Bebek gorme hediyesi

Ahh bu bizim adetlerimiz!!!
Bu altın olayını hadi düğünde anlıyorumda bebek olayında gereksiz geliyor bana. Hediye hediyedir, gücü yeten alır, yetmeyen almaz. Bunun ayıplanacak kınanacak bir durumu yok. Oraya gidiyor oluşunuz bile hediye bence. Gücünüz neye yetiyorsa onu alın, daha sonra maddi olarak refaha erdiğinizde altın olayını da halledersiniz .

Yoo, cok ciddi bi soruydu. Gidip (tahminen) evlerinde kalacagim insanin bebegine yani yigenime hediye alamicaksam gitmek beni bu kadar saga sola borclanacak zoraki harclik denklestirecek duruma sokacaksa gitmen mecburi bir durum varsa.
Hangi ülkeye gidiyorsunuz bilniyorum ama almanyada el ele kücük altin takiyo bebek görmeye....
Hediye alacagim insanlarin evinde kalmayacagim. Borcum var derken bu borc yurt disina cikmak icin edindigimiz bir borc degil borc parayla seyahata cikmayi bende dusunmem. Almanyadakilerin gucu yabancinin bebegine altin takmaya yetebilir bizim durumumuz buna su an yetmiyor cok degerli orneklerinizi kendinize saklayin size lazim olunca kullanirsiniz.

Bu ne hadsiz bir mesaj yurtdisina nasil ve neden ciktigim sizi ilgilendirmez hediye konusunda fikir istedim fikriniz yoksa yorum yazarak kendinizi yormayin.

Tekrar anlatmaya calisim okudum biraz sert anlasilabilir. Tabi ki gücünüz neye yetiyorsa onu yapin. Ama inanin bana yurt disinda nerdeler bilmiyorum ama kiyafetler arkamizdan atiliyor neredeyse o kadar ucuzluga düsüyor mesela almanyada. Oyuncak deseniz öyle. Benimde yeni bebegim oldu, gelen kiyafetleri paketinden cikarmadan kaldiriyorum o kadar cok cünkü. Alacaginiz sey islerine cok büyük ihtimal yaramayacak

Tekrar anlatmaya calisim okudum biraz sert anlasilabilir. Tabi ki gücünüz neye yetiyorsa onu yapin. Ama inanin bana yurt disinda nerdeler bilmiyorum ama kiyafetler arkamizdan atiliyor neredeyse o kadar ucuzluga düsüyor mesela almanyada. Oyuncak deseniz öyle. Benimde yeni bebegim oldu, gelen kiyafetleri paketinden cikarmadan kaldiriyorum o kadar cok cünkü. Alacaginiz sey islerine cok büyük ihtimal yaramayacak
Neden bu kadar yıkıcı yorumlar yapıyorsunuz
Elindeki maddi imkanla güzel bişeyler yapmaya calısıyor kendince
Belki ceyrek alsa bu seferde halası neden bileklik almadı diye düşünülecek bunun sonu yokki

Olabilir canım maddi imkanın yoksa takmayi ver ne olacak. Benim abimin eşi doğum yapınca (bizde altın takma adeti yoktur) hepimiz bebeğin bir ihtiyacını aldık. Arabasi,beşiği,vakit gecirmek için içine koyduğunuz şeyi,banyo yaptirma şeyi :) isimlerini bilmiyorum

Ise yaramamak konusunda bastan savma hediye alacak olsaydim hakli olabilirdiniz. Sirf hediye almis olmak icin alip sacma sapan birsey goturmeyi dusunmuyorum. Gucum yettigince kullanisli ve begenecekleri birsey almayi dusunuyorum. Kullanip kullanmamalari kendi tercihleri.

Ya küçüğe gram altın, büyüğe oyuncak ya da küçüğe de büyüğe de oyuncak..

Çocukları sevindirmek lazım. Kıyafetin hiç anlamı yok onlar için. Güzel hatırlanırsınız :)

Neden öyle diyorsunuz ki? Benim maddi durumum çok iyi ama ablam bir sürü hediye kıyafet almış, o kadar mutlu oldum ki. Mesele düşünülmek, sevildiğini hissetmek, onun verdiği maneviyat. Yoksa herkes biliyor o tulumlar gelmese bebekler çıplak kalmayacak. Gerekirse kendi aldıklarımı giydirmem, onları giydiririm.

Neden bu kadar yıkıcı yorumlar yapıyorsunuz
Elindeki maddi imkanla güzel bişeyler yapmaya calısıyor kendince
Belki ceyrek alsa bu seferde halası neden bileklik almadı diye düşünülecek bunun sonu yokki

Yahu ben ne dedim tabi elinden gelen neyse o dedim ama alacagi kiyafet muhtemelen hora gecmicek dedim.... Yalan degil ki

Ise yaramamak konusunda bastan savma hediye alacak olsaydim hakli olabilirdiniz. Sirf hediye almis olmak icin alip sacma sapan birsey goturmeyi dusunmuyorum. Gucum yettigince kullanisli ve begenecekleri birsey almayi dusunuyorum. Kullanip kullanmamalari kendi tercihleri.

O zaman o parayi 200 lira demissiniz mesela 50 lirasinq hedixe alin, geri kalani nakit olarak verin

Yahu ben ne dedim tabi elinden gelen neyse o dedim ama alacagi kiyafet muhtemelen hora gecmicek dedim.... Yalan degil ki
Nerden biliyorsunuz ?
Yurdısında yasayan ablamın cocuklarına burdan kıyafet götürdügümde hemen giydiriyordu hatta benden sonrada giydirdiginde fotografını çekip mutlaka bana gönderiyordu cokta mutlu oluyordu
Aynı sekilde arkadaslarımında cocuklarına aldıgım hediyelerin her zaman giydirilmiş gezmelerde fotografı gelmiştir tarafıma
Size gelenler zevkinize hitap etmiyordu demekki herkes bir değil

Ne çocuklar ne de bebekler altından /maddi ederi fazla hediyeden anlamazlar ...gidin özlem giderin kardesinizle ve yigenlerinizle . İmkânınız el veriyorsa minik kuş için güzel bir takım,büyük için de oyuncak alın.Kardesiniz de gule güle buyutsun kuzularini

Borc alarak takmayin.
altinin fiyatina, Tlnin durumunu yurtdisinda yasayan bir insan bilir. bence güler yüz ve kücük bir hediye yeterli.
not: bende yurtdisindayim. TRden gelen akrabam ev yapimi tarhana getirse daha makbule gecer.
kardesiniz hangi ülkede bilmiyorum ama almanyada cocuk kiyafeti ve oyuncagi asiri ucuz- bence fazla zahmet etmeyin. eliniz bollasinca takarsiniz altinini

Merhaba hanimlar sıkıştığım bir konu var sizlere danişayim dedim. Yakin zamanda yurtdisina gidecegim bir sureligine kardeslerim orada yasiyorlar. Abimin ikinci bir cocugu oldu ilk kez gorecegim henuz takisini takmadim. Ilk yegenimde altin bir kunye almsitim hediye olarak bir kac tane kiyafetle beraber. Bu yegenimede yine kiyafet aldim ama taki takacak hic durumumuz yok su siralar :KK43: Biletti harclikti cok masraf oldu. Dovizde uctu gitti zaten az bir harclik elde etmek icin bir suru para bozdrduk kisacasi elimizde avuzumuzda pek birsey kalmadi. Kiyafetin yanina guzel bir oyuncak alsam nasil olur. Ayip olurmu sizce. Borcta almak istemiyorum kimseden yeteri kadar borcumuz var. Siz ne yapardiniz bu durumda soyledigim sekilde yapsammi yada baska fikirleriniz varmi ne diyorsunuz?
kıyafet oyuncak almayıp kucuk altın tak
alınacak ıyı bır oyuncak ve kıyafet nereden baksan ıkısı en az 200 tl eder
onları alma takısını ver

Yorumunuz rahatlatti beni tesekkur ederim. Yegenim bir yasini doldurdu bu yuzden egitici bir oyuncak uyar diye dusundum aslinda. Buyuk yegenimin hediyesinide aldim.

türkce hikaye kitabi veya hikaye CDsi, türkce cocuk sarkilari vs cok tatli bir hediye olur. bende genelde TRde tatil yapinca almanyaya bu ürünleri getiriyorum. hikaye kitabi vs. cok tatli oluyor TRde. bide TRde cok sevimli foto albümleri vs. var- böyle birseyde olabilir

O zaman oyuncak olarak diş kaşıma şeysi olur ses ve renkli oyuncaklardan alabilirsin
Veya bebeğin ismine özel emzik zinciri veya bi büyügün ismine özel hikaye kitabı gibi şahsi hediyelerde alabilirsin
hala olarak diş kaşıma mı alacak
ben de halayım
asla boyle bır hedıye almam yegenıme
komsu bile almaz diş kaşıma çok basit bir hediye

ne olursa olsun oyuncak kıyafet parasına bir çeyrek altın almalı
hala ve bir kere takacak

diğerleri cok çok ayıp olur

hala olarak diş kaşıma mı alacak
ben de halayım
asla boyle bır hedıye almam yegenıme
komsu bile almaz diş kaşıma çok basit bir hediye

ne olursa olsun oyuncak kıyafet parasına bir çeyrek altın almalı
hala ve bir kere takacak

diğerleri cok çok ayıp olur
200 tl bütcesi varmıs iki yiğenede bişeyler alıcak
İlk yiğene altın takmıs ama ikinciye durumu yokmus
Ne yapsın borcmu alsın illa altın almak icin
Diş kasıma seyleri gayette iş görür 60-70 liraya iyi bi markanın alabilir
Ki sadece onu değil bircok fikir verdim cokta güzel ceşitli hediyelerden paket yapılabilir

200 tl bütcesi varmıs iki yiğenede bişeyler alıcak
İlk yiğene altın takmıs ama ikinciye durumu yokmus
Ne yapsın borcmu alsın illa altın almak icin
Diş kasıma seyleri gayette iş görür 60-70 liraya iyi bi markanın alabilir
Ki sadece onu değil bircok fikir verdim cokta güzel ceşitli hediyelerden paket yapılabilir
gram altın alsın o halde
madem diğer cocuga takmıs şimdikine sadece takı taksın
diş kaşıma olmaz

Back
X