Bebek gelişmediği için kürtaj

Ozgelin

🧿
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2018
854
1.096
113
Merhaba 8 haftalık hamileydim ani bi kanama ile doktora gittik , bakıldığında bebeğin 6 haftada kaldığını öğrendik gelişmemiş yani ve kürtaj olmak zorunda kaldım..beni mahvetti fiziken iyi ruhen çökmüş durumdayım ölüp ölüp diriliyorum sanki..kafamda bin türlü sorular oluyor neden oldu yine olacakmı nasıl bi kaç ay sabredicem bi ton sıkıntı..
Böyle bişey başına gelen varmı ikinci gebeliğinz sağlıklı geçtimi hemen oldumu bebek lütfen bana yardımcı olun.. veya nedn böyle olduğunu biliyormusnz..

Şimdiden teşekkür ederim..

Hic bir sekilde kendinde sorun arama bu konuda. Üzülme desem boş biliyorum ama şunu düşün gebeliğin ilerlese bile bebegin saglikli olmayacakti ve daha cok uzulecektin.. gelisimin durmasi hormonlarla alakali olabilir kromozomal bir sebep olabilir. Bu yüzden hormonlarina baktir ki önlemini al ve gelecek bebeğin saglikli ilerlesin. Sunu unutma hamile kalabiliyorsun bu cok guzel zaten kurtajdan sonra rahim temiz oldugu icin doktorun onerdigi ayda korunmasiz olarak rahat saglikli bir sekilde hamile olabilrsin. Sadece sabırlı ol bu yolda ve kendine fazla üzüntü verme yıpratma kendini ki vücudun sagligina kavussun bebegin icin. Gecmis olsun

Merhaba 8 haftalık hamileydim ani bi kanama ile doktora gittik , bakıldığında bebeğin 6 haftada kaldığını öğrendik gelişmemiş yani ve kürtaj olmak zorunda kaldım..beni mahvetti fiziken iyi ruhen çökmüş durumdayım ölüp ölüp diriliyorum sanki..kafamda bin türlü sorular oluyor neden oldu yine olacakmı nasıl bi kaç ay sabredicem bi ton sıkıntı..
Böyle bişey başına gelen varmı ikinci gebeliğinz sağlıklı geçtimi hemen oldumu bebek lütfen bana yardımcı olun.. veya nedn böyle olduğunu biliyormusnz..

Benimde ilk gebeliğimde kalp atışı duyamadık, kan pıhtılaşması çıktı, kürtajdan alınan parça tahlile gidiyor o testte çıkıyor pıhtılaşma, test yaptırın, geçmiş olsun

kuzummm yaşadıklarını birebir aynı yaşadım :KK43:( senin gibi kürtaj oldum gelişmediği için. ama şimdi üçüzlere hamileyim. sakın ama sakın pes etme nolur.
sakın aynı şeyleri yaşarım diye düşünme. gerçi düşüneceksin ne dersem diyim. ama anlatiyim yaşadıklarımı. 2018 mayısta çift embriyo koydurduk neyse hamile olduğumu öğrendim tek bebek olmuştu diğeri tutmamış ve doktorum en iyi embriyoları koydum demişti. neyse 2 günde bir gitmeye başladık kalp atışını duymak için,çok geç duyduk. ama sonradan bebeğin kalbi teklemeye başladı,kendimi kaptırmamaya çalıştım doktor herşeye hazırlıklı olun dedi diye. bekledik bi hafta kadar ama sallıyorum saniyede 2 atması gerekirken 3 saniyede 1 kere atıyordu. kontrole gittiğimiz bi gün doktor almamız lazım dedi ve aldı yani kürtaj oldum. Allah yukarda kendimi çok hırpalamadım kürtaj oldum diye sonucta ileride bi sorun olsa daha kötü bi durum vazgecmek daha zor. doktor 3 ay sonra gelin başlayalım dedi ben 6 ay sonra gittim kafamı dinledim bebek düşünmemeye çalıştım. dondurulmuşlarım vardı 6 tane doktor elimizde cok iyi yok dedi biri iyi biri kötü embriyo koydu. ve sonuc üçüzler oldu. Allah bi yandan alıp bi yandan veriyor. hayatımız bi sınav.

Son düzenleme:
kuzummm yaşadıklarını birebir aynı yaşadım :KK43:( senin gibi kürtaj oldum gelişmediği için. ama şimdi üçüzlere hamileyim. sakın ama sakın pes etme nolur.
sakın aynı şeyleri yaşarım diye düşünme. gerçi düşüneceksin ne dersem diyim. ama anlatiyim yaşadıklarımı. 2018 mayısta çift embriyo koydurduk neyse hamile olduğumu öğrendim tek bebek olmuştu diğeri tutmamış ve doktorum en iyi embriyoları koydum demişti. neyse 2 günde bir gitmeye başladık kalp atışını duymak için,çok geç duyduk. ama sonradan bebeğin kalbi teklemeye başladı,kendimi kaptırmamaya çalıştım doktor herşeye hazırlıklı olun dedi diye. bekledik bi hafta kadar ama sallıyorum saniyede 2 atması gerekirken 3 saniyede 1 kere atıyordu. kontrole gittiğimiz bi gün doktor almamız lazım dedi ve aldı yani kürtaj oldum. Allah yukarda kendimi çok hırpalamadım kürtaj oldum diye sonucta ileride bi sorun olsa daha kötü bi durum vazgecmek daha zor. doktor 3 ay sonra gelin başlayalım dedi ben 6 ay sonra gittim kafamı dinledim bebek düşünmemeye çalıştım. dondurulmuşlarım vardı 6 tane doktor elimizde cok iyi yok dedi biri iyi biri kötü embriyo koydu. ve sonuc üçüzler oldu. Allah bi yandan alıp bi yandan veriyor. hayatımız bi sınav.
Benim kendiliğnden ilk denemede oldu kendimi avutabildiğim tek konu bu teşekkür ederim iyi geldiniz 🙏

Benim ilk hamilelemde 9. haftada gelişimi iyi olmasına ragmen birden kalbi durdu ve kürtaj oldum. 7 ay sonra tekrar hamile kaldım sağlıklı bi bebek dünyaya getirdim. Daha sonra yine 7 haftalık karnımda kalbi durdu yine kürtaj ama yeniden hamileyim 11 haftalık! Sabret dua et hersey duzeliyor!

Çok geçmiş olsun .
Bende aynılaırnı 6-7 ay önce yaşadıım .
8 haftalık kürtaj oldum 13 kasımda .
Kürtajdan sonra 2. Reglimde yine hamile kaldım .
Şuan 16+2 haftalığız elhamdüllillah herşey yolunda giidyor .
İnşallah sende hemen hamile kalırsın . Ve evladını sağlıkla kucağına alırsın

Merhaba.lutfen sorumu cevaplayin cok endiseliyim bugün kese boyu 13mm bebek boyu 3,5mm göründü ama kalp atışı alınmadı bu durum normal mi.bebegin boyuna göre kalbi atması gerekmiyor muydu yoksa vajinal ölçüldüğü için mi böyle büyük çıktı

Merhaba.lutfen sorumu cevaplayin cok endiseliyim bugün kese boyu 13mm bebek boyu 3,5mm göründü ama kalp atışı alınmadı bu durum normal mi.bebegin boyuna göre kalbi atması gerekmiyor muydu yoksa vajinal ölçüldüğü için mi böyle büyük çıktı
Kaç haftalıksınız ? Ve ölçümde bebek kaç haftalık çıktı ?

Sat a göre 5+1 muhtemelen erken döllenme oldu adet olmam gereken gün beta 2790 di
Sata göre 5+1 se kalp atışı duymaman çok normal .
Bence sen kan değerine takılmadan 6-7 haftalık olmayı bekle .
İnşallah hayırlı haberler alırsın. .

Çok teşekkür ederim ben ben bebeğin boyuna takıldım aslında kalbi attığında sukadar olmalı diye bişey var mı acaba

Çok teşekkür ederim ben ben bebeğin boyuna takıldım aslında kalbi attığında sukadar olmalı diye bişey var mı acaba
Boyun bu aşamalarada hiçbir anlamı yok .
Önemli olan sat ile bebek boyu ölçülüyor değer orda çıkar ama hafta olarak.
O haftayla uyumu ..
mesela ben sata 6+2 de kalp atışı duydum ama doktor bebeği ölçtüğünde 6+0 çıkmıştı .
Zamanda bebeğim öne geçti şuan 1 hafta önce mesela.

Ultrason kağıdın varsa ekle bakalım bebeğin haftaısnı ölçmüşmü

Ekledim

Eklentiler

• IMG_20190510_154101.webp
    IMG_20190510_154101.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 274
  • IMG_20190510_154101.webp
    IMG_20190510_154101.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 135

Canım aynı şey Ağustos ayında benim başıma geldi. Bebeğim geç gelişiyordu fakat arayı tam kapatıp 8 haftaya geldiğimizden birden kalbi durdu. Tüp bebek yaptırmıştık doktorum ilk gebelikte çok normal dedi. Ama neler çektiğimi bir yaşayan anlar. Çok zor bir süreç. Şimdi yine tüp bebek ile hamileyim 8 haftadayım Salı günü kontrole gidicez her gün rüyalarıma giriyor.
O kadar atlatamamışım ki hamile gibi düşünemiyorum kendimi veremiyorum bu da öyle olacak yine bebeğimimi kaybedeceğim diye. Hep korku acaba kalbi durdu mu bişey oldu mu diye 😞😞😞 Hep bu korku ile yaşıyorum. Rabbim kimseye yaşatmasın sana da en kısa zaman hayırlı evlat versin.

Bak bir kağıtta crl 6+0 yazıyor .
O önemli .
Evet duyulabılırdı bu haftada ama lütfen hemen kötü düşünme inşallah bir sonraki kontrolde duyarsınız .
Bu arada bende GOP medicalparka gidiyorum .
Karından mı baktılar vajınal mi ?

Büyük ihtimalle 1 hafta sonraya yine çağırmıştır doktorun .
İnşallah kalbı atar 🤲🏻
Dua et .
Eğer bebeğin gitmişsede lütfen kendini yıpratma .
Bende yaşadım maalesef aynu şeyleri bak şimdi hepsi geride kaldı

Çok geçmiş olsun .
Bende aynılaırnı 6-7 ay önce yaşadıım .
8 haftalık kürtaj oldum 13 kasımda .
Kürtajdan sonra 2. Reglimde yine hamile kaldım .
Şuan 16+2 haftalığız elhamdüllillah herşey yolunda giidyor .
İnşallah sende hemen hamile kalırsın . Ve evladını sağlıkla kucağına alırsın
Kürtajdan sonra ne zaman adet oldunuz acaba ?

Back
X