Bebek gorme hediyesi

kardeş kardeşin halinden anlar elbet. ilkinde varmış durumunuz takmışsınız, şimdi yok takamıyorsunuz. ne var bunda. benim kardeşlerim ne evlenirken, ne kızım doğduğunda birşey takmadılar, hiç umrumda bile olmadı. bugün evlenseler, çocukları olsa elimden ne geliyorsa yaparım. rahat olun, kardeşsiziniz siz yabancı değil.

oyuncak çok gereksiz şu an için.ben yenidoğana açıkçası kıyafeti de almayı sevmiyorum çünkü anneler anlar beni bir ton gelen kıyafeti o çocuk giyemeden başkasına vermek zorunda kalıyorsun ya da o kıyafeti 1 ay giyerse giyiyor.200 lira kıyafete oyuncağa verene kadar altın al o parayla biraz daha ekle çeyrek al.

İnşallah kardesi sizin gibi düşünmüyordur
inşallah diyelim ama bu bebeğin doğacagı 9 aydır belli değil miayda 40 tl kenara atılsa bir çeyrek altın parası eder
haladan bahsediyoruz yani bu uzak bir arkadaş değil ki
birinci dereceden yakını ve bu olay ömrü hayatında bir kere olacak birşey

ben maddiyatçı bir insan değilim ancak herseyin bir usulu yolu yordamı vardır
hala, amca, dayı, anneanne , babaanne bunlar diş kaşıyıcı almasın mümkünse ya da başka hediye
usulu altındır yani benim baska alternatifim yok

büyük çocuga zaten takmıs takı ona suanda bırsey almak zorunda değil
gitsin künye alsın , tam altın alsın demiyorum
sadece bir çeyrek yani ya da gram alsın.bir küpe alsın
ben yeğenime yarım altın ve altın küpe almıstım gecen sene

inşallah diyelim ama bu bebeğin doğacagı 9 aydır belli değil miayda 40 tl kenara atılsa bir çeyrek altın parası eder
haladan bahsediyoruz yani bu uzak bir arkadaş değil ki
birinci dereceden yakını ve bu olay ömrü hayatında bir kere olacak birşey

ben maddiyatçı bir insan değilim ancak herseyin bir usulu yolu yordamı vardır
hala, amca, dayı, anneanne , babaanne bunlar diş kaşıyıcı almasın mümkünse ya da başka hediye
usulu altındır yani benim baska alternatifim yok

büyük çocuga zaten takmıs takı ona suanda bırsey almak zorunda değil
gitsin künye alsın , tam altın alsın demiyorum
sadece bir çeyrek yani ya da gram alsın.bir küpe alsın
ben yeğenime yarım altın ve altın küpe almıstım gecen sene
Bu senin benim yapabilecegimiz birşey ama onun parası suanda yoksa elindeki imkanlarla yapabilecegi neyse onu yapmaya calısıyor
Detayını bilemem niye kenara atmamıs niye önceden almamıs vs yoksa suanda elinde yapcak bişey yok

Bu senin benim yapabilecegimiz birşey ama onun parası suanda yoksa elindeki imkanlarla yapabilecegi neyse onu yapmaya calısıyor
Detayını bilemem niye kenara atmamıs niye önceden almamıs vs yoksa suanda elinde yapcak bişey yok
peki madem ne diyelim .
birkaç çeşit oyuncak yerine bir altın alınabilir kastım buydu benim de

Ilkine goturmussunuz zaten hediyenizi. Oraya görmeye de gidiyorsunuz bu bile yeterli.

Büyüğe ve küçüğe elbise ya da bir hediye alın.

Borc alarak takmayin.
altinin fiyatina, Tlnin durumunu yurtdisinda yasayan bir insan bilir. bence güler yüz ve kücük bir hediye yeterli.
not: bende yurtdisindayim. TRden gelen akrabam ev yapimi tarhana getirse daha makbule gecer.
kardesiniz hangi ülkede bilmiyorum ama almanyada cocuk kiyafeti ve oyuncagi asiri ucuz- bence fazla zahmet etmeyin. eliniz bollasinca takarsiniz altinini
Bende yurtdışımdayım bende düşündüm yurutdışımda bulunmayan ürünler daha makbule geçebilir gerçekten :)

Benimde annemler gelecek yanıma ziyaret ikinci oğlumu da ilk defa görecekler ben de şimdiden acaba şakın bebeğe altın falan getirmeyin mi desem diyorum emekli insanlar tr mi hali malum
Üzülüyorum hallerine

Merhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralar :KK43: Biletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
Abiniz sonuçta. El değil ki. Durumunuzu bize ettiğiniz gibi onlara da izah edin. Zaten ilk yeğeninize altın takarak esirgemeyeceğinizi göstermişsiniz

Bence de 2.çocuğa takıya gerek yok.
Fisher price in oyuncakları internette daha ucuz bir de bakın derim.
Ben de ablamin 2 çocuğuna altın takmadım para verdim sadece.

Ahh bu bizim adetlerimiz!!!
Bu altın olayını hadi düğünde anlıyorumda bebek olayında gereksiz geliyor bana. Hediye hediyedir, gücü yeten alır, yetmeyen almaz. Bunun ayıplanacak kınanacak bir durumu yok. Oraya gidiyor oluşunuz bile hediye bence. Gücünüz neye yetiyorsa onu alın, daha sonra maddi olarak refaha erdiğinizde altın olayını da halledersiniz .
Bence de bende anlamıyorum bebeğe altın olayını ihtiyacı olan birşeyi sorup almak daha makbul bence bizde düğünlerdede aynısı olur ijtiyaç sorulur o alınır gücü yeten yanına altınınıda koyar altın şart birşey dwğil ki özellikle maddi durum elvermiyorsa tabiki almazsanız da olur kardeş kardeşi anlar:KK5:

Büyük çocuğa mutlaka hediye alın, oyuncak çok şart değil. Malum çocuklar yeni bireyi zor kabulleniyor küçüğe 2 hediye ile giderseniz sıkıntı olmasın.

Merhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralar :KK43: Biletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
Canım biz eşimin bütün yeğenlerine altın taktık. Bizde böyle durum olmadığı zaman da bir şekilde alıyoruz gelenekselleşmiş bir şey işte..
maddi durumun yeterli değişse bir de dışarı çıkıyosun çok para harcanır. Uyku seti gibi bir şey alsan?

Kuzenimin cocuguna bile sadece kiyafet ve oyuncakla gitmedim. Kiyafet, oyuncak +gram altin almistim.
Tabi ki bu durumlarda halden anlamak gerek ama ceyrek takamiyorsunuz diye hic takmamakta olmaz gibi. Kiyafet dedigin bikac aya kuculecek zaten. Kiyafet, oyuncak almayip
yerine gram iyi olurdu.

Yurtdisi degil de ayni ulkede, ayni sehirlerde ziyarete gidiyor olsaydiniz, aldiginiz hediyeleri verirken altinida borcumuz olsun halasi biraz sıkısik bu aralar derdiniz, makbul gecerdi. Ama bence yurtdisina gidip altin takmamak biraz goze batar, cunku yurtdisina cikmak cok masrafli, ucak parasi, harclik, eger gidilen ulke avrupada bir ulkeyse kur farkindan dolayi zaten cok masrafli olur. Yani buna butce ayirip bir ceyrek almamak, baska seylere var ama buna ayiracak butcem yok demek gibi olur sanki. Yoksa cok normal maddi durum el vermez, almazsin. Bunun lafi bile edilmemeli. Ama iste sizin durumda bilemedim sanki ayip olur gibi geldi bana.

Back
X