MISRA NIN GÜL BÖREĞı*3 adet yufka
*1 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
ıç Malzeme;
Arzu ettiğiniz her malzemeyi kullanabilirsiniz ıspanak,patates,peynir...vs.Ben peynir kullanmayı tercih ettim.
*250 gr lor veya beyaz peynir
*ınce inciekıyılmış bir avuç maydanoz
*Az karabiber
Tarifin Hazırlanışı
Süt,yumurta ve çiçek yağımızı derin bir kasede karıştırıyoruz.
Daha sonra yufkalarımızı tam ortadan ikiye kesiyoruz.
Her parçayı hazırlarken geniş tarafının size bakması gerekir ki kolayca rulo yapabilelim.
Tezgahımıza serdiğimiz yarım yufkamıza yukarıda hazırladığımız sosu fırça yardımıyla sürüp,iç malzememizi yufkamızın geniş tarafının kenarına ince bir şerit halinde dağıtıyoruz.Daha sonra rulo yapıyoruz(sigara böreği sarar gibi)
Yaptığımız ilk ruloyu bildiğiniz gül şeklinde sarıp,yağladığımız tepsimizin ortasına koyuyoruz.
ıkinci yarım yufkamızıda rulo haline getirdikten sonra tepsimizin ortasındaki gülün etrafına doluyoruz.Yufkalar bitinceye değin bu şekilde hazırlayıp tepsinin içerisine yerleştiriyoruz.
Kalan sosumuzuda böreğimizin üzerine her yerine değecek şekilde döküyoruz.Tepsimizin üzerini streç film veya aliminyum folya ile kaplayıp buzdolabına kaldırıyoruz.4-5 saat dinlenip sütü içine çekmesi için yeterli bir süredir.Ben akşam hazırlayıp ertesi gün akşam pişiriyorum yani 24 saat bekletiyorum.
Pişirmek üzere dolaptan çıkardığımızın böreğimizin üzerine büyükse 1,küçükse iki yumurtayı yarım çay kaşığı sıvı yağ ve şekerle karıştırıp (daha iyi kızarması için)sürüyoruz.180 derece fırında üzeri nar gibi kızarıncaya değin pişiriyoruz ve mısraaaa ya dua ediyoruz :)
Afiyet olsun