Bebek Beslenmesi Bebek bakmak& çocuk yetiştirmek bu kadar zor mu:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

su00

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2013
3.495
1.804
333
Ankara
Selam kızlar. Bebeğim 3ayini doldurmak üzere sürekli kucagimda gezmek istiyor etrafi izlemek istiyor. Ondan önce gaz problemi uyku düzeni bozukluğu vardi ondan önce memeden hic ayrılmama problemi vardı. Bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyordum evim leş gibi hic is yapamıyorum bebegim uyudugunda halim kalmamış oluyor. Eşime de evime de kendime de zaman ayıramıyorum sizde de böyle mi

3 ay olmus daha duzen yeni yeni olusur. Az zaman verin kendinize :)

3 ay olmus daha duzen yeni yeni olusur. Az zaman verin kendinize :)
Arkadaşım 3 aylik bebegi varken kendi isteğiyle tekrar hamile kaldı. Benimle ayni zamanda doğuranlar sürekli bakımlı resim atiyolar. Benim saç baş dağınık. Evim darmadaginik ve kirli. Eşimle ilişki yok denecek kadar az hatta yok bile diyebiliriz. Ne zaman normal hayat başlıyor

6 ayliktan sonra uyku düzene giriyor. Uykubduzene girince gerisi geliyor.

Evet zormuş oğlum 1 hafta sonra 8 aylık olacak çok hareketli yerinde durmuyor hala zor yani . Çocuk olduktan sonra normal bi hayat beklemeyin bence ben vazgeçtim Oğlum akşam yatınca ev işlerini yapabiliyorum haftada bir yardımcı alıyorum olmasa zorlanırdım . Ayda bir ağdaya gidebilmeye başladım 6.aydan sonra bakım olarak bunu yapıyorum eşimle de oğlan yattıktan sonra çay içip muhabbet ediyoruz yeter daha nolsun

Sabırlı olun.
Henüz 3 aylık.
Beyin gelişimi için kucağınızda, sizin göz hizanızdan çevresindeki nesneleri incelemesi çok güzel. Hatta anlatarak dolaştırın minik tokmağı evde (bak annecim bu kapı, beyaz renkli kapı, (hafifçe çalın) aaa vurunca tık tık ses geldi. Baba gelince bu kapıyı tııık tııık çalacak. Biz de açacağız.... " gibi...

Temizlik için ilk bir yıl ayda bir de olsa bir temizlikçi alın. Üzerinizdeki psikolojik baskının çoğu kalkacak. Bir arkadaş "bunca yıl paramızla rezil olmuşuz" demişti.

Eşinizle bebeğinizi güldürmeye çalışma oyunları oynayın. Hem siz hem bebiş eğlenir

Uykusuzluk en zor olanı, bebek uyudukça siz de yanına uzanıp dinlenin.
Her mıkırdandığında uyandı sanıp, hemen kucağınıza almayın. Uyku 40-45dk.lık döngüler halinde devam eder. Bazı bebek kendiliğinden diğer döngüye girerken, çoğu dışarıdan uyuyabilmesi için destek bekler. Pışpışlayın, sırtını sıvazlayın, ninni söyleyin... Ama eğer sallayarak uyutuyorsanız, yine sallanmak isteyecektir. Mümkünse sallamadan uyutmanın yollarını deneyin.

Tavsiye: Anne kedilerin yavrularına nasıl (sakin ve sabırla) baktığını (özellikle nasıl uyuttuğunu/uyumadıklarında ya da uyandıklarında neler yaptığını) videolardan izleyip gözlemleyin. Benim çok işime yaradı.

"Ninni ipek yumağım..." ninnisini dinleyip repertuarınıza ekleyin.

Onunla her göz göze geldiğinizde gülümseyin.

Besledikten sonra, (saate bakarak) 15dk gazını çıkarmaya çalışın. Bunu yaparken eğlenceli tekerlemeler söyleyebilirsiniz (örn: kış kış gazlar kış kış... Yallah gazlar yallah... Gaz çık gaz çık gaz çık )

Özetle, diyeceğim o ki: bu bebek
*beslenerek,
*gazı çıkarılacak
*altı değiştirilecek
*uyutulacak
*bıcı bıcı yaptırılacak
*eğlendirilecek
*büyütülecek
* mutlu bir insana dönüşecek...

Madem bunlar size zor gelse de yapılacak, bari eğlenerek yapmanın bir yolunu bulun.

Evdeki temizlik düzenle ilgili konularda destek almaya çalışın. En azından ilk bir yıl.

Sağlıkla, mutlulukla büyütün dilerim yavrunuza.

Bahsettiğiniz çoğu şeyi yapıyorum. Eve yardımcı konusu ise corona muhabbetinden evime bir yabancıyı almak istemiyorum açıkçası annem vefat etti Kayinvalidem de torun istiyorum diye beynimi yerdi lohusayken 5 gün baktı sadece bana hep çok yalnız kaldım. Bi başımayım. Eşim iste çok yoruluyorum diyor yardım ediyor ama yetmiyor. Bebegimle çok fazla oyun oynuyorum ilgileniyorum. Doktor bile fazla ilgiden bu huysuzluğu dedi. Bu sefer de anneci oldu kime gitsek ayy annesi bu seni istiyor diyor 2 dk dinlenemiyorum. Virüsten dolayı hiç sosyal hayatım kalmadı. Kilolarim moralimi bozuyor giyecek düzgün kiyafetim kalmadı almaya gittigimde bebek eşimle arabada kalinca çok agliyor internetten bakacsk halim zamanim olmuyor büyük depresyondayim

Bu arada cokk güzel yazmissiniz cok teşekkür ederim

Bir de bahsettiginiz kedi videolari icin ne yazmam lazim

Benim bebeğim de 4 buçuk aylık.. yanından aylmaya yeltensem arkamı döndüğüm gibi ağlıyor bunun için asla onu yalnz bırakmıyorum.. yemek yaparken pusete koyup.yanıma alıyorum ama yine durmuyor.. hayatta hicbirşey onlar kadar önemli değil.. evin pis, yemeğin yok, kendine bakamadın... çocuğun gelişimi, mutluluğu önemli olan o .. zamanla düzene oturur saten

O daha yenidoğan annesi.
Tek bildiği senin koynun ve meme emmek.
Dünyayı yeni farkediyor ve bu onlar için çok büyük bir olay. Sana yapışık olması ondan.
Zamanla herşey yoluna giriyor. Uykusu, yemeği hepsi bi rutine biniyor.
Sende bu günler nasıl hızlı geçti diye üzülüyor oluyorsun.
Öp kokla tadını çıkar.
Bırak evin dağınık kalsın kirli olsun. Hepimiz o yollardan geçtik. 2 sene dolduğunda hepsi rayına oturmuş oluyor. Ama şimdi kucağındaki minnoş beni bırak anne koşucam diyip yanından pırrr gidiyor.

3. aydan sonra gün be gün büyüme mucizesine şahit olacaksınız, sanki büyüme hızlanacak, size anne diyecek, tüm yorgunluklar bitecek, oğlum 18 aylık son birkaç aydır uyuyorum, hala kendime vakit ayıramıyorum ama mutluyum

Yardım edebilecek kimsen yok mu acaba

Başınız sağolsun.

Kendinize biraz daha fazla güvenmelisiniz. O bebeğe sizden daha iyi kimse bakamaz. Siz bu potansiyelinizi farkedin.

Ev işi olduğu kadar olsun. Hiç sorun değil. Hedefiniz akşam uykunuzun yarım saatini verip dağınıklıkları toplamak olsun mesela. Dip köşe temizliği boşverin. Haftada bir eş destekli süpürme toz alma vs.yeterli olur. Kimse ile kendinizi kıyaslamayın. Herkesin şartları farklıdır.

Yemek konusunda hedefinizi basitleştirip bir sistematiğe bağlayın. Zihninizde onun yükü azalsın. Hergün 2-3gün gidecek sadece bir yemek pişirin. Mesela bugün sadece çorba. Yarın sadece taze fasulye. Bir sonraki gün pilav...

Eşinizin yorgunluğu, haklıdır... Ama bu cümleden ben şöyle anlıyorum "yardım etmesini bekliyorum, ama etmiyor, yorgun olduğunu söylüyor". Tavsiyem, beklentisiz olun. Tek başınıza da bakabilirsiniz siz bebeğinize. Aksi taktirde, bu beklenti zamanla şöyle bir öfkeye dönüşecek "yorgunsa yorgun. Ben de yorgunum. Sanki çocuk sadece benim. Başlarım böyle evliliğe..." Bu ayrılık sinyalleri demek. Ayrılsanız (Allah korusun) zaten bebeğinize tek bakacaksınız. İyisi mi beklentisiz olun... Şikayeti bırakın. Ama eşinize şunu da söyleyin "bir bebeğin bakımında ne kadar emek veriyorsan, o bebek seni o kadar çok seviyormuş". Bebeğinin sevgisini kazanmanın hatırına ne yapıyorsa yapsın. Mutlu, gözlerinin içi cıvıldayan bir anne olun siz.

Hiçbirşey için canınızı sıkmayın.
Sadece günü kurtarın.
Olumsuza değil de, bugün olan güzelliklere odaklanın.
Ben ilk anne olduğumda" dünyada beni bu kadar vazgeçemeyecek kadar seven başka bir canlı olmadığını hissetmiştim"... Bu muhteşem bir duygu... Dünyadaki varlığınız inanılmaz değerlendi

Bebeğiniz size hep bu kadar meşguliyet çıkarmayacak. Bu zor zamanlar, güzel zamanlara evrilecek. Hep böyle devam etmeyecek. Bebeğinize de güvenin. O zor bir çocuk değil. Akıllı bir bebek. Kendisine en iyi kimin bakım vereceğini çok iyi biliyor.

Sabır...
Bu günler, yarınında güzel şeyler saklıyor ve büyütüyor sizin için

Bir de bahsettiginiz kedi videolari icin ne yazmam lazim
Aslında ben videodan bakmadım, bizzat anne kedilerimizde gözlemledim
Anne kedi 5-6tane miyav miyav miyavlayan yavruya sakince, severek bakıyor, uyutuyor ben bir tanede zorlanıyorum, saatlerce uyutamıyorum, ben de uyuyamıyorum, bir de uyumadığı için sinirleniyorum, diye düşününce,

Anne kedilerin yavrularıyla sadece eğlenen, seven, isteyeni emziren, uykusu geldiğinde yattığı yerden bebeği ile oynarken kendi de dinlenen, oyunla sakinleşen yavrusu uyuduğunda onunla kucaklaşıp uyuyan bir anne modelini denediğimde, çok daha sabırlı, başarılı ve mutlu bir anne oldum

Daha da önemlisi bebeğim de öyle oldu

Bak senin için İnternetten bulduğum rol model aşağıdaki linkte

Not: eminim hiçbir anne kedinin aklında "Ne pişirsem", "evin temizliği", "eşim de yardım etmiyor"...gibisinden kaygılar yoktur. Ben de böylesi kaygılarım azalttım. Bu da işe yarıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…