yok ne yazikki
İlla altın gerekmez bence ama 200 lira bütçe varsa Gram taksanız? Şahsen ben olsam kıyafet yerine o paraya gram alınmasını isterim

Yegene altin takilir ama durum yoksa yapacak birsey yok.borc falan almayin kimseden tabi.sizin yerinizde olsam o kiyafeti gotururum durumumu aciklarim.altini daha sonra takacagimi soylerim.durumunuz oldugunda takarsiniz

200 tl bütcesi varmıs iki yiğenede bişeyler alıcak
İlk yiğene altın takmıs ama ikinciye durumu yokmus
Ne yapsın borcmu alsın illa altın almak icin
Diş kasıma seyleri gayette iş görür 60-70 liraya iyi bi markanın alabilir
Ki sadece onu değil bircok fikir verdim cokta güzel ceşitli hediyelerden paket yapılabilir

O dis kasima seyi mesela yarim saat önce gördüm gerek duymadigim icin almadim fiyati 1,15 € idi..... Iyi bir marka kaliteli ürün...

inşallah diyelim ama bu bebeğin doğacagı 9 aydır belli değil miayda 40 tl kenara atılsa bir çeyrek altın parası eder
haladan bahsediyoruz yani bu uzak bir arkadaş değil ki
birinci dereceden yakını ve bu olay ömrü hayatında bir kere olacak birşey

ben maddiyatçı bir insan değilim ancak herseyin bir usulu yolu yordamı vardır
hala, amca, dayı, anneanne , babaanne bunlar diş kaşıyıcı almasın mümkünse ya da başka hediye
usulu altındır yani benim baska alternatifim yok

büyük çocuga zaten takmıs takı ona suanda bırsey almak zorunda değil
gitsin künye alsın , tam altın alsın demiyorum
sadece bir çeyrek yani ya da gram alsın.bir küpe alsın
ben yeğenime yarım altın ve altın küpe almıstım gecen sene

Oh be, bu sekilde düsünen insanlarda varmis hala.....

Oh be, bu sekilde düsünen insanlarda varmis hala.....
Valla kimse kusura bakmasın
Burda onu al bunu al
Hiçbirsey alma diyenlerin en yakınları çocukları doğduğunda altın takmasın içinden geçirir yani
Kaldı ki hala en az bir çeyrek olmalı ne olursa olsun
Fikrim bu
Ben doğursam çocuğa halası oyuncak alsa bozulurum ki asla asla maddiyatçı değilim ama usul bu el gbi
Oyuncak , kıyafet olmaz

Back
X