Arkadaşlar yeni doğum yaptım, bebeğim 37. Haftada doğdu. 1 hafta küvezde kaldı o süreçte arttırarak 50-60 ml ye kadar mama( benim sütüm de dahil) verilmiş.
Küvezden bebek takip odasına çıktığında hemşire biberon verecek misin dedi hayır emziricem sadece ama daha tam olarak ememiyor dedim. O da O zaman şırıngayla ver dedi. Orda 1 gece kaldık şırıngayla vermeyi öğretti. Sonra eve çıkarken ne kadar vereyim dedim, o da 45 ml ike 60 ml arası ver dedi. Ben de 1 haftadır şırıngayla 50ml-60 ml arası veriyordum ve doyuyordu.
Ancak bugün yine şırıngayla verirken (şırınga da kendi çekemiyor, bir zaman sonra şırınga sıkışıyor benim itmem gerekiyor) ben yuttu zannedip sıkmışım meğer ağzında tutuyormuş aniden bi püskürttü az kalsın boğuluyordu. Morardı, kızardı... annem yanımdaydı Allahtan. Fakat 1 hafta sonra gidecek ve ben şırıngayla yine aynı şeyi yaşarsam, nereye kadar böyle şırıngayla doyurucam diye biberona geçtim.
İlk kez biberonla doyurduk ama bu sefer de doymak bilmedi. 60 ml ya da en fazla 70 ml yiyen bebek neredeyse 120 ye kadar içti. Versen daha da içecekti. Sonra da karni ağırdı sanırım çok ağladı, durup durup ağladı. Uyuyamadı bi türlü. Tecrübeli anneler bebeğim 37 haftalık doğdu ve şuan 15 günlük nasıl beslemeliyim? Kendi ağzını kaptana kadar vermeli miyim yoksa bu haftadaki bebeğin maksimum bi sınırı var mıdır?
Cevabımı alayım konu öyle kalksın ya da taşınsın bari
Daha çok o kadar içermez ki. Mamaların üzerinde haftasına göre ne kadar vermen gerektiği yazıyor. Uzun zaman geçtiği için hatırlamıyorum.Arkadaşlar yeni doğum yaptım, bebeğim 37. Haftada doğdu. 1 hafta küvezde kaldı o süreçte arttırarak 50-60 ml ye kadar mama( benim sütüm de dahil) verilmiş.
Küvezden bebek takip odasına çıktığında hemşire biberon verecek misin dedi hayır emziricem sadece ama daha tam olarak ememiyor dedim. O da O zaman şırıngayla ver dedi. Orda 1 gece kaldık şırıngayla vermeyi öğretti. Sonra eve çıkarken ne kadar vereyim dedim, o da 45 ml ike 60 ml arası ver dedi. Ben de 1 haftadır şırıngayla 50ml-60 ml arası veriyordum ve doyuyordu.
Ancak bugün yine şırıngayla verirken (şırınga da kendi çekemiyor, bir zaman sonra şırınga sıkışıyor benim itmem gerekiyor) ben yuttu zannedip sıkmışım meğer ağzında tutuyormuş aniden bi püskürttü az kalsın boğuluyordu. Morardı, kızardı... annem yanımdaydı Allahtan. Fakat 1 hafta sonra gidecek ve ben şırıngayla yine aynı şeyi yaşarsam, nereye kadar böyle şırıngayla doyurucam diye biberona geçtim.
İlk kez biberonla doyurduk ama bu sefer de doymak bilmedi. 60 ml ya da en fazla 70 ml yiyen bebek neredeyse 120 ye kadar içti. Versen daha da içecekti. Sonra da karni ağırdı sanırım çok ağladı, durup durup ağladı. Uyuyamadı bi türlü. Tecrübeli anneler bebeğim 37 haftalık doğdu ve şuan 15 günlük nasıl beslemeliyim? Kendi ağzını kaptana kadar vermeli miyim yoksa bu haftadaki bebeğin maksimum bi sınırı var mıdır?
Canım sadece kendi sağdığım süt. Ama o bile fazla di mi?Bulunduğun şehirde bir emzirme danışmanı bul Nehircim ve feyste emzirme sanatı diye bi grup var ona üye ol,ayrıntılı sor çok güzel yardımcı olurlar sana.
Ben doğduklarından itibaren sadece anne sütü verdim mama hiç kullanmadım bilmiyorum ama bahsettiğin miktarlar yenidoğan için çok fazla,o kadar mama alırsa emme ihtiyacı hissetmez tokluktan uzun uzun uyur sanki.
Mama hiç vermedim kendi sağdığım süttü ama yine de fazla sanırım...Bulunduğun şehirde bir emzirme danışmanı bul Nehircim ve feyste emzirme sanatı diye bi grup var ona üye ol,ayrıntılı sor çok güzel yardımcı olurlar sana.
Ben doğduklarından itibaren sadece anne sütü verdim mama hiç kullanmadım bilmiyorum ama bahsettiğin miktarlar yenidoğan için çok fazla,o kadar mama alırsa emme ihtiyacı hissetmez tokluktan uzun uzun uyur sanki.
Evet çok hızlı içti biberonda doymadı gitti...Biberon ucu çektikçe gelenlerden değil mi
Kolay akıyorsa içtikçe içer hızlıca
Canım sadece kendi sağdığım süt. Ama o bile fazla di mi?
Hiç mama vermedim henüz ama memede doymadan uyuya kalıyor ya da tam çekemediğinden çok ağlıyor. Hemşire şuan memede doyması imkansız ek olarak ver sütünü dedi. Ben de maksimum yarım saate yakın memede tutup kalanı şırıngayla veriyordum.Bol bol emzirdikçe sütünüz gelecek gelmiyorsa bile emzirin benimde gelmedi emdikçe gelmeye başladı pompaylada sıkın bence biberon yada şırınga vermeyin memeye alışsın..çok yeşere korkmayın o çürütüp atıyor zaten çok yedi karnı ağrıdı diye düsünmeyin. .benim bebeğim 36 haftalık doğdu ama küvezde kalmadı 3 gün sütün gelmedi ama mamada vermedim hastane de verin demedi sütüm olmadığı halde emzrdim ve o sayede geldi sütün ayrıca sen emzirdikçe o alışacak öğrenecek annesi içini ferah tut
Ucunu değiştirin onunEvet çok hızlı içti biberonda doymadı gitti...
Hiç mama vermedim henüz ama memede doymadan uyuya kalıyor ya da tam çekemediğinden çok ağlıyor. Hemşire şuan memede doyması imkansız ek olarak ver sütünü dedi. Ben de maksimum yarım saate yakın memede tutup kalanı şırıngayla veriyordum.
Merhaba bende ilk günler şiringa ile verdim sütü,benimkide çekemiyordu diğer türlü ben sıkınca boşa gidiyordu süt ben serçe parmağımı ağzına sokuyordum şiringa ile birlikte o zaman meme emer gibi çekiyordu. Tam hatırlamıyorum ama momy finger yöntemi sanırım netten bakın lütfen.Arkadaşlar yeni doğum yaptım, bebeğim 37. Haftada doğdu. 1 hafta küvezde kaldı o süreçte arttırarak 50-60 ml ye kadar mama( benim sütüm de dahil) verilmiş.
Not: Ben mama vermedim hiç, memede çok çekmiyor sağıp veriyorum hep. Bi yarim saat de memede kalıyor.