Bebek beslenmesi (tecrübeli anneler)

Benim bebiş 7 aylık oldu. Sağdığım sütü ya da mamayı hala şırıngayla veriyorum bir süre sonra eliniz alışıyor. Bebek yuttukça şırıngayı ittirebilirsiniz.

Benimde iki çocuğum 37. Haftada doğdu 40. Haftaya kadar emme refleksleri tam olarak gelişmeye biliyormuş ben ilk çocuğumda bilemedim belli bir zaman sonra emmiyor dedim biberona geçtim çok büyük hata etmişim ikincide sürekli denedim emdi sizde sürekli deneyin emsin emmesini istiyorsanız eger

Kaşıklı yenidoğan biberonları var..
Ondan alabilirsiniz...
Bazen videolarda denk geliyorum...
Onla Daha rahat besliyorlar

Mama mı veriyorsun kendi sütünü mü orasını tam anlayamadım. 120 cc yenidoğan için aşırı fazla, 1. Haftada mideleri kayısı kadar (45-60 cc), 1. Ayda ise yumurta kadar (80-150 cc). Bence o kadar süt verme, yazık ağrıdan da uyuyamamış baksana.

Bu arada ben en az 40 dk emzirirdim. İlk haftalar da emmesi zaten çok iyi olmuyor, emdikçe geliştiriyor.

Bebegim suan 5.buçuk aylik.ve bugüne kadar anne sutu. Ben hiç kimseyi dinlemedim.sürekli emzirdim.Hic bir şey yapmadım.bu emzirmeden sonra bile durumu saydım.dondurucuya kaldırdım.iyiki kaldırmıştı.Çünkü suan ters ve üzüntü yüzünden 1 menem çekildi ve ben 1 memeyle ve dolaptaki sutlerlerle .6 ayı dolmasını bekliyoruz.diyeceğim.suki sürekli emzir.o memeyi hissedecektir.ve emme refleksi gelişecektir..

illa biberon kullanmak istiyorsan medela calma biberon kullan meme reddi yasamazsin. diğer biberonlar kolaya alistiracagi için meme reddine neden olabilir.

Kendi sütümü veriyorum , ilk zaman az geldiği için küvezde mama verdiler benim sütüm çoğaldıkça onu sağıp yolladım. Aynen Bi dahaki sefer her zmaan içtiği kadar verdim. Daha rahattı.

Meme uçlarım kötü oldu satmaktan ve emzirirken aşırı sıkıştırmasından dolayı. Emmesi orta seviye ama çabuk sıkılıyor ve uyuyor doymadı gibi zannediyorum.

Evet emsin istiyorum ama çok çabuk uyuyor memede 20 dk içinde sanki doymadı gibi geliyor. Bebeğim zaten küçük ve 2530 doğdu yeni 2670 olmuştu. Kilo alması lazım.

Canım sadece kendi sağdığım süt. Ama o bile fazla di mi?
Kendi sağdığınız süt fazla gelmez 120 çok değil bence. İçiyorsa verin ama emzirmeden sonra verin. Benim bebeğimde 120 hatta 200 ml içiyordu yeni doğan düşünün. Ama süt içiyordu. Tavsiyem mamayı 50-60 ml üzerinde vermeyin. Mama karın ağrısı yapar, çünkü sindirimi anne sütü gibi kolay değil. Sütünüz az da olsa emzirin. Emzirmeden sonra doymazsa mama verin.
2 hafta sonra kilo ölçünü yapılır zaten, nerde hata yaptığınızı görürsünüz. Siz
Sütünüzü artırmaya bakın. Hurmana still tee var, bana çok iyi gelmişti. Sonra eczaneden ya da e bebekten malt içecekleri alabilirsiniz. Onlar da çok etkili. Bol bol komposto için. Özellikle kırmızı erik ve kayısı. Şekersiz içerseniz daha iyi olur. Ya da az şekerli. Bu dediklerimden sonra sütünüzün artmaması imkansız. Ben sağardım tek göğsümden 300 ml süt gelirdi düşünün.

120 çok çok fazla. Şöyle diyim benim obur bir bebeğim var. Doktor 1 aylık bebeğin 90 cc yemesini beklemeyiz demişti. Ona ragmen yiyordu. Düşün 1 aylik bebeğe 90 a çok demişti. Doktora danış bence kilosuna göre bir şey der. Ama ilk aylarlar emme refleksi var, gaz sancısı olunca da emmek istiyorlar. Aç olduğu için yememistir okadarini. Şırıngayı doğru bulmuyorum ben. Endişelerin varsa araştır anne göğsüne en yakın biberonu al. Ve tecrubelerim şu yönde biberon olayı bebekle alakalı. Alışan alışıyor, alışmayan da var hem biberon hem annesinden beslenen yani.

Maksimum 50 cc kadar verin. Fazlası rahatsiz eder oglum 11 aylık 120 cc içiyor mama şu an 1 öğünde.
Sütü biberondan icti diyelim hala aranıyor,o zaman memeyi verin onu emsin.
Biberonunuz da yavaş akışlı olsun illaki kullanacaksanız.

Meme uçlarım kötü oldu satmaktan ve emzirirken aşırı sıkıştırmasından dolayı. Emmesi orta seviye ama çabuk sıkılıyor ve uyuyor doymadı gibi zannediyorum.
Ilk süt bebeklerin su ihtiyacını gideriyormus.2ci alan süt uyku yapıyormuş.en son sarim tirwk üstte hem doyucu hemdenkilo almasını sağlıyorum.Ben hep sutumu 30 cc sagardim.sonra verirdim.bebegime.doktorumuz öyle demişti.ve oglumun gelişimi hep öndeydi.

Çok fazla veriyorsun 120 ml aşırı o çocuğa kaç saate bir besliyorsun
Öncesinde emzir sonra biberonla ver ve her ağlamasını aça bağlama gazı olabilir çıkarsa bile gazı hala olabilir iki aylık Bebek’e 2 saate bir 60 versen yeter sen daha 15 günlük diyorsun

Memeyi vermeden önce 10 cc olsa bile sağ biberona.sonrada bebeğini emzir.uyku yapacak sutu icirmedigin için daha cok emmecektir

Bizim çocuk doktorumuz.ogluma 30 cc yeter demişti ilk zamanlar için diyorum. Tabi

Benim bebeğim de aynı haftalarda doğup yoğun bakımda kaldı. Bana doktor mama da ver dediği için mama da verdim arada. Ama eğer senin sütün varsa öyle böyle memeyi çekmeye alışacaktır diye düşünüyorum. Tavsiyem önce emzir acıkınca, sonra baktın yoruldu çekemiyor o zaman sağıp kalanını ver. Ben doyunca bırakacağını düşünüyorum neticede hiçbirimiz ölçerek anne sütü vermiyoruz bebek bir şekilde emiyor emiyor bırakıyor. Emme güdüsünü tatmin etmek için biberonu çekip haddinden fazla içse fazlasını çıkarıyor zaten.

Yarım saat memede kalması çok normal. Memeye alıştırmazsanız hep biberon ister emmeyi tamamen bırakır.

Çabuk sıkılıyor değil yoruluyordur bir de kokun ona huzur veriyordur o yüzden memede uyur. Arada topuğunu sık, çenesini gıdıkla uyandır devam etsin. Ben eve çıktıktan sonra mamayı biberonla verdim ama sütümü sağmadım dışarı çıktığım zamanlar dışında. Ver emin bence. Memenin koyu renkli kısmını olduğu gibi vermeye gayret et, iki parmağının arasına o kısmı sıkıştır ver.

Benimkiler 34 haftalık doğdu

40 CC demişti bize ama vb benimkiler iştahlı idi 90-120 CC arası çiyorlardi.hazimsizlik çekiyorlardı.

Bu arada ikisini bir arada yarim saat emzirdiğimi bilirim.2 ayın sonunda sadece emziriyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…