Bebek çorbası

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.603
5.552
358
36
Kızlar merhaba. Bebeğim 7 aylık oldu ve doktor tavsiyesi ile sebze çorbası tadimlarina başlayacağız. Kontrolde neyi nasıl vermem gerektiğini anlatırken blender tercih etmiyorum, mercimek çorbası hariç blender pek kullanma dedi. Tamam diyip çıktım ama sonra blender kullanmadan sebzeleri nasıl parcalayacagim diye düşündüm kaldım. Bilgisi tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.

Taneli yemeyi öğrensin diye muhtemelen öyle demiştir.
Mercimekte veya ezo gelinde taneli sevenler , içeriği biraz özensin kıvamlansın diye keki çırpmak için kullandığımız aparat ile karıştırıyorlar. Eskiden kevgirden geçirirlerdi. Bizde metal vardı annem döker karıştıra karıştıra süzdürürdü.
Blender kullansan bile çok kısa çalıştırıp bırakacaksın
İçine patates havuç atıyorsan rendeleyip veya çok küçük doğrayıp koyabilirsin mercimekte

açıkçası ben sebze çorbası vereceksem hep blender verdim içini az taneli bırakmış olabilirim. Ama bütün gün blender çorba ile beslemediğim için sorun olmadı. Sabah kahvaltılarında önüne peynir zeytin salatalık yumurta sarısı yanına azıcık muhallebi. Öğlen sebze çorbası akşam da haşlanmış sebzeler köfteler vs blw ile karışık gittim o yüzden de blender kullanırken rahatsız hissetmedim kolayıma geldi.
Çorbayı tamamen kemik suyuyla yapıyordum. İçine ciğer et veya kıyma kullandım. Bulgur mercimek pirinç. Ve çeşitli sebzeler. Gün içinde bu tarz bir çorbayı hala mutlaka blenderlı içiririm.

Normalde cam rende vs kullanabilirsin yemek seçip seçmediğini iştahlı bir bebek olup olmadığını az çok biliyorsunuzdur.
çevremdeki çocuklarının geneli blenderda çekilmiş çorbalar tükettiler ama katı gıdada da bahsedildiği gibi sorun yaşamadılar siz sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız mercimeği ezerek verebilirsiniz hafif pütürlü kalıyor blenderla aynı mantık aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…