Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebek gelisimi....Bebisleriniz neler yapabiliyor??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mercan_dilara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
991
2
96
A.B.D.
Kizlar bebislerimizi bekledigimiz gunlerde onlarin icerdeki hareketlerini konustuk hep...Acaba rahatlari yerinde mi,neler yapiyorlar,hangi pozisyondalar,hickiriyorlar mi?Nasilda merak ediyordun neye veya kime benzeyeceklerini...Simdi o gunlar cok uzakta kalmis gibi geliyor insana...Cunku artik yanimizdalar ve ALLAH hic bir zaman ayirmasin hic birimizi...Calismak ve bebisini bakiciya birakmak zorunda kalna arkadaslar icin cok uzuluyorum .Cunku bebislerinin en guzel anlarini yasayamayacaklar.Belki ilk anne deyisini,ilk adimini onlar yokken atacak bebisler......
Daha bugunlere biraz daha zamn var sanirim ama hadi gelin bugunlerde bebisler neler yapiyor veya yapabiliyor bunlari konusup ,paylasalim ...Ne dersiniz????????

Kayra bugun itibariyle 3,5 aylik oldu....

En iyi yaptigi sey sesleri ve yuzleri tanimak...Ozellikle babasinin ve Mercanin daha sesini duyar duymaz gulmeye basliyor.Son bir haftadir gulmesi basbayagi sesli kahkahaya donustu.....Tv izlemeye bayiliyor...Ozellikle kirmizi renge fazlasiyla tepki veriyor....
Eldivenlerini yeni cikarttik o yuzden ellerini daha yeni kesfetti ama dun ,bugun baktim biberonu kavarmayi ve tutup icmeyi ogrenmis gibi....Eldiveni cikardima ama nerdeyse 1 hafta tirnalari uzuyir,Ben bu konuda cok kotuyum .Korkudan tirnaklarini kesemiyorum.Mercanda da 1 yasina kadar bir arkadasim kesmisti.....
Kafasini kaldirmaya cok erken baslamisti Kayra...Nerdeyse 1haftadir sirt ustu yatirdigimda ellerini tutmadigim zamanda bile kendiliginden kalkip yari oturma durumuna geliyor ama sonra yuvarlaniyor Amaen teklikelisi benim kocaman yatagimda bile yalniz birakamiyorum cunku sagdan sola donmeye de basladi...Bunlar icin cok erken sanirim...Sizlerde durum ne merak ettim.....

Allah hepmize tum guzel evrelerinde yanlarinda olmayi nasip etsin​

Bu arada gecen gun Ebrunun da dedigi gibi bebeklerle konusmak cok onemli.Size resmen cevap veriyorlar.Sagolsun bu isi Mercan surekli yapiyor,Hatta oyunlar bile oynuyor.Kayra da ona cevap veriyor....Gecen gun esim geldi,Kayra ya soruyor annen oyle mi yapti ,boyle mi yapti...Sanki o da beni sikayet eder gibi hareretli hareretli bi anlatiyor ki sormayin....
Birde vucut gelisimi var tabi...Burada kiyafet sizelari aya gore....Yeni dogmus,0-3 ay,3-6ay. 6-9 ay diye gidiyor...Turkiyeye giderken 3-6 aylik kiyafetlerini goturmemistim.Bi geldik ki hicbiri olmuyor....6-9 aylilar tam tamina geliyor ama onlarinda cogunu kisa gore almisim...
Kayra 8 pound yani 3.800 gibi dogmustu suan 15 pound yani 6.900 gibi boyuda 24 inch o da 60 cm.e denk geliyor..... Sizlerin bebbisleri ne kadar kilo aldi ve uzadi..Biz cok mi fazla onden gidiyoruz....

mercancım evet ne yazıkki bakıcıya bırakmak zorundayım merti ama mecburum onun geleceği için.maşşallah kayraya resmi uzaktan ama çok tatlı bi kız belli :)) kayrayla mert arasında tam 1 ay var nerdeyse mert 2,5 aylık oldu bizimde salyalarımız başladı ağzında köpürtüyo yaramaz :)) düz yatarken birden dönebiliyor,ses çıkarmaya başladı özelllikle onunla konuşurken cevap veriyor sanki,abisini izlemeyi çok seviyor.eldivenleri sizin kadar hiç takmadık 15 gün ancak takmışızdır belki daha az bu aralar elleriyle oynuyor çok tatlı oluyor ellerini kavuşturuyor.2 hafta önce 6500 grdı boyuda 58 cm di.2 hafta sonra kontrole götürcem.
mercan nasıl wc eğitimi tamamlandı değilmi?türkiyede huyu değişmedi umarım?mahmud gece günüzü öğrendi çok şükür ama çok sıvı alırsa gece kaldırmazsam kaçırabliyor ama bu çok sık olmuyor.çok fazla kıskançlığımız yok kardeşiyle arası arası iyi sayılır

Hatice Ceren 2 ay 11 günlük. bir haftadır ağzından tükürükler çıkıyor. elini ısrarla emiyor. emziği versek bile atıp elini emmeyi tercih ediyor. denk getirebilirse baş parmağını emiyor. getiremezse elini komple ağzına sığıdırmaya çalışıyor :) 21 temmuzda 5250 gr dı boyuda 56 cm di. bi dahaki kontrolümüz ağustosta. karşıdan konuşunca acayip tepki veriyor. heyecanlanıyor birşeyler anlatmaya çalışıyor. sabah uyandığında sesler çıkarıyor. uzun süre konuşursak karşısında onu kaldırmayınca anlamlı anlamlı ağlıyor. ama sürekli değil, şikayet edercesine. kucağa alınca susuyor. gezdiriyorum. canı gezmek isteyince bir dakka oturtmuyor. oturunca ağlıyor, ayağa kalkınca susuyor. ben kendi işimiz olduğu için çalışıyorum. Hatice Ceren emmediği için 20 günlükken çalışmaya başladım. babaannesi bakıyor. geçenlerde tatile gittik. benim kokumu unutmuş yavrum. babaannesinde duruyordu kucağımda durmuyordu resmen. 6 gün yeniden yapıştırdım kendime resmen. gece yanımda yatırdım. sürekli ilgilendim. şimdi bana ayrı bir tepki veriyor. çok üzülüyorum. kendim büyütemiyorum.

kuzey 59 günlükken 5800 gr. 60 cm di. henüz iki aylık ama 3 -6 aylık kıyafetlerden giydirmeye başladım.hatta geçen gün 3 aylık kıyafet aldım olmadı bi büyüğünü aldım.neyse yeni yeni ellerine bakıyor. beni ve babasını tanıyor. gözleriyle takip ediyor.sesi de takip etmeye başladı.artık başını iyi tutuyor. dönmeye başlıcak yakında çünkü sırt üstü yatırdım yan döndü.ben de şaşaırdım yine yan yatırınca uğraşıp sırt üstü dönebildi hayret doğrusu.belki de tesadüftür.kırmızı gibi canlı renkleri inceliyor.müzik sesi duyunca susup dinliyor. şimdilik bunlar. oğlum çok harekli.eller ayaklar hiç durmuyor.sürekli gezmek istiyor.gece uykusu yeni yeni düzene girdi. 11 de yatıp 4 de kalkıyor.tekrar 5 te yatıp 7-8 gibi kalkıyor. misafir gelince de hep uyuyor sanki çok usluymuş gibi. işte böyle benim oğlum.

benimkide 3 aylık daha dönmesi yok ama koltukta yalnız bırakamıyorum. yalnız kaldığında hemen ağlamaya başlıyo başına gidince susuyo daha fazla tepişmeye başlıyo kucağımıza alalım diye pek sesli gülmüyo biraz aguluyo bide hep gezmek istiyo uyku gözünden aksada yatmak istemiyo.

kızlar bide geceleri pek uyanmıyo tahminimce ya uyanıyo ben duymuyorum yada uyanıp parmağın emdiği için tekrar uyuyo eşime söyledim çocuk geceleri aç kalır zayıflar saati kur uyan dedi sizce ne yapmalıyım?

bence uykusunu bölme canım acıkırsa çığlığı basar büyüdüler artıkyerimseniben

mercancım benimde kuzum tam 3 aylık oldu ve biliyosun oldukça zayıftı şimdiye kadar ama maşaalah oğlum 6200 gr olmuştu bu ay
benimkide sürekli eli ile meşgül dün ilk defa oyuncakla oynadı çok mutlu oldum ve galiba benim oğlum solak genelde sol el ve ayağını kullanıyor kerata:)
yüzüstü durmayı hiç sevmiyor başını kaldırmıyor yüzüstü ağlamaya başlıyor ve yüzüstü olmak dolaştırılmak istiyor yandan yana dönüyo sadece çok hareketli dğil uyuşuk bişiy
uyksu gelince ağlıyor ağzına mem veriyorum o şekil yatıyor başta anakucağına sallayıp yatıyodu şimdi buna alıştı
sürekli annemle babmı yanında istiyor onlarla çok güzel oynuyor kahkahalar atıyor
benim minnoşum arda bey işte böyle bir bebiş

gizemcim maşşallah ardaya bak sütüm az diyodun ne güzel yarıyormuş sütün oğluna. nasılda zaman geçiyor büyüdüler afacanlar

evet kızlar haklısınız karnı acıkınca parmak falan yetmezz. demek ki o halinden memnun:)) ee dolayıısyla bende memnun sayılırım çünkü 3 yaşındaki oğlum sabah 7-7 buçuğu kaçırmaz maaşallh kurulu saat.gibi her zamn erken kalkar yoksa uykusuzlua dayanamam

kızlar aslında moralim şuan çok bozuk eltim 17 temmuzda erke doğum yaptı bebek 15 gündür kuvözdeydi hergün süt sağıp veriyodu arada da ka istiyodu drlar 1 kaç saat önce acil gittiler bebeğin durumu kötüleşmiş sanki elim ayağım boşandı herşey Allahtan ama insan üzülüyo 4. aşılamsıydı 6 senelik evli ve hamilelik süreci o kadar zordu ki şimdi eşimde onlarla birlikte hastanede haber bekliyorum hepiniz onun için dua edin nolur Allah kimseye evlat acısı vermesin çocuklarımızı bize bağışlasın....amin

canım çok üzüldüm böyle şeyler duyunca çok kötü oluyorum umarım bişey olmamıştır sağlığına kavuşur biran önce yuvasına gelir bebişiniz( Allah kimseye yaşatmasın evlat acısı((

Canım geçmiş olsun inşallah bebişe bişeycik olmaz.. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bebekleriyle birlikte hastaneden sağlıklı bir şekilde çıkarlar..

ya herkesin bebekleri aynı şeyleri yapıyor. maşallah bebişlerimize çok güzel gelişimleri:)) bizim tontişte2 ay 21 günlük. 2. ayında 6.160 kg 61.5 cm di. büyüdü kendi odasında kalıyorur sabaha kadar uyuyor. çevreyi izliyor seslere kulak veriyor. ben pc başında emzirirken dönüp bakıyor seyrediyor tekrar emiyor yada ses olsun memeyi bırakıyor bakıyor tekrar emiyor. yastığa koyuyorum onu kendisi kalkmaya çalısıyor tutarsam elinden destek verirsem kalkıp doğrulup oturuyor bile. kafasını çok güzel tutuyor artık. konuşmaya bayılıyor hep konuşulmasını istiyor onunla. konuşurken acayip heyecanlanıyor. beni görünce öyle çırpınıyorki kanatlanıp uçacak. beni çok takip ediyor kafasını çevirip bakıyor, yanından ayrılana kadar beni seyrediyor uzağında bile olsam beni seçip bakıyor. babası oynayıp konuşurkende ben geleyim yanına hemen bana bakıp gülüyor ve heyecanlanıyor. daha bir sürü şey vardır ama şimdi aklıma gelmiyor. hele o gazlarıyla bizi gülmekten öldürüyor hala. okadar şiddetliki kucağımda yaptığı zaman yiğenlerim hala sen yaptın dimi diye bana bakıp gülüyorlar. bi parçacık çocuklara rezil ediyor beni:))))) ooof ooof doğduda büyüyorlar keratalar yaaaaa.....

Canım ben sağlık ocağına aşı için gittiğimde süt sorunumdan bahsetmiştim beslenme uzmanına, O da bana bebeği sık emzirmemi özellikle geceleri de emzirmemi söyledi. Gerçi o söylemeden de ben emziriyordum geceleri. Gece üretilen süt bebek için daha besleyiciymiş. Ben genelde akşam 23 gibi yatıyorum, yatmadan önce emziriyorum ve gece 2-3 kez kalkıyorum. Oğlumu uykusunda emziriyorum, uyanmadan emiyor, bir iki kez altını değiştiriyorum emzirdiğim için. Oğlum her seferinde sadece bir göğsümdeki sütü emiyor, ikinciyi istemiyor..İkinciyi çok nadir aradan 3 saate yakın zaman geçmişse emzirebiliyorum. Bu arada denediğim onca şey arasında bende bol süt yapan tek birşey buldum. O da tariş marka kuru incirdi, geceleri de emzirdiğim için yatmadan su içip ondan bir kaç tane atıyordum ağzıma..Ama onlarında son kullanma tarihleri dolmuş yeni ürünleri ağustos sonunda gelecekmiş. Bakalım beklices artık biraz..

Son düzenleme:

Kardelencim oğlunun bir önceki resmini ben hep kendi oğluma benzetiyorum. Gerçekten çok benziyorlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…