• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

Sıkıntı istediğim gibi birini bulamamış olmam. Bu nedenle de babaanne olabilir mi diye düşünmeye başladım. Ama sanırım öncelikle babaanneye bırakmayı deneyeceğim kısa sürelerde,sonra baktım olmuyor bakıcı bulurum o arada.

Çok fazla isteyenlerden de içime sinen biri olmadı zaten. Beğenip de parada anlaşamamam gibi bir durum söz konusu değil

Büyükşehir'lerin hepsinde böyle sanırım. Biz izmitteyiz

Şimdiden bana alıştı zaten. Süt de bıraksam, mama da verseler 2-3 saatten fazla durmuyor. Ama alışması lazım yavaş yavaş

Karakterim gereği anneme de kayınvalideme de bunları söyleyebilirim. Beğenmezsem de böyle böyle yaptığın için bakıcı tutucam, senin bakmanı istemiyorum diyebilirim. Sorun olacağını sanmıyorum.

Yani önemsiz görürler anlamında söylüyorum. Çünkü bizim doktora götürdüğümüz herşey için geçer geçer diyorlar. Egzama oldu, pişik sonuçta diyorlar. Göbek fıtığı oldu, babasında da vardı kendiliğinden geçti diyorlar. Vs

Buradan bakıcı aramıyorum. Fikir almak için yazdım sadece
Ben sonradan dogabilecek kırıcı durumlardan bastan kacının diye söyledim. Yoksa dobra bi karakterseniz zaten acıkca söyleyebilirsiniz, cekingenseniz zorlanırsınız. Benim gördügüm kv ler ve anneler bu konuda biraz hassas oluyolar. Gereksiz kırılmasınlar üzülmesinler diye.

Ben kendim bakıcıyla büyüdüm ve bakıcım ablam gibiydi. Ama herkes aynı olmaz o da bizim şansımızdı belki.

Ben profesyonel bi bakıcının daha iyi bi secenek olacagını düsünüyorum.

Siz bi karara varabildiniz mi buradaki yorumlardan?

çocuklarını para için başkalarının eline terk eden anneler bana hoş gelmiyor. bi de çocugunu emanet ettigi, çocugunun tüm sorumlulugunu üstüne yıktıgı kişiye, 10 saat bakım karşılıgı 1500 ü çok görmek :KK57: çok enteresan valla.. babaanneye verme çünkü işine gelmez. bi sorun oldugunda babaanneye çemkiremezsin bakıcıya çemkirebilecegin gibi. çünkü babaanne der ki; ''madem çok biliyorsun otur kendin bak çocuguna, yapıp başından atmakla olmuyo bu işler'' der... bakıcı diyemez ama, o yüzden bakıcıya ver :) iyice agır konuşmadan kesiyorum burada.

Babanne dövüyorsa ele bence ama babanne bakıcıdan daha güvenilir geliyor bana
Ayrıca 1500 lirada cebinizde kalır yada bahara kadar bekleyin kreşe verin sizde işe başlayın hastalanınca babaanneye emanet edersiniz
Daha rahat olur açınızdan

Bakıcıda emin ol bütün gün tv başında geçirir. Çok bakıcı değiştirdim, babanne ve ananebaktı. Bakıcının biri bütün gün uyuyordu, biri flaş Tv'den bankasını seyrtmiyordu, biri kocasına bırakıp çarşıya gidiyordu, biride büyük kız hastalanınca ikisine bakamam dedi hasta hasta kreşe gönderdim akşam kovdum onu. Sonra mükemmel bir kadın buldum oda kendi çocuklarından sıkıntı çektiğinden bıraktı. Babaanne verdiğim yemekleri çocuk yemiyor diye kendi yemiş, annane uzakta 6 ay ayrı kaldık. Çok zor günler geçirdim. Şimdiki bakıcım mükemmel değil ama alıştık.

Çocuğunuza kendi hayatınızı feda etmek zorunda değilsiniz; etseniz de ekstradan madalya takılmayacak size. Evde yaşayan insanlar anlamayabilirler ama ben çalışan bir kadın olarak çok iyi anlıyorum neden bunaldığınızı. Zaten çocuk çok büyük bir değişiklik, hayatınızı hallaç pamuğu gibi atmak istememeniz normal.

Benim annem de çalışan bir kadındı; hiç de öyle dram filan yaşamadım. Teyzem bakmış bana da sağ olsun. İlkokul yaşından itibaren de kendim kaldım zaten. Küçük yaştan itibaren de her şeyimi kendim halletmeye alıştım.

Çocuğum olmadığı için bir şey diyemiyorum bakıcı/babaanne konusunda ama işe dönme konusunda çok iyi yaparsınız. :)

Bakıcılar istedikleri ücrette haklılar şimdi onu bi belirtelim, onlar da insan. :)
Eöm, kayınvalidenize bırakmayın bence, hijyen, titizlik filan önemli, daha 6,5 aylıkmış.
Şimdi, maaşınız 2000 olursa, bu hesaba göre 1500 bakıcı alınca siz ayda 500 lira için bebeğinizden ayrı kalmış olcaksınız.
Değmez bence. Değmesi için en az 3000 maaşla filan çalışmanız lazım.

söylemişler ama ben de söyleyeyim 3000 liradan aşağı bir maaşla çalışacaksanız 6 aylık bebeği bakıcıya bırakmaya değmez. babaanne bakarsa içiniz rahat olmayacak gibi. bence çocuk kreş yaşına gelene kadar -bu da 3 yaş falan oluyor sanırım en erken tam bilmiyorum- hiçbir yere bırakmayın. benim de annem yoğun çalışan bir kadındı. 3 yaşıma kadar anneannem, anaokulu yaşıma kadar da babaannem baktı. her sabah ağlarmışım. ağlaya ağlaya bırakırmış annem beni. her akşam da camdan annemin yolunu gözleyerek beklermişim. buna rağmen dediğim gibi çocuğun kreş yaşına kadar çalışmayın bence.

Mesleğinizi çok merak ettim?

Herkesin görüşü farklı olabilir. Ben evde oturup bunalmış halde çocuğumla boş vakit geçirmektense çalışıp ona daha iyi şartlar sunmayı tercih ediyorum.

Günde 1-2 saat ilgilenmem de belki bizim için yeterli olur. Çünkü şımartmak istemiyorum sizin gibi.

Sizin ve çocuğunuzun Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben sonradan dogabilecek kırıcı durumlardan bastan kacının diye söyledim. Yoksa dobra bi karakterseniz zaten acıkca söyleyebilirsiniz, cekingenseniz zorlanırsınız. Benim gördügüm kv ler ve anneler bu konuda biraz hassas oluyolar. Gereksiz kırılmasınlar üzülmesinler diye.

Ben kendim bakıcıyla büyüdüm ve bakıcım ablam gibiydi. Ama herkes aynı olmaz o da bizim şansımızdı belki.

Ben profesyonel bi bakıcının daha iyi bi secenek olacagını düsünüyorum.

Siz bi karara varabildiniz mi buradaki yorumlardan?

Ben açıkçası işe başlamak için çok acele etmiyorum zaten, büyük ihtimalle birkaç ayı bulacak. Bu arada da oğlumu birkaç saatlik sürelerle babaanneye bırakmayı düşünüyorum. Hem babaannenin bakıp bakamadığını görmüş olurum, hem de en azından bakıcı tutacak olsam dahi oğlum benden başkasıyla durmaya alışmaya başlar yavaş yavaş. Çünkü bu zamana kadar sadece 1-2 kere ve 2-3 saat ayrı kaldık en fazla...

Eğer baktım oğlum alıştı ama babaanne istediğim gibi bakamıyor, bakıcı aramaya devam ederim. Eğer oğlum hiç alışamazsa da biraz daha büyüyene kadar idare etmeyi düşünüyorum. 1,5 yaş gibi kreşe verebilirim.

Bakıcılar istedikleri ücrette haklılar şimdi onu bi belirtelim, onlar da insan. :)
Eöm, kayınvalidenize bırakmayın bence, hijyen, titizlik filan önemli, daha 6,5 aylıkmış.
Şimdi, maaşınız 2000 olursa, bu hesaba göre 1500 bakıcı alınca siz ayda 500 lira için bebeğinizden ayrı kalmış olcaksınız.
Değmez bence. Değmesi için en az 3000 maaşla filan çalışmanız lazım.

Bakıcılar çok fahiş fiyat istiyorlar demedim. Ama çoğu kişinin fikri bu şekilde.

Kaldı ki 1500 lira da az bir rakam değil, bir çırpıda gözden çıkarıvereyim. 3000 lira alsam dahi az bir rakam değil, maaşımın yarısı olacak sonuçta.

çocuklarını para için başkalarının eline terk eden anneler bana hoş gelmiyor. bi de çocugunu emanet ettigi, çocugunun tüm sorumlulugunu üstüne yıktıgı kişiye, 10 saat bakım karşılıgı 1500 ü çok görmek :KK57: çok enteresan valla.. babaanneye verme çünkü işine gelmez. bi sorun oldugunda babaanneye çemkiremezsin bakıcıya çemkirebilecegin gibi. çünkü babaanne der ki; ''madem çok biliyorsun otur kendin bak çocuguna, yapıp başından atmakla olmuyo bu işler'' der... bakıcı diyemez ama, o yüzden bakıcıya ver :) iyice agır konuşmadan kesiyorum burada.

Daha önce yazdığım gibi, sizin mantığınıza göre ya kadınlar okumasınlar. Ya da çalışanlar çocuk doğurmasın.

Bir de ülkenin standartlarından haberiniz yok herhalde. Asgari ücretin 900 lira olduğu, üniversite mezunlarının işsiz olduğu, insanların üç kuruş için madenlerde can verdiği ülkede... İki sokak öteden gelip ya da hiç zahmet etmeden kendi evinde, günde 10 saat bir bebekle vakit geçirmek için 1500 lira hiç de az bir rakam değil.

Bende sizin gibi calismak istiyorum. Benim.oglumda bir yasinda azcik daha.kendini bilsin krese baslaticam.cocuklarla cok eglenir daha.iyi olur diye dusunuyorum.. Avukatmissiniz.ne guzel.mesleginiz var.. Bence cocugunuz icin ara verin bir kac ay daha en azinda.. Daha.cok kucuk.. Calismadiginizda da geciniyorsaniz.bence.biraz daha durun derim.. Bir kac ay meslege ara vermeniz keyfi degil sonicta.cocugunuz kucuk.. Ben ne.kaynana ne bakiciya guvenemiyorum. En mantiklisi kres bence..

Ben açıkçası işe başlamak için çok acele etmiyorum zaten, büyük ihtimalle birkaç ayı bulacak. Bu arada da oğlumu birkaç saatlik sürelerle babaanneye bırakmayı düşünüyorum. Hem babaannenin bakıp bakamadığını görmüş olurum, hem de en azından bakıcı tutacak olsam dahi oğlum benden başkasıyla durmaya alışmaya başlar yavaş yavaş. Çünkü bu zamana kadar sadece 1-2 kere ve 2-3 saat ayrı kaldık en fazla...

Eğer baktım oğlum alıştı ama babaanne istediğim gibi bakamıyor, bakıcı aramaya devam ederim. Eğer oğlum hiç alışamazsa da biraz daha büyüyene kadar idare etmeyi düşünüyorum. 1,5 yaş gibi kreşe verebilirim.
Cidden cok güzel bi plan olmus tebrikler. Kendi sorununuzun cevabını yine en güzel kendiniz vermissiniz. Böyle yavaş ilerlemek bebek icin de mantıklı olur. Birden alısmadıgı bi düzenin icine girmis olmaz.
Ogluşunuzu mucuk mucuk öpüyorum. :KK15:Umarım iş de bebek de birarada istediginiz gibi gider, kolay gelsin cok.

Daha önce yazdığım gibi, sizin mantığınıza göre ya kadınlar okumasınlar. Ya da çalışanlar çocuk doğurmasın.

Bir de ülkenin standartlarından haberiniz yok herhalde. Asgari ücretin 900 lira olduğu, üniversite mezunlarının işsiz olduğu, insanların üç kuruş için madenlerde can verdiği ülkede... İki sokak öteden gelip ya da hiç zahmet etmeden kendi evinde, günde 10 saat bir bebekle vakit geçirmek için 1500 lira hiç de az bir rakam değil.
Bu tür mesajları önemsemeyin. Tabi ki kadınlar da okuyacaklar ve çalışacaklar. Herkes bebeğiyle daha çok zaman geçirmeyi, kendisi eğitim vermeyi ister. Ama kadınlar kariyerlerini de önemsemeliler. Ben şahsen bebek olunca iki yıllık ücretsiz izni kullanmayı düşünüyorum. Ama ben akademisyenim. Kadro olarak yükselmem gecikse de evde de ücretsiz izinde dahi olsam makale yazmaya vs. devam edebileceğimden dolayı mesleğim çok etkilenmez. Ama özel sektörde çalışan bir insan için özellikle bu kadar süre işten uzak kalmak sorun olabilir. Annelik çok güzel ve kutsal bir şey. Ama bir birey olmaktan vazgeçmeyi gerektirmez.

Merhaba arkadaşlar,

Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimin bakımı.

İşe başlamak istiyorum. Bebeğim 6,5 aylık oldu. İşe başlamaya maddi manevi ihtiyacım var. Hem evde bunalıyorum, hem de çalışırsam daha rahat geçineceğiz.

Fakat oğlumun bakımı konusunda kararsızım. Birkaç bakıcı ile konuştum, içime sinen olmadı. Zaten hepsi de 1000-1300 lira aralığında ücret istiyor ve çalışma saatleri de günde 8-9 saatle sınırlı. Ben büyük ihtimal daha fazla çalışacağım günlük 10-12 saat kadar belki... Saatte anlaşsak bu sefer de 1500 lirayı bulacak istedikleri rakam...

Bir yandan da kayınvalidem çok yakınımda oturuyor. Bakmasını istesem olmaz demez herhalde. Ama bakabilir mi bilmiyorum. Kocana bakmış büyütmüş demeyin lütfen. Eşimi köy hayatı standardında büyütmüş ama ben oğlum için daha fazlasını istiyorum. Saçma sapan şeyler yemesin, bütün gün tv izlemesin, altın günlerinde kadınların arasında oturmasın istiyorum. Kayınvalidem pek titiz biri değil, sinirlendiği zaman vurur çocuklara, geleni gideni çok oluyor, kendi de çok gezer akraba-komşu... Mama hazırlamayı, hazırladığım ek gıdaları saatinde vermeyi bilmez. Daha önce oğlumla hiç başbaşa kalmadılar.

Oğlum da daha önce benden ayrı kalmadı pek. En fazla 2-3 saat, babası ya da anneannesinde durdu. Pat diye bırakılınca bir başkasına alışır mı bilmiyorum...

Yani her bakımdan kararsızım. Sizlerin fikrini almak istedim. Özellikle de bebeği yaşını doldurmadan işe başlayanların, alışma süreci nasıl oldu?
Kayınvalidenize güvenmiyorsunuz ve olabilecekleri tahmin ediyorsunuz. Bakıcı ya maaşınızın büyük bir bölümünü verecekseniz (çok ciddi maddi sıkıntınız olmasa gerek bunu alternetif olarak değerlendirdiğinize göre) kres yaşına gelene kadar bekleyin derim ben. 18 aydan sonra verebilirsiniz en geć 2 yaşından sonra. Daha iyi eğitim alıp, gelişim sürecine daha faydalı olacaktır kreş.

Etrafinizda aile hayati duzgun bir komsu vs yok mu. Eve gelen bir kadina hm daha cok para veriliyor hem de tek kisi cocukla basbasa sıkılıp tv acip oturtuyor cocugu.
Ogluma 11 ayliktan beri komsum bakiyor. Bazen Gezmeye de goturuyor, geleni de oluyor, dede annane diyor onlara, torunlari gelmisse ordan eve gelmek istemiyor. Ama aileyi taniyorum sevgiyle yaklastiklarini biliyorum. Etkinlik kitap okuma vs beklemiyorum anlamiyorlar bundan. Eksik kalan tarafi evde tamamliyorum. Tabi benim sansim brans ogretmeni olmam ve tum gun calismamam.
Etrafinda varsa temiz aileler onlari degerlendir. Bakici tek kisi olmamali bence biz yokken de aile hayatinin icinde olmali cocuk, sosyallesebilmeli.

evde kendi çocuklarıyla çocuk bakan bayanlar var
hem çocugunuz için iyi olur hemde karşınızdaki bir anne sanırım daha güvenilir olur
ben herzaman babanne anane bakmasına karşıyım

Back
X