bebek doğum kanalına girmemiş.yardımm...:(

zynmhm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
527
418
34
kızlar merhaba.

bugün dr kontrolüm vardı. 39. haftadayım. dr bebek doğum kanalına girmemiş 18 ağustos son gün kendi gelmezse 19 u yatış yaparsın suni sancıyla başlatırız doğumu dedi. suni sancı ihtimalini hiç düşünmemiştim ama ben ya. çok zor diyorlar.hele ki bir de sezeryana dönerse o sancılardan sonra ne yaparım bilmiyorum. bulunduğum şehirde yanımda kalıp yardımcı olabilecek kimsem de yok. ama dr normal istiyosun değil mi dedi evet dedim. normal olur o zaman dedi.
bebek son haftada doğum kanalına girer mi?bunun için bir şey yapabilir miyim?

ya da doğum kanalına girmeden suni sancıyla doğum yapabilir miyim?çok mu zor bu suni sancı.

bir de kilolu hamile kaldım şuan bayagı kilom var sezeryan benim için çok zor olur. bi akıl verin lütfen.

bir de dr alttan muayene etmedi. ultrasondan baktı. doğum kanalına girmemiş gibi dedi. alttan bakmadan sadece ultrasonda net görünüyor mu kanala girip girmediği.

Konuyla ilgili bir bilgim yok ama facebooktan ahmet akkoca yı izmir dogal dogum eğitmeni bul msj at ordan içini rahatlatacak şeyler söyleyebilir faceden takip ediyorum da sorulara cevap veriyor hep.

Merhaba,
Bebeğin kanala girmesine pilates topunda zıplamak yardımcı olabilir. Doktorunuz neden bu kadar acele ediyor? Herhangi bir sıkıntı mı var?

Merhaba,
Bebeğin kanala girmesine pilates topunda zıplamak yardımcı olabilir. Doktorunuz neden bu kadar acele ediyor? Herhangi bir sıkıntı mı var?
Bir sknti yok hatta sat 18 kasim. Ama dr um gelisimi onde dedi ultrasona gore sat 12 kasim yazdi ordan hesapliyor.

Bebek dogum kanalına girince dogum başlamış olur. Dktrnz acele ediyor sizi panikletmiş baska bsey deil. Kolay ve rahmin kolay açılması icin öneri verebilirim.benimde kızım 40+6 da dogdu artık son gün hiç açılma olmamıştı 1 satte bir sıcak suya girdim kasiklara sicak su tuttum.9 katta oturuyorum merdivenleri indum çıktım. Çömelip kalktım suya girdim ve o gün aksami sanci basladi bebek dogum kanalına girmişti. Bu yaptklarn sayesinde birde 50 tane hurma yedim niyet edip hurma zaten rahim açıyor cok etkisini görürsünüz.

benim bebegim sanci cekerken dogum kanalina indi yani son gunlerde hemde ilk gebeligim olmasina ragmen son anadek bekke bence

evet aslında dr biraz aceleci davranıyor sanki. bir sakıncası yoksa bir hafta beklemek istediğimi söyleyeceğim yarın. suni sancıdan ziyade sonrasında sezeryana dönerse diye korkuyorum. yanımda kalacak kimse de yok mahvolurum. dediklerini aynen uygulamaya başlayacagım. haftaya kadar belki kendi sancım gelir kendiliğinden doğum başlar da ben de bu strese girmem. danıştığım bir iki kişi de riske atma dr ne diyorsa kabul et kakasını falan yer zehirlenir dediler Allah korusun. korktum.
benim bebegim sanci cekerken dogum kanalina indi yani son gunlerde hemde ilk gebeligim olmasina ragmen son anadek bekke bence

canım senin kendi sancın mı geldi. yoksa suni sancı mı verdiler de o sırada indi bebeğin.

ha bide bende suni sanciyla dogurdum kanalada oyle girdi :)
yani senin de benim gibi hiç belirtin sancın falan yoktu da suni sancıyla mı başladı doğumun. yoksa hani suyun falan geldi ya da sancın geldi üstüne mi suni sancı verdiler. bir de nasıldı çok zor muydu :)

yani senin de benim gibi hiç belirtin sancın falan yoktu da suni sancıyla mı başladı doğumun. yoksa hani suyun falan geldi ya da sancın geldi üstüne mi suni sancı verdiler. bir de nasıldı çok zor muydu :)
canim 3 gunun sonunda dogdu kizim 2 gun evde sanci cektim dayanilmayacak kadar deyildi 3cu gun sancilarim siddetlendi aksama dogru hastaneye gittik 5 sm acilmam vardi acilmamin hizli olmasi icin suni sanciyi kabul ettim 4 saatte dogurdum :)

Anladım canım keşke benim de açılmam olsa yaa ( doğum kanalına girmeden de açılma oluyor yani. açılma alttan muayene ile anlaşılıyor değil mi. dr hiç alttan kontrol etmedi. sancı olmadan açılma olmaz ama değil mi. çok soru sordum ama cahillik işte :))

Hadi gozun aydin canim stresine degmedi dimi Allah yavruna hayirli saglikli uzun omurler versin. Darisi bizlerin basina.

hadi gozun aydin canim tebrikler

Öncelikle bebeğini Allah bağışlasin....bende senin durumundayim 39 haftadayım bebek doğum kanalına inmemiş.doktor sezaryen dedi bende normal istiyorum fakat bebeğim 3800 normal doğum olur mu beklemeli miyim...ne yaptinda bebeğin indi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…