Bebek bakıcısı nasıl bulunur?

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
522
747
İşe başlayınca 4 aylık bebeğime bakacak birini bulmam gerekiyor. Ben de evden çalışacağım yani yalnız olmayacaklar.

Uzun zamandır oraya buraya soruyorum yok kimse referans olmuyor birini tavsiye etmiyor. Bulamadım. Sahibindende ilanla bulunuyor dediler bakalım ilan açacağım. Nelere dikkat etmem gerekiyor? Hangi soruları sormalıyım tanışınca. Tanışmaya geldiği gün günlük ücret verecek miyim?
Bir de daha önce tecrübeli olsun başka bebeğe bakmış olsun istiyorum ama ya yalan söylerse baktım der ama bakmamış olur onu nasıl anlayacağız?

İşe başlayınca 4 aylık bebeğime bakacak birini bulmam gerekiyor. Ben de evden çalışacağım yani yalnız olmayacaklar.

Uzun zamandır oraya buraya soruyorum yok kimse referans olmuyor birini tavsiye etmiyor. Bulamadım. Sahibindende ilanla bulunuyor dediler bakalım ilan açacağım. Nelere dikkat etmem gerekiyor? Hangi soruları sormalıyım tanışınca. Tanışmaya geldiği gün günlük ücret verecek miyim?
Bir de daha önce tecrübeli olsun başka bebeğe bakmış olsun istiyorum ama ya yalan söylerse baktım der ama bakmamış olur onu nasıl anlayacağız?
Bakıcı burada diye site var oradan bakabilirsiniz. Deneyimlerine referans ekleyip eklemedigine bakın gerekirse referanslarını arayın. Özgeçmişini inceleyin uygun gördüklerinizi görüşmeye çağırın

Birde yazmayı unuttum iş için görüşmeye çağırırsınız olumlu olursa karşılıklı uygun bulduğunuz tarihte başlar 1 hafta ya da 1 gün deneme süresi olduğunu belirtip o günler için ücreti günlük verebilirsiniz ama bence olumsuz olursa ücretini verip uygun olmadığını söylersiniz. Ödemeleri aylık olarak yapmanızı tavsiye ederim

Bakıcı işi zor iş. Birinci çocuğumda çok çektim. İkinci çocuğumda 11 aylık kreşe başlattım o derece tiksindim bu işten. Bakıcılar bunj iş gibi görmüyor. Bugün görümcemin kızının ev dizmesi var deyip çat diye gelmiyor mesela! Neyse konu komşuya sorun. Bilmediğiniz birine 4 aylık bebeği emanet etmeyin. Hırlı mı hırsız mı hastalığı var mı yok mu belalısı var mı yok mu bilemezsiniz. Neyse onun haricinde saatlik anlaşın. Eğer siz evde olacaksanız en uygunu bu olur.

En baştan şartları konuşmak en önemlisi. Taviz tavizi doğuruyor. En son bir abla çalıştırdım benim işlerimin en yoğun olduğu günlerde ve bunu bildiği halde işe gelmedi. Aradım kuzenlerim şehir dışından geldi. Onlarla birkaç gün köye gidip piknik vs yapacağız dedi . Kucağımda çocuk ile işe gidip gelmiştim . 3 gün sonra aradı gelme dedim . Sonrasında 1 kişi aradi sanırim başka bir aileye iş başvurusu yapmış elbetteki yaptigini anlattım hiç kusura bakmasın

Yarı yolda bırakmicak sizi işi gibi görücek birini bulmanız lazım bende çok aradım bakıcak biri hiç güvenmedim kimseye bu yüzden 3 yaşını bekliyorum oğlum 2 yaşında .geçen birisini ayarladım başta tamam dedi ayda saadece 8 saat bakıcaktı 7 bin TL karşılığında bu parayı bana biri verse götüme vura vura giderdim 😀kendini ağırdan satı sonrasında parmağımdan ameliyat olucam sonrasında bakarım falan dedi bende güvenmediğim için işe başlamadım

Bakıcı işi zor iş. Birinci çocuğumda çok çektim. İkinci çocuğumda 11 aylık kreşe başlattım o derece tiksindim bu işten. Bakıcılar bunj iş gibi görmüyor. Bugün görümcemin kızının ev dizmesi var deyip çat diye gelmiyor mesela! Neyse konu komşuya sorun. Bilmediğiniz birine 4 aylık bebeği emanet etmeyin. Hırlı mı hırsız mı hastalığı var mı yok mu belalısı var mı yok mu bilemezsiniz. Neyse onun haricinde saatlik anlaşın. Eğer siz evde olacaksanız en uygunu bu olur.
Ah o kadar haklısınız ki genelleme yapmak istemiyorum ama bir kısmında kesinlikle “iş ahlakı” olmuyor. 8de gelmesi gereken iş için 7.50de mesaj çekip gelmeyeceğim diyebiliyorlar. Ya da çocuğun kendisine alıştığını bildiği için ilk ayın sonunda hemen zam isteyebiliyorlar. Ayrıca anne evdeyse pek gelmek istemiyorlar zor bakıcı bulunuyor bu durumda evde kimse istemiyorlar pek. Ah amma dolmuşum ben de yaşadıklarımı yazsam roman olur resmen. Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun

Yarı yolda bırakmicak sizi işi gibi görücek birini bulmanız lazım bende çok aradım bakıcak biri hiç güvenmedim kimseye bu yüzden 3 yaşını bekliyorum oğlum 2 yaşında .geçen birisini ayarladım başta tamam dedi ayda saadece 8 saat bakıcaktı 7 bin TL karşılığında bu parayı bana biri verse götüme vura vura giderdim 😀kendini ağırdan satı sonrasında parmağımdan ameliyat olucam sonrasında bakarım falan dedi bende güvenmediğim için işe başlamadım
Anlaştığım bakıcılardan biri (kv min tanıdığı idi) pazartesi başlayacakken pazar günü mesaj çekip ananem öldü başlayamacağım dedi. Kvm sonradan öğrendi ki böyle bir durum yok yol gözünde büyümüş🙈başka bir bakıcı gelmeyince aradım sabah güya ablası açtı “x öldü” dedi. E devletten İbb ölenlerin listesine baktım 3 gün tabi ki ismi yoktu😂 ay yazarken sinirim bozuldu ben bunları yaşadım resmen. 3 çocuk olunca bende bakıcı hikayesi çok bende

Anlaştığım bakıcılardan biri (kv min tanıdığı idi) pazartesi başlayacakken pazar günü mesaj çekip ananem öldü başlayamacağım dedi. Kvm sonradan öğrendi ki böyle bir durum yok yol gözünde büyümüş🙈başka bir bakıcı gelmeyince aradım sabah güya ablası açtı “x öldü” dedi. E devletten İbb ölenlerin listesine baktım 3 gün tabi ki ismi yoktu😂 ay yazarken sinirim bozuldu ben bunları yaşadım resmen. 3 çocuk olunca bende bakıcı hikayesi çok bende
Benim başıma gelmedi ama en çok yaşanan sorun şu gördüğüm kadarıyla: bakıcı adayı gelir. Görüşülür. Şartlar konuşulur. Her şey tamamdır. Bakıcıya ufaktan mutfak, bebek odası gösterilir. Bebekle tanıştırılır. Deneme sürecine karar verilir yarın gel denilir. Akşama hop telefon: “x hanım kocam izin vermedi.”

Benim başıma gelmedi ama en çok yaşanan sorun şu gördüğüm kadarıyla: bakıcı adayı gelir. Görüşülür. Şartlar konuşulur. Her şey tamamdır. Bakıcıya ufaktan mutfak, bebek odası gösterilir. Bebekle tanıştırılır. Deneme sürecine karar verilir yarın gel denilir. Akşama hop telefon: “x hanım kocam izin vermedi.”
Kocalarının aklı “tamam” demeden önce nerede acaba 🤬

Ah o kadar haklısınız ki genelleme yapmak istemiyorum ama bir kısmında kesinlikle “iş ahlakı” olmuyor. 8de gelmesi gereken iş için 7.50de mesaj çekip gelmeyeceğim diyebiliyorlar. Ya da çocuğun kendisine alıştığını bildiği için ilk ayın sonunda hemen zam isteyebiliyorlar. Ayrıca anne evdeyse pek gelmek istemiyorlar zor bakıcı bulunuyor bu durumda evde kimse istemiyorlar pek. Ah amma dolmuşum ben de yaşadıklarımı yazsam roman olur resmen. Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun
Evet evet haklısınız çok zor birine muhtaç olmak. İhtiyacını bildiği için de meydan okuyorlar. Biz atlattık çok şükür o süreci. İhtiyacı olana da Allah yardım etsin inş. Ay aklıma geldi. Oplum 4 yaşındaydı. Bakıcımız da 50 yaşlarında. Oğlum itelemiş herhalde. Vücudunda hafif morluk olmuş kadının güya! Eşim kızıyor dedi. Tövbe estağfurullah dedim. Torunu yaşındaydı nerdeyse. İlginç anılarımız olmuştu 8 ayda.

Herseyden önemlisi evde kamera olsunve bunu kabul ederek gelsin. Görüşme için yol parası verebilirsiniz birtek ücrete gerek yok. Bebek çok küçük daha en az 1 hafta sizinle birlikte bebeğe bakmalı alışması için

Ben de yorumlarda yazılan o sitede buldum bakıcı. Ajansların kendine hayrı yok. Gelen hepsi türkmen/özbek. Pek güvenmiyorum açıkcasi. Referans sorabilirsiniz, nerede oturuyor, hangi saatlerde çalisir, bebekle ilgili ne kadar tecrubesi var? Ben gelenlere ufak bir ücret veriyorum en azindan yol ucretinin bi tik fazlasi. Sonuçta her sey pahali artık, ise kabul durumu olmazsa eksiye de dusmesin.

İstemiyorsan hiç tamam demezsin dimi ne gerek var böyle yalanlara

Bende bebeğim 4 aylıkken bakıcıya bırakmıştım, bebeğim büyüdükçe kadına gitmiyor, bize sarılıyordu. O haftasonu gittim kamera aldım, taktım kamerayı eve, sonra aradım kamera taktım diye, aradı ben gelmeyeceğim, eşim izin vermiyor. Bende hay hay olun ama maaşını peşin vermiştim ayı tamamla dedim. Tam o sıra virüsten dolayı idari izin çıktı vs derken bakıcı olayından kurtulmuştum. Sonrasında kayınvalidem baktı. Şimdi tekrar bebeğim varj kayınvalidemler gelecekler mecburen. Hayat felsefem bebek yönünden şu oldu. " Elin iyisi benim kötümden daha iyi değil"...Rabbim iyilere denk getirsin.

X