Maske Tarifleri Bebek gibi bir cilt için fazla uzaga gitmeyin; sihir mutfaginizda ;) (DENENMISTIR)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Merhaba benim jcin bir umut oldu diyebilirim hemen baslayacagim insallah cildim siyah nokta beyaz nokta leke dolu vede kuru gunluk rutin olarak ne onerirsiniz?
 
Mrb peki cildiniz kurumu yağlı mi nasıl ve bu bittim sabunu nerde satılır ve bebak aci badem sutu
 
Merhabalar. Tarifinizi kullanmaya başladım daha birkaç gün oluyor. İnşallah faydasını ben de görürüm. Ancak sizin de dediğiniz gibi el ile peeling yapınca siyah noktalar istediğimiz gibi çıkmıyor çıkacak gibi de durmuyor. Watsons'tan aldığınız pedi sordum sanırım ellerinde de kalmamış. İnternette de bulamadım. Siz sipariş edeceğimiz bir yer biliyor musunuz
 
SHEA YAĞININ TARİHÇESİ


Shea yağı (karite yağı) Afrika kıtasında yüzyıllardır kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir. Shea yağı hakkındaki bilgilere Afrika’ya ait tarihsel dokümanlarda, Mısır’daki Kleopatra’ya kozmetik amaçlı olarak karavanlar dolusu shea yağı kavanozları taşındığından bahsedilmektedir. Kralların tabutları shea ağacının gövdesi oyularak yapılırdı ve shea yağı her zaman için Afrika farmakolojisinin hammaddesi olarak kullanılmıştır.

Shea yağı ormanlık arazilerde kendiliğinden yetişen ağaçlardaki fıstıklardan elde edilmektedir. Shea yağı geleneksel olarak Afrika kıtasında saç ve vücut bakımında yüzyıllardır kullanılmaktadır. Yerel sabun üretiminin başlıca hammaddesidir, Afrika’nın sert çevresel ikliminden korunmak üzere direkt olarak saç ve cilde sürülmektedir. 1940 lı yıllarda gerçekleştirilen bilimsel gözlemler sonucunda shea yağı kullanan topluluklarda cilt hastalıklarına çok nadir rastlandığı ortaya çıkmıştır.

Shea yağı, ormanlık arazileri çok bol olan topluluklar için önemli bir doğal kaynaktı ta ki Avrupalılar shea yağının ihracatını kontrol altına alıp shea fıstıklarını kırmak için hekzan denen bir kimyasal kullanana dek. Bu yolla elde edilen Shea yağının çoğu Avrupa ülkelerinde kakao yağına denk gibi satılmaktadır; kalan kısmı ise kozmetik pazarına satılmaktadır. Kimyasala maruz kalan Shea yağı ne yazık ki geleneksel tedavi edici ve nemlendirici özelliğini sürdürmemekte ve mekanik olarak üretilmektedir.

Shea yağı bej renginde (açık sarı terayağı gibi) çoğunlukla trigliserit, sabunlaşmayan maddeler içermektedir. Karisteol, parkeol, lupeol,katitene ve sinnamik ester içermektedir. Zengin içeriği sayesinde çok yönlü olarak kullanılabilmektedir, örneğin hem saç hem de cilt ürünlerinin hammaddesi olarak, mükemmel bir antiaging ajanı olarak, ayrıca cilt tonlayıcı ve nemlendirici olarak, saç çıkarma ve uzatma losyonlarının vazgeçilmezi olarak, saçı parlatmak ve beslemek için maske olarak kullanılmaktadır. Global Cosmetic Insdustry (Global Kozmetik Endüstrsi) geleneksel yolla elde edilen shea yağının tedavi edici ve nemlendirici özelliklerini koruduğunu ve (rafine edilmemiş) ham shea yağının kullanılmasının önermiştir.


Pobeda, Michel. 1999. Shea butter: the revival of an African wonder. Global Cosmetic Industry April 1999: 34-41.

Geleneksel yollarla elde edilmiş shea yağına ulaşmak için adresinden bilgi alabilir ya da instagram hesabını takip edebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

BITTIM sabunu ne kadar aralıklarla & ne sıklıkla kullanıyorsun? yüzünde bekletiyor musun ?
sirke ve gül suyu ile sildikten sonra ne zaman yıkıyorsunuz? ne sıklıkta yapıyorsunuz ?
peeling i ne kadar zamanda bir yapıyorsun sonrasında muhakkak olmazsa olmazın nedir ?
bir yaş maya kokusuna nasıl dayanıyorsunuz ne kadar bekletiyorsunuz? ne sıklıkta yapıyorsunuz?
 
Teşekkürler Teşekkürler bu güzel yazınız için uygulayacağım hemen. Yanlız bir sorum olacak cildim hassas oldugu icin sabun kullanamıyorum kılcal damar çatlaması yapiyo sabun yerine ne kullanmalıyım peki bilginiz varsa yazabilir misiniz lütfen acil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…