• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakıcısı mı? Babaanne mi?

ben olsam ufak ufak babaanneyi denerdim.
hiç tanımadığım birine bir anda emanet etmektense
kısa sürelerle çocuğu kayınvalide'ye emanet eder gidişatı gözlemlerdim.

Sanırım çalışmaya alışkın olduğun için evde fazlasıyla sıkılıyorsun bende doğumdan sonra çalışmak istemiştim iyi anlıyorum seni.
Ama bence biraz daha beklemelisin en azından yaşını doldurana kadar oğlun.
Tamamen ek gıdaya alıştır için rahat çalışırsın.

Haklısınız, hem evde bunalıyorum, hem demesleğimden uzak kalmak aleyhime oluyor. Dediğiniz gibi birkaç ay daha bekleyenilirim ek gıda açısından

babanne 3 yaşına kadar baksın, 3 yaşında da kreşe verin. ben şahsen başkasına veremezdim yavrumu babanne en iyisi...zaten kreşte eve dönüş saatinde gene babanne alacak o birkaç saatte olsa gene babanne bakacak...

Bebeginiz daha kucukmus gercekten. Kiyamam. Ama sizi de anliyorum. Is hayati kadinlar icin cok acimasiz. Bisure is bulamayinca, bu defa gittiginiz yerlerde, neden o kadar issiz kaldiniz sorusuyla karsi karsiya kaliyorsunuz. Sanki hicbir yer sizi ise almamis, siz isinde iyi olmayan biriymissiniz gibi izlenim olusuyor onlarda. Insallah ozel sektorde degilsinizdir. Ben bu ozel sektorun acimasizligini cok cektim cunku. Isden ne kadar uzak kalirsaniz, yeni bir ise girme imkani, uyum saglama imkani o kadar dusuyor malesef. Iste boyle kaygilar yuzunden bir cok anne erkenden cocugundan ayrilmak zorunda kaliyor malesef. Allah yardimciniz olsun.

ben olsam ufak ufak babaanneyi denerdim.
hiç tanımadığım birine bir anda emanet etmektense
kısa sürelerle çocuğu kayınvalide'ye emanet eder gidişatı gözlemlerdim.

Şu an aklımda bu var tam olarak. 1-2 saat falan bırakıp deneyeyim istiyorum.

Bebeginiz daha kucukmus gercekten. Kiyamam. Ama sizi de anliyorum. Is hayati kadinlar icin cok acimasiz. Bisure is bulamayinca, bu defa gittiginiz yerlerde, neden o kadar issiz kaldiniz sorusuyla karsi karsiya kaliyorsunuz. Sanki hicbir yer sizi ise almamis, siz isinde iyi olmayan biriymissiniz gibi izlenim olusuyor onlarda. Insallah ozel sektorde degilsinizdir. Ben bu ozel sektorun acimasizligini cok cektim cunku. Isden ne kadar uzak kalirsaniz, yeni bir ise girme imkani, uyum saglama imkani o kadar dusuyor malesef. Iste boyle kaygilar yuzunden bir cok anne erkenden cocugundan ayrilmak zorunda kaliyor malesef. Allah yardimciniz olsun.

Avukatım. Bir yerde çalışsam da, kendi büromda çalışsam da zaman beni köreltiyor. Dediğiniz sıkıntılar da var tabi ki, uzak kaldıkça iş konusunda şansım azalıyor.

Şartlarına göre en uygun secenek; bakıcı. ..
1300 - 1500 çok fark yok arada.
en azından rahat olursun. isteklerini daha iyi ifade edersin

Bencede guvenebileceginiz bir bakici daha dogru olur. En azindan parasiyla bakar, ilerde basiniza kakmaz. Kayinvalidenizi bilemem ama bir cogu insanin basina kakar. Ve yine bir cogu cocuga bakiyor diye resmen somuruyor. Evinin alisverisini vs vs yaptirtiyor. Em iyisi imkaniniz varsa bakici.

Bencede guvenebileceginiz bir bakici daha dogru olur. En azindan parasiyla bakar, ilerde basiniza kakmaz. Kayinvalidenizi bilemem ama bir cogu insanin basina kakar. Ve yine bir cogu cocuga bakiyor diye resmen somuruyor. Evinin alisverisini vs vs yaptirtiyor. Em iyisi imkaniniz varsa bakici.

Bakıcı önceliğimdi fakat birkaç kişiyle görüştükten sonra umutsuzum şu anda...

Başıma kakacağımı sanmıyorum, zorla baktırmayacağın sonuçta. Maddi konuyu da sıkıntı etmem. Çocuğumun yiyeceğini hazırlayıp götürürüm ama mutfak alışverişlerini de yaparım yine de.

Önemli olan çocuğumun iş bakılması. Gerekirse bakıcı parasını kayınvalideye de veririm.

Babaanneden babaanneye, bakıcıdan bakıcıya durum değişir. Kızım şuan 19 aylık. Kreşe gidiyor. Ama keşke babaannesi gelip bakabilseydi. Arada bir geliyor. Öyle güzel bakıyor ki. Ama maalesef başka şehirde. Eğer iyi bir bakıcı bulabileceğine eminsen bakıcı da olabilir, bazı babaanneler var bakıcıdan da beter. Allah yardımcın olsun. İnşallah bebeğin için en hayırlısı olur.

Babaanneden babaanneye, bakıcıdan bakıcıya durum değişir. Kızım şuan 19 aylık. Kreşe gidiyor. Ama keşke babaannesi gelip bakabilseydi. Arada bir geliyor. Öyle güzel bakıyor ki. Ama maalesef başka şehirde. Eğer iyi bir bakıcı bulabileceğine eminsen bakıcı da olabilir, bazı babaanneler var bakıcıdan da beter. Allah yardımcın olsun. İnşallah bebeğin için en hayırlısı olur.
Keşke ben de babaanneden bu kadar emin olabilsem.

Belki de ben yanılıyorum, iyi bakacak. Bilemiyorum.

Birkaç saatliğine bırakacağım birkaç kere. Bakalım neler yapacaklar.

Avukatım. Bir yerde çalışsam da, kendi büromda çalışsam da zaman beni köreltiyor. Dediğiniz sıkıntılar da var tabi ki, uzak kaldıkça iş konusunda şansım azalıyor.
Avukatsanız aslında arkadaşınız olan bir avukatla birlikte çalışabilirsiniz böyle birisi varsa etrafınızda. Günde bir kaç saat çalışırsınız mesela. Keşke böyle bir imkanınız olsa. Bebekten önce kendi büronuzda mı çalışıyordunuz yoksa başkasının yanında mı? Ben de hukukçuyum ama araştırma görevlisiyim. Avukat olan arkadaşlarım genelde çok uzun saatler çalışıyorlar. Özellikle de büyük bürolardakiler.

Konuya dalmış gibi oluyorum konu sahibinden özür dileyerek yazıyorum bebegim su an 9aylik bir yıl ücretsiz izin aldım tekrar ise başladığımda 19aylik olacak tam ya hic tanımadığım bir bakıcıya bırakmak zorundayım ya da kreşe memnun musunuz 19aylik krese gitmek zor oluyor mu öğretmenim dersim az olacak 3gun sabah 8 ogleden sonra 15arasi gitmesi gerekecek kreş istiyorum ama zor oluyor mu

Keşke ben de babaanneden bu kadar emin olabilsem.

Belki de ben yanılıyorum, iyi bakacak. Bilemiyorum.

Birkaç saatliğine bırakacağım birkaç kere. Bakalım neler yapacaklar.
Babaanne tabi ki torununu sever ve iyi bakmaya çalışır. Ama büyük bir ihtimalle bakmaya başladığında çocuğun yemek yeyip yemediğini sormanız bile onda sorguluyormuşsunuz gibi bir hisse neden olacak. Bir bakıcıya rahatça sorabileceğiniz şeyleri soramayacaksınız, bakıcıya talimat verebilirsiniz ama eşinizin annesine talimat veremezsiniz. Şunu yedirme, tv izlettirme demeniz bile onun için büyük sorun olabilir. Tv izlemeyecek de ne yapacağım ben bu çocukla der, ben çocuğun ne yiyeceğini bilmiyor muyum sanki der, der de der yani çok sorun olur.
Tabi çok anlayışlı bir insan da olabilir kendisi ben tanımıyorum siz tanıyorsunuz. Ama ben yine de çocuğuma vurma ihtimali olan birisine bırakamazdım herhalde.

maaşınızın büyük bir bölümü bakıcıya gidecekse kreş yaşına kadar en mantıklısı sizin büyütmeniz.

babaanne seçeneğini hiç görmüyorum bile kızdığı zaman çocuğa vuruyorsa düşünmeye değmez.

Bence babaanne baksın bizim bir akraba bebekken çocuğu bakıcıya bırakmış oda ateşlenmiş kadın umursamamış şimdi 35 yaşında ve beyinden özürlü
anne yaşlandı babada 2 tahamülü yok çok zor bir hayatları var

Kv ye güvenmiyorsunuz. Bakıcı ya güvenmiyorsunuz. Maddi olarak İhtiyacınız yok manevi ihtiyaçtan istiyorsunuz. Ya yapmayı allah aşkına çalışmak zorunda olan kaç kadın biliyorum her sabah çocuğunu bırakıp işe geldiğinde hüngür hüngür ağlayan. 2 buçuk yıl sonra çocuğunuz kreşe başlar hem onun için kreşe gitmek ayrı bir heyecan arkadaşlar vs sizde işinize gidersiniz. Maneviyat kişiden kişiye değişiyor bu kesin. Şahsen çocuğuma benden başkası bakıp ben çalışıyorsam eve gelince yorgun argın o çocukla ilgilenemiyorsam beni üzen şey bu olur. Kadınlar çalışmasın kafasında değilim ama geri dönüş zorunluluğu öğretmen doktor vs gibi bir işiniz yoksa ve maddi durum yetiyorsa annesi olmadan her çocuk eksiktir. Annem çalışan çalışmak zorunda olan biriydi. Annem iyi bir anneydi ama çalışmak zorundaydı. Çalışan Anne çocuğu olmak çok kötü.

kesinlikle katılıyorum. kreş yaşına kadar idare edin. sonra sosyal bir ortama emanet edersiniz çocuğunuzu. hatta mümkünse hep anneyle büyüsün çocuk. keşke herkesin imkanı buna elverse.

Back
X