Bebek beslenmesi

busenurr

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
14
2
25
38 günlük bebeğim var. Belki bir saat memede tutuyorum, aktif emdiğinide düşünüyorum ama yeterli olmuyor. Memede uyuyor emmeyi de bırakıyor ama yerine yatırınca hemen uyuyor. Emzirdikten sonra bide sağıp bıberonla veriyorum onu da içiyor o şekilde uyuyor anca. Acaba doymadiğı için mi öyle yapıyor yoksa biberona alıştığı için midir

38 günlük bebeğim var. Belki bir saat memede tutuyorum, aktif emdiğinide düşünüyorum ama yeterli olmuyor. Memede uyuyor emmeyi de bırakıyor ama yerine yatırınca hemen uyuyor. Emzirdikten sonra bide sağıp bıberonla veriyorum onu da içiyor o şekilde uyuyor anca. Acaba doymadiğı için mi öyle yapıyor yoksa biberona alıştığı için midir
Emzirirken biberon kullanmamanızı tavsiye ederim. Bir süre sonra bebeğiniz meme emmeyi reddedebilir. Bebeğiniz ne güzel emiyor, yetmediğine nasıl kanaat getirdiniz? Kilosu mu düşük, gelişimi mi geri? Eğer boyu kilosu normal ise yetmiyor diye evham yapmanıza gerek yok. İstedikçe emzirmeye devam edin ve biberon,emzik kullanmaktan sakının.

Aranarak ağlıyorsa süt yetmiyordur canım. Mızırdanıp ağlıyorsa, ayaklarını kendine çekiyorsa gazı olabilir kabızlığınız yoksa.
Ortodonti alanında onay almamış emzik, yavaş akışlı meme yapısıyla uyumlu biberon değilse elindekiler kullanma canım meme reddi yaşayabilirsin.

Bende sizin gibiydim geceleri uyku falan kalmamıştı ben diyorum sütüm var sonra baktım çocuğa yetmiyor mama vermeye başladım sizin sanırım sütünüz var bebek küçük olduğu için emerken çok yoruluyordur emzirirken topugunu çenesini burnunu sıkın uyandirin kaliteli emsin benimki biberonla içince emmeyi reddettmedi çok şükür ama siz dikkatli olun kaşık yada siringayla verebilirsiniz sagdiginiz sütü

Emzirirken biberon kullanmamanızı tavsiye ederim. Bir süre sonra bebeğiniz meme emmeyi reddedebilir. Bebeğiniz ne güzel emiyor, yetmediğine nasıl kanaat getirdiniz? Kilosu mu düşük, gelişimi mi geri? Eğer boyu kilosu normal ise yetmiyor diye evham yapmanıza gerek yok. İstedikçe emzirmeye devam edin ve biberon,emzik kullanmaktan sakının.
Çünkü memeden bıraktıktan sonra hemen uyanıyor asla deliksiz uyumuyor biberonla dedteklemedigim sürece. Bir saat emzireyim sonra ne kadar süt verirsem vereyim yine içiyor

Bende sizin gibiydim geceleri uyku falan kalmamıştı ben diyorum sütüm var sonra baktım çocuğa yetmiyor mama vermeye başladım sizin sanırım sütünüz var bebek küçük olduğu için emerken çok yoruluyordur emzirirken topugunu çenesini burnunu sıkın uyandirin kaliteli emsin benimki biberonla içince emmeyi reddettmedi çok şükür ama siz dikkatli olun kaşık yada siringayla verebilirsiniz sagdiginiz sütü
İki türlü de denedim kaşıkla verirken sütun yarısını püskürüyor. Şırıngayla verdiğinde de ağzının yanından akıyor malesef

Çünkü memeden bıraktıktan sonra hemen uyanıyor asla deliksiz uyumuyor biberonla dedteklemedigim sürece. Bir saat emzireyim sonra ne kadar süt verirsem vereyim yine içiyor
Daha 38 günlük bebe deliksiz fosur fosur uyumaması normal. Lütfen aceleci olmayın. Anne sütünün sindirimi kolaydır. İstedikçe emzirmeye gayret edin inşallah. Minicik bebe bi yandan içer bi yandan işer yani. Biberon ve emzik dediğim gibi meme reddine sebep olabiliyor. Vermeseniz çok güzel olur. Rahatsız pozisyonlarda emzirmeyin, böylece emzirirken siz de dinlenirsiniz. Bol bol yastıkla arkanızı destekleyin veya yatarak emzirebilirsiniz. Yatarak emzirince yataktan sıvışmak da daha kolay oluyor, çünkü kucağınızdan yatağına bırakmamış oluyorsunuz. Tabi dikkat edin yatak yorgan çok dibinde olmasın bebişin ayrılacağınız zaman.

Birçok bebek memeden ayrılınca uyanır. Hele 38 günlük daha dünyaya geldiğinin farkında değil ki o.
Şuan en huzur bulduğu yer meme oradan ayrılınca huzursuzlanması normal.
Hiçbir şeye takılmayın tek kıstas kilo alması. Gerekirse haftada 1 götürün sağlık ocağına tartın. Eğer aşıyorsa doyuyordur. İsterse memeden ayırınca uyansın isterse ağlasın bu bebek doyuyor kilo aldığı sürece. Diğerlerinin sebebi daha dünyaya uyum sağlayamıyor ve huzursuz.
Süt vermeye devam ettikçe memeden uzaklaşacak. Ve daha büyük bir sorunla karşılaşacaksınız.

Ayrıca kızım aşırı aşırı aşırı uzun emiyor. Onu emzirirken telefonla oynuyorum genelde.saati oradan hesaplıyorum. Ve dün 6 7 saatten fazla emmiş düşünün. Onun üstüne süt sağıp versem de içer. Daha önce çok sütüm var ziyan olmasın diye yaptım 1 hafta kadar. Hem emiyordu hem içiyordu. Bir zaman sonra içmek daha kolay gelip emmekle uğraşmayacak dedi hemşire ve bıraktım.
Seviyor emmeyi çünkü. Saatlerce versem bana mısın demiyor. Hatta o kadar çok emiyor ki. Emiyor kusuyor. Sonra yine emiyor. Fazla geliyor çünkü.

Benim bebeğimin kilo alışı iyiydi. Ve dediğiniz gibi emdikçe emerdi. Bir kere denedim bakayım kaç saat emecek diye. 3 küsür saat emdi, uyurken de emdi. Anne sütü bu sonuçta bir zararı yok. Bir tek hava yutunca gaz oluyor. Çok normal bunu sadece bebeğin karnını doyurmak olarak görmeyin. Emzirirken aynı zamanda bebeğinizle bir bağ kuruyorsunuz, sevgi,ilgi,şefkat, güven ihtiyacını da karşılıyorsunuz. Sıcacık ana kucağında süt emmek gibisi yok şu an onun için. Hatta böyle tam meme ağzından düşerken hemen uyanır cork cork çekmeye devam ederler bir sıçrayıp. Sizden ayrılmak da istemiyor haliyle, 9 aydır sizinleydi her an. Ve daha çok yeni dünyaya geldi. Ilk zamanlar çok normal. Kilosu,boyu, gelişimi iyi ise bırakın istediği kadar emsin. Okula gidene kadar emecek hali yok ya annesi. Geçici dönemler bunlar. Anne sütünün ve emzirmenin çok faydaları var. Şööyle seve seve koklaya koklaya emzirmek çok güzel bir şey. Hayırlı olsun, Allah yardımcınız olsun. Anlatırken özledim bile, zaman geçiverdi.

İki türlü de denedim kaşıkla verirken sütun yarısını püskürüyor. Şırıngayla verdiğinde de ağzının yanından akıyor malesef
Üst üste verilen Biberon meme reddi yapar ve aktif emmesini engeller. Bir süre sonrada bir tercih yapar . Biberon yerine kaşık biberon deneyin. Bebekler nekadar verirseniz içer biberonla. Bende hem emzirdim hemde mama verdim bir süre 2. Ay kilo alımı çarpı 2 olunca anladimki sütüm yeterli takviye verdiğim fazla geliyor. Fakat bebeğim onuda içerdi hep. Hiç itiraz etmezdi. Yetip yetmediğini bebeginize kilo alımından ve çişli bez miktarından anlaşılır. Bebeğiniz aylık 600-1000 Gr alıyorsa 0-3 ay sütünüz yeterlidir. Benimki 2. Ay 1700 Gr almıştı takviyeli. diğer ay 550 Gr aldı mama miktarını azalttım fakat devam ettim.. azaltarak bitirdim mamayi giderek kilo alımıda hızlandı . Çünkü emme süresi uzadı .

X