Bebek Fikri Bizi Delirtmeden Kaçalım Dedik Burada Toplandık :))

gel tatlım süper olur hem yaparız hem yeriz birlikte yerimsenibencokacimcoook

kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5
anlaştık canım
bak ben kısırda öyle domates salatalık koymam koydurtmam
kekimizi böreğimizi ve mezelerimizi de hazırlarız
hop tamamdır misafirler gelene kadar oturup bi kahve içer üstünede fal bakarız:lepi::lepi:

MISRA NIN GÜL BÖREĞı*3 adet yufka

*1 su bardağı süt

*Yarım çay bardağı sıvı yağ

*1 yumurta

ıç Malzeme;

Arzu ettiğiniz her malzemeyi kullanabilirsiniz ıspanak,patates,peynir...vs.Ben peynir kullanmayı tercih ettim.

*250 gr lor veya beyaz peynir

*ınce inciekıyılmış bir avuç maydanoz

*Az karabiber

Tarifin Hazırlanışı
Süt,yumurta ve çiçek yağımızı derin bir kasede karıştırıyoruz.

Daha sonra yufkalarımızı tam ortadan ikiye kesiyoruz.

Her parçayı hazırlarken geniş tarafının size bakması gerekir ki kolayca rulo yapabilelim.

Tezgahımıza serdiğimiz yarım yufkamıza yukarıda hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüp,iç malzememizi yufkamızın geniş tarafının kenarına ince bir şerit halinde dağıtıyoruz.Daha sonra rulo yapıyoruz(sigara böreği sarar gibi)

Yaptığımız ilk ruloyu bildiğiniz gül şeklinde sarıp,yağladığımız tepsimizin ortasına koyuyoruz.

ıkinci yarım yufkamızıda rulo haline getirdikten sonra tepsimizin ortasındaki gülün etrafına doluyoruz.Yufkalar bitinceye değin bu şekilde hazırlayıp tepsinin içerisine yerleştiriyoruz.

Kalan sosumuzuda böreğimizin üzerine her yerine değecek şekilde döküyoruz.Tepsimizin üzerini streç film veya aliminyum folya ile kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.4-5 saat dinlenip sütü içine çekmesi için yeterli bir süredir.Ben akşam hazırlayıp ertesi gün akşam pişiriyorum yani 24 saat bekletiyorum.

Pişirmek üzere dolaptan çıkardığımızın böreğimizin üzerine büyükse 1,küçükse iki yumurtayı yarım çay kaşığı sıvı yağ ve şekerle karıştırıp (daha iyi kızarması için)sürüyoruz.180 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya değin pişiriyoruz ve mısraaaa ya dua ediyoruz :)

Afiyet olsun

mısracım deniycem çok sağol tatlım bende bunu yapıyordum ama sütü içine döküp bekletildiğini bilmiyordum çok sağol gerçekten tatlım alkisalkisalkis

rıca ederım arkadaŞlar Çok ekonomık,Çok kolay vede neredeyse bırebır su bÖreĞı tadında bır bÖrek oluyor.bır kez deneyın asla vazgeÇemeyeceksınız

anlaştık o zaman ama bak ben fal bakmayı felan bilmem sen bakarsın ona göre
kız eğer gelmezsen küserim bak senağlama

dur kız sen şimdi hemen yapmaya gidersin dur bana fikir ver klava:

yok kıssss yapmam merak etme :roflol:

tek başına tadı çıkmaz zati :dilcikar:

hem ben dün gece pofidik poğaça yaptım sıramı savdım kaydirigubbakcemile3

kızlar yemek yapmayı o kadar özlemişim ki anlatamam
eşimle işten 22:00 de çıkıyoruz o saatten sonra ancak aperatif yapıp yiyiyoruz
ama en kısa zamanda iş değiştireceğiz inş.
o zaman bende şunu yaptım bunu yaptım diyeceğim

gül en yakın ebn olduğuma göre ben hemen süpürgeme atlayıp geliyom

ay kar da yağmadıki kayarak gelsem kaydirigubbakcemile3

valla kız bende bekliyorum kar yağsada biri kayarak aşağıya gelse (aysen)
ama yok kız bari yağmurla gel bekliyorum kız valla senle keşke biraz daha yakın olsaydık süper olurdu senle buluşurduk pasta börek dedikodu sonra burdaki kızlara hava atardıknaniknaniknaniknanik

inşallah tatlım Allah herşeyi gönlüne göre verir inşallah :Saruboceq::1hug:

seni çok iyi anlıyorum gülüm bended özledim arkadaşlarımla dedikodu yapmayıkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…