Bebek beslenmesi (tecrübeli anneler)

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.171
Arkadaşlar yeni doğum yaptım, bebeğim 37. Haftada doğdu. 1 hafta küvezde kaldı o süreçte arttırarak 50-60 ml ye kadar mama( benim sütüm de dahil) verilmiş.

Küvezden bebek takip odasına çıktığında hemşire biberon verecek misin dedi hayır emziricem sadece ama daha tam olarak ememiyor dedim. O da O zaman şırıngayla ver dedi. Orda 1 gece kaldık şırıngayla vermeyi öğretti. Sonra eve çıkarken ne kadar vereyim dedim, o da 45 ml ike 60 ml arası ver dedi. Ben de 1 haftadır şırıngayla 50ml-60 ml arası veriyordum ve doyuyordu.

Ancak bugün yine şırıngayla verirken (şırınga da kendi çekemiyor, bir zaman sonra şırınga sıkışıyor benim itmem gerekiyor) ben yuttu zannedip sıkmışım meğer ağzında tutuyormuş aniden bi püskürttü az kalsın boğuluyordu. Morardı, kızardı... annem yanımdaydı Allahtan. Fakat 1 hafta sonra gidecek ve ben şırıngayla yine aynı şeyi yaşarsam, nereye kadar böyle şırıngayla doyurucam diye biberona geçtim.

İlk kez biberonla doyurduk ama bu sefer de doymak bilmedi. 60 ml ya da en fazla 70 ml yiyen bebek neredeyse 120 ye kadar içti. Versen daha da içecekti. Sonra da karni ağırdı sanırım çok ağladı, durup durup ağladı. Uyuyamadı bi türlü. Tecrübeli anneler bebeğim 37 haftalık doğdu ve şuan 15 günlük nasıl beslemeliyim? Kendi ağzını kaptana kadar vermeli miyim yoksa bu haftadaki bebeğin maksimum bi sınırı var mıdır?

Not: Ben mama vermedim hiç, memede çok çekmiyor sağıp veriyorum hep. Bi yarim saat de memede kalıyor.

Cevabımı alayım konu öyle kalksın ya da taşınsın bari :anne:

Son düzenleme:
Arkadaşlar yeni doğum yaptım, bebeğim 37. Haftada doğdu. 1 hafta küvezde kaldı o süreçte arttırarak 50-60 ml ye kadar mama( benim sütüm de dahil) verilmiş.

Küvezden bebek takip odasına çıktığında hemşire biberon verecek misin dedi hayır emziricem sadece ama daha tam olarak ememiyor dedim. O da O zaman şırıngayla ver dedi. Orda 1 gece kaldık şırıngayla vermeyi öğretti. Sonra eve çıkarken ne kadar vereyim dedim, o da 45 ml ike 60 ml arası ver dedi. Ben de 1 haftadır şırıngayla 50ml-60 ml arası veriyordum ve doyuyordu.

Ancak bugün yine şırıngayla verirken (şırınga da kendi çekemiyor, bir zaman sonra şırınga sıkışıyor benim itmem gerekiyor) ben yuttu zannedip sıkmışım meğer ağzında tutuyormuş aniden bi püskürttü az kalsın boğuluyordu. Morardı, kızardı... annem yanımdaydı Allahtan. Fakat 1 hafta sonra gidecek ve ben şırıngayla yine aynı şeyi yaşarsam, nereye kadar böyle şırıngayla doyurucam diye biberona geçtim.

İlk kez biberonla doyurduk ama bu sefer de doymak bilmedi. 60 ml ya da en fazla 70 ml yiyen bebek neredeyse 120 ye kadar içti. Versen daha da içecekti. Sonra da karni ağırdı sanırım çok ağladı, durup durup ağladı. Uyuyamadı bi türlü. Tecrübeli anneler bebeğim 37 haftalık doğdu ve şuan 15 günlük nasıl beslemeliyim? Kendi ağzını kaptana kadar vermeli miyim yoksa bu haftadaki bebeğin maksimum bi sınırı var mıdır?

Bulunduğun şehirde bir emzirme danışmanı bul Nehircim ve feyste emzirme sanatı diye bi grup var ona üye ol,ayrıntılı sor çok güzel yardımcı olurlar sana.

Ben doğduklarından itibaren sadece anne sütü verdim mama hiç kullanmadım bilmiyorum ama bahsettiğin miktarlar yenidoğan için çok fazla,o kadar mama alırsa emme ihtiyacı hissetmez tokluktan uzun uzun uyur sanki.

Daha çok o kadar içermez ki. Mamaların üzerinde haftasına göre ne kadar vermen gerektiği yazıyor. Uzun zaman geçtiği için hatırlamıyorum.
Ama bu esnada bol bol emzir ve bende humana emziren anneler için çayı çok iyi gelmişti sütüm artmıştı. Denemeni öneririm.

Bulunduğun şehirde bir emzirme danışmanı bul Nehircim ve feyste emzirme sanatı diye bi grup var ona üye ol,ayrıntılı sor çok güzel yardımcı olurlar sana.

Ben doğduklarından itibaren sadece anne sütü verdim mama hiç kullanmadım bilmiyorum ama bahsettiğin miktarlar yenidoğan için çok fazla,o kadar mama alırsa emme ihtiyacı hissetmez tokluktan uzun uzun uyur sanki.
Canım sadece kendi sağdığım süt. Ama o bile fazla di mi?

Mama hiç vermedim kendi sağdığım süttü ama yine de fazla sanırım...

Bol bol emzirdikçe sütünüz gelecek gelmiyorsa bile emzirin benimde gelmedi emdikçe gelmeye başladı pompaylada sıkın bence biberon yada şırınga vermeyin memeye alışsın..çok yeşere korkmayın o çürütüp atıyor zaten çok yedi karnı ağrıdı diye düsünmeyin. .benim bebeğim 36 haftalık doğdu ama küvezde kalmadı 3 gün sütün gelmedi ama mamada vermedim hastane de verin demedi sütüm olmadığı halde emzrdim ve o sayede geldi sütün ayrıca sen emzirdikçe o alışacak öğrenecek annesi içini ferah tut 🤗

Ben bebeğime ilk ay 30cc verdim her 3 saatte 1. 120 cok fazla onun mide kapasitesi için maksimum 60 verin bence 3 saatte 1. Çok fazlasında rahatsız eder bebepş

İlk yorum yapan arkadaşın dediği gibi emzirme danışmanı ile ilerleyin. Burada çok fazla bilgi kirliliği olacaktır.
Biberon emzik meme reddi sebebidir.
Biberona karşı koyamadigi için ne kadar verirseniz içer.
Kaşıkla da verebilirsiniz. Eds yöntemini araştırın.
Umarım sadece meme olarak ilerlersiniz zira mama işi oldukca meşakkatli

Canım sadece kendi sağdığım süt. Ama o bile fazla di mi?

Evet fazla bence o süt. Kaşık biberon var internette ona bak,çok zorlanırsan onu kullan. Biberon akışına alışırsa meme emnek zor gelir,memeyi tutmaz. Ten teması yap. Sen üst kısmını soyun onu da kucağına al ,beyaz gürültü aç emzirmeye çalış o kadar süt içerse seni emmez. Gak guk deyince memeye al gerekirse saatlerce emzir,sağma işi çok zor

Bol bol emzirdikçe sütünüz gelecek gelmiyorsa bile emzirin benimde gelmedi emdikçe gelmeye başladı pompaylada sıkın bence biberon yada şırınga vermeyin memeye alışsın..çok yeşere korkmayın o çürütüp atıyor zaten çok yedi karnı ağrıdı diye düsünmeyin. .benim bebeğim 36 haftalık doğdu ama küvezde kalmadı 3 gün sütün gelmedi ama mamada vermedim hastane de verin demedi sütüm olmadığı halde emzrdim ve o sayede geldi sütün ayrıca sen emzirdikçe o alışacak öğrenecek annesi içini ferah tut 🤗
Hiç mama vermedim henüz ama memede doymadan uyuya kalıyor ya da tam çekemediğinden çok ağlıyor. Hemşire şuan memede doyması imkansız ek olarak ver sütünü dedi. Ben de maksimum yarım saate yakın memede tutup kalanı şırıngayla veriyordum.

Hiç mama vermedim henüz ama memede doymadan uyuya kalıyor ya da tam çekemediğinden çok ağlıyor. Hemşire şuan memede doyması imkansız ek olarak ver sütünü dedi. Ben de maksimum yarım saate yakın memede tutup kalanı şırıngayla veriyordum.

Yenidoğan bebek sadece doymak için anne memesinde kalmaz,bildiği güvendiği tek yer orası olduğu için orda kalmak ister. Hemşire yanlış yönlendirmiş,ben iki çocuğumu da gerektiğinde saatlerce emzirdim,yemek yapamayınca dışardan söyledim. Çünkü yenidoğan sadece memede uyur kısa emer beşiğe koydun mu uyanır. Şuan oğlum dört aylık daha yeni yeni bi on dakika oyalanıyor.

Avent'in yenidogan akisli biberon emzigi var. Ben biberonunu aldim. Anne gogsu hissi veren natural biberondan. Cok yavas akisli bir biberonmus. Yenidogan icin idealmis. Sanirim bebegin biberondan icerken zorlanmasi gerekiyor. Cunku memeden akis yavas oldugu icin biberon hizli gelince, bir sure sonra ugrasmak istemeyip memeyi birakiyorlarmis.

Tecrübeli anne geldiii 😁😁
Kayınvalideme tek dua etme sebebim olabilir bu bana öğrettiği yöntem.
Arkadaşım benim de sütüm yetmezdi ve mama alsin da istemezdim.
Biberona alismasini da tabi.
Saatini miktarını hatırlamıyorum ama, onu sen zaten ayarlarsın.
Her emzirdiğimde meme arasından siringayla mama da verirdim, evet baya yorucu bir yöntem, bir yandan bebeği, memeyi ve siringayi tutup beslemek.
Ama değer, çünkü mama geldikçe, daha uzun emiyor.
Emdikce de süt daha fazla salgılanıyor.
Her meme aradığında veriyordum, ama mama miktarını hatırlamıyorum.
Zaten süt de emdiği için o sırada, net bilmem imkansız.
Ama manaya, biberona alismasin diyorsan bu yöntemle ver derim, emdiği için o sıra da yutma refleksi de oluyor çünkü..
Güle güle büyüsün minik 😍😍

Mama vermiyorsunuz şimdi gördüm, o zaman aynı yöntemle sagdiginiz sütü de verebilirsiniz.

Biberonun akışı kolayına gelmiştir annesi 😍 zamanla bu emme doyma durumu düzene girer sen göğsünde tutabildiğin kadar tut. Kilo alımına göre ilerlersin. İlk aylar yerimden kalkmadan emziriyordum sağım yapmak daha zor. Bebeğinde emmeye alışır pes etme. Fışkırır tarzda kusması devam ederse doktora danışırsın reflüden olabiliyor çünkü ama seninki ağzında tutmuş sütü bir daha olmaz inşallah sağlıkla büyüsün

Not: Ben mama vermedim hiç, memede çok çekmiyor sağıp veriyorum hep. Bi yarim saat de memede kalıyor.

Merhaba bende ilk günler şiringa ile verdim sütü,benimkide çekemiyordu diğer türlü ben sıkınca boşa gidiyordu süt ben serçe parmağımı ağzına sokuyordum şiringa ile birlikte o zaman meme emer gibi çekiyordu. Tam hatırlamıyorum ama momy finger yöntemi sanırım netten bakın lütfen.
Bebeğim 38 haftalık doğdu 5 gün sonra gittiğimizde en fazla 3 saatte bir 50-60 cc içmeli demişti doktorumuz,15,20 günlükken 70 cc kadar içiyordu ama 2 saatten fazla dayanamıyordu.
Birde nacizane tavsiyem biran önce memeden içmeye alıştırmaya çalışın,ben başaramadım alıştı şiringa vs. ve birdaha memede tutamadım sütüm Zaten azdı olanda gitti sağmayla. Eds sistemi sanırım onada bit bakın lütfen.

Biberona alisirsa memeyi tutmaz.
Hic korkmayin, siringayla verin.
Biberonla havada yutmustur ve gaz sancisi uyutmamistir. Saglicakla buyutun.

60 ml o cocuga cok fazla onun icecegi tas catlasa 30 ml
sutunuzde hemen oyle sakir sakir akip tasmaz bebeginiz cektikce cogalacak yani sutumu cekemiyor diyip birakmayin henuz bir bebegin cekis kuvvetine ulasacak bir sut pompasi bile yapilmadi yani tam olarak ememiyor degil emerken yoruluyor sadece bebeginiz emmeyi kendisi emerken uyuyarak birakir bazen yorulup durur bazen agzinda bekletir yanagina hafif elinizle dokunursaniz emmeye devam eder o
bebeginizi emzirdikten sonra bos kalan zamanlarda sagim yapin sut kanallariniz tikanmasin

X